ice_ice 17.04.05, 10:56 Uwielbiam takie artykuły... Teraz w sklepie popatrzę na opakowania pod kątem płci, ciekawe, czy odróżnię :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eeeee1 Re: Płeć opakowania 17.04.05, 14:33 dla mnie to niezwykle ciekawe jak spece od marketingu potrafia tworzyc wzorce ktore staja sie standardami na calym swiecie; coca cola wymyslila mikolaja-pijaka, teraz czytam, ze marlboro wymyslilo kowboja-macho; Odpowiedz Link Zgłoś
don2 Re: Płeć opakowania 17.04.05, 19:43 eeeee1 napisała: > dla mnie to niezwykle ciekawe jak spece od marketingu potrafia tworzyc wzorce > ktore staja sie standardami na calym swiecie; dla mnie jest to niezwykle ciekawe czy wiesz co oznacza slowo "standard " Odpowiedz Link Zgłoś
watanabe.miharu eee pierdoły jakieś to są 17.04.05, 19:46 > Kodak zmienił też informacje na opakowaniach i uprościł instrukcje obsługi. Firma nie zrobiła tego dlatego, że uważa, iż kobiety mają niższe IQ. Nie? to niby czemu? Nie jestem głupia, umiem zrozumieć instrukcję obsługi. I nie potrzebuję ładnego pudełka od czegokolwiek (pudełko przecież po zakupie i tak ląduje od razu w śmieciach!), co to za pierdoły niewyobrażalne... A jak kupowałam cyfrówkę, to patrzyłam na możliwości aparatu i cenę, a nie czy jest śliczny i błyszczący, ani czy ładnie wygląda w opakowaniu. Tym bardziej nie interesuje mnie, czy na opakowaniu jest zdjecie bachora czy też może starej ruiny :P Rany, czy naprawdę ktoś kieruje się tymi idiotyzmami, które są opisane w artykule? Daleko by się nie zajechało z takim podejściem do kupowania, gdyby sie rzeczywiście nabywało bezmyślnie przedmioty z powodu ładnej czcionki czy kartonika (kobiety), czy też wielkiego napisu "Jestem najlepszy" (mężczyźni)... Poza tym wydaje mi sie, że przynajmniej w Polsce wszyscy patrzą przede wszystkim na cenę - i kobiety, i mężczyźni, hihi;) Odpowiedz Link Zgłoś
ako3 Re: eee pierdoły jakieś to są 18.04.05, 17:46 a ja mysle ze spro osob kieruje sie wygladem opakowania. bywam swiecie przekonana o tym ze reklama na mnie nie dziala, po czym w sklepie drugim kryterium po cenie byl wlasnie wyglad oraz to z czym mi sie kojarzylo opakowanie i zdawalam sobie z tego sprawe dopiero przy wyjmowaniu produktow w domu. cosik w tym wszystkim jest. w przeciwnym wypadku lezalby caly marketing. Odpowiedz Link Zgłoś
pinxit Re: Płeć opakowania 18.04.05, 13:04 Mylisz sie, opakowanie produktu jest bardzo istotne i nie nalezy udawac, ze taki temat nie istnieje. Czlowiek kupujac cokolwiek nawet podswiadomie kieruje sie tym co widzi, te kilka sekund, rzut oka, czesto decyduje o zakupie i nie ma tu o czym dyskutowac. To jest identyfikacja produktu, dzieki ktorej wiem, ze nie kupuje kremu dla nastolatek... itp itd. Jestem bardzo ciekawa czy smarowalabys sobie buzie kremikiem w opakowaniu po smarze czy innym obrzydlistwie... watpie. Nie mozna lekcewazyc tego tematu i jest on bardzo bardzo interesujacy (chociaz dla mnie opisany niezbyt wnikliwie w ww. artykle), zreszta stanowil temat mojej pracy dyplomowej :) Ubieramy sie inaczej niz faceci, inaczej myslimy i mamy inne gusta, i inne oczekiwania kupujac cokolwiek, i nie jest to nic nowego! W zyciu trzeba otaczac sie pieknymi przedmiotami, wolalabys aby w sklepach staly opakowania z szarej tektury, a w kazdym inny produkt? A moze zebysmy wszyscy chodzili w takich samych (niedrogich) mundurkach? Skads juz to znamy. I nie sadze, ze ludzie tam byli szczesliwi...Bzdura. Kazdy ma prawo do indywidualnosci i do wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś