Dodaj do ulubionych

15 czerwca 2011 - połówka miesiąca

15.06.11, 07:14
Witam Wszystkich Którzy Nadejdą i otwieram nowy codzienny wątek. Pogoda się utrzymuje, młodzież szkolna finiszuje smile

Dla porannego uśmiechu smile :
-Pani słyszała? Kowalski kupił sobie nowy samochód!
-Przecież to nie jego. Sam mi wczoraj mówił że to Toyota Karola. smile

-Sąsiadko, słyszała pani co się stało wczoraj u Nowaków?
-Nie, nie słyszałam.
-A ja już dzisiaj słyszałam że pani słyszała wink
Obserwuj wątek
    • k.karen Re: 15 czerwca 2011 - połówka miesiąca 15.06.11, 16:31
      Cześć, Hardy smile

Echhh...ale mam dzień! Wszystko robię na "zapalenie płuc" smile
      Wpadłam tylko na chwilę żeby się zameldować smile

Miłego popołudnia i wieczoru WKN...DN smile
      • hardy1 Re: 15 czerwca 2011 - połówka miesiąca 15.06.11, 17:40
        Hej Karen smile U mnie też...nie dość że gorący czas w pracy to jeszcze nawalił sprzęt RTV. Objeździłem teraz pół miasta i...wszystkie punkty naprawcze już pozamykane. Pracują WYŁĄCZNIE do godziny 16-tej...czysty cyrk. Punkty usługowe "dla ludności" a pracują na pierwszą zmianę, wszystkie do tej samej godziny. Wygląda to jak zmowa branży...

No nic, chwilę posiedzę i wyjadę do wieczora smile
        • ulisses-achaj Re: 15 czerwca 2011 - połówka miesiąca 15.06.11, 19:56
          Cześć Wszystkim.. Mam huk roboty, ale będę zaglądał.. smile
          • hardy1 Re: 15 czerwca 2011 - połówka miesiąca 15.06.11, 21:30
            Co tak huknęło?! shock
            Aaaachhh..to ta robota u Ciebie Uli? wink
            Witam wieczornie. Zrobiłem sobie wieczorem piękny 3-kilometrowy spacerek w wodzie i od razu całe zmęczenie popracowe minęło smile Flauta, więc idealna pogoda do plywania, aż nie chciało się wychodzić z wody...ale późno już się robiło. Właśnie wróciłem i rozglądam się po Podwórku smile
            • ulisses-achaj Re: 15 czerwca 2011 - połówka miesiąca 15.06.11, 21:58
              Taki to chyba dzień, ze wszystkich wywiało, Hardy.. Byyywająą takie dniiiii.... smile
              • k.karen Re: 15 czerwca 2011 - połówka miesiąca 15.06.11, 22:08
                Zobaczcie, jeszcze przez chwilę będzie widoczne zaćmienie Księżyca.
                Na żywo z polskiego obserwatorium:

www.newsweek.pl/artykuly/sekcje/nauka/zacmienie-ksiezyca-%5Btransmisja-na-zywo%5D,78250,1
                • k.karen Re: 15 czerwca 2011 - połówka miesiąca 15.06.11, 22:10
                  za szybko wpisałam, ten widok na górze jest z izraelskiego obserwatorium
                  a ten na dole z polskiego big_grin
                • hardy1 Re: 15 czerwca 2011 - połówka miesiąca 15.06.11, 22:18
                  W dzień wywiało, wieczorem przywiało big_grin Kilka słówek dla odpoczynku chętnie się wymienia big_grin
                  U mnie są chmury więc nie widzę zaćmienia Księżyca...w tivi pokazują to też widzę.
                  A zresztą... i tak Księżyc świeci światłem odbitym a więc dużo nie tracimy wink

PS.Te polskie obserwatorium jest w Izraelu czy izraelskie w Polsce? suspicious
                  • k.karen Re: 15 czerwca 2011 - połówka miesiąca 15.06.11, 22:26
                    Obrazy są przekazywane z dwóch obserwatoriów.
                    Pierwszy ( na górze) to obserwatorium izraelskie,
                    drugi ( na dole ) z polskiego big_grin

Na moim niebie też nic nie widać bo jest sporo chmur.
                    • hardy1 Re: 15 czerwca 2011 - połówka miesiąca 15.06.11, 22:35
                      Karen - może tak dosłownie nie pisz że nasze obserwatorium jest "pod izraelskim"...jeszcze jakiś "Prawdziwy Polak" tu zaglądnie i dopiero będzie chryja! big_grin
                      Może napisz że jest "na innym poziomie"...wink
                      • k.karen Re: 15 czerwca 2011 - połówka miesiąca 15.06.11, 23:22
                        Hardy smile "na innym poziomie" też nie będzie dobrze smile
                        Zostawię jak jest a chryje mi nie straszne, włączam "ignor"
                        i po zawodach big_grin

Obejrzałam to teraz czas spać po intensywnie spędzonym dniu.

Dobranoc...smile
                        • hardy1 Re: 15 czerwca 2011 - połówka miesiąca 15.06.11, 23:43
                          ...a Ksężyc wyglądał wyjątkowo atrakcyjnie, ciemnomiedziany smile

Dobranoc Karen smile
                          • ulisses-achaj Re: 15 czerwca 2011 - połówka miesiąca 16.06.11, 01:08
                            No i noc sie stała.. smile Dobranoc smile
    • hardy1 16 czerwca 2011 - oraz bliżej lata 16.06.11, 07:42
      Dzień dobry WKN smile
      Gdzie noc, jaka noc? U mnie jest jasno wink
      • k.karen Re: 16 czerwca 2011 - oraz bliżej lata 16.06.11, 08:10
        Cześć Hardy smile
        A u mnie jasno i ptaszki śpiewają, i słoneczko świeci, i rozbawiła
        mnie reklama usłyszana w radiu big_grin
        Tak to leciało:
        " Jeśli jesteś prawdziwym mężczyzną kup..( i tu marka samochodu )
        a poczujesz się bezpiecznie i komfortowo" shock

Taaaa...na to wychodzi, że prawdziwy mężczyzna nie czuje się bezpiecznie
        jak nie kupi samochodu big_grin big_grin big_grin

Miłego dnia...smile
        • hardy1 Re: 16 czerwca 2011 - oraz bliżej lata 16.06.11, 12:05
          Cześć Karen smile
          Taaa...mam rozumieć że prawdziwego mężczyznę poznaje się po marce samochodu? Wiele lat nie miałem samochodu i nie czułem się "nieprawdziwy"...a nawet ten "brak" zmuszał do podtrzymywania kondycji wink Teraz mam taki pojazd ale dla mnie samochód to zwykły przedmiot użytkowy, nic więcej. Powinien mieć pewne parametry które mnie są potrzebne i nic więcej. Nie dowartościowuję się "marką". Po prostu nie muszę...i tak jestem mężczyzną. Znam...osoby które mogą poświadczyć suspicious
          • k.karen Re: 16 czerwca 2011 - oraz bliżej lata 16.06.11, 15:46
            Zdecydowanie - NIE, nie po marce samochodu! Prawdziwego mężczyznę poznaje się po....
            zaraz, jak to mówił pewien polityk?
            big_grin
            • droga_mleczna_1 Re: 16 czerwca 2011 - oraz bliżej lata 16.06.11, 16:22
              Z tego wygląda, że niektórzy panowie uważają, iż samochód to przedłużenie ptaszka. Gdzieś to czytałam.
              Wierzę na słówa, że masz samochód, w to również, że masz kondycję, nie wiem do czego, ale skoro pływasz to i przyholować potrafisz jak jaka dziewoja chapsnie Cię za szyję w wodzie.
              Przyznaje uczciwe nie wchodzę do wody, spaceruję tylko po plaży, leżąc piaseczek wsypuje się i trzeba wydmuchiwać fuj.
              Nie wiem jak mawiał polityk, ale jak oglądam ich to mi ziemniurki kiełkują w piwnicy.
              Nie napiszę co odkryłam, ale kuźwa w niebie podobno siedzę, awansowałam z duszka.
              Dałabym im duszka, aniołka i wiele innych jeszcze. Włożyli by pewnie do klatki przekręcili klucz, mało tego wiedząc najlepiej nawet kiedy ten tego no i jeszcze to też.
              By być w formie to; przejechać 80 km na rowerku, wyprowadzić pod górę mając na "plecykach" kobietę i jeszcze pójść z nią gdzie chce. To jest kondycja. Bawidamkom, ułomnym, niecierpiącym zwłoki mówimy precz... skrytożercom parówkowym również xDD
              --
              łokrutnica
            • hardy1 Re: 16 czerwca 2011 - oraz bliżej lata 16.06.11, 21:17
              No, długi dzień pracowy i wyjątkowo męczący miałem. Ale wreszcie spokój ...ale o pracy nie będę mówił bo każdy ma jakąś smile Byle pracować aby żyć a nie żyć aby pracować wink

Mężczyznę poznaje się po...jakby to nazwać...męskości.
              Znaczy nie materializujcie męskości. Chodzi mi o to aby zachowywał się jak mężczyzna. Zgodnie ze starymi dobrymi wzorcami. I nie chodzi mi o sztuczną i udawaną szarmanckość, nie chodzi o przysłowiowy "cmok w mankiet" ale bycie mężczyzną wtedy kiedy trzeba się nim okazać smile Jednocześnie niech fizycznie też ma coś "z mężczyzny" suspicious
              • k.karen Re: 16 czerwca 2011 - oraz bliżej lata 16.06.11, 22:12

Mężczyznę poznaje się po...jakby to nazwać...męskości.
                Znaczy nie materializujcie męskości
                .

A kobietę po czym? big_grin

Wy nie materializujcie czyli kto? Ja też?

Wysłuchałam przed chwilą wieczornych ptasich treli.
                To na pewno śpiewały kosy. Z roku na rok jest ich u nas,
                w naszych ogrodach, coraz więcej.
                Jak ktoś chce to proszę posłuchać:
                Śpiew kosa
                • hardy1 Re: 16 czerwca 2011 - oraz bliżej lata 16.06.11, 22:35
                  Hmmm...jakby to powiedzieć...chodziło mi o to że nie koncentrujcie się wyłącznie na materializacji męskości...oczywiście też jest ważna a nawet dużo ważna...ta materializacja...ale w połączeniu z całością mężczyzny big_grin Chodzi o to aby:
                  "męskość z męskością w parze chodziła
                  a całość wrażenie na paniach robiła"
                  suspicious

Czy Ty też? To już osobista ocena...wink
                  A kos pięknie gwiżdże. Prawie tak pięknie jak w "Czterech pancernych" wink
                  • droga_mleczna_1 Re: 16 czerwca 2011 - oraz bliżej lata 16.06.11, 23:28
                    Jeszcze trochę a do tego gwizdu i całości przez płotki przyjdzie skacać.
                    Ostatnio muszę dużo literatury przewertować, nie nadążam.
                    Za zlikwidowanie wątku u źródła buziak,
                    wiem, że mogę na Ciebie liczyć smilesmile
                  • k.karen Re: 16 czerwca 2011 - oraz bliżej lata 16.06.11, 23:29
                    No właśnie chodzi mi o tę osobistą ocenę smile
                    Wsadziłeś mnie do jednego wora z tymi, które/którzy
                    "oceniają" męskość. Gdybym była złośliwa to też mogłabym
                    Ci się zrewanżować taką generalizacją i powiedzieć:
                    a bo wy faceci uważacie, że męskość to samochód, no i co? smile

Ale tak poza tym to wolę jak mężczyzna jest zmaterializowany big_grin big_grin big_grin
                    Nooo u ducha czy faceta na plakacie to raczej trudno ocenić męskość big_grin

Dobranoc Hardy smile
                    • hardy1 Re: 16 czerwca 2011 - oraz bliżej lata 17.06.11, 00:01
                      Do żadnego wora nie wsadzałem smile Do wora wchodzi tylko taka osoba która chce...a która nie chce to nie wchodzi. I o to chodzi wink Możesz też "generalizować"....a ja i tak nie wejdę do tego wora z "samochodowym atrybutem męskości" big_grin Jestem zwolennikiem innych atrybutów...zmaterializowanych ale nie mechanicznych big_grin

Z ostatnim zgodzę się całkowicie - u ducha czy faceta na plakacie trudno ocenić męskość big_grin

Dobranoc Wszystkim i ja już mówię smile
    • hardy1 17 czerwca 2011 - piątkowo 17.06.11, 07:56
      Witam porannie smile Dzisiaj chwila oddechu od gorąca, deszcz pada...i dobrze. Ziemia chłonie jak wyschnięta gąbka smile

W nocy uśmiałem się po pachy - w tivi Superstacja jest godzinny program, kiedy dzwonią widozwie i mogą mówić bezpośrednio. Usłyszałem "wypowiedź" jednego z telefonujących - że prezydent Komorowski nie może i nie chce przebywać w pałacu na Krakowskim Przedmieściu ponieważ...tam straszy, jako kara za Smoleńsk. Podobno badali to i odkryli to eksperci od duchów...same diabelskie straszydła tam buszują big_grin

I z tą nieoczekiwaną wiadomością udałem się na spoczynek...wyjątkowo dobrze mi się spało. Zrestzą zawsze tak śpię big_grin

Miłego dnia Wszystkim smile
      • k.karen Re: 17 czerwca 2011 - piątkowo 17.06.11, 11:11
        Ach, ach Hardy smile
        Gdzie nam do tych "widzów", którzy wznieśli się byli na wyższy
        poziom świadomości. Do głosicieli irracjonalizmu, przeciwstawiający
        się darwinowskiemu biologizmowi ewolucyjnemu i determinizmowi
        mechanistycznemu...ach...ach uncertain

Ale póki co to witam i ja piątkowo i przedpołudniowo widząc
        słońce jako słońce i mając umocowanie w rzeczywistości,
        czego życzę Wszystkim smile

Dobrego dnia....smile
        • hardy1 Re: 17 czerwca 2011 - piątkowo 17.06.11, 12:14
          Dla nas ten "wyższy poziom świadomości irracjonalnej" jest nie do osiągnięcia, Karen wink To już nawet nie Himalaje ani nawet Czomolungma...to już marsjański Olympius Mons...nie ma mowy abyśmy tam doszli big_grin
          I wiesz, tak po prostu nie płaczę z tego powodu...ani nawet nie płaczę nad tymi którzy taką "świadomość duchową" osiągają. To ich problem wink
          Może nie aż determinizm mechanistyczny, bo jednak współcześnie człek może pewne rzeczy przewidywać i zapobiegać czy zmniejszać skutki. Nie jesteśmy więc już w 100% zależni od przypadku i zdeterminowanego "biegu zdarzeń". Na pewno jednak darwinowska ewolucja została potwierdzona w całej rozicągłości smile Z tym że nie pochodzimy "od małpy", tylko mamy z małpami człekokształtnymi wspólnego przodka...ot, takie kuzynostwo big_grin

Witam też w rzeczywistości racjonalistycznej smile
          • k.karen Re: 17 czerwca 2011 - piątkowo 17.06.11, 12:42
            * errata: powinno być - "przeciwstawiającym się determinizmowi mechanistycznemu"
            a nie jak napisałam wcześniej - przeciwstawiający big_grin

I ja z tego powodu nie płaczę a wręcz przeciwnie smile
            • hardy1 Re: 17 czerwca 2011 - piątkowo 17.06.11, 13:14
              ...rozumiem że nie płaczesz z powodu z którego ja nie płaczę...a nie li tylko nad zgubioną literką suspicious
              • k.karen Re: 17 czerwca 2011 - piątkowo 17.06.11, 14:53
                ..dobrze rozumiesz, Hardy smile

Ale ja czegoś nie rozumiem. Nawiedziła mnie bowiem taka oto refleksja,
                między tłuczeniem mięsa na kotlety a obieraniem ziemniaków, nie żeby
                tłuczone mięso było jakąś specjalną inspiracją tylko...no tak sobie mnie nawiedziła big_grin
                Jak to możliwe, że ci "od duchów" mogli jednocześnie wejść na wyższy poziom
                świadomości ale postrzegają świat i ludzi w kolorach tylko czarno-białych?
                I nie mam na myśli daltonizmu, żeby było jasne shock.

To idę obierać ziemniaki...smile

Aha...zapomniałam, pogoda u mnie wymarzona do pływania smile
                • hardy1 Re: 17 czerwca 2011 - piątkowo 17.06.11, 15:47
                  ...ponieważ irracjonalne postrzeganie świata skutkuje wyłączeniem funkcji poznawczych i logicznych. Pozostają tylko funkcje "snu na jawie", które nie podlegają funkcjom rozumowego myślenia. W tym momencie funkcja pojmowania złożoności świata, jego braw i jego odcieni od białości do czerni, zostaje wyłączona. Coś za coś - zostaja tylko dwa limesy - dwie skrajności. Czerń i biel w postrzeganiu. Za to świat wydaje się prościutko ułożony, nie ma bólu głowy od próby rozwikłania i poradzenia sobie w życiu. Wystarczy że guru powie - tak tak, nie nie. W to wierz, w to nie wierz. Ja ci powiem co jest dobre a co złe. Nie myśl, wystarczy że ja to robię za ciebie.
                  Wiesz jakie to łatwe i proste życie dla wielu ludzi? wink

Muszę przyznać, że czasem nawet tłuczenie mięsa wzbogaca intelektualny dyskurs...suspicious
                  • droga_mleczna_1 Re: 17 czerwca 2011 - piątkowo 17.06.11, 16:07
                    Guru jak guru, trzeba samemu wybierać proste drogi.
                    Nie lubię utrudniać sobie, a tym bardziej innym życia.
                    Nie błądze... mam światełko.
                    Kołatka będzie w sam raz i "Pierwszy krok w chmurach" Marka Hłaski smile

"Mowa rodzinna niechaj będzie prosta.

Ażeby każdy, kto usłysz słowo

Widział jabłonie, rzekę, zakręt drogi,

Tak jak się widzi w letniej błyskawicy.

Nie może jednak mowa być obrazem

I niczym więcej. [...] "

Nie mam czasu smile
                  • k.karen Re: 17 czerwca 2011 - piątkowo 17.06.11, 16:15
                    ...nie tylko tłuczenie mięsa bo obieranie ziemniaków prawie
                    mnie olśniło ale nie do tego stopnia żebym wzniosła się na wyższy poziom
                    świadomości, tylko znalazła odpowiedź na wcześniejsze pytanie big_grin

Zgadzam się z Twoimi argumentami i dodam tylko moje podsumowanie:
                    Tacy ludzie, o których my tu, czyli specjaliści "od duchów" pewnie myślą,
                    że świat istnieje dlatego, że oni go widzą.
                    No a Ty i ja oraz większość ludzi widzimy świat dlatego, że on istnieje big_grin

To teraz z przyjemnością idę zrobić surówkę, która będzie wielokolorowa smile

Tobie Hardy i Wszystkim smacznego...smile
                    • hardy1 Re: 17 czerwca 2011 - piątkowo 17.06.11, 16:32
                      Cześć popołudniowo Wszystkim i już lecę...do wiecora big_grin

PS. Uli - dosatałem info i sprawdziłem - troll sklonował Ciebie na starym Podwórku, na tvn24. Mnie miesiąc temu, teraz Ciebie. Ktoś się dalej "zabawia" kradnąc nam nicki.
                      • k.karen Re: 17 czerwca 2011 - piątkowo 17.06.11, 21:07
                        Hardy?
                        Stare "demony" odżyły? Czyżby spowodowała to nasza dyskusja? shock big_grin
                        • hardy1 Re: 17 czerwca 2011 - piątkowo 17.06.11, 23:26
                          Wróciłem nocnie...smile
                          Nie wiem czy nasza dyskusja...pewnie nie. Ktoś nie może przeżyć bez trollowania i klonowania. Byłem miesiąc temu klonowany (wpisałem wtedy że to tylko tchórzliwy klon a nie ja), teraz Ulego sklonowano. Ot, szczurołapek, nie ziębi ani grzeje, jedynie czasem trzeba info wpisać że to zwykły ordynarny troll...i nic więcej. Szkoda czasu na takiego "niedowartościowanego"...smile
                          --
                          hardy.bloog.pl/
                          Hardy
                          • k.karen Re: 17 czerwca 2011 - piątkowo 17.06.11, 23:50
                            "szczurołapek"? big_grin dobre big_grin ale mnie bardziej kojarzy się z zombinet big_grin

Dobranoc, Hardy smile

Wszystkim ew. czytającym pięknych snów smile
                            • hardy1 Re: 17 czerwca 2011 - piątkowo 18.06.11, 00:20
                              smile
                              I ja już mówię dzisiaj Tobie Karen i Wszystkim dobranoc...dzień był wyjątkowo intensywny; czas mnie odpocząć smile
    • hardy1 18 czerwca 2011 - deszczowa sobota 18.06.11, 09:13
      Dzień dobry sobotnio smile
      Dzień dobry dla tych którzy lubią niższe temperatury i kiedy deszczykiem rosi...wink
      No nic, ten weekend będzie bardziej "domowo-odpoczynkowy" big_grin
      Mimo wszystko miłego dnia Wszystkim smile
      • k.karen Re: 18 czerwca 2011 - deszczowa sobota 18.06.11, 21:30
        Cześć, Hardy smile
        Nie pomyliłeś się, lubię niższe temperatury ale niekoniecznie
        z deszczem. Dzień rzeczywiście spokojny chociaż nie całkiem
        domowo- odpoczynkowy smile

Miłego wieczoru smile
        • hardy1 Re: 18 czerwca 2011 - deszczowa sobota 18.06.11, 22:38
          Cześć wieczornie, Karen smile
          Spokój na Podwórku? To dobry objaw, korzystamy z pogody czerwcowej smile Padało u mnie do popołudnia, potem przestało...więc zrobiłem wieczorem ładną wycieczkę rowerową, w przyjemnym podeszczowym powierzu big_grin
    • k.karen Re: 19 czerwca 19.06.11, 09:23
      Witam, miłego dnia smile
      • hardy1 Re: 19 czerwca 19.06.11, 15:01
        Także, Karen smile Dopiero teraz mam chwilę odpoczynku poobiedniego i mogę zaglądnąć. Wyjątkowo mam ładną pogodę big_grin
    • k.karen 20 czerwca 2011 :) 20.06.11, 17:27
      To już 20-ty! Jeszcze chwila i...zacznie ubywać dnia smile
      Deszczyk dzisiaj kropi i podlewa biedną wysuszoną ziemię.
      Moje pelargonie kwitną jak oszalałe smile

A w związku z deszczem usłyszałam dzisiaj rano w radiu:
      - Kaśka to lubi jak pada deszcz.
      - Dlaczego?
      - Bo to jedyna rzecz, która na nią leci...big_grin

Witam i życzę miłego wieczoru....smile
      • hardy1 Re: 20 czerwca 2011 :) 20.06.11, 19:33
        Cześć wieczornie Karen smile "Ostatki" mam tak obłożone że nie wiem którą ręką za które ucho się chwycić big_grin Ale nic to , jeżeli są dni cięższe to muszą nadejść i dni lżejsze smile

Biedna Kaśka...widocznie nie dba o siebie smile Pewnie od kilku dni ciągle chodzi na spacery...przy tak deszczowej pogodzie...big_grin
        • sza.aliczek Re: 20 czerwca 2011 :) 20.06.11, 21:19
          : ))))

Witam się po "oddechu" : ) Powinnam być zrelaksowana, ale to nieprawda : ))))))))))))))))))
          Och, jak ja dziękuję za pogodę. Gdyby był jeszcze upał, byłoby kiepsko : )
          • sza.aliczek Re: 20 czerwca 2011 :) 20.06.11, 21:26
            To i Wam "sprzedam" coś fajnego : ))) Zaraz, za chwilę, będą go grały wszystkie radiostacje : D

www.youtube.com/watch?v=XJYCSJLlWl0&NR=1
            (tylko głośniki powinny współgrać z tempem : D)
            • k.karen Re: 20 czerwca 2011 :) 20.06.11, 22:06
              Czy ja dobrze kojarzę Enej z ostatniego Festiwalu Eurowizji? smile

Podoba mi się big_grin....dobry deń dobry deeeeń... : ))))))
              • sza.aliczek Re: 20 czerwca 2011 :) 23.06.11, 22:18
                Mam już ich płytkę smile Nie wszystko mi się podoba, ale ogólnie mocno rytmiczne! : ))))
            • hardy1 Re: 20 czerwca 2011 :) 20.06.11, 22:17
              Cześć Szaliczku smile Jakże to tak - wróciłaś niezrelaksowana? Czyżbyś nie była całkiem swobodna w odpoczynku weekendowym? suspicious

Mówisz że wszystkie radiostacje? Nastawię na chińską...powinienem usłyszeć, prawda? wink
              • sza.aliczek Re: 20 czerwca 2011 :) 23.06.11, 22:19
                To już 4 tydzień jak naprawdę rozminęłam się z czasem. Ale wytrzymam! : D

Tylko sińce pod oczami się paskudne robią.
                • hardy1 Re: 20 czerwca 2011 :) 23.06.11, 22:25
                  O nie! Ja trzymam się ściśle czasu...znaczy gregoriańskiego kalendarza wink a Ty co? Według juliańskiego jeszcze chcesz żyć? big_grin

Na sińce zastosuj podkład...no te pudry czy jak im tam...lepiej powinnaś wiedzieć wink
                  • sza.aliczek Re: 20 czerwca 2011 :) 23.06.11, 22:34
                    ano, nie ma to jak inwestycja w dobry korektor marki shiseido! : ))))) serio kryje : ))))
                    Hardy, ale za to zaskoczyłeś mnie - że się znasz na takich sprawach! : ))))
                    • hardy1 Re: 20 czerwca 2011 :) 23.06.11, 23:37
                      Przecież jestem już dorosły to znam się na kryciu...eeee...sińców! big_grin big_grin big_grin
          • k.karen Re: 20 czerwca 2011 :) 20.06.11, 22:01
            Czeeeeść Szaliczku smile
            Dobrze Cię widzieć kiss Ważne że trochę odpoczęłaś.
            Nie lubię upałów tak jak Ty smile
            • sza.aliczek Re: 20 czerwca 2011 :) 23.06.11, 22:20
              Troszkę spóźnione czeeeeść Karen : )))) Ale przez to wcale nie mniej radosne! : )
        • k.karen Re: 20 czerwca 2011 :) 20.06.11, 21:58
          Cześć, Hardy smile
          Przecież sam mówisz "ostatki", no to jeszcze trochę i będziesz mógł
          obiema rękami za uszy się chwycić i to w dodatku na leżąco big_grin
          • hardy1 Re: 20 czerwca 2011 :) 20.06.11, 22:14
            ...jeszcze trochę, jeszcze z tydzień dokumentów...i wolniutko zacznę odpoczynek...znaczy obiema rękoma chwycę się za uszy...byle nie "na krzyż" bo zacznę kręcić się w kółko...big_grin smile
            • k.karen Re: 20 czerwca 2011 :) 20.06.11, 22:30
              Obie formy są dopuszczalne smile Rękami i rękoma, tak jak oczami i oczyma smile
              • hardy1 Re: 20 czerwca 2011 :) 20.06.11, 22:59
                Tak, obie są dopuszczalne. Tyle że pisałem o dopuszczaniu moich rąk do moich uszu i o niczym innym big_grin
                • ulisses-achaj Re: 20 czerwca 2011 :) 21.06.11, 16:35
                  Cześć smile Czas biegnie jak Forest Gump.... smile Już czas łódkę na wodę zrzucić.. maszt naprawiony, silnik po przeglądzie... I tylko patrzeć jak znów będzie "po lecie".. nie wiem dlaczego, ale dopiero sie rozpoczęło a mnie już się pomyślało, że będzie za krótkie... smile
                  • k.karen Re: 20 czerwca 2011 :) 21.06.11, 18:58
                    Cześć Ulissesie smile
                    Ja też tak pomyślałam, że lato będzie za krótkie smile

Tak, dobre porównanie biegnącego czasu do Foresta Gumpa...
                    A pamiętasz jak rozpoczyna się film? F.G siedzi na przystanku autobusowym
                    i u jego stóp ląduje białe piórko...Forest rozpoczyna opowieść o swoim życiu
                    ale zmieniają się słuchacze. Na koniec to samo piórko unosi się w powietrze.
                    I ten słynny cytat F.G. -" Życie jest jak pudełko czekoladek. Nigdy nie wiadomo,
                    co ci się trafi" smile

A to jedno z nagrań wykorzystanych w tym filmie:

The Young-bloods Lets Get Togather
                    • ulisses-achaj Re: 20 czerwca 2011 :) 21.06.11, 19:20
                      Tak Karen.. smile I takie własnie "klimaty" lubię... smile A w literaturze amerykańskiej bardzo lubię też Vonneguta... "Śniadanie Mistrzów", "Kocia kołyska", Niech pana Bóg błogoslawi panie Rosewater" etc etc Cytat "Tu spoczywa John Smith. Ur.... zm. .... STARAŁ SIĘ ...!!! smile smile smile
                      • ulisses-achaj Re: 20 czerwca 2011 :) 21.06.11, 19:43
                        Np.:

"Znaczną część życia wypełnia ten sam dylemat: jak sprawiać wrażenie kogoś stanowczego i pełnego energii, kiedy dzieje się mniej niż nic".

K.V.

wink
                        • hardy1 Re: 20 czerwca 2011 :) 21.06.11, 20:25
                          "Starał się" to i zasłużył na taki nagrobek smile

Jeżeli dzieje się mniej niż nic...to coś się dzieje. Z ujemnym znakiem ale zawsze coś wink Gorzej jeżeli NIC się nie dzieje smile
                      • k.karen Re: 20 czerwca 2011 :) 21.06.11, 20:43
                        Nie czytałam Vonneguta ale znalazłam takie dwa cytaty z jego powieści:
                        Syreny z Tytana - "Życie jest zabawne, kiedy tylko przestanie się nad nim zastanawiać" smile
                        i drugi:
                        Rzeźnia nr5 - "Ziemianie są wielkimi specjalistami od wyjaśnień" big_grin big_grin big_grin

Ps. Piękne epitafium dla J.Smith'a! big_grin

( a ja "strzeliłam byka....ma być Together uncertain )
                        • ulisses-achaj Re: 20 czerwca 2011 :) 21.06.11, 20:47
                          Otóż to ! smile smile Karen smile Hardy, na razie to trzeba łódkę zwodować, opłacic portowe , ponaprawiać usterki etc etc. czyli same mało mające z żeglowaniem wspólnego rzeczy... ale c'est la vie wink
                          • k.karen Re: 20 czerwca 2011 :) 21.06.11, 22:20
                            To na dobranoc jeszcze jeden kawałek muzyczny z Forest Gump,
                            tym razem The Doors - "Ludzie są dziwni"

The Doors - People Are Strange
                            • hardy1 Re: 20 czerwca 2011 :) 21.06.11, 22:52
                              Dobranoc Karen smile
                              • ulisses-achaj Re: 20 czerwca 2011 :) 22.06.11, 00:53
                                Zewnętrzny przegląd sprzętu i żagli dokonany ... smile Dobranoc.. smile
                          • hardy1 Re: 20 czerwca 2011 :) 21.06.11, 22:48
                            Stwierdzam autorytatywnie (tak, autorytatywnie big_grin) że moje pływanie wpław nie wymaga żadnych opłat portowych, napraw usterek, żagli na...maszcie suspicious, wózków do przewozu, biadolenia nad flautą...wystarczy tylko bezfinansowe i beznakładowe wodowanie własnego ciała i i energia do własnego napędu big_grin
                            C`est la vie! big_grin
                            • hardy1 Re: 20 czerwca 2011 :) 21.06.11, 22:52
                              Coś tam czytałem Vonneguta, jakaś książka pewnie w stercie jest...ale pamięć mam zawodną. Tyle lat, tyle lat smile A te "sterty" to jest problem mieszkania w mieszkaniach...uncertain
                    • hardy1 Re: 20 czerwca 2011 :) 21.06.11, 19:50
                      Cześć wieczornie Karen i i Uli smile
                      Mówicie że lato się zbliża? Aleeeżżż...już trwa, od kilkudziesięciu minut smile
                      Pruj Uli na żeglowne szlaki, należy Ci się. Łajbę na przyczepę i na jeziora smile Ja też odpoczywać zacznę już niedługo smile
                      A co z Tobą Karen? Jezioro czy morze nie przyjdzie do Ciebie, to Ty musisz do nich się wybrać smile
                      • k.karen Re: 20 czerwca 2011 :) 21.06.11, 20:47
                        Cześć Hardy smile

> Mówicie że lato się zbliża? Aleeeżżż...już trwa, od kilkudziesięciu minut smile

Nieee...Mówimy, że zbliża się...koniec lata big_grin

Muszę bardzo poważnie o tym pomyśleć, znaczy się o tym że jezioro ani morze
                        do mnie nie przyjdą. Ale zupełnie nie rozumiem dlaczego? wink
                        Muszę pojechać nad morze i zbadać tę sprawę big_grin
                        • hardy1 Re: 20 czerwca 2011 :) 21.06.11, 22:43
                          Ani mi się ważcie! Lato to moja pora roku i nie pozwolę jej zlikwidować! Po moim trupie! big_grin

Z tym wyjazdem to jest najbardziej rozsądne wyjście smile Wizja lokalna często pozwala rozwiązać sprawę...zwłaszcza braku wody big_grin
    • hardy1 Re: 15 czerwca 2011 - połówka miesiąca 22.06.11, 12:44
      Dzień dobry WKN, w południe smile Ufff...lato się zaczęło smile))
      Teraz tylko powypełniać resztę dokumentów, pozałatwiać kilka pilnych spraw służbowych i...odpoczynek smile))
      • k.karen Re: 15 czerwca 2011 - połówka miesiąca 22.06.11, 21:49
        Witam smile

Korzystam z przerwy między burzami i melduję się wieczornie.
        Nie wygląda to najlepiej i nie wiem czy to jedna burza, która
        kręci się w koło czy następna.
        Wyszłam na chwilę na taras żeby poczuć zapach ozonu ale gdzie tam,
        już dawno powietrze nie pachniało tak jak kiedyś po letniej burzy.
        Cieszę się jednak z deszczu, nie musimy podlewać.

Miłego wieczoru bez burz i do napisania...smile
        • hardy1 Re: 15 czerwca 2011 - połówka miesiąca 22.06.11, 23:59
          ...a ja wróciłem ze spotkania przy grillu, melduję - było bardzo ciepło bez burzy, była świetna zabawa w gronie znajomych, pośpiewaliśmy przy gitarze, pojedliśmy, popiliśmy napoje...oczywiście wyłącznie chodzące big_grin ...było świetnie! big_grin
          Teraz zaś już mówię
          • hardy1 Re: 15 czerwca 2011 - połówka miesiąca 23.06.11, 00:02
            PS.Oooo...ale walnęło, ale lunęło! Ale wichura się zerwała! Zdążyliśmy wrócić przed burzą! big_grin Wyłączam kompa, ae wali!!! big_grin Dobranoc smile
    • hardy1 Re: 15 czerwca 2011 - połówka miesiąca 23.06.11, 10:09
      Dzień dobry Wszystkim smile Żyję czego i wszystkim życzę, ze szczerego serca smile
      • k.karen Re: 15 czerwca 2011 - połówka miesiąca 23.06.11, 10:58
        Cześć, Hardy smile

Twoje życzenia muszą być bardzo szczere bo i ja żyję!
        Po takich burzach jak przeszły to mogło być różnie wink

Miłego, bezburzowego dnia Wszystkim...ze sczerego serca smile
        • hardy1 Re: 15 czerwca 2011 - połówka miesiąca 23.06.11, 11:55
          Cześć Karen smile

Wicher wieje, dmucha
          a słońce świeci.
          Jednak zawierucha!

Kołata mi się pytanie -
          wyjść z domu czy nie wyjść?
          poczekam aż duć przestanie big_grin
          • ulisses-achaj Re: 15 czerwca 2011 - połówka miesiąca 23.06.11, 13:39
            Cześć Karen , Hardy i WKN .. Dobrego , spokojnego Dnia.. smile
            • hardy1 Re: 15 czerwca 2011 - połówka miesiąca 23.06.11, 14:10
              Cześć Uli smile Jak tam ożaglowanie? Naprawone? wink Wanty i sztagi? Naciągnięte? Knagi? Dośrubowane? smile

A ja czytam w necie o następnym pomyśle minister Hall, którą chyba ogromna większość zaczyna uważać za najgorszego ministra od oświaty...w każdym razie nie spotkałem się z inną opinią. W jej nowym projekcie mają być zlikwidowane zasadnicze szkoły zawodowe. Jakie ogromne oszczędności finnsowe! Bo nauka zawodu kosztuje, trzeba zapewnić pomoce naukowe, materiał i sprzęt techniczny się niszczy...

Jeżeli ten jej "projekt " przejdzie - to od następnego roku nie będzie już naboru. Pewnikiem wszyscy mają pójść do ogólnych szkół średnich (tak jak sobie pani minister cały czas marzy - o 80% uczniów kończących szkoły średnie. Będzie czym się pochwalić w UE. Papierek szkoły średniej można dać. Tyle że będzie to tylko papierek. Chyba że nagle wzrośnie procent młodych ludzi inteligentnych i pracowitych w nowych pokoleniach...). Potem będą mogli zdobywać zawód na dodatkowych policealnych kursach...albo bezpośrednio po gimnazjum wyłącznie na kursach zawodowych. Tam nie ma przedmiotów ogólnych, płaci też kto inny. Na cholerę młodym ludziom jakieś inne przedmioty, jakieś polskie, matematyki, historie, geografie, biologie...do umiejętności trafienia młotkiem w gwóźdź wystarczy tylko przyuczenie...

I tak będzie nam rosło nowe pokolenie "przyuczonych". A jeszcze kilka lat temu znajomi wysłali swoje małe dzieci z Anglii do Polski, aby uczyli się w naszych szkołach. Stwierdzili (po roku nauki szkolnej "tam") że szkoły obowiązkowe w Anglii nic nie wymagają, nic prawie nie uczą. Nie chcieli mieć dzieci-półanalfabetów...
              • ulisses-achaj Re: 15 czerwca 2011 - połówka miesiąca 23.06.11, 16:12
                Hardy , ozaglowanie jeszcze ok smile
                Co zaś do meritum, ten pomysł jest tak żałośnie idiotyczny, że ręce opadają...
                • hardy1 Re: 15 czerwca 2011 - połówka miesiąca 23.06.11, 17:54
                  Jak masz omasztowanie...chciałem rzec - ożaglowanie jeszcze ok, to ok big_grin

Ta próba likwidacji szkół zawodowych to woła o pomstę do nieba. Kiedy wreszcie doczekamy się ministra który "na siłę" nie będzie chciał zostawić po sobie pamiątki w postaci kolejnej niewydarzonej reformy tylko będzie normalnie porządnie administrował? Bo na to już czasu nie mają.
                  • sza.aliczek Re: 15 czerwca 2011 - połówka miesiąca 23.06.11, 22:22
                    ba! - jeśli jest się żoną Aleksandra, to co się w sumie dziwić? : )))))))))))))))))))))))))

nie, no żartuję ..... : D : D : D : D
                    • hardy1 Re: 15 czerwca 2011 - połówka miesiąca 23.06.11, 22:28
                      Taaa...to ona jest jego żoną? smile Tyle że on jest konserwatystą, to powinien być za utrzymaniem tego co jest dobre...
                      • sza.aliczek Re: 15 czerwca 2011 - połówka miesiąca 23.06.11, 22:34
                        inaczej: on jest jej trzecim mężem! - uwierzyłbyś? : )
                        • hardy1 Re: 15 czerwca 2011 - połówka miesiąca 23.06.11, 23:41
                          Nie uwierzę! Tyle że jeżeli jest to udokumentowane to nie muszę wierzyć, argumenta do mnie przemawiają smile I nie dziiwę się że już dwóch z nią nie wytrzymało...wink
                          • sza.aliczek Re: 15 czerwca 2011 - połówka miesiąca 24.06.11, 00:36
                            prawda. ona jest rozwódką i wdową. i całkowitym zaskoczeniem w oświacie - przecież to czynna nauczycielka jest! - nieprawdopodobne, prawda?
                            • ulisses-achaj Re: 15 czerwca 2011 - połówka miesiąca 24.06.11, 00:54
                              Dobranoc smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka