Gość: Wiosna IP: *.net195-132-40.noos.fr 19.02.05, 18:47 To oczywiste ze antykoncepcja jest lepsza od aborcji,a ta z kolei od zabojstwa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Maniek Re: Koźlątko IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.02.05, 10:13 Czy Wiosna nie oszalała przypadkiem tej zimy? Co ma wspólnego ten felieton z aborcją? To jest odpowiedź na pytanie, które zadają sobie często ludzie dobrej woli - dlaczego wszyscy nie kierują się sercem. I niestety jak pisze Joanna Szczepkowska nie zawsze odruch serca prowadzi do dobrych decyzji. A jaki typ antykoncepcji droga Wiosno proponujesz kozom? Spiralki, prezerwatywy czy wstrzemięźliwość w dniach płodnych? Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Koźlątko 20.02.05, 10:50 pewnie bym się przejęła opowieścią, gdyby nie to, że moi rodzice i moja teściowa hodowali swego czasu kozy. Sytuacja opisana przez p. Szczepkowską albo jest parabolą i post Wiosny jest jak najbardziej na miejscu albo hipotetyczna i b. niedokładnie przedstawiona. Tak czy tak zgrabnie pomyślane, ale niedopracowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: end Re: Koźlątko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.05, 11:51 jak dla mnie to tez skojarzenie z aborcja, lepiej- to jest mniejsze zło - wyeliminować słabsze stworzenia a pozwolic życ matce, ale wszyscy placza że "dzieci poczete" to własnie takie niewinne stworzenia które trzeba chronic, a matke kto ochroni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiosna Re: Koźlątko IP: *.net195-132-41.noos.fr 20.02.05, 14:47 Drogi Manku,to tylko moja interpretacja tego felietonu,pierwsze skojarzenia,poszukiwanie "drugiego dna"...Pozdrawiam i aby do wiosny!:) Odpowiedz Link Zgłoś
ako3 Re: Koźlątko 21.02.05, 19:34 COŻ, MANKU, CZASEM ZEBY COS ZOBACZYC, TRZEBA PRZYMKNAC OCZY NA TO CO OCZYWISTE - I CZYTAC MIEDZY WIERSZAMI, MI TEZ OD RAZU PRZYSZLA DO GLOWY ABORCJA Odpowiedz Link Zgłoś