Dodaj do ulubionych

RnS po zmianach

IP: *.interq.pl 16.08.11, 16:01
Witam chcemy wziąć kredyt na budowę domu z mężem. Ja mam 34 lata mąż 37. W Expanderze mówią, że te 35 lat to warunek, który musi być spełniony bynajmniej przez jednego z małżonków ( czyli ja nie mam skończone więc spokojnie mogę się o kredyt z dopłatą starać ). Natomiast w dwóch placówkach Peako S.A. że żadne z małżonków nie może mieć skończone 35 lat i każą mi składać już jak chcę się załapać bo od 1.09. zmiany wchodzą w życie. Jak to naparawdę jest ???????????
Obserwuj wątek
    • michas007 Re: RnS po zmianach 16.08.11, 21:30
      W przypadku małżeństw, będzie się liczył wiek młodszego z nich.
      • Gość: zmiany Re: RnS po zmianach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.11, 19:06
        Z tego co przeczytałem to w programie Rodzina na swoim zostaną wykluczone osoby powyżej 35 roku życia ( nie dotyczy małżeństw oraz osób samotnie wychowujących dzieci)
        • samkredyt.pl Re: RnS po zmianach 27.08.11, 21:16
          Ustawa
          dziennikustaw.gov.pl/D2011168100601.pdf
          jednoznacznie to określa:

Dopłaty mogą być stosowane, jeżeli docelowy kredytobiorca, z wyjątkiem osób, o których mowa w art. 3 ust. 1 pkt 2, złoży wniosek o kredyt preferencyjny najpóźniej do końca roku kalendarzowego, w którym kończy 35 lat. Jeżeli wniosek składają małżonkowie, warunek ten dotyczy młodszego małżonka, a w przypadku jednakowego wieku — obojga małżonków.

Pozdrawiam,
          Piotr.
    • laptopek24 Re: RnS po zmianach 02.09.11, 15:28
      Expander ma rację, min jeden ze współmałżonków nie może przekroczyć 35 lat.
      Co do Pekao to jest tak, jak korzysta się z usług jednego banku. Oni by chcieli klienta który ma 20 lat i zarabia po 10 tys. miesięcznie. I dlatego lepiej iść do pośrednika kredytowego.
      Ja tam kredytu hipotecznego nie brałem ale gotówkowy tak.
      Wystawiłem zlecenie darmowe na favore.pl i dostałem wiele propozycji z różnymi ofertami
      www.favore.pl/dodaj-zlecenie
      Co ważniejsze twoje dane są widoczne tylko dla zainteresowanych, a nie tak dla wszystkich.
    • arkzawiercie Zmiany w odchudzonej "Rodzinie na swoim" 03.09.11, 14:25
      "Rodzina na swoim" powinna zmienić się 31 sierpnia. Z dofinansowania będą mogły skorzystać osoby samotne - na czym jednak koniec dobrych wiadomości. Limity cen kwalifikujące do programu zostaną obniżone nawet o 43%, a większość kredytobiorców będzie musiała posiadać maksymalnie 35 lat. Część banków idzie na rękę osobom, które chcą skorzystać z rządowego wsparcia na obecnych zasadach(...)
      czytaj dalej
      • Gość: arczibald Re: Zmiany w odchudzonej "Rodzinie na swoim" IP: *.dynamic.chello.pl 08.09.11, 09:10
        Witam,chciałbym skorzystać z kredytu, na zakup nowego mieszkania w programie rządowym RNS.
        Szukam mieszkania w Szczecinie, z limitem ustanowionym przez pana Wojewodę Zachodniopomorskiego, na kwotę 3 533,50, za 1m2.
        Gdyby ktoś z państwa przypadkiem spotkał się z taką ofertą cenową, byłbym wdzięczny za informację.
        Pozdrawiam
        • Gość: arczibald Re: Zmiany w odchudzonej "Rodzinie na swoim" IP: *.dynamic.chello.pl 14.09.11, 13:12
          Mogę zapomnieć o rns, nachodziłem się, najeździłem, i nie znalazłem żadnego nowego mieszkania, którego cena za metr mieści się w kwocie 3533,50.
          W takim razie zastanawiam się skąd się bierze limit na takim poziomie?
        • arfer Re: Zmiany w odchudzonej "Rodzinie na swoim" 14.09.11, 20:35
          to koszt - w uproszczeniu - wybudowania, a nie sprzedaży, stąd różnica
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka