birdies 02.09.07, 14:14 Dzień dobry.Mam takie pytanie.Przez ile czsu jednorazowo moze przebywac w nosidełku dziecko<które skończyło 3 miesiace.Prosze o szybka odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iwcia848 Re: nosidło 02.09.07, 15:50 Chyba nie ma określonego czasu.Moje dziecko ma prawie 3 miesiące i przebywa w nosidełku dużo czasu.Wydaje mi sie jak by mu było żle to by nas informowało.Też chciałabym poznać opinię lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
mariken taaak 02.09.07, 21:28 ciekawe jak by cię informowało... nosidła sztywne są niebezpieczne i niezdrowe dla kręgosłupów takich maluchów. i to jest zdanie ortopedów i fizjoterapeutów. lepsze są miękkie nosidła - mei tai, pouche - czy chusty wiązane. joaska Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj_danko Re: nosidło 05.09.07, 19:10 Maluch poniżej 3 m.ż. nie powinny całymi dniami przebywać w nosidełkach. Ich układ szkieletowy jest jescze bardzo podatny na wszelkie deformacje. Myślę, że jeżeli jest konieczność trzymania dziecka w nosidle parę godzin, to trudno, ale nie może stać się to regułą. Natomiast sporadyczne dłuższe przebywanie dziecka w nosidełku nie powinno mieć ujemnych skutków. Odpowiedz Link Zgłoś