Dodaj do ulubionych

Desperacja

19.10.17, 19:19
Dziś (19.10) ok. 16.30 pod Pałacem Kultury podpalił się mężczyzna. Karetka zabrała go do szpitala. Protestował w tym miejscu przeciwko PiS.

W Warszawie mężczyzna w średnim wieku dokonał aktu samopodpalenia w geście protestu. Przedtem przez megafon krzyczał hasła antyrządowe i puszczał antyrządowe piosenki. Na ulotkach, które rozrzucił, znalazło się kilkanaście punktów i kilka zdań komentarza:

1. Protestuję przeciwko ograniczaniu przez władze wolności obywatelskich.
2. Protestuję przeciwko łamaniu przez rządzących zasad demokracji w szczególności przeciwko zniszczeniu (w praktyce) Trybunału Konstytucyjnego i niszczeniu systemu niezależnych sądów.
3. Protestuję przeciwko łamaniu przez władzę prawa, w szczególności Konstytucji RP. 4.Protestuję przeciwko temu, aby ci, którzy są za to odpowiedzialni (m.in. Prezydent) podejmowali jakikolwiek działania w kierunku zmian w obecnej konstytucji – najpierw niech przestrzegają tej, która obecnie obowiązuje.

5. Protestuję przeciwko takiemu sprawowaniu władzy, bo osoby na najwyższych stanowiskach w państwie (nieczytelne).
6. Protestuję przeciwko marginalizowaniu roli Polski na arenie międzynarodowej (nieczytelne).
7. Protestuję przeciwko niszczeniu przyrody, szczególnie przez tych, którzy mają ją bronić (wycinka Puszczy Białowieskiej) (nieczytelne).
(nieczytelne)

8. Protestuję przeciwko obsadzaniu wszystkich możliwych do obsadzenia stanowisk ludźmi, którzy w większości nie mają odpowiednich kwalifikacji.
9. Protestuję przeciwko pomniejszaniu dokonań, obrzucaniu błotem i niszczeniu autorytetów, takich jak Lech Wałęsa, czy byli prezesi TK.
10. Protestuję przeciwko nadmiernej centralizacji państwa i zmianom prawa dotyczącego samorządów i organizacji pozarządowych zgodnie z doraźnymi potrzebami politycznymi rządzącej partii.
11. Protestuję przeciwko wrogiemu stosunkowi władzy do imigrantów oraz przeciw dyskryminacji różnych grup mniejszościowych: kobiet, osób homoseksualnych i innych, muzułmanów i innych.
12. Protestuję przeciwko całkowitemu ubezwłasnowolnieniu telewizji publicznej i niemal całego radia i robieniu z nich tub propagandowych władzy. Szczególnie boli mnie (…), radia, którego słucham od czasów młodości
13. Protestuję przeciwko wykorzystywaniu służb specjalnych, policji i prokuratury do realizacji swoich własnych (partyjnych bądź prywatnych) celów
14. Protestuję przeciwko nieprzemyślanej, niekontrolowanej i nieprzygotowanej reformie oświaty.
15. Protestuję przeciwko ignorowaniu ogromnych protestów służby zdrowia.

Natomiast chciałbym, aby prezes PiS i PiS-owska nomenklatura przyjęła do wiadomości, że moja śmierć bezpośrednio ich obciąża, i że mają moją krew na swoich rękach.

Wyzwanie swoje kierują do wszystkich Polek i Polaków, tych którzy decydują o tym kto rządzi w Polsce, aby przeciwstawili się temu co robi obecna władza i przeciwko czemu ja protestuję. Nie dajcie się zwieść temu, że co jakiś czas działalność władz uspokaja się i daje pozór normalności (jak choćby ostatnio) za kilka dni czy tygodni znowu będą kontynuować ofensywę znowu, będą łamać prawo i nigdy nie cofnął się i nie oddadzą tego, co już zdobyli. W prawdzie to już dość wyświechtane powiedzenie, ale bardzo tutaj pasuje „Jeśli nie my, to kto”. Kto jak nie my, obywatele, ma zrobić porządek w naszym kraju?
Proszę was pamiętajcie, że wyborcy PiS to wasze matki, bracia, sąsiedzi, przyjaciele i koledzy, Nie chodzi o to aby toczyć z nimi wojny (tego właśnie by chciał PiS), aby nawrócić ich (bo to naiwne), ale o to, aby swoje poglądy realizowali zgodnie z prawem i zasadami demokracji. Być może wystarczy zmiana kierownictwa partii.

Jeśli nie teraz, to kiedy? Każda chwila zwłoki powoduje, że sytuacja w kraju staje się coraz trudniejsze i coraz trudniej będzie wszystko naprawić. Przede wszystkim wzywam, aby przebudzić się. Ci, którzy popierają PiS, nawet jeśli podobają się wam postulaty PiSu, to weźcie pod uwagę, że nie każdy sposób ich realizacji jest dopuszczalny. Realizujcie swoje pomysły w ramach demokratycznego państwa prawa, a nie w taki sposób jak obecnie.

Tych, którzy nie popierają PiSu, bo polityka jest im obojętna albo mają inne preferencje, wzywam do działania. Nie wystarczy czekać na to co czas przyniesie, nie wystarczy wyrażać niezadowolenie w gronie znajomych, trzeba działać i możliwości jest naprawdę dużo.

Ja zwykły, szary człowiek wzywam was wszystkich – nie czekajcie dłużej!
Obserwuj wątek
    • sorel.lina Re: Desperacja 19.10.17, 19:21
      Relacja Włodka Ciejki, który przybył na miejsce chwilę później.

• sorel.lina Re: Desperacja 19.10.17, 20:20
        https://oi68.tinypic.com/jgtp3n.jpg

Myślałam, że może płonie kosz na śmieci. Ale widzę, że ktoś podbiega z gaśnicą. I wtedy zobaczyłam, że płonie człowiek. Jacyś mężczyźni próbowali gasić ogień.

Ktoś wcześniej zadzwonił po karetkę, przyjechała może pięć minut później.

Na ziemi leżały kartki, głośnik i rzeczy tego mężczyzny. Z głośnika leciała piosenka „Wolność” („Kocham wolność” zespołu Chłopcy z Placu Broni – przyp. red.)”.

W chwili publikowania tej informacji nie wiemy, jaki jest stan mężczyzny.
        Nie wiadomo zatem, czy przeżył próbę samospalenia.

O 20.00 pod Pałacem Kultury i Nauki w centrum Warszawy zbierali się ludzie w spontanicznej manifestacji. Odczytywany jest list samobójcy. Ludzie trzymają świeczki.
        • sorel.lina Re: Desperacja 19.10.17, 20:28
          https://oi66.tinypic.com/15630px.jpg

https://oi66.tinypic.com/10ej9ys.jpg
          • sorel.lina Re: Desperacja 19.10.17, 20:39
            Coraz więcej oburzonych osób zbiera się pod Pałacem Kultury i Nauki w Warszawie. Spontanicznie zebrany tłum z minuty na minutę się powiększa – ludzie zgromadzili się tam w konkretnym celu.

Wczesnym wieczorem pod Pałacem Kultury i Nauki w Warszawie doszło do wstrząsających scen. 54-letni zdesperowany mieszkaniec małopolskich Niepołomic podpalił się w proteście przeciwko obecnemu obozowi władzy. Mężczyzna został ugaszony i przewieziony do szpitala, jednak na chwilę obecną jego życie stoi pod wielkim znakiem zapytania.

Na Placu Defilad zbiera się tłum, który rośnie z minuty na minutę. Zebrani pod PKiN będą odczytywać pozostawiony przez samobójcę list, jako wyraz sprzeciwu wobec rządu Prawa i Sprawiedliwości.
            • 1zorro-bis Re: Desperacja 19.10.17, 22:06
              ...i masz juz od razu reakcje prymitywnego "kalacha"....smirk
              • sorel.lina Re: Desperacja 19.10.17, 22:25
                1zorro-bis napisał:

> ...i masz juz od razu reakcje prymitywnego "kalacha"
                ....smirk

Nie interesuje mnie to.

Mam podobne odczucia jak osoba, która napisała:

"Byłam poza internetem, poza fb i dopiero teraz uderzyła mnie ta wiadomość. Nie mogę uwierzyć, że doszliśmy do tego punktu, w którym ludzie czują się tak już bezradni, iż sięgają do drastycznych metod, by wreszcie władza usłyszała ich głos. Ileż bólu, rozpaczy musiało być w tym człowieku, że posunął się do samopodpalenia?
                Czytam komentarze pod tą informacją. Jedni są w szoku, ale nie brakuje tych, którzy prześmiewają, piszą o chorobie psychicznej. Znaleźli sobie pożywkę dla zaspokojenia swego tyciego ego i prymitywizmu.
                Człowiek i jego samotność. Człowiek, którego psychika nie wytrzymała powrotu do najczarniejszych kart z naszej historii. To, co dzisiaj zrobił, wpisało się we mnie. Czuję się taka nijaka. Taka nic nie znacząca. Dzisiaj jestem również w ogniu, wraz z tym człowiekiem. W ogniu, który wypala mnie od środka, niszczy moją polskość, zabrania mi czuć się pełnoprawnym obywatelem mojej Polski.
                Nasz kraj płonie. Płonie nienawiścią, butą, arogancją. Płonie ogniem zniszczenia. Czy da się żyć na zgliszczach?"

• ulisses-achaj Re: Desperacja 19.10.17, 22:33
                  Każdy, kto znając tekst listu tego człowieka, twierdził będzie, że to szaleniec, osoba "niezborna emocjonalnie" etc etc etc, jednym słowem, podąży śladem zwykłej w takich przypadkach propagandy rządzących, i nie wybierze milczenia (jeśli nie zgadza się z jego motywacjami), jest dla mnie nikim.
                  Zerem, niczym.
                  Czymś, co w każdym przyzwoitym człowiekou, niezaleznie od jego poglądów, wywołuje największe obrzydzenie.
                  • sorel.lina Re: Desperacja 19.10.17, 22:43
                    Ktoś, kto tak rozpaczliwie protestuje przeciw najlepszej w historii ostatnich kilkudziesięciu lat władzy, przecież musi być chory psychicznie!
                    To oczywista oczywistość.

Wybaczcie sarkazm.
    • wscieklyuklad historia musi się powtarzać... 19.10.17, 23:58
      Niestety, to nieuchronna konsekwencja postępującej cywilizacyjnej zapaści.
      Faszyści spod znaku pisonów starają się przywołać czasy Słusznie Minione - komunistyczny terror rodem wprost z kraju RAD - gdy mnożono "psychuszki" - oddziały "szpitalne" przeznaczone dla Wrogów Ludu. Rzadszą alternatywą było pozbywanie się niewygodnych politycznie oponentów - w łagodnej formie była to banicja z pozbawieniem praw obywatelskich i szans powrotu do kraju, w skrajnych przypadkach kończyło się "wariantem księdza Popiełuszki"

Tradycja samospaleń liczy ponad pół wieku (ta dobrze udokumentowana w biograficznych opracowaniach historyków).
      Oto mnich buddyjski Thich Quang Durc dokonuje samospalenia w proteście przeciw... prześladowaniom BUDDYSTÓW przez KATOLIKÓW w Wietnamie.
      Paradoks? Religia, która na sztandarach niesie miłość bliźniego i dar przebaczania obraca się oto przeciw Bogu (!) - innowierca (tu religijny) jest łakomym kąskiem dla ortodoksów (?) a może tylko wypaczonych psychicznie (o tak to diagnoza bliższa prawdy).
      W pięć lat później Ryszard Siwiec - były żołnierz AK, absolwent filozofii Uniwersytetu Jana Kazimierza we Lwowie, który odmówił pracy w szkolnictwie by uniknąć indoktrynacji komunistycznej powierzonych mu uczniów i ląduje na posadzie księgowego, dorabiając do lichej pensyjki (i tak miał szczęście, że dostał tę pracę) hodowlą kur i ogrodnictwem (badylarz!), ojciec PIĘCIORGA DZIECI udaje się na warszawskie dożynki z udziałem Najwyższych Wadz (PiSownia obowiązująca) Państwowych, dyplomatów i setki tysięcy widzów, by tam w proteście przeciw inwazji Czechosłowacji dokonać samospalenia.
      Przed wyjazdem na prywatnej maszynie do pisania kreśli pożegnalny list -testament, zakończony słowami:

"Ludzie, w których jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, PONAD WŁASNE ŻYCIE (wielkie litery są mego autorstwa), opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno"

W drodze do warszawy pisze pożegnalny list do żony. Przechwycony na Poczcie Polskiej (a jakże) przez SB dociera do adresatki po... 22 latach.

"kochana Marysiu, nie płacz" Szkoda sił, a będą ci potrzebne. Jestem pewny, że dla tej chwili żyłem 60 lat. Wybacz, nie można było inaczej. Po to, żeby nie zginęła prawda, człowieczeństwo, wolność, ginę, a to mniejsze zło, niż śmierć milionów. Nie przyjeżdżaj do Warszawy. Mnie już nikt nic nie pomoże. Dojeżdżamy do Warszawy, piszę w pociągu, dlatego krzywo. Jest mi tak dobrze, czuję spokój wewnętrzny, jak nigdy w życiu"

Przed podpaleniem benzyny, którą się oblał rozrzuca ulotki wśró zgromadzonych. Płonąc krzyczy "Protestuję!", odganiając próbujących go gasić.
      Płomienie uszkadzają nieodwracalnie 85% jego ciała.
      Po czterech dniach męczarni umiera w Szpitalu Praskim.

SB - podobnie jak dziś podalpejska szmata i cała sfora pisonich psychopatów w hejcie w komentarzach pod informacjami o dzisiejszej tragedii - natychmiast rozpowszechniła informację, iż Ryszard Siwiec cierpiał na chorobę psychiczną.
      W trakcie pogrzebu na przemyskim cmentarzu zasańskim, który nie przerodził się w manifestację polityczną, tajniacy rozpowszechniali informację, iż samobójca był niezrównoważonym psychicznie alkoholikiem.

W pół roku później na pl. św. Wacława w Pradze i także w proteście przeciw inwazji podpalił się czeski STUDENT Jan Palach. Nie wiedział o Ryszardzie Siwcu, gdyż informację o warszawskiej tragedii Radio Wolna Europa podała dopiero w cztery miesiące po śmierci Polaka...

W 2001 roku Vaclav Havel przyznał pośmiertnie Ryszardowi Siwcowi order Tomasa Masaryka pierwszej klasy, zaś 4 września 2003 roku w dniu święta narodowego Słowacji przyznano Siwcowi WEDLE ZDEGENEROWANYCH SKURWIELI(mających dziś godnych siebie skurwieli-naśladowców) PSYCHOPATY-ALKOHOLIKA - Order Podwójnego Białego Krzyża.

Rodzina zmarłego nie przyjęła z rąk prezydenta Kwaśniewskiego Krzyża Komandorskiego Oreru Odrodzenia Polski.

5 lutego marca 2009 r. prawie w setną rocznicę urodzin Siwca jedną z ulic w Pradze nazwano jego imieniem.
      Mieści się przy niej... Instytut Badania Reżimów Totalitarnych. Przed Instytutem stoi pomnik Ryszarda.
      Podobny wzniesiono przy Stadionie Narodowym w Warszawie.

A Palach?
      Czeski psychopata - jak by go nazwała podalpejska szmata - ma dziś swoją... asteroidę. Nazwał ją tak jej odkrywca, przebywający na emigracji politycznej czeski astronom Lubos Kohoutek..

cdn.
      • ulisses-achaj Re: historia musi się powtarzać... 20.10.17, 00:07
        Wiedza ogólna takich osobników, WU, jest żadna. Niewiele się różnią od przyslowiowej ameby. Dlatego tak łatwo przychodzi im "wydawanie wyroków" i równie łatwo przyjmują postawę protekcjonalną wobec ludzi i zjawisk, których ich malutki rozumek nie ogarnia. C'est la vie. Koń jaki jest, każdy widzi.
        • 1zorro-bis Re: historia musi się powtarzać... 20.10.17, 07:57
          Uli.....tam "osobnikom ludzkim" nalezalo by przypomniec! Jana Palach samospalenie pamietam, tak jak pamietam rok 1968 irozpacz ludzi w Czechoslowacji. Mialem tam rodzine, bylem w czasie inwazji w Cieszynie....
          wiadomosci.dziennik.pl/historia/ludzie/artykuly/420609,czeski-student-jan-palach-dokonal-w-1969-roku-aktu-samospalenia.html
          ulisses-achaj napisał:

> Wiedza ogólna takich osobników, WU, jest żadna. Niewiele się różnią od przyslow
          > iowej ameby. Dlatego tak łatwo przychodzi im "wydawanie wyroków" i równie łatwo
          > przyjmują postawę protekcjonalną wobec ludzi i zjawisk, których ich malutki ro
          > zumek nie ogarnia. C'est la vie. Koń jaki jest, każdy widzi.
          >
          • 1zorro-bis Re: historia musi się powtarzać... 20.10.17, 08:01
            Ryszard Siwiec---i film krecony prze UB na stadionie....STRASZNE.
            Straszne do czego w Polsce te lajdaki doprowadzily . Wtedy byla komuna a teraz???
            www.youtube.com/watch?v=JZZlrPQHDH0
      • wscieklyuklad Re: historia musi się powtarzać... 20.10.17, 00:16
        Co było dalej?

Olbram ZOubek zdejmuje potajemnie maske pośmiertną Palacha i zanosi na plac Wacława.
        W podziemiu krąży list samobójcy.
        Pisze w nim:

"Mój czyn ma sens, ale nikt nie powinien go naśladować. STUDENCI POWINNI ZACHOWAĆ ŻYCIE, ABY SPEŁNIĆ JEGO CELE, BY ŻYWI MOGLI WESPRZEĆ WALKĘ"

W dzień po śmierci Palacha grupa studentów podejmuje protest głodowy pod pomnikiem św. Wacława domagając się realizacji postulatów zmarłego tragicznie. Na placu zbierają się tysiące manifestantów. Idą pod WYDZIAŁ FILOZOFII (ach ci zdegenerowani filozofowie) gdzie o 3.15 (godzina zgonu Palacha) zatrzymano zegar. Protestujący niosą sztandar z napisem "Pozostaniemy wierni"...
        W ciągu kolejnych 3 miesięcy 26 innych Czechów próbuje popełnić samobójstwo w proteście przeciw inwazji. 7 z nich zrobiło to skutecznie.

21 marzec 1980 roku. Walenty Badylak - żołnierz AK, emerytowany krakowski piekarz przykuwa się do historycznej studzienki na Rynku Krakowskim i oblawszy sie benzyną, podpala.
        To protest przeciw przemilczaniu przez władze zbrodni katyńskiej.
        Lokalna prasa (i wyłącznie ona) donosi o śmierci PSYCHICZNIE CHOREGO EMERYTA...
        Pamiętam grupy Krakowian palących znicze śpiewających kościelne pieśni i kwiaciarki dekorujące miejsce tragedii.
        Studzienka stoi do dziś. A okolicznościowa tablica dokumentuje dramat PSYCHOPATY.

cdn jutro bo rzygać mi się chce z obrzydzenia.
        Nocą usuwal je Nieznani Sprawcy.
        .
        • sorel.lina Re: historia musi się powtarzać... 20.10.17, 01:11
          Oto godna odpowiedź dla stawiających "profesjonalne" diagnozy odnośnie stanu zdrowia umysłowego człowieka, ogłaszając go poważnie chorym psychicznie, szaleńcem, a w najlepszym razie niezbornym emocjonalnie:

"Nie jest ważne, czy ten człowiek przeżyje. Nie o ofiarę śmierci chodzi. O to, że hieny sekciarskiej partii już zrzuciły się żeby zrobić z niego obłąkanego człowieka, chorego psychicznie. Mało!!! Piszą, że to USTAWKA!!!!!!! Ustawka samospalenia? Jakim gównianym pomiotem trzeba być, żeby wyrzygać z siebie takie pomyje? Jak daleko od człowieczeństwa hodować swoje ego? Jak bardzo być gnojem, żeby rzucać takie gówna na cierpiącego z powodu umierającej wiary w wolną ojczyznę?

Bądźmy szarym obywatelem, bo przecież tacy jesteśmy. Stańmy murem za człowiekiem, który oddał wszystko co miał, bo ukochał demokrację i wolność. I najbardziej z nas wszystkich wierzył, że nic ważniejszego nie istnieje.

Bądźmy tarczą, która nie odda pola gnojom, którzy oślepieni nienawiścią do myślących inaczej wdepczą honor tego człowieka w przepojoną gnojem hejtu ziemię".

/ z netu /
          • wscieklyuklad Re: historia musi się powtarzać... 20.10.17, 06:32
            Fakt, tylko psychicznie chorzy mogą protestować przeciwko takiemu "państwu".

https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/22492037_2085392241694793_615798079474407197_n.png?oh=1a26cc72e284b363ee773f0520f3362b&oe=5A79F109
            • wscieklyuklad Re: historia musi się powtarzać... 20.10.17, 06:47
              Oto komentarze pod informacją o tragedii.
              Społeczeństwa katolickiego, co to ledwie co na Wolski Granicach z kordonem różańcowym trwało. A może nawet po dwa różańce z torebek dobywali.

Gość 5 minut temu
              co za kretynizm , podpalić się w depresji w uciemiężonym kraju , żenada.

Zapałka 5 minut temu
              I radna była w pobliżu przypadkiem . Coś słabo on się palił . Pewnie był z Azbestu

TA 5 minut temu
              Jajcarz jakiś. Ciekawe czy oprócz radnej byli Janda, Stuhrowie, Cielecką, chory na nogę Kowalewski no i drąca yapę Stalińska? Jak nie to skradł im show.

jednego mniej 7 minut temu
              Wariatów, zwolenników PeO nie brakuje - to dobrze że się sami unicestwiają - Polska odżyje!!!!!

Gość 9 minut temu
              Biedny człowiek, dał się zmanipulować.

andyfela 11 minut temu
              Płonie eSBecik pod Pekinem, wiatr smród jego truchła leci, przechodzi z gaśnicą drugi eSBecik i gaszenie rozpoczyna, czuj, czuj czuwaj!

tom 11 minut temu
              Jednego idioty mniej w Wawie.

Gość 11 minut temu
              Całe szczęście że nie wpadł do jakiegoś biura PIS z nożem i nie ugodził kogoś.

ja80 12 minut temu
              może to jeden z tych zastraszonych lokatorów ?

Gość 16 minut temu
              jednego durnia mniej

pieknie 17 minut temu
              pałacem ..... im Józefa Stalina?

Gość 23 minuty temu
              Wszyscy zdrajcy i komuniści do O POdpalenia w szczególności Platforma Obywatelska.

Olo 41 minut temu
              I no co spalił się ? Nie dajcie zdjęcia bo niewierze komuchom

Gość 53 minuty temu
              chory na pis był- to dlatego ten cyrk. jemu podobnych głupków obserwujemy od czasu wygrania wyborów przez pis. tę partię popiera większość polaków którzy mieli dość bezprawia po

ren 56 minut temu
              Ale TVN może wyprać mózg człowiekowi

Portofino 57 minut temu
              To cyba faknius bo nic nie widziałem a byłem przed pałacem

Jagoda 1 godzinę temu
              Kodowiec, peowiec lub ubek.Nikt normalny nie robiłby tego, bo nareszcie Polska wraca do normalniści po 8-letnim ucisku i zniewoleniu. Nareszcie jest rząd ,który myśli o ludziach a nie tylko o własnych tyłkach, jak to było za czasów... Pokaż więcej

tadeusz 1 godzinę temu
              a po co takiego debila gasili

• wscieklyuklad Re: historia musi się powtarzać... 20.10.17, 17:43
                Rozwielitki odtrąbiły sukces cess!

WARIAT - a nie mówiłam? - zabełkotałem szmatuchna oczywiście tonując do " chory psychicznie", bo takie ci to zwiewne i powabne.

Tymczasem:

Według nieoficjalnych informacji RMF FM desperat to 54-letni mieszkaniec małopolskich Niepołomic. Gdy tylko się podpalił, naoczni świadkowie rzucili mu się na ratunek. Na miejsce zdarzenia szybko przyjechali strażacy, policja i pogotowie ratunkowe. Do mediów przedostała się informacja ze szpitala, że stan mężczyzny jest ciężki. Z tego powodu w dniu dzisiejszym niemożliwe będzie jego przesłuchanie. Co ważne, jego życiu najprawdopodobniej jednak nie zagraża niebezpieczeństwo - zachowane są czynności życiowe, ale ma rozległe poparzenia.
                Dziennikarz stacji zdołał ustalić, że że policjantom udało się potwierdzić tożsamość mężczyzny. Jego dane potwierdził członek rodziny. ​Prowadzić miał on własną działalność gospodarczą, związaną m.in. z prowadzeniem szkoleń. Niepotwierdzone informacje mówią, że od kilku lat leczył się na depresję.

No tak, depresja to psychiczna choroba. Mówiliśmy to mniej więcej od 2007 roku.
                Takie schorzenie winien leczyć psychiatra a nie wyzbyty etosu i fachowej wiedzy psycholog.

• wscieklyuklad Re: historia musi się powtarzać... 20.10.17, 17:44
                  Trzeba dodać, iż to WIADOMOŚĆ NIEPOTWIERDZONA, jak zaznaczono w doniesieniu medialnym.
                  • wscieklyuklad Re: historia musi się powtarzać... 20.10.17, 18:29
                    Publikatorżnictwo - jak to ma ono w zwyczaju, przespawszy sie z problemem - nabrało rankiem H2O w usta, czym wykazało wyższość - choć jedynie teoretycznie nad niejakim Piłatem, ksywka Poncjusz, który pragnąc się odciąć od barbarzyńskiego aktu krzyżowania niewinnego, w wodzie tej graby własne obmył (choć niektórzy sugerują, iż to nie Poncek lecz Sanhedryniarze w wodzie tej ablucji dokonali znanym okraszając tekstem).
                    Wiedzy spragniony nastawiłem rankiem stacje jak najbardziej "obrazoburcze i antywolskie" - ani tefałeny ani polsaty njuzy do wczorajszych wydarzeń nie nawiązały, zapewne w naiwnym przeświadczeniu, iż przejście nad tragedią do porządku dziennego zostaną oszczędzone w porze medialnych (zapewne zimowych) pisonich czystek.
                    Indagowani w tej kwestii wydawcy Szkła Kontaktowego stwierdzili, iż przglądają się sprawie, by zabrać głos we właściwym czasie, gdy Wszystko Już Będzie Wiadome.
                    Polsat njuz od godzin przedkawnych bombardował -Suwerena - podobnie zresztą jak w kilku poprzednich dobach - informacją o Niebywałej Nowej Aferze Gospodarczej, w którą zamieszany jest Układ. Układ to właścicielka 3 zakopiańskich hoteli i jej przydupas - władca Hotelu rawskomazowieckiego Ossa a także chroniąca tę Bandę Dwojga klika prokuratorsko-sędziowska.
                    Na tefałenowym pasku u dołu ekranu wspomniano o samospaleniu na piątym miejscu informacji z kraju.
                    Polsat njuz w ogóle wydarzenie olał.

Obie stacje pretendujące do miana obiektywnych i niezależnych mediów i prześcigające się w prezentacji słupków oglądalności przybrały oto postawę myśliwego, który z wysokości leśnej ambony, z łiskaczem w dłoni i lornią przy gałach wypatruje wśród krzaczków jeśli już nie pana tadeuszowego miśka, to przynajmniej szaraczka ubranego w strój naganiacza, by poczęstować
                    ofiarę garścią śrutu z krócicy lub inszego obrzyna.

pisonia hałastra wykorzystała natychmiast informacyjną lukę, którą wypełniła obwieszczając Ciemnemu Ludowi, iż 54 latek z miasteczka mych przodków, szwankujący na umyśle, dokonał aktu szaleństwa, obcego Człowiekowi Normalnemu, bo któż jak nie wariat oblewa się i pstryka zapalniczką.
                    Jak najbardziej już Wolskie RMF FM dało asumpt do takiej plotki - łaskawie zaznaczając, iż wieść to niesprawdzona, co nie przeczy przecież - wedle radyjka - że prawdziwa.
                    Bezmózgowcy spod pisonich sztandarów odetchnęli z ulgą - co większe świry odtrąbiły diagnostyczny sukces, skrajne zaś zamieściły w komentarzach treści, które przywołałem rankiem.

cdn.
                    • wscieklyuklad Re: historia musi się powtarzać... 20.10.17, 18:36
                      No dobra - załóżmy, że ów mężczyzna walczył od jakiegoś czasu z depresją.
                      Jeśli nawet tak było, to list oraz ulotki dowodzą, iż miał powód do przygnębienia w stopniu znacznym. Każdy z nas antypisonów ma podobne odczucia przyglądając się butnej, pełnej chamstwa i brutalnego triumfalizmu dewastacji kraju.
                      List i manifest są logiczne do bólu. Nie tylko punktują wszelkie przejawy zła z jakim mamy do czynienia, ale - i to według mnie najważniejsze - nie zawierają osądów, ani ataków na tych co zajęli pozycje po drugiej stronie barykady. Autor ubolewa nad podziałem społecznym i wewnątrzrodzinnymi sporami. Namawia do poszukiwania dróg wyjścia a nie krwawych rozliczeń. Zachęca do otrzeźwienia i kierowania się prawem w państwie wciąż jeszcze w jakimś stopniu demokratycznym.
                      Ostrzega przed takimi oto skurwysynami:

https://scontent.fwaw3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-0/p350x350/22687791_1979627688977675_5140994716919568333_n.jpg?oh=0bf59b4767c8df7d4eb7cc68970f038f&oe=5A71FA1B
                      • wscieklyuklad Re: historia musi się powtarzać... 20.10.17, 18:58
                        Wydarzenie o jakim w innym wątku wspomniał Zorro, mrozi krew w żyłach. 27-latek - na szczęście nieznany ZOMOPiS (odetchnąłem z ulgą pełna piersią) - zadawał nożem ciosy w plecy przypadkowych klientów galerii handlowej - jednego zabił na miejscu, kolejnych ośmioro przebywa w szpitalu.
                        W jednym z domów walnęło na drugim pietrze, demolując budynek po strych. Znany chemikom gaz (znów odetchnąłem z ulgą tyle, że czystym tlenem) nie został namierzony przez wezwane w trybie alarmowym i w celu tymże Sużby (PiSownia obowiązująca), które cos tam se pomierzyły i nie stwierdzając zagrozenia pojechały uderzyć w dyżurowe kimono. Jedna z poszkodowanych walczy ożycie, a 10 rodzin o nowe miejsce zamieszkania.
                        Nie ustalono przyczyny zgonu noworodka wyrzuconego przez parkę ćpunów przez okno pierwszego pietra wprost pod kontener na śmieci. Odetchnąłem z ulgą )oparem marychy) w ukontentowaniu, iż we krwi zamordowanego malucha nie znaleziono domieszki koki.
                        Najwyraźniej chłopczyk nie miał w sobie zacięcia Małysza i nie podołał twardemu lądowaniu
                        Tyle, że stwierdzenie o braku stwierdzenia przyczyny zejścia musi zastanawiać. Nie było urazów? Złamań, uszkodzeń czaszki licho spojonej ciemiączkami? Żadnych wylewów ni stłuczenia organów wewnętrznych? Najwidoczniej lokalną medycynę sądową oczyszczono z wrażego elementu i zastąpiono jakąś panią/panem od WF - stąd diagnostyczna klęska.
                        24 latek (to wczoraj) rzucał sobie kamieniami. Nie tak jak my w dzieciństwie, by cieszyć się puszczaniem kaczek (rany boskie- przepraszam!) po wodnej tafli, ale by ćwiczyć celność.
                        I udało mu się! Walnął w głowę czterolatka!
                        Publikatorżnia bombarduje nas dziesiątkami takich aktów barbarzyństwa dziennie.
                        Ta zza oceanu nie ustępuje wolskiej ni na krok. Pewnie Dunajec mógłby nam przytoczyć setki podobnych wydarzeń, których autorami nie są zdegenerowani islamiści, lecz jak najbardziej Cywilizowani Suwereni!
                        W Poznaniu jakże słowiańskim "wypierdalaj" wywalono z tramwaju parę - ona w chuścinie na łebku, a on zwyczajny goj gdyby nie fakt, że szprechał z musliżydówą po niemiecku.

54 letni mężczyzna walczy w szpitalu o życie.
                        Mówią, że wariat.
                        Mówią, że wiedzieli to od samego początku.
                        Mówią.
                        • wscieklyuklad Re: historia musi się powtarzać... 20.10.17, 19:12
                          Podsumowanie

Przeczytajcie komentarze tych skurwysynów.

natemat.pl/220677,piechna-wieckiewicz-jest-wstrzasnieta-teoriami-spiskowymi-po-samopodpaleniu-mezczyzny-kazdy-sadzi-po-sobie
                      • 1zorro-bis Re: historia musi się powtarzać... 20.10.17, 18:59
                        A rozne emigracyjne smiecie nawoluja do oczyszczania Polski.....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka