Gość: Rafał .k Re: Szkocja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 19:18 niezłe szkoda że nie po angielsku bo przydało by się do szkoły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: Szkocja IP: *.gdynia.mm.pl 16.01.06, 21:22 mała pomyłka- wzgórze od Rob Roya to BEN EVIS!!!!,,,,,WIEM BO MIESZKAM CALKIEM BLISKO! POZA TYM WSZYSTKO FAJNIE ....PRZYDALO BY SIE W WERSJI ANGIELSKIEJ ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
julia22nowa Re: Szkocja 17.01.06, 15:28 Mam dużo znajomych w Szkocji i są zadowoleni.Nie spotkałam osoby która by narzekał by na osoby tam mieszkające mam okazje jechać tam już 01.03.2006 jade bo mi to państwo polecono nie Odpowiedz Link Zgłoś
vena111 Re: Szkocja 25.01.06, 18:34 Podobno coraz ciasniej sie tam robi dla Polaków miedzy innimi...nie boisz sie tego. ps.ja zamierzam wyjechac najpierw pod koniec czerwca z moimi 2 przyjaciółkami, a pozniej pod koniec sierpnia sciagam tam swoja coreczke i zamierzamy zostac na stale czy to zbyt ryzykowne??? Odpowiedz Link Zgłoś
vena111 Re: Szkocja 26.01.06, 18:41 Jak szkoda ze tu tak mało ludzików zaglada :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadeusz - Piła Re: Szkocja IP: *.pl 29.01.06, 18:55 W Szkocji przebywałem w 2005 r przez 2 m-ce. Kocham turystykę więc mogę powiedzić iż jest to kraj przepiękny - zachwyca ludżmi, przyrodą setkami zabytków.Polecam Szkocję wszystkim tym którzy kochają góry-szlaki od łatwych do b.ciekawych (ciężkich).Zaliczając piesze trasy (Daniel dzięki) gwarantuję,że każdy kolejny przebyty metr to nowe wrażenia dla oczu. Kraj piękna i grozy (Łukasz - wariacka serpentyna Apel Cross ). Kraj ludzi spokojnie żyjących , gościnnych (chciwość to bzdura), sympatycznych , oferujących pomoc w każdej chwili.Kochani, wysupłajcie każdy grosz zaliczcie SZKOCJĘ -ponownie będziecie zakochani. Wtym roku ten piękny kawałek Świata pokżę mojej żonie zawsze dzielnie towarzyszącej w naszych wspólnych turystycznych włóczęgach.Pozdrawiam - tejot55@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ika Re: Szkocja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 21:46 zgadzam się:) wszystko super szkoda tylko że nie ma wersji angielskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: Szkocja IP: *.icpnet.pl 06.03.06, 09:11 Bardzo fajna strona. Wiele się zniej dowiedziałem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mateusz Re: Szkocja IP: *.icpnet.pl 06.03.06, 09:12 Nudna strona porombało cie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koza Re: Szkocja IP: 80.51.247.* 28.03.06, 16:08 zgadzam się z dziadkiem przydała by się wersia angielska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Szkocja, kilty i klany IP: *.bulldogdsl.com 21.04.06, 12:30 jak przez rok mieszkalam i studiowalam w st.andrews, wiele razy napotykalam juz mocno starszych panow w tradycyjnych kiltach orz z grawerowanymi sztyletami. Kazdy pan mial inny kilt, znaczy inna na nim krate, i sie doskonale rozpoznawali tylko na nie patrzac. Ile razy bylam swiadkiem klotni dwoch takich panow we wrogich kiltach na srodku ulicy jak sie nawzajem spostrzegli... strasznie mi tego brakuje w londynie gdzie obecnie jestem, ale jestem wielce szczesliwa ze doswiadczylam tak gleboko zakorzenionej tradycji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zagubiona szkocj angielska od zaraz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 17:13 plis przyslijcie mi informacje o szkocji po angielsku ! plis mam to na 30 maja i nie moge tego nigdzie znalesc w necie . pliz załatwcie mi jak najprędzej ! podajcie link na te stronke . moj mail : kama1114@buziaczek.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mistic Re: Szkocja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 15:50 Jak wszystkie gó..ane artykuły, tak i w tym, nie ma zamieszczonego nic co mnie ciekawi. W tym wypadku nie ma nic o typowym szkockim sporcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szkocja Re: Szkocja IP: *.toya.net.pl 27.06.06, 22:31 Ekstra tylko więcej obrazków !!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp Re: Szkocja IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 04.07.06, 11:11 A jesli ktos chcialby poznac ludzi tam mieszkajacych to warto zajrzec na www.szkocja24.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z niesmaczona Re: Szkocja IP: 213.155.165.* 09.08.06, 19:49 opis, suche dane encyklopedyczne, brak zdjęć nie zacheca do zwiedzania Szkcji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olusia Szkocja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.06, 16:55 Nie głupia stronka. Zgadzam się z Dziadkiem, że angielska wersja też by się przydała :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polka w szkocji Szkocja IP: 212.219.252.* 22.12.06, 15:17 a wiec ja mieszkam w szkocji od kilku miesiecy i jesien jest tu naprawde piekna troche mnie wkurza ze tutaj raczej nie ma sniegu ale coz jak na razie jest zimno ae jakos przezyje...... pozdro dla polakow!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mara Szkocja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.07, 23:15 Naprawde swietne kompendium. Po pol godziny błądzenia po sieci wreszcie znalazłam infromacje ciekawe, rzeczowe i... wszystkie razem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patrycja Szkocja IP: *.sileman.net.pl 20.03.07, 16:59 Fajne Ale przydała by sie ta wersja angielska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lisia Szkocja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 15:06 Super! Krótko, sprawnie i na temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna39 Szkocja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 23:38 kocham pejzarze--tkam gobeliny --szukam wspolpracownikow--- anna39@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan.kulczyk Szkocja IP: 190.2.65.* 21.09.07, 03:27 Rob Roy to nie rudy Roy ale Czerwony (czyli Rudy) Rob. Robert Roy McGregor. Roy to slowko z gaelic oznaczajace kolor czerwony. Rob to zwykle imie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Szkocja IP: 87.192.144.* 19.08.08, 13:34 Byłem, sprawdziłem i faktycznie Scotland jest urokliwy, nawet wtedy gdy pada; a pada tam dosyć często. 6 dni w Highlands dało nam to czego szukaliśmy. Relację, 356 fotografii, 22 panoramy i 6 panoram 360 możecie zobaczyć na www.scotland.ivc.pl Zapraszam i polecam Szkocję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek Szkocja - Do wygrania 100 funtów IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.08.08, 16:06 Właśnie odnalazłem ogłoszony konkurs na ciekawy artykuł o Szkocji - do wygrania nagrodu o wartości 100 Funtów - z tego co widze to naprawde duzo nie trzaba aby dostać tą kasę ;). więcej info tutaj : www.edinburgh.com.pl/content/view/386/142/ powodzenia ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szkocja Szkocja IP: *.zone7.bethere.co.uk 29.12.08, 02:56 Bardzo ciekawy artykuł! Zapraszam również na stronę poświęconą Szkocji: www.szkocja1.net Odpowiedz Link Zgłoś