martazolza3
06.02.15, 11:57
Witam,
Piszę ponieważ nie wiem już co może być mojej 4 miesięcznej córce. Od ok 3 tyg mała zaczęła wydziwiać przy jedzeniu (karmimy mm). W połowie kiedy ją odbijamy mała zaczyna się wyginąc popłakiwać, chce jeść ale po kilku łyczkach zaczyna płakać, kopać tak jakby ją coś boało. Zaczęła też więcej ulewać i non stop jej się odbija. Później zrobiła się marudna i zaczęła bardzo dużo spać. Zrobiliśmy badania ogólne moczu- wykazały bakterie. Potem usg brzuszka - w normie- posiew ujemny i badania krwi - wg pediatry są w porządku. MAła troszkę się uspokoiła. Tydzień temu zaczęliśmy wprowadzać warzywa, ponieważ mała nie chce pić więc pojawił się problem z kupkami - kilka dziennie ale o konsystencji plasteliny, zazwyczaj jedna "kuleczka", ciężko jej się załatwić. Pediatra kazała dawać jabłuszka. Dwa dni temu zaczęliśmy też wprowadzać kaszkę na noc - 1 łyżeczka do mleka. Mała je 180ml w dzien a na noc 210ml (od dawna tak je) ostatnio niestety zostawia nawet do 60ml. Ogólnie je 6 razy na dobę. Po pierwszym razie z kaszką mała strasznie często się budziła, płakała. Wczoraj już było ok ale ulewania znacznie się zwiększyły a mała jest niepsokojna, postanowiliśmy odstawić warzywa póki co. Zauważyłam też ale nie jestem pewna, że dziąsełka górne jakby lekko czerwieńsze są. W między czasie zaczęliśmy chodzić na kurs na basen. Nie wiem już co robić, jak jej pomóc? Co może jej być? Czy to od ząbków? Czy to skok rozwojowy?
Wyniki krwi:
MORFOLOGIA:
WBC: 8,7
HGB: 11,6
RBC: 3,97
HCT: 31,1
MCV: 78,3
MCHC: 37,3 lekko podniesione norma 33-36,6
MCH: 29,2
PLT: 383
MPV: 6,5 obniżone norma 8-12
RDW-CV: 27,7 obniżone norma 34-56
ROZMAZ MIKROSKOPOWY:
tu wszystko w normie oprócz Limfocytów 82 % (norma 20-70 )
BIOCHEMIA:
tu w normie oprócz CRP 7,5 (norma ponieżej 5)