1zorro-bis 27.12.17, 17:59 ale tylko dla inteligentnych! Swiateczny urlopik sie powoli konczy, rodzinka poleciala juz wczoraj do Warszawy, my wracamy jutro do Frankfurtu. Dzisiaj zrobilismy sobie jeszcze mala eskapade, wynajetym autem, oczywiscie...."OBERKLASSE"! - czyli bialym Renaulz Megane z jedyne 59 Euro na 24 godziny. Zaliczylismy - kulajac sie jak stara szkapa - jakies 1/3 wyspy. Szybko jedzic zutaj sie nie da bo na "hajweju" jest ograniczenie do 100 kmh, a na innych drogach to nawet 70 kmh przy tych zakretach to jest juz predkosc zawrotna. Ale....jezeli ktos pragnie odpoczynku wsrod super milych mieszkancow Madery, super przepieknych krajobrazach, w czystosci i ladzie - to polecam goraco! Wrocimy tutaj na sto procent, bo dla mnie oszalamiajaca jest bujna roslinnosc z kwotnacymi kwiatami na drzewach i krzakach w.....GRUDNIU! Po powrocie postaram sie o wklejenie jeszcze kilku zdjec - mimo, ze jakosc nie jest najlepsza - bo robione wszystko telefonem komorkowym. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
1zorro-bis Re: Madera....reminiscencje 27.12.17, 18:00 oczywiscie : RENAULT MEGANE Diesel Automatic, bo znawcy i fachowcy zaraz beda protestowac ze nie napisalem poprawnie.... Odpowiedz Link
1agfa Re: Madera....reminiscencje 27.12.17, 18:56 W sprawie wynajęcia na miejscu samochodu - potwierdzam że mądre posunięcie. Moi Młodzi też wynajęli bardzo sobie chwaląc taniość i wygodę takiego przedsięwzięcia, bo poza sportowymi rowerowymi treningami i wyczynami (góra-dół) chcieli nieco pozwiedzać w terenach bardziej ucywilizowanych niż trasy kolarskie. Też zachwyceni Maderą i też obiecują sobie powrócić, chociaż zobaczyli mnóstwo innych krajów i miejsc urokliwych i zachwycających. Można tylko zazdrościć obecnych możliwości - paszporty jeszcze mamy w domach, jeszcze... Dziękuję za zdjęcia, bo jak już wspomniałem, pokazujesz miejsca mniej sportowe niż widziałem. Gratuluję pobytu i zdjęć (i zazdroszczę, a co!) A poza tym...że też Ci się jeszcze chce, Zorro... 1zorro-bis napisał: > oczywiscie : RENAULT MEGANE Diesel Automatic, bo znawcy i fachowcy zaraz beda p > rotestowac ze nie napisalem poprawnie.... Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Madera....reminiscencje 27.12.17, 19:09 Agfo.....ja Madera razem z zona tez jestesmy zachwyceni. Ale....nie jestem zwolennikiem takich olbrzymich hoteli w jakim teraz na Swieta bylismy. Jednak rodznka - z malym czteroletnim dzieckiem uparla sie na cos takiego bo tutaj faktycznie dla malych dzieci jest wiecej zajec i rozrywki niz w hotelach mniejszych. dzisiaj jadac dookola czesci wyspy znalezlismy dwa super hotele gdzie przyszly urlop chetnie bysmy spedzili. Zobaczymy. Odpowiedz Link
sorel.lina Re: Madera....reminiscencje 27.12.17, 18:54 1zorro-bis napisał: > PO powrocie postaram sie o wklejenie jeszcze kilku zdjec - mimo, ze jakosc nie jest > najlepsza - bo robione wszystko telefonem komorkowym. Wobec tego przeniosę tutaj Twoje fotki, które wkleiłam w innym wątku. Hotel Port Rezydencja gubernatora Szopka betlejemska Ryneczek świąteczny Langusty na sprzedaż A w restauracji wyspiarskie smakołyki Mama Wnuczka Odpowiedz Link
sorel.lina Re: Madera....reminiscencje 27.12.17, 19:11 P.S. Zorro, nie daj się sprowokować dziecinnymi chwytami "psychologicznymi". Nikomu nie musisz udowadniać gdzie, kiedy i z kim spędzasz urlop. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Madera....reminiscencje 27.12.17, 19:15 sorel.lina napisała: > P.S. Zorro, nie daj się sprowokować dziecinnymi chwytami "psychologicznymi". Ni > komu nie musisz udowadniać gdzie, kiedy i z kim spędzasz urlop. Ale....czy mozna byc az tak tepym, glupim i prymitywnym? MOZNA!!! al-szamanka 27.12.17, 18:59 Hihi, wierna westalka dalej wkleja zdjątka. No cóż, wszystko fałszywki wyprodukowane przy pomocy photoshopa. Fałszywa wnuczka i fałszywa babcia, pacykarza też tam nie ma, ale oczywiście pokaże po powrocie fotki ze sfałszowanym samym sobą big_grin Odpowiedz Link
sorel.lina Re: Madera....reminiscencje 27.12.17, 19:27 1zorro-bis napisał: > Ale....czy mozna byc az tak tepym, glupim i prymitywnym? MOZNA!!! > al-szamanka 27.12.17, 18:59 > Hihi, wierna westalka dalej wkleja zdjątka. > No cóż, wszystko fałszywki wyprodukowane przy pomocy photoshopa. > Fałszywa wnuczka i fałszywa babcia, pacykarza też tam nie ma, ale oczywiście po > każe po powrocie fotki ze sfałszowanym samym sobą big_grin Powtórzę: to jest świadome "wpuszczanie w maliny". Chodzi o to, żebyś kontynuował ich idiotyczny scenariusz, żeby mogły Cię wyśmiać, ośmieszyć, wyszydzić. To ich stała metoda. Nie ciągnij tej zabawy! Opisuj po prostu swój pobyt na pięknej Maderze, wklejaj fotki - chętnie obejrzymy. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Madera....reminiscencje 27.12.17, 19:35 ja wiem Sorell....ja wiem! Ale...moze po prostu ten ufryzowany pudel ma licznik ale.....w innym miejscu? I pewnie dostepny tylko dla swoich......klientow. I stad te zaburzenia......umyslowe? Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Madera....reminiscencje 27.12.17, 22:18 dzisiaj na wycieczce samochodem obejzalem sobie lotnisko w Funchal.....to znaczy start samolotu. O.....kurcze! Ladowaniem tak sie nie przejalem bo przysypialem ale start mam jutroo 16.05...... Na trzezwo ciezko bedzie...... Lotnisko ma dobudowane na betonowych slupach pole startowe! Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Madera....reminiscencje 28.12.17, 11:14 Madera placze.....bo wyjezdzamy! Czyli - pierwszy dzien od 9 dni jak tutaj jestesmy bez pogody! to znaczy - jest cieplo ale slonca brak..... To tak, jakby nie bylo nam zal wyjezdzac. Ale....zal. Fotke oczywiscie na lotnisku zrobie, zeby rozne bezmozgowia nie twierdzily ze ja to....."palcem po mapie" Acha, pytalem sie dzisiaj na recepcji jak to jest, ze moj komp Portugalii nie wyswietla? Dostalem prosta odpowiedz dla genialnego inzyniera sygnalisty - nasz hotel ma TYLKO polaczenie przez UK! Pewnie dlatego ze w 85 % goscie hotelu to Anglicy... No, ale inzynier sygnalista ze swoja austriacka zona i tak wiedza lepiej..... Odpowiedz Link
sorel.lina Re: Madera....reminiscencje 28.12.17, 13:40 1zorro-bis napisał: > Madera placze.....bo wyjezdzamy! Odpowiedz Link
sorel.lina Re: Madera....reminiscencje 28.12.17, 13:54 Przed wyjazdem z Madery... ...ostatni rzut oka na góry Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Madera....reminiscencje 29.12.17, 13:50 Sorell....i znowu te fotki z fotoshopa wklejasz? Przeciez ja caly czas siedze w Niemczech i jaja sobie robie..... sorel.lina napisała: > 1zorro-bis napisał: > > > Madera placze.....bo wyjezdzamy! > > Odpowiedz Link
skiela1 Re: Madera....reminiscencje 28.12.17, 15:54 Ja bym nie używała takich określeń. Raczej coś z psychiatrii. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Madera....reminiscencje 27.12.17, 19:12 no tak sorell.......to wszystko "pic na wode" bo mnie tutaj nie ma i nie bylo. Bo licznik mnie nie widzi...... Ja rozumiem, ze duzo siana na glowie moze blokowac myslenie, ale zeby az tak??!! sorel.lina napisała: > 1zorro-bis napisał: > > > PO powrocie postaram sie o wklejenie jeszcze kilku zdjec - mimo, ze jakos > c nie jest > > najlepsza - bo robione wszystko telefonem komorkowym. > > Wobec tego przeniosę tutaj Twoje fotki, które wkleiłam w innym wątku. > > Hotel > > > > > > > > > > > Port > > > Rezydencja gubernatora > > > > > Szopka betlejemska > > > Ryneczek świąteczny > > > Langusty na sprzedaż > > Odpowiedz Link
sorel.lina Re: Madera....reminiscencje 27.12.17, 19:20 1zorro-bis napisał: > no tak sorell.......to wszystko "pic na wode" bo mnie tutaj nie ma i nie bylo. > Bo licznik mnie nie widzi...... Ja rozumiem, ze duzo siana na glowie > moze blokowac myslenie, ale zeby az tak??!! Daj spokój, Zorro, przecież to jest celowe drażnienie, prowokowanie, oczywiste "wypuszczanie"! Nie daj się złapać na taki tani chwyt "psychologiczny". Odpowiedz Link
wscieklyuklad Re: Madera....reminiscencje 28.12.17, 16:18 A ja się tu nie zgodzę z Sorell. To nie celowe drażnienie tylko całkowity brak kumania tematu. Ale jakże mogłoby być inaczej, skoro jedno niekumate nie potrafiło przyswoić sobie PROŚCIUTEŃKIEGO MATERIAŁU z astronomii z powodu czego zostało relegowane po pierwszym, nie zaliczonym roku studiów a podobny "tabaczyzm w rogu" wykazało na kursie komputerowym bo przecież nie na studiach politechnicznych (za wysokie progi intelektualne). Najstraszniejsze w tym wszystkim, że toto przez długi czas ŁGAŁO, że posiada tytuł magistra astronomii - i po co, przecież uczciwiej było nie oszukiwać nautów z Bangladeszu, Wietnamu i innych zakątków świata tylko wyznać uczciwie, że zabrakło recepty na sukces i nie udało się skumać łatwiutkiej fizy i TEGO DYPLOMU SIĘ NIE MA! Po co było się przechwalać? Przecież nikt nikogo nie zmusza na forach społecznościowych do wyjawiania informacji na temat wykształcenia lub innych informacji o sobie. To doprawdy wstrętne do obrzydzenia. A drugie ma przegrzaną zawartość wnętrza czachy (izolacja sianem) i mimo obywatelstwa ałstriackiego nie nostryfikowało dyplomu i dziś - przy całkowitym braku recepty na sukces - robi to na co pozwala lokalne prawo i kłamie, że pełni funkcję psychologa, a przecież wiemy jak jest faktycznie. Dlatego uprawnioną jest teza, iż to nie drażnienie się, ale po prostu poziom układu nerwowego zatrzymanego we wczesnej fazie ontogenezy i filogenezy. Odpowiedz Link
sorel.lina Re: Madera....reminiscencje 28.12.17, 16:53 Po co poświęcać uwagę tym osobom? Nie szkoda czasu na zajmowanie się czyimiś frustracjami, fiksacjami, zapiekłym żalami? To do niczego nie prowadzi i nie ma sensu. Zostawcie je samym sobie. Co one mogą nas obchodzić? Odpowiedz Link
sorel.lina Re: Madera....reminiscencje 28.12.17, 17:26 Jeszcze na Maderze - thriller lotniskowy Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Madera....reminiscencje 29.12.17, 13:54 DOKLADNIE TAK JEST, WU! I dlatego te dwa osobniki - inzynier sygnalista oraz ufryzowany austriacki pudel - - tak sie dobraly! Malzenstwo - nie tylko platoniczne - po wsze czasy! wscieklyuklad napisał: > A ja się tu nie zgodzę z Sorell. To nie celowe drażnienie tylko całkowity brak > kumania tematu. > Ale jakże mogłoby być inaczej, skoro jedno niekumate nie potrafiło przyswoić so > bie PROŚCIUTEŃKIEGO MATERIAŁU z astronomii z powodu czego zostało relegowane po > pierwszym, nie zaliczonym roku studiów a podobny "tabaczyzm w rogu" wykazało n > a kursie komputerowym bo przecież nie na studiach politechnicznych (za wysokie > progi intelektualne). > Najstraszniejsze w tym wszystkim, że toto przez długi czas ŁGAŁO, że posiada ty > tuł magistra astronomii - i po co, przecież uczciwiej było nie oszukiwać nautów > z Bangladeszu, Wietnamu i innych zakątków świata tylko wyznać uczciwie, że zab > rakło recepty na sukces i nie udało się skumać łatwiutkiej fizy i TEGO DYPLOMU > SIĘ NIE MA! > Po co było się przechwalać? Przecież nikt nikogo nie zmusza na forach społeczno > ściowych do wyjawiania informacji na temat wykształcenia lub innych informacji > o sobie. To doprawdy wstrętne do obrzydzenia. > A drugie ma przegrzaną zawartość wnętrza czachy (izolacja sianem) i mimo obywat > elstwa ałstriackiego nie nostryfikowało dyplomu i dziś - przy całkowitym braku > recepty na sukces - robi to na co pozwala lokalne prawo i kłamie, że pełni funk > cję psychologa, a przecież wiemy jak jest faktycznie. > Dlatego uprawnioną jest teza, iż to nie drażnienie się, ale po prostu poziom uk > ładu nerwowego zatrzymanego we wczesnej fazie ontogenezy i filogenezy. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Madera....reminiscencje 29.12.17, 13:58 ....i juz jestem w domu! wczoraj przylot do Frankfurtu CONDOREM ( makabryczna linia, pasazerowi ubici na niewygodnych fotelach kjak sledzie w beczce!), o 21.30, potem do hotelu i dzisiaj nareszcie ....w domu! Zimno ale slonecznie. I najwazniejsze ze zdrowi.... Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Madera....reminiscencje 29.12.17, 20:13 ...w kazdym razie - Madera jest super wyspa na urlop. Jeden problem trzeba z Niemiec leciec te 3,5 godziny, z Polski poltorej godziny dluzej. nie polecam lotow czarterowych. Lepiej leciec niniami portugalskimi, kosztuje tyle samo ale trwa dluzej bo jest przesiadka w Lizbonie. Ale, naprawde warto! Pogoda, doskonale i czyste hotele, dobre jedzenie, wspaniale krajobrazy. Gdy porownam to z urlopem w Sopocie albo Gdansku.....lepiej nie. Odpowiedz Link
hardy1 Re: Madera....reminiscencje 28.12.17, 21:37 Pooglądałem fotki, Zorro. Fajne Ech... a u mnie szaruga, mglisto... ale i u nas zaświeci słońce i będzie ciepło. Doczekam się, za kilka miesięcy Odpowiedz Link