Dodaj do ulubionych

Jerzy Pilch, pisarz

IP: *.bielsko.dialog.net.pl 09.01.05, 20:01
Trzeba było się bardziej do słuchanej w dzieciństwie Ewangelii przyłożyć, to
by dzisiaj wielu problemów nie było. A tak, aż czytać przykro.
Obserwuj wątek
    • Gość: aaa Re: Jerzy Pilch, pisarz IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.01.05, 20:05
      To nie czytaj, i nie ględź.
    • e.wok Re: Jerzy Pilch, pisarz 09.01.05, 20:16
      A ja Jerzego Pilcha kocham i bardzo chciałabym go bliżej poznać. To mężczyzna
      przystojny, inteligentny i doświadczony. Na pewno wie, jak traktować kobietę,
      nie tak, jak niektórzy polscy chamusie. I jeszcze jedno - każda prawdziwa
      kobieta widzi, że Jerzy Pilch ma seks w oczach.
      • alpepe Re: Jerzy Pilch, pisarz 09.01.05, 21:46
        może i ma seks w oczach, tyle,że kobiet nie szanuje.
        • Gość: Łukasz Re: Jerzy Pilch, pisarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 22:32
          To nie seks. Po prostu ślini się do gorzały. A z drugiej strony chłopaki też mieli niezły pomysł: zaprosić trzeźwego alkoholika do knajpy i nachlać się na jego koszt. Po prostu hardcore.
          • e.wok Re: Jerzy Pilch, pisarz 10.01.05, 08:36
            Ta polska zawiść jest naprawdę dołująca. Ludzie, zajmijcie się sobą, zróbcie
            coś ze swoim życiem, zamiast w nieskończoność kopać dołki pod tymi, którym
            udało się odnieść sukces.
      • Gość: ira Re: Jerzy Pilch, pisarz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.05, 23:35
        Ja widze oczy zmeczonego zyciem dziada
      • Gość: mancia Re: Jerzy Pilch, pisarz IP: 195.150.224.* 29.01.05, 21:04
        oj widzi widzi :) Zgadzam się :)
        • Gość: jaaa Re: Jerzy Pilch, pisarz IP: *.chello.pl 29.01.05, 21:47
          niech zgadnę: jesteś brzydką studentką polonistyki...
      • Gość: aga Re: Jerzy Pilch, pisarz IP: *.chello.pl 29.01.05, 21:45
        to prawda- seks obrzydliwego starucha napalonego na młode laski... a jego
        literatura jest prosta jak konstrukcja cepa
    • Gość: kasiapil Re: Jerzy Pilch, pisarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 20:42
      Spotkałam w życiu o wiele więcej fascynujących i mądrych kobiet niż facetów.
      tylko dla dorosłych www.lalique.blox.pl
      • Gość: mel Re: Jerzy Pilch, pisarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 20:58
        żenada doprawdy
    • Gość: nadinka Re: Jerzy Pilch, pisarz IP: *.tel167.petrotel.pl 09.01.05, 21:44
      ojoj, jaka krytyka...
      a mnie sie podobalo. a pan Jerzy jest boski i uwielbiam go :)
      • Gość: haloNothing Re: Jerzy Pilch, pisarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 21:55
        O co chodzi z tą "jaka krytyka"? Co to ma być? Erystyka za 3 grosze. Wywiad mi
        się podobał a Pilcha znam tylko z "Ksiązki utrapienia" i nic nie zmieni mojeg
        zdania że to grafoman przez co go nie lubię!
        • Gość: yo Re: Jerzy Pilch, pisarz IP: *.go.retevision.es 09.01.05, 22:08
          kocham plicha, kocham swietlickiego, dyducha tez pewnie pokocham. Za ten cynizm
          i zyciowa ironie. Przemile honoraria za barowe teksty (po wodzie mineralnej?). W
          oczy nam sie smieja i kpia, nie wiem oni, czy gazeta, czy zycie samo. Ubawilam
          sie powiedzmy i utwierdzilam w swojej milosci do nich.
        • Gość: isabar Re: Jerzy Pilch, pisarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 22:16
          Wywiad fajny bo prowaadzący to erudyci(a jak tam pani Żaholecka?).
          Panu Jerzemu wierzę w każde jego słowo w przeciwieństwie do większości kobiet,
          które jednak chcą się przekonać.
          Kiedyś zirytował mnie artykułem o Talibach, ale po czasie doszłam do wniosku,
          że miał racje.
          Ja uprawiam muzing(ładne słówko nie?)od paru ładnych lat i podpisuje się rękami
          i nogami pod tym co p. Jerzy wspomniał o muzach,mój artysta właśnie jest nad
          morzem samotny, a ja przed komputerem.
        • dzidzia_bojowa Re: Jerzy Pilch, pisarz 10.01.05, 07:33
          "Miasto utrapienia"! Chyba trochę za mało znasz Pilcha.A już na pewno jego
          twórczość.
      • Gość: trinity Re: Jerzy Pilch, pisarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 00:48
        ja już się od dawna zastanawiam, co on takiego w sobie ma... wywiad świetny-
        cyniczny, a zarazem nie przekracza granic dobrego smaku. wszyscy faceci powinni
        się uczyć od pilcha klasy- co z tego, że pewnie okazuje się draniem, skoro
        draniem tak uroczym...
    • Gość: jako Jurku w naszym wieku lepiej lizac niż posuwac IP: *.chello.pl 09.01.05, 22:10
      • Gość: lech Re: Jurku w naszym wieku lepiej lizac niż posuwac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 22:30
        No co ty. Kupujesz za bańkę Viagrę i jedziesz przez pół nocy nawet jak masz 70 lat.
        • Gość: jako a co na to pompka, wytrzyma? IP: *.chello.pl 10.01.05, 08:13
    • katmoso Re: Jerzy Pilch, pisarz 09.01.05, 22:38
      A mnie rozczuliło to, co mówił o kobietach - pisarkach. W ogóle artystkach. To
      bardzo pokrzepiająće, usłyszeć (przeczytać) coś takiego od genialnego twórcy.
      Literatura to faktycznie nie jest męskie zajęcie. Tylko specyficzna wrażliwość
      ratuje mężczyznę jako pisarza. Pilch jest na pewno wrażliwy, tylko zgrywa się
      na cynika. Typowe zachowanie wrazliwców.
      • Gość: doktor Purchawka Kobiecy "intelekt"? Bwahahaha. IP: *.lsanca1.dsl-verizon.net 10.01.05, 01:13
        > Literatura to faktycznie nie jest męskie zajęcie.

Doprawdy? Ciekawe, ze najbardziej tworczy, wnikliwi i uniwersalni pisarze
        (Homer, Szekspir, Dostojewski, Konrad, Kafka, Joyce, Hemingway) to wlasnie
        faceci. Kobiety-pisarki to z reguly trzeciorzedne wypierdki zadurzone w tanich
        romansidlach z 19-tego wieku. Jedyne kobiety, u ktorych kreatywnosc i
        uniwersalnosc umyslu dorownywala meskiej ekstraklasie (co mozna ocenic wplywem
        na przyszla literature) to Mary Shelley i Agatha Christie, choc ich produkcja
        to raczej komercja niz "wysoka" literatura.

> kobiecy "intelekt"

To jest, jak mowia Anglicy "oxymoron," czyli samozaprzeczenie. Z 300 Nobli
        naukowych do kobiet nalezy 20. Wsrod 400 arcymistrzow szachowych na swiecie sa
        4 kobiety (1%). W kazdej organizacji ludzi z wysokim IQ (Mensa, Intertel, ISPE
        itp) mezczyzni przewazaja 2:1 lub 3:1 (im wyzszy prog IQ, tym mniej kobiet). Co
        oczywiscie nie przeszkadza facetom (mnie rowniez) plesc kobietom podlizujace
        bzdury o ich intelekcie, urodzie, ubraniu, dorodnym ksztalcie tylka, itp, w
        momencie gdy faceci dostaja tzw. "chcicy."

Caluje raczki Szanownym (choc glupim jak cegla) Paniom.
        • Gość: wyrafinowana Re: Kobiecy "intelekt"? Bwahahaha. do pruchawki!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 15:57
          mam wrazenie ze ten post zostal wyslany przez 17-latka lub osobe z jakims
          powanym deficytem intelektualnym tudziez i na to bym polozyla powazny nacisk -z
          poteznymi kompleksami. jesli wychodzac od pomnikow literatury,bystrych
          obserwatorow rzeczywisctosci -dostojewskiego,manna,kafki i kogo tam jeszcze
          chcesz- dochodzisz to wniosku ze ich obecnosc niweczy kobiete jako tworcza
          jednostke to znaczy ze mierna masz kolego erudycje i przypadkowa wiedze o
          swiecie. na to jacy jestesmy nie sklada sie wylacznie literarra-choc to
          fundament- ale mase innych plaszczczyzn. sprobuj zakomplexiona purchawko przez
          male p dokonac podobnego bilansu a malarstwie, rezyserii nie mowiac o
          aktorskich portretach, podrozniczkach, lekarkach(odsylam do literaruruy
          fachowej). argumentowanie statystyka jest tanie i niskie. taki herbert przez
          pomylke nie dostal nobla i co stalo sie cos?
    • Gość: km51 Re: Jerzy Pilch, pisarz IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.01.05, 22:58
      Panie Jerzy, skojarz Ty mnie sobie wreszcie skojarz !Jestem niepoprawną samotną
      pilchomanką.A i Panu utrzymać swój margines samotności bym pozwoliła!A
      tymczasem proszę o jeszcze (myślę o twórczości).Może być z "naszych stron".Czy
      wie Pan ,że jaworzańskiego pastora Lasotę pamiętam jako żywo, (niestety, bo
      chyba dosyć dawno nie żyje).Ciekawam "Nart ...", jeszcze nie byłam. Wierzę ,ze
      ma Pan duże wyczucie sceny.Pozdrawiam.
      • Gość: jaaa Re: Jerzy Pilch, pisarz IP: *.chello.pl 29.01.05, 21:50
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16&w=19272948&a=20024306
    • radik Re: Jerzy Pilch, pisarz 09.01.05, 23:55
      J. P. był jak zwykle w nastroju przysiadalnym
      • Gość: ola Re: Jerzy Pilch, pisarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 00:51
        chyba nie przysiadalnym?
        • Gość: vannelli CIENIUSIENKIE !!! IP: 195.117.129.* 10.01.05, 01:33
          panowie Pilch i Glowacki sa jak bracia-podobne widzenie i opakowanie w
          przekazie.
          panowie Dyduch i Swietlicki maja juz przetarta sciezke.
          wiecej dialogow z gatunkami chronionymi !!
    • Gość: kivak Re: Jerzy Pilch, pisarz IP: *.unregistered.media-com.com.pl 10.01.05, 02:43
      Ten człowiek jest boski. Chylę czoła. Słowem prostym potrafi rozjaśnić drogę
      wątpliwości. Uwierzyć w Siebie, we własne niepewności.
    • niedzwiedzica_sousie Re: Jerzy Pilch, pisarz 10.01.05, 09:50
      ja też pilcha kocham i zapewniam że jestem o wiele ciekawsza niż konstancja
      wybryk he he to tak na wypadek, gdyby czytał to forum :))))))
      • Gość: Mar kobita pilcha? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.05, 12:59
        galaktyka.bizz.pl/details.php?image_id=501
        • Gość: wiedzaca Re: kobita pilcha? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 14:40
          byla kobita jak napisano. wiem bo z nia studiuje na AT. REZYSERIA JEJ NIE
          POZWOLILA byc z pilchem. czy ona jest piekna in your opinion?
          • Gość: adam Re: kobita pilcha? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.05, 12:09
            czy piekna - rzecz gustu. ale egzaminy reżyserskie robi zaje....te! widziałem w
            czerwcu jej Burzę Szerkspira - kompletny odlot!
            • Gość: zbyszek-kieliszek Re: kobita pilcha? IP: *.chello.pl 29.01.05, 21:52
              brzydka
    • Gość: s Re: Jerzy Pilch, pisarz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.05, 21:39
      ks. Przysłów 11,22
      (22) [Czym] w ryju świni złota obrączka, [tym] piękna kobieta, ale bez rozsądku. (23)
    • Gość: Paskuda Jerzy Pilch, pisarz i mestwo IP: *.ns.aliant.net 21.01.05, 17:02
      Prawdziwi i nieprawdziwi -------mezczyzni

Gdyby Polska byla czescia Zachodu (chocby tylko Europy) moglaby zyc bez
      literatury, bez budowania jej etosu, bez kultu papieza Polaka, bez korupcji,
      bez goscinnosci, bez codzienej arogancji wobec blizniego, arogancji ktora
      zreszta ma ukryc gleboekie kompleksy wielkiego Narodu z geograficznego srodka
      Europy, a ciagle prowincjonalnego; zapijaczonego od rana do rana, i co wiecej
      samogratulujacego sobie owej pijackiej potrzeby jako swojej wyzszosci duchowo-
      narodowej--------------
      • Gość: Paskuda Re: Jerzy Pilch, pisarz i mestwo IP: *.ns.aliant.net 22.01.05, 18:15
        Korzystam tylko z okazji wolnej przestrzeni, aby przeprosic za bledy,w zadnej
        mierze nie dowodza one mojego respektu dla Panow. Moge podac wiele powodow na
        swoje usprawiedliwienie, ale to nie zmieni faktu, ze bledy robie.

Dodam tez, ze wielka przyjemnoscia i pozytkiem jest zawsze dla mnie lektura
        wszelkich tekstow pana Pilcha, za co przy okazji dziekuje. Tak wiec niech dobre
        duchy(i wrozki) Pana oslaniaja od wszelkiego zlego.

Panu zycze zdrowia i wielu lat zycia i enrgii i sily Herkulesa , a sobie
        wielu jeszcze nowych Pana prac (i szybszej i latwiejszej do niech dostepnosci).
        Ha!

Serdecznie pozdrawiam wszystkich Panow,

Paskuda
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka