magdaszum 08.11.07, 10:27 Dlaczego nie można ważyć dzieci do 6 lat na wagach elektronicznych posiadającyh opcje pomiaru wody, tłuszczu itp. Czy rzeczywiscie nie powinnam tego robić ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdamroziuk Re: Waga elektroniczna 08.11.07, 10:30 A dlaczego nie można? W przychodni zawsze mi ważyli dziecko na wadze elektronicznej od urodzenia... Nie wiem, czy miały te wagi takie opcje, ale przecież nikt nie mierzy dziecku tłuszczu. A te pomiary tłuszczu, to przypuszczam, proste algorytmy, jak się poda wzrost, waga jest, to oblicza jakąś średnią, bo niby jak waga może zmierzyć dokładnie ilość tłuszczu? Odpowiedz Link Zgłoś
magdaszum Re: Waga elektroniczna 08.11.07, 10:35 No właśnie nie wiem czy można ale już w drugiej instrukcji spotkałam się z taką uwagą, poza dziećmi do 6 roku życia z takiej wagi nie mogą korzystać kobiety w ciąży, osoby z rozrusznikiem serca itp nie wiem czy przypadkiem waga nie wydziela jakigos pola magnetycznego ?? Nie znam sie na tym ?? Odpowiedz Link Zgłoś
5_monika Re: Waga elektroniczna 08.11.07, 10:56 przesyła przez ciało taki impuls, tyle że nie wiem czy przy zwykłym ważeniu, czy ten pomiar włącza się dodatkowo. www.hoopla.pl/Higiena_i_uroda-Wagi_lazienkowe-Waga_Lazienkowa_Terraillon_TFX_60_Pomiar_Tluszczu_i_Wody- product,id,18366.html pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
matematyczka72 Re: Waga elektroniczna 30.07.18, 00:31 Haha, na początku pomyślałam o takiej wadze sklepowej, a tu zobacz! Nie wiem, czym różnią się wagi z takimi dodatkowymi opcjami, ja natomiast nie widziałabym żadnego problemu. Skąd masz w ogóle taką informację? Odpowiedz Link Zgłoś