Dodaj do ulubionych

"Bajki dla niegrzecznych dzieci i ich troskliwy...

11.12.04, 04:23
Sława!

To ja juz wole rozesmiane dziewczyny!

I pomyslec ze z trzpiotki wyrosla taka kazimiera szczuka( to ta od tego
teleturnieju; najslabsze ognowo czy jakos tam)

Pozdrawiam i zapraszam na:
Forum Słowiańskie
Obserwuj wątek
    • Gość: Matka Re: "Bajki dla niegrzecznych dzieci i ich troskli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 20:05
      Bardzo ciekawa i pouczjąca bajka.Ciekawa jestem jakie są pozostałe bajki i
      gdzie można je kupić?
      • Gość: wassup Re: "Bajki dla niegrzecznych dzieci i ich troskli IP: *.238.76.75.adsl.inetia.pl 12.12.04, 20:12
        w salonach empiku i trafficu - ale dopiero od 15 grudnia
    • Gość: xy2 Re: "Bajki dla niegrzecznych dzieci i ich troskli IP: .48.213.* / 80.51.176.* 12.12.04, 20:17
      fajna ale smutna:(
    • Gość: czytelniczka Re: "Bajki dla niegrzecznych dzieci i ich troskli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 20:30
      od śmiechu do płaczu droga krótka.rodzice!!! zainteresujcie się tymi bajkami bo
      troskliwość wasza nie zna granic.
    • tomasdyg Re: "Bajki dla niegrzecznych..pastisz, czy ...? 12.12.04, 20:33
      -Przypomina mi to historyjki z IMA (Ilustrowany Magazyn Autorów) był taki
      program w radiowej trójce, ale tam były one pastiszem, bo pojedyncze, tu
      wygląda mi to, po prostu na grafomanię, ale może się mylę, wszak to była
      jednostkowa próbka.
      • Gość: Kiki Oczywiscie, ze pastisz IP: 217.153.179.* 12.12.04, 23:19
        I na Slowacji oraz w Czechach wszyscy doskonale o tym wiedzieli. Tam staly sie
        szybko sukcesem. Zobaczymy, jak bedzie u nas. Ksiazke bedzie mozna niebawem
        kupic we wszystkich wiekszych ksiegarniach. A promocja bedzie 20.1.2005 w
        warszawskim Trafficu na Brackiej.
    • Gość: blanka Re: "Bajki dla niegrzecznych dzieci i ich troskli IP: *.238.76.75.adsl.inetia.pl 12.12.04, 20:44
      co prawda historyjek z IMA nie znam ale moze warto zapoznac sie z trescia innych bajek; szkoda, ze tu brak ilustracji, bo w wydaniu sobotnim WO wygladaja zachecajaco
    • jane_the_ripper Re: "Bajki dla niegrzecznych dzieci i ich troskli 23.12.04, 10:12
      Mnie się tam ta bajka nie podobała, bo to tylko kolejny produkt z
      serii "wyśmiejmy piękne i słodkie bajki w stylu śpiącej królewny",
      zapoczątkowanej przez "Shreka". O ile historyjka z zielonym ogrem była świeża
      (druga część była - niestety - do cna komercyjnym zagraniem) tak historia
      Beatki... bezsensowna, jeśli wolno mi mieć własne zdanie. Gdzie puenta? Co
      wynika z tej historii? Że każda skrajność jest zła? No, dobra, doszłam do
      konkluzji, że przesłanie jednak jest. Czyli opowiadanko w porządku. Ale nie
      zapominajmy o starym dobrym Sinobrodym (to moja ulubiona baśń :))
      • Gość: J. Sinobrody byl tylko stary, dobry byl inaczej... IP: 217.153.179.* 31.12.04, 13:54
      • linduszka Re: "Bajki dla niegrzecznych dzieci i ich troskli 04.01.05, 13:36

Sinobrody to ten co swoje żony mordował??? faktycznie dobry chłopak był :-)
        ale może coś mieszam.

bajeczka o Beatce jest dziwna i zakręcona, raczej nie chciałabym jej czytać
        mojej córeczce.....
    • Gość: Nie rozumiem Re: "Bajki dla niegrzecznych dzieci i ich troskli IP: *.pl / 193.24.200.* 01.01.05, 15:37
      Zupenie nie rozumiem tej bajki. Może to przez zarwaną noc i kaca? W każdym
      razie nie dostrzegam sensu. O co chodzi? O to, że nie dobrze jest być ciągle
      wesołym, albo ciągle smutnym???
      • Gość: Promocja Promocja bajek IP: 217.153.179.* 08.01.05, 00:50
        Wszystkich zainteresowanych zapraszam na promocje Bajek dla niegrzecznych
        dzieci:
        - w Warszawie - 20.1.2005, godz. 18.00, Trafiic Club na Brackiej 25. Bajki
        przeczyta znana aktorka Zofia Czerwinska.
        - w Krakowie - 22.1.2005, godz. 18.00, Klub Fshut, Szeroka 10, Kazimierz.
        Przyjada autorzy, bedzie duzo smiechu i zabawy. A w Krakowie nawet wino ;))
      • Gość: kazik Re: "Bajki dla niegrzecznych dzieci i ich troskli IP: *.client.comcast.net 22.01.05, 19:42

ty glupia pało, chodzi o fajne rozbrykane dzieci, które się cieszą życiem i
        głupich rodziców, które się nimi nie zajmują, to są bajki dla rodziców, a nie
        dzieci... o tym, żeby zaczęli zajmować się dziećmi i dawali im miłość
        • Gość: ada Re: "Bajki dla niegrzecznych dzieci i ich troskli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.05, 19:42
          Bajka, choć smutna, jest bardzo ładna i pouczająca. MA PRZESŁANIE!!! (a jak ktoś
          tego nie zauważył, to trochę się dziwię...)
          Ta bajka może niekoniecznie jest dla dzieci, a dla rodziców.
          Denerwował ich fakt, że mają roześmiane dziecko... Żałosne... Nawet poeta
          odrzucił z pogardą ich zapłatę...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka