farfalina 16.03.09, 13:09 czy te badania sa tak samo wiarygodne?jesli tak to nie chce meczyc coreczki endoskopia prze nos... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zawsze_zielona_budka Re: przeswietlenie a endoskopia na 3 migdal 16.03.09, 13:56 podobno są tak samo wiarygodne. Ja jednak moich dzieci wolałam nie prześwietlać. Endoskopia trwa kilka sekund i mimo dyskomfortu (trochę płakały) szybko zapominały o całym zdarzeniu! Odpowiedz Link Zgłoś
farfalina Re: przeswietlenie a endoskopia na 3 migdal 16.03.09, 14:07 czy to znaczy ze jedno przeswietlenie moze byc tak szkodliwe?moja corka miala tylko raz przeswitlenie pluc poltora roku temu.dla mojej coreczki kazde badanie laryngologiczne jest strasznym przezyciem i po kazdej wizycie jest strasznie znerwicowana a nie wspomne o nockach,koszmary krzyki i codzienne proszenie zebysmy juz nigdy tam ie poszly Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze_zielona_budka Re: przeswietlenie a endoskopia na 3 migdal 16.03.09, 14:29 ja po prostu zazwyczaj wybieram inną metodę badania niż prześwietlenie, jeśli mniej szkodzi niż prześwietlenie. W Waszym przypadku to może być bardzo trudne badanie, pewnie musiałyby ją trzymać dwie osoby aby wprowadzić fiberoskop przez nos do gardła. Jest jeszcze jedna metoda badania 3 migdała (stosują ją w Krajmedzie)- endoskopem, zupełnie bezbolesna, jak badanie gardła dużym prostopadłościanem zakończonym kamerką, nic nie boli i trwa sekundę. Powodzenia PS My już jesteśmy na końcu długiej drogi z 2 dzieci (migdały wycięte, uszy wyleczone) Odpowiedz Link Zgłoś
farfalina Re: przeswietlenie a endoskopia na 3 migdal 16.03.09, 16:11 dlatego chce jej uniknac takich doswiadczen ale teraz juz zglupialam,bo to badanie przez nos jest wlasnie wykonywane sprzetem z kamerka.bylam u laryngolog na ul konwiktorskiej i ta pani dr podobno pracuje w Kajetanach.to badanie powiedziala,ze jest bardzo nieprzyjemne i przez nos krotkim wezykiem to jest tez przez gardlo i niebolesne jak to o ktorym pisze?na czym to polega? Odpowiedz Link Zgłoś
farfalina Re: przeswietlenie a endoskopia na 3 migdal 16.03.09, 16:14 ajj przeczytalam krajmed a pomyslalam Kajetany:)w krajmedzie bylam w listopadzie u dr Watrobskiego i on cos wspomniala o badaniu z kamerka przez gardlo,to moze on wlasnie to chcial zrobic o czym Ty pieszesz??tyle,ze wlasnie po badaniu uszu,gardla i nosa przez tego dr moja corka tak jest zrazona do lekarzy... Odpowiedz Link Zgłoś