kasiulek_nr1 28.08.09, 22:32 Jedna z najlepszych ksiazek jakie czytalam Czytacie tez w innych jezykach? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
doska9 Re: The Island - Victoria Hislop 29.08.09, 01:47 A dlaczego w innych??? Wyspa jest przetlumaczona na polski. A ze to znakomita ksiazka to sie zgadzam Niestety, druga powiesc tej autorki - Return, juz nie taka . Odpowiedz Link
marjanna1 Re: The Island - Victoria Hislop 29.08.09, 09:40 Piekna ksiazka. I tak, ja czytam w innych jezykach i raczej tylko w innych, ze wzgledu na to, ze nie mieszkam w Polsce. Odpowiedz Link
mmascarpone Re: The Island - Victoria Hislop 29.08.09, 14:24 Wspaniala powiesc,przeczytalam jednym tchem A moja kolezanka polonistka-korektorka ubolewala wlasnie nad przekladem tej ksiazki-ze kiepski,ze nie taki jaki powinien byc,ze zdania źle zlozone... Odpowiedz Link
marjanna1 Re: The Island - Victoria Hislop 29.08.09, 17:06 Dlatego ciesze sie, ze z przyjemnoscia czytam w jezyku angielskim, bo nie zawsze tlumaczenia sa dobrej jakosci. Odpowiedz Link
ojuciasan Re: The Island - Victoria Hislop 30.08.09, 01:50 Ale okładka jest odstraszająca... A że z opisu aż tak bardzo mnie nie ciągnie, więc chyba zaczekam spokojnie na kolejne wydanie (a może i na lepsze tłumaczenie, skoro uważacie, że to jest słabe, bo w oryginale niestety raczej nie dałabym rady). Odpowiedz Link
kasia111177 Re: The Island - Victoria Hislop 03.09.09, 15:35 Ja też czytam tylko po polsku. Raz, że jestem antytalentem językowym, dwa, że na czytanie książek wydanych po polsku brakuje mi czasu. Ponieważ mi poskąpiono daru języków bardzo podziwiam tych, którzy potrafią czytać w różnych językach. Odpowiedz Link
ojuciasan Re: The Island - Victoria Hislop 03.09.09, 15:59 kasia111177 napisała: > > Ponieważ mi poskąpiono daru języków bardzo podziwiam tych, którzy > potrafią czytać w różnych językach. Oj, ja też... I zazdroszczę! Mnie by to pewnie zajęło rok Odpowiedz Link