Dodaj do ulubionych

Opryszczka u 3,5 latka

15.02.18, 21:13
Córka do tej pory nie miała opryszczki ale zapewne jest jej nosicielem bo w ciąży brałam Heviran kilka razy z powodu opryszczki. Mimo nawrotów u mnie do tej pory udawało się ją ochronić. Minął tydzień odkąd skończyła antybiotyk z powodu zapalenia płuc. Teraz biorę go ja. Miałam wrażenie, że miałam opryszczkę podczas jej antybiotykoterapii czyli mogła podłapać ją ode mnie. Nie wiem czy to co ma nad wargą jest z powodu zadrapania czy ugryzienia ale najbardziej przypomina mi bąbelki opryszczki. Jutro pewnie wyjdzie. Czy taka infekcja u dziecka wiąże się z leczeniem Heviranem? Mam w domu tylko i wyłącznie 800 mg i nie odważyłabym się nawet podać tego bez wizyty lekarskiej. Ale może wystarczy plasterek lub maść? Jutro piątek i córka wraca do przedszkola. Nie mam już jej z kim zostawić od poniedziałku. Proszę o poradę co zrobić. Plasterki mam. A maść mogę mieć w ciągu kilkudziesięciu godzin
Obserwuj wątek
    • ewa.misko-wasowska Re: Opryszczka u 3,5 latka 16.02.18, 11:10
      Witam,
      jeżeli to jest już tylko jedna zmiana i nie "rozsiewa się" to przy dobrym stanie dziecka heviranu doustnie nie podajemy. Pozdrawiam serdecznie
      • kawagu Re: Opryszczka u 3,5 latka 19.02.18, 11:37
        Po maści cynkowej na noc zmiana zniknęła, więc chyba miałam omamy. Strach jest złym doradcą ;)
        Dziękuję za podpowiedź

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka