sorel.lina
29.10.20, 02:05
Czegoś takiego nikt się w PiSie nie spodziewał! W opozycji też. Powrót Solidarności, tej prawdziwej
www.facebook.com/damian.maliszewski.56/videos/10158041361123772
Obejrzyjcie to wideo.
Wychodziłem od fryzjera i zobaczyłem ocean ludzi. Natychmiast zmieniłem plany i dołączyłem do nich.
Idę i ocieram łzy wzruszenia. Na chodnikach stoją kobiety, machają do maszerujących i również płaczą. Tego się nie da opisać słowami. Starsi ludzie machają, biją brawo z okien. Dziadkowie, babcie. Z samochodów wychodzą kierowcy i klaszczą.
Za kobietami szpaler protestujących taksówkarzy, później setki trąbiących samochodów z flagami.
Wszędzie widać i słychać hasła „Je**ć PiS” i „Wypier****ć”.
Po tym, co zrobił ten tyran Polkom, uważam, że hasła zbyt delikatne, bo czymże jest wulgarne słowo, wobec sadystycznego zmuszenia kobiety do rodzenia martwego, zdeformowanego płodu?
Widziałem w życiu wiele protestów, sam w różnych brałem udział, ale nigdy czegoś takiego. Nigdy na żadnym proteście się tak nie wzruszyłem i nie cieszyłem jednocześnie.
Odradza się dawna Solidarność w Polakach.
Duch walki o wolną Ojczyznę. O spokój, godność i miłość.
Duch walki z niesprawiedliwością i tyranią bezlitosnych, zgorzkniałych facetów.
I niezwykłe jest to, że ten duch odrodził się w młodych ludziach, w zupełnie nowym pokoleniu. Tak naprawdę zakiełkował w nastolatkach. Tego nie przewidziałby żaden politolog, ani komentator życia społecznego.
Jesteśmy świadkami upadku dyktatora. To także koniec hegemonii Kościoła i meblowania nam życia przez cynicznych księży i hierarchów.
Przez ostatnie lata podeptano godność i prawa kobiet i mężczyzn. Podeptano godność osób z niepełnosprawnością. Odczłowieczono gejów i lesbijki. Napluto w twarze lekarzom i przedsiębiorcom. Zbrukano dobre imię nauczycieli i artystów. O kim jeszcze zapomniałem?
Skłócono całe rodziny ze sobą i dopiero młode kobiety miały siłę, żeby powiedzieć DOŚĆ!
Rewolucja jest kobietą! A to, co dzieje teraz na polskich ulicach to właśnie rewolucja.
Drodzy rodacy, którzy stoicie w korkach z powodu protestów - nie denerwujcie się, wytrzymajmy ten czas. Ja także po mieście poruszam się pieszo, bo komunikacja nie działa. Te kobiety walczą o nas wszystkich, o nas Polaków.
Chcemy żyć. Chcemy żyć w świętym spokoju. Chcemy, żeby szanowano nasze wybory, nasze życie prywatne, naszą intymność!
Okręt o nazwie PiS tonie. Mam nadzieję, że policja i wojsko mają to na uwadze. Dyktator się kończy.
Każdy, kto stanie naprzeciw walczącemu o wolność społeczeństwu i będzie łamał prawa człowieka, zostanie kiedyś za to osądzony.
Do policji i wojska - Wy również jesteście ważną częścią tego społeczeństwa. Weźcie tarcze pod pachy i wesprzyjcie te młode kobiety. Nie bądźcie jak białoruski OMON. Bo Łukaszenka także już się kończy i wkrótce będzie sądzony.
Kaczyński i księża skomentowali te protesty, mówiąc o kobietach, że zdziczały...
Te staruszki na balkonach też zdziczały?
Kobiety, mam nadzieję, że dopiero się rozkręcacie. Nie możecie się teraz ugiąć! My faceci pomożemy!
Pokażcie to wideo znajomym. Udostępniajcie, niech inspiruje wszystkie Polki w tym najważniejszym od obalenia Komunizmu czasie dla Polski.
„Jeszcze Polska nie zginęła,
Kiedy my żyjemy.
Co nam obca przemoc wzięła,
Szablą odbierzemy.
Marsz, marsz, Dąbrowski,
Z ziemi włoskiej do Polski.
Za twoim przewodem
Złączym się z narodem.
Przejdziem Wisłę, przejdziem Wartę,
Będziem Polakami.
Dał nam przykład Bonaparte,
Jak zwyciężać mamy...