Dodaj do ulubionych

Zdolność kredytowa

21.05.10, 22:09
Zależy nam na kredycie 350tys. (najlepiej CHF lub EURO).
Nieruchomość którą chcemy kupić wyceniono na 585 tys.
Wkład własny 240 tys. Nie posiadamy innych kredytów, kart
kredytowych itp.
Mąż ma umowę na czas nieokreślony, pensja 6100 zł. netto. Ja
aktualnie jestem na urlopie wychowawczym (nie mam dochodów). Mamy
dwójkę dzieci. Czy mamy szanse na taki kredyt?
Obserwuj wątek
    • Gość: Tomek Re: Zdolność kredytowa IP: *.2-0.pl 22.05.10, 08:52
      Oblicz swoją zdolność kredytową za pomocą kalkulatora zdolności kredytowej i złóż wniosek o kredyt hipoteczny bezpośrednio do banku lub skorzystaj z usług doradców finansowych - bezpłatnie i bez wychodzenia z domu. Złożenie wniosku do niczego nie zobowiązuje.

Możesz założyć aukcję kredytową i sprawdzić co banki mogą Ci zaoferować.

Więcej o aukcjach kredytowych
    • michas007 Re: Zdolność kredytowa 22.05.10, 16:50
      Ile jest Was łącznie w gospodarstwie domowym?
      Rynek wtórny czy pierwotny?
    • poszukiwaczka.in Re: Zdolność kredytowa 24.05.10, 12:58
      Macie szanse, chociaz pomoglaby informacja na temat wieku kredytobiorcy i
      rodzaju nieruchomosci. Jesli u doradcy wyjdzie to co mnie, to macie szanse na
      kredyt z rata 1121zl, w euro na 30lat, bez prowizji, przy oprocentowaniu ponizej
      1%. Pomiedzy innymi ofertami to przepasc kwotowa ok.450zl w racie. Zachecam do
      zarejestrowania sie na stronie w moim podpisie, tam zostawic numer telefonu i
      dedykowany doradca zajmie sie calym procesem. Rejestracja rzecz jasna do niczego
      nie obliguje, mozna sobie samemu wykonac symulacje.
      • ziut19 Re: Zdolność kredytowa 24.05.10, 17:47
        poszukiwaczka.in napisała:

> Jesli u doradcy wyjdzie to co mnie, to macie szanse na
        > kredyt z rata 1121zl, w euro na 30lat, bez prowizji, przy
        oprocentowaniu ponizej 1%.

To, co napisalas, jesli nie jest oszustwem, to przynajmniej duzym
        naciagnieciem prawdy. Oprocentowanie ponizej 1% trwa rok, a u Ciebie
        o tym ani slowa.
        • poszukiwaczka.in Re: Zdolność kredytowa 26.05.10, 16:06
          ziut19, nie zaglebiam sie w szczegoly ofert z prostej przyczyny - z takimi
          szczegolami krdytobiorca winien sie zaznajomic we wlasnym zakresie. Jestem w
          stanie zasugerowac gzie uderzyc, jakie sa roznice w ratach i innych warunkach,
          ale nie zajmuje sie rozpisywaniem ofert w detalach. NIkt nie powinien czuc sie
          rozczarowany informacjami, skoro odsylam po szczegoly do dedykowanego doradcy,
          ktory jest w stanie kazdemu z osobna posiwecic swoj czas omawiajac szczegoly ;-)
          Nie zajmuje sie promocja bankow a zdolnosc forumowiczow jestem w stanie ocenic
          "na oko" z podsunietych mi danych. Trzeba byc niezbyt rozsadnym, by moje
          ifnormacje traktowac jako wiazace i miec o to pretensje, ze w banku wyszlo
          inaczej ;-) No litosci! Jesli widzisz w tv reklame telefonu za zlotowke i
          pedzisz do salonu, to dopiero na miejscu dowiadujesz sie z reguly, ze musisz
          zawrzec umowe na dwa lata o odpowiednio wysokiej oplacie abonamentowej, a Ty co
          ? bedziesz sie klocil, ze 30sekondowa reklama o tym nie mowi?
          Jesli forumowicz zainteresowany oferta danego banku, pociagnie watek w celu
          uzyskania szczegolow, chetnie pomoge, ale nie bede wychodzic przed szereg i
          tworzyc poematow na wiele stron, by ustrzec przed "chwytami" bankow - temu sluza
          bardziej bezposrednie kontakty, albo bardziej szczegolowa rozmowa.
          • ziut19 Re: Zdolność kredytowa 26.05.10, 16:26
            I wlasnie za to banki, badz sieci telefoniczne placa milionowe kary.
            Podalas rate, ktora klient moze placic tylko przez 1 rok trwania
            kredytu i jest to celowe wprowadzanie w blad.
            • poszukiwaczka.in Re: Zdolność kredytowa 27.05.10, 16:02
              jest to celowe wprowadzanie w blad.
              Sek w tym, ze ja nie mam zadnego celu - krotko mowiac, wprowadzanie w blad kogokolwiek nie skutkuje zadnymi korzysciami dla mnie.Podalam informacje pod rozwage, a nie wiazace warunki - jesli kogos interesuje zapoznanie sie z oferta, to moze liczyc na dokladne wyliczenie rat, zapoznanie z promocjami lub warunkami obnizenia marzy. Idac Twoim tokiem rozumowania, kazdy powinien czuc sie zawiedziony czytajac moje symulacje, bowiem nie uwzgledniam najczesciej w postach informacji dotyczacych sprzedazy krzyzowej lub ogolnych warunkow ubezpieczenia. A moze regulaminy jeszcze mam dolaczac ;-)
              Forumowiczka zadala pytanie, odpowiedzialam na nie twierdzaco - ma zdolnosc - a do tego dolozylam info od siebie i prosbe o skonsultowanie sie w sprawie szczegolow, bo ja nie jestem w stanie poswiecac tu czasu na epopeje.
              Jesli uznajesz to za oszustwo i celowe wprowadzanie w blad - to mnie pozwij ;-) bo takie sraczkowanie sie z powodu wylacznie NIEPELNYCH informacji, uznaje za bezcelowe.
    • kdfi Macie zdolność na wymarzony kredyt 26.05.10, 22:05
      Kwestia sprawnego poprowadzeia procesu decyzyjnego w najtańszym
      banku akceptującym wasze prefrencje. Proszę wysłać swój nr tel. na
      adres kdfi@gazeta.pl
      Wtedy szybko zaczniemy działać ;)
    • ap-82 Re: Zdolność kredytowa 26.06.10, 14:28
      Witam,
      Jeśli mogę pomóc to szczerze polecam firmę Money Plus, znajdzie Pani kontakt do
      nich na stronie www.moneyplus.pl
      Nie często spotyka się doradców którzy rzetelnie i fachowo doradzą, a także
      walczą o każdą sprawę w imieniu klienta. POLECAM!

pozdrawiam
      Aga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka