j.filipkowska
02.01.12, 22:29
Pani Doktor, może Pani będzie miała jakiś pomysł... Córka 6 lat. Przedszkolak. Od ponad dwóch tygodni gorączkuje niewysoko do 38 tylko w dzień. W nocy temperatury brak bez obniżania lekami. Trochę mokrego kaszlu i zatkany nos. Osłuchowo czysto, gardło czyste. Humor i apetyt normalne. Morfologia z rozmazem powtarzana dwukrotnie w ciągu tego okresu książkowa. Żadna norma nie przekroczona. CRP ujemne, OB 6. Mocz czysty. Jedynie lamblie wyszły. Podajemy Neosine (tak na wszelki wypadek) i Macmiror. Po 3 dawkach Macmiroru temperatura spadła na 3 dni. Już myślałam że mamy przyczynę. Ale dziś znowu 38,2. Lekarz wcześniej przepisał Taromentin - nie podałam, bo nie wiem na co. Dziś Sumammed. Też nie dałam. Pierwszy raz nie słucham się lekarza, ale nie wiem czy dobrze robię. Jutro mamy zrobić prześwietlenie płuc, ale jakoś nie chce mi się wierzyć, że przy tak poważnej chorobie morfologia by nawet nie drgnęła, albo chociaż CRP czy OB. No i co dalej Pani Doktor...Bo ją ta choroba wykończy fizycznie a mnie psychicznie. Pozdrawiam Noworocznie.