Dodaj do ulubionych

praca stylisty

10.06.05, 20:06
Cale zycie marzylam o tym,zeby pracowac w branzy mody.Juz od tygodni mysle o tym
czy nie skorzystac i nie zapisac sie na kurs stylisy organizowany przez
Europejska Akademie Mody w Lodzi.Blagam napiszcie czy warto zrobic ten kurs.
Czy mozna po tym znalezc prace.Czy zaczac od czegos innego.
Z gory dziekuje za odpowiedzi na moje pytanie.
Obserwuj wątek
    • donfrision Re: praca stylisty 30.01.06, 23:43
      hmmm
      jestem lukasz..pracuje w zaeodzie fryzjera 7 lat(nauka włącznie)
      obecnie prowadze swoj salon.pozwol,ze napisze kilka istotnych,mam nadzieje,ze
      motywujących slow:).otusz jesli nie jestes z zawodu fryzjerką nie zawsze
      oznacza ze przekreslone są twoje pasje..tez marze o tej posadzie i mimo iz mnie
      jest latwiej tego dokonac to wiem, ze jesli czegos naprawde chce to poprostu do
      tego dąze:).wiec nie trac nadziei.kilka porad odnosnie edukacji...najpierw zrob
      sobie zwykly 3miesięczny kurs fryzjerki,po kursie postaraj sie jaknajszybciej
      znalesc praktyke(nie koniecznie odplatną).bez kursu nie masz podstawy do
      odbycia praktyki.jesli czujesz ze cie to naprawde kreci to zdolnosci manualne i
      tzw "dryg" czy tez sile tworzenia na 100% w sobie masz,wiec szybciutko
      zalapiesz o co chodzi.organizacje czy firmy zajmujące sie lansowaniem mlodych
      stylistow szukają ludzi komunikatywnych,kochających zawod fryzjera i
      utalentowanych,nie(jak sie moze wydawac)ludzi wyksztauconych teoretycznie czy
      tez po marurze.patrzą czesto na staz,ale dobre wrazenie robi na nich podejscie
      do modela czy modelki,sposob w jaki patrzysz na jego aparycje,wygląd
      ogolny.oceniają sposob w jaki sie poruszasz,testują nawet twoją podzielnosc
      uwagi:).poswiec troche czasu na poznawanie podstaw fryzjerstwa,doskonal to!!!
      zaloze sie,ze mimo iz praca na stanowisku stylisty jest twoim marzeniem to i
      tak nie masz pojecia jaką radosc moze sprawiac:)nie wspominając juz o
      kozysciach materialnych,bankietach,poteznych imprezach kameralnych,olbrzymiej
      publicznosci,drogich trunkach:)..i towarzystwie o jakim nawet nie snilas..
      To jest Twoja kariera,Twoja droga...poznasz ją jesli tylko bedziesz chciala...
      Jestem przekonany ze sie uda...powodzenia Frej....:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka