Dodaj do ulubionych

Skoki temperatury...

21.09.11, 09:37
Wiem, że temat "gorączka" jest ostatnio tutaj przewodni na forum, ale niestety także chciałabym dołożyć swoje pytanie.
Synek 4 lata, właśnie poszedł do przedszkola. Wiem, że to się wiąże z dodatkowymi infakcjami. Dotychczas chorował malo, prawie wcale. Teraz po kilku dniach w przedszkolu gorączka - 4 dni - w nd apogeum 40 stopni - udało się zbić - czopek paracetamol plus kąpiel. Ta "zbita" temperatura spadła do 35 i utrzymywala się tak dobre 12h. Potem temp w normie. Lekarz oglądał dwa razy, nawet pediatra alergolog też miala okazję, bo akurat mieliśmy kontrolną wizytę. Gremialnie orzekli wirusówka - i ok. Większych leków nie podawaliśmy, bo poza gorączką innych objawów niet - czasem jakieś kaszlnięcie i trochę przezroczystego gila. W poniedzialek na kontroli lekarz stwierdzil, ze już ok. Gorączka zniknęła, można do przedszkola. No i super, ale dzis w nocy (wtorek/środa) znowu gorączka 38,7. Zbita nurofenem. Rano znowu 35. Humor i apetyt znakomite. Zawiozłam właśnie mocz do zbadania a za kilka dni zrobię morfologię. Lekarz nie widzi potrzeby jakichś badań. Martwi mnie ta temperatura i te spadki do takiej niskiej. Naszej zaufanej pani doktor do końca miesiąca nie ma :-((((

Martwić się? Czy wirusówki tak mają?
Obserwuj wątek
    • kasiaalbrecht Re: Skoki temperatury... 23.09.11, 20:08
      nie martwić się wirusówki tak maja łapie jedną, przechodzi i łapie drugą ale mocz i morfologie przy czestszych nawrotach warto wykonać

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka