beatag05 13.11.08, 22:11 Moja corcia ma 2,5 miesiaca i okazalo sie ze ma sklejone wargi sromowe mniejsze. Chociaz minialnie. Skad taka nieprawidlowosc? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiak37 Re: Sklejone wargi sromowe 13.11.08, 23:22 wiec jezeli minimalnie to od razu zrobcie z tym porzadek i dbajcie zeby wiecej sie to nie powtorzylo.A bierze sie to z powodu braku produkcji hormonow.Niestety niektore dziewczynyki maja sklonnosc:( Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: Sklejone wargi sromowe 14.11.08, 10:05 U moich bliźniaczek wykryto to dopiero, gdy miały 9 m-cy. Okropnie bałam się zabiegu, ale trwał zaledwie pół minuty w znieczuleniu miejscowym, był zupełnie bezkrwawy, a dziewczynki zamarudziły jedynie dlatego, że je trzymano za rączki i nóżki :) Pani chirurg z Enelmedu powiedziała nam, że jest to coraz częstszy problem i jedna z hipotez mówi, że Sudocrem może być przyczyną sklejania lub też to, czego zakazują lekarze, czyli wycierania wydzieliny spomiędzy warg. Odpowiedz Link Zgłoś
kwirynia Re: Sklejone wargi sromowe 14.11.08, 10:29 A u mojej córki wykryto to w wieku..... 7 lat. Zabieg też w znieczuleniu miejscowym trwał pół minuty. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: Sklejone wargi sromowe 13.01.09, 14:05 A u nas powtórka - dziewczynki znowu mają skelone wargi :( We wrześniu rozklejono i znowu to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaalbrecht Re: Sklejone wargi sromowe 13.01.09, 20:55 wynika to z niedoborów hormonalnych u dziecka,a dodatkowo sprzyjają temu wg niektórych źródeł pieluchy. Radzę odwiedzić ginekologa dziecięcego bo w większości przypadków stosowanie maści z estrogenami przynosi rezultaty a w niewielkim odsetku zachodzi potrzeba interwencji chirurgicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
gajmal Re: Sklejone wargi sromowe 14.01.09, 08:21 Jest dokładnie tak jak pisze pani doktor. Specjalistki - tzn. mamy takich dziewczynek są na forum www.uronef.pl Myślę, że warto tam zajrzec i poczytać Odpowiedz Link Zgłoś
j04nn4 hmmmmm dałyścied mi do myślenia. 14.01.09, 18:56 moja 3.5 letnia córcia, także ma zrośnięte wargi sromowe zauważyłam to kiedyś jak ją myłam, i nie wiem myślałam, że to normalne, tzn są tak zrośnięte bokami, ze nie ma wejścia tzn dziurki dalej, i nie wiem czy to jest to o czym piszecie chodzi mi o wargi mniejsze napiszcie cos na ten temat?? Asia Odpowiedz Link Zgłoś