Dodaj do ulubionych

Nadmierna potliwość

13.08.11, 17:40
Witam.
Moja córka ma 9 miesięcy i od jakiegoś czasu bardzo się poci. Jeden pediatra stwierdził że to nadmiar witaminy D a drugi że niedobór, już sama nie wiem co myśleć... Daję jej 1 kroplę Devikapu dziennie, pije Nutramigen.
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • czarna_12 Re: Nadmierna potliwość 13.08.11, 22:16
      jeżeli poci się podczas zabawy,jedzenia z butelki lub w upały to ok,ale gdy jest chłodno i mała nie przegrzana warto zrobic badanie z krwi jak jest z wchłanianiem wit D,np moja córka nie wchłaniała devicapu i przeszła na vigantol.
      • yrenka84 Re: Nadmierna potliwość 17.08.11, 10:15
        czarna_12 napisała:

> jeżeli poci się podczas zabawy,jedzenia z butelki lub w upały to ok,ale gdy jes
        > t chłodno i mała nie przegrzana warto zrobic badanie z krwi jak jest z wchłania
        > niem wit D,np moja córka nie wchłaniała devicapu i przeszła na vigantol.

Niestety poci się częściej niż wymienione przez Ciebie sytuacje. Co do vigantolu to chyba po aferze jeszcze go nie przywrócili.
    • 1mzeta Re: Nadmierna potliwość 13.08.11, 22:51
      I po co dajesz ta wit D ? Przecież w mleku już jest i chyba nie trzymasz dzieciaka w piwnicy z dala od światła słonecznego ?
      przedawkować chcesz ?
      • yrenka84 Re: Nadmierna potliwość 17.08.11, 10:06
        1mzeta napisała:

> I po co dajesz ta wit D ? Przecież w mleku już jest i chyba nie trzymasz dzieci
        > aka w piwnicy z dala od światła słonecznego ?
        > przedawkować chcesz ?

Ton twojej wypowiedzi to jakaś katastrofa. Nie nadymaj się tak bo pękniesz....
    • kasiaalbrecht Re: Nadmierna potliwość 15.08.11, 22:00
      nadmierna potliwość to jeden z najrzadszych objawów krzywicy, na dobę dziecko powinno otrzymywać 400 j vit d3, w 1 litrze mieszanki jest 400j ,jeśli tyle wypija dodatkowa vit d3 nie jest potrzebna. Ew do weryfikacji inne przyczyny nadmiernej potliwości
      • yrenka84 Re: Nadmierna potliwość 17.08.11, 10:11
        kasiaalbrecht napisała:

w 1 litrze mieszanki jest 400j ,jeśli tyle wypi
        > ja dodatkowa vit d3 nie jest potrzebna. Ew do weryfikacji inne przyczyny nadmie
        > rnej potliwości

Dziękuję za odpowiedź. Córeczka nie wypija tyle mleka na dobę więc będę podawać wit d3. Przyznam szczerze, że nie podoba mi się to wieczne pocenie się więc może zaleci mi Pani jakieś badania?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka