tadeusz542 Z tego dzieci nie będzie - a muzułmanów przybywa 24.06.07, 11:35 Ale oni są najczęściej biseksualni - Kto bywał w Iraku czy innej Arabii ten wie o czym mówię. Niech sobie chłopcy kochają chłopców ale niech mają też normalne żony i dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
manasonta Giertychy i Sekta Rydzyka..Największe zagrożenie 24.06.07, 11:52 dla Polskiej młodzieży ! Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: Z tego dzieci nie będzie - a muzułmanów przy 24.06.07, 12:01 tadeusz542 napisał: > Ale oni są najczęściej biseksualni - Kto bywał w Iraku czy innej Arabii ten wie > > o czym mówię. > Niech sobie chłopcy kochają chłopców ale niech mają też normalne żony i dzieci Mój Miły, ależ to jest wewnętrzna sprzeczność! Tobie zostawiam żonę i dzieci. I bynajmniej ich nie pożądam :))) Odpowiedz Link Zgłoś
wielki764 Re: Z tego dzieci nie będzie - a muzułmanów przy 24.06.07, 13:10 Byłem w Jordanii, Izraelu i kilku innych "tego typu" miejscach. Nie wpadło mi by do głowy szukanie tam "odmienności seksualnych" (pomijając cel w jakim tam byłem) bo wcale ich nie widać. Wręcz przeciwnie. Ludzie są weseli, śpiewają, uprzejmi do turystów. Fakt, ze do pewnych zasad trzeba się przyzwyczaić (mają świra na punkcie bezpieczeństwa do tego stopnia, ze robią testy kanapek znalezionych w bagażu) ale przynajmniej nic nie spadnie z nieba na głowę. Takie mają zasady w tym kraju i albo się je akceptuje, albo tam nie jedzie. Ale wracając do tematu. Fakt, ze nasz minister Giertych robi coś co trudno nazwać edukacją i nie wiem, co w ogóle robi na tym stanowisku. Widać w naszym kraju tak już jest. Ludzie wybiorą a potem pomyślą. No i są efekty:( Nie zgadzam się z poglądem, ze geje powinny mieć rodziny, bo zwyczajnie szkoda dzieciaka. Co ma zrobić dzieciak gejów gdy zostanie mama poproszona na wywiadówkę, a przyjdzie facet? Ale to w końcu ich sprawa. Napiętnowanie gejów w szkołach skończy się tylko większą ilością nerwic. Dość, ze muszą uważać na skinów którzy tylko czekają na okazje żeby pobić "pedała". Jeśli i to da się przeprowadzić Panu Ministrowi to tylko czekać na kolejne "homo - zmiany" w programie nauczania. I co mają pomyśleć w innych krajach czytając takie artykuły jakie się ukazują w gazetach? Co to za reklama dla naszego kraju? Czytałem tu kilka postów z gratulacjami dla Pani Pogorzelskiej. Można się z nimi zgodzić o tyle, ze wymagają odwagi. W końcu spotkanie ze skinem może nie być bezpieczne gdy się rozejdzie, ze Pani Pogorzelska "broni pedałów". Ale - jak wiadomo - ktoś musiał zacząć. Tylko czy jedna osoba - choćby całe 48 godzin na to poświęcała - jest w stanie coś zmienić? Jest tu też post jednego geja który się leczył. Widać jest rozwiązanie. Może zamiast narzekać na pedałów (sorki za określenie)Pan Giertych zapłaci za leczenie kilku? Jest ministrem edukacji - więc niech daje dobry przykład i edukuje społeczeństwo. A poza tym ma pewnie za co więc z forsą nie będzie problemu. Choć znając Jego zaraz by zmienił zdanie na "temat gejowski" byle tylko nie płacić. Odnoszę wrażenie - choć nie jestem gejem - że Pan Giertych jest w swoim żywiole tępiąc odmienności jak lekarz chorobę. Ostatecznie niech sobie geje robią w domu co chcą byle się z tym nie afiszowały, bo znam bardziej frapujące widoki od parad gejowskich. Jeszcze na koniec mała prośba do Pana Giertycha. Proszę zostawić wszelkie zmiany programu szkolnego (zmiana listy lektur, edukacja "anty - gejowska" i cała reszta którą trudno spamiętać) w spokoju, bo to do niczego dobrego nie prowadzi. Za moich lat nie było takich numerów z listą lektur. Była ustalona i po problemie. To samo z książkami z jakich ma korzystać uczeń. Wybierał nauczyciel, a uczniowi pozostało kupienie. A teraz? Jak się mają połapać w tych zmianach nauczyciele nie mówiąc o uczniach? To jakaś gigantyczna paranoja! Pozdrowienia i jeszcze raz proszę Pana o zmianę podejścia do edukacji. Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: Z tego dzieci nie będzie - a muzułmanów przy 24.06.07, 13:53 wielki764 napisał: > Byłem w Jordanii, Izraelu i kilku innych "tego typu" miejscach. Nie wpadło mi b > y > do głowy szukanie tam "odmienności seksualnych" (pomijając cel w jakim tam > byłem) bo wcale ich nie widać. Wręcz przeciwnie. Ludzie są weseli, śpiewają, > uprzejmi do turystów. Fakt, ze do pewnych zasad trzeba się przyzwyczaić (mają > świra na punkcie bezpieczeństwa do tego stopnia, ze robią testy kanapek > znalezionych w bagażu) ale przynajmniej nic nie spadnie z nieba na głowę. Takie > mają zasady w tym kraju i albo się je akceptuje, albo tam nie jedzie. > Ale wracając do tematu. Fakt, ze nasz minister Giertych robi coś co trudno > nazwać edukacją i nie wiem, co w ogóle robi na tym stanowisku. Widać w naszym > kraju tak już jest. Ludzie wybiorą a potem pomyślą. No i są efekty:( Nie zgadza > m > się z poglądem, ze geje powinny mieć rodziny, bo zwyczajnie szkoda dzieciaka. C > o > ma zrobić dzieciak gejów gdy zostanie mama poproszona na wywiadówkę, a przyjdzi > e > facet? Znam gejowskie rodziny z adoptowanymi i własnymi dziećmi. Zadne z tych dzieci nie ma tego rodzaju problemów, a nauczyciele na tyle się uczniami interesują, że nie poproszą takiego dzieciaka, żeby wezwał mamę tylko tatę. Dzieci zaś mają duże poczucie humoru i potrafią zatkać nauczyciela pytaniem "A którego"? I na widok konsternacji wybuchają śmiechem.Bystry nauczyciel powie "Wyższego" lub niższego, oczywiście. I nie ma żadnych niezręcznych sytuacji. Poza tym i tak często prosi się o przyjście "rodzica", które to słowo, jak zapewne wiesz, nie ma rodzaju żeńskiego ani męskiego po angielsku. Ale to w końcu ich sprawa. Napiętnowanie gejów w szkołach skończy się > tylko większą ilością nerwic. Dość, ze muszą uważać na skinów którzy tylko > czekają na okazje żeby pobić "pedała". Jeśli i to da się przeprowadzić Panu > Ministrowi to tylko czekać na kolejne "homo - zmiany" w programie nauczania. I > co mają pomyśleć w innych krajach czytając takie artykuły jakie się ukazują w > gazetach? Co to za reklama dla naszego kraju? > Czytałem tu kilka postów z gratulacjami dla Pani Pogorzelskiej. Można się z nim > i > zgodzić o tyle, ze wymagają odwagi. W końcu spotkanie ze skinem może nie być > bezpieczne gdy się rozejdzie, ze Pani Pogorzelska "broni pedałów". Ale - jak > wiadomo - ktoś musiał zacząć. Tylko czy jedna osoba - choćby całe 48 godzin na > to poświęcała - jest w stanie coś zmienić? > Jest tu też post jednego geja który się leczył. Nie zauważyłem, żeby się z gejostwa wyleczył - bo to niemożliwe. Homoseksualiozm nie jest chorobą. www.racjonalista.pl/kk.php/d,168 Chyba raczej chodziło o poradzenie sobie z nieprzychylnym otoczeniem. Widać jest rozwiązanie. Może > zamiast narzekać na pedałów (sorki za określenie) To nie używaj tego słowa > Pan Giertych zapłaci za > leczenie kilku? Patrz wyżej. > Jest ministrem edukacji - więc niech daje dobry przykład i > edukuje społeczeństwo. A poza tym ma pewnie za co więc z forsą nie będzie > problemu. Choć znając Jego zaraz by zmienił zdanie na "temat gejowski" byle > tylko nie płacić. Odnoszę wrażenie - choć nie jestem gejem - że Pan Giertych > jest w swoim żywiole tępiąc odmienności jak lekarz chorobę. Ostatecznie niech > sobie geje robią w domu co chcą byle się z tym nie afiszowały, bo znam bardziej > frapujące widoki od parad gejowskich. Odsyłam Cię raz jeszcze do linka i używania mylnych pojęć a propos "afiszowania". Nie ma sensu, żebym tu coś wypisywał, skoro tam jest wszystko. > Jeszcze na koniec mała prośba do Pana > Giertycha. Proszę zostawić wszelkie zmiany programu szkolnego (zmiana listy > lektur, edukacja "anty - gejowska" i cała reszta którą trudno spamiętać) w > spokoju, bo to do niczego dobrego nie prowadzi. Za moich lat nie było takich > numerów z listą lektur. Była ustalona i po problemie. To samo z książkami z > jakich ma korzystać uczeń. Wybierał nauczyciel, a uczniowi pozostało kupienie. > A > teraz? Jak się mają połapać w tych zmianach nauczyciele nie mówiąc o uczniach? > To jakaś gigantyczna paranoja! Pozdrowienia i jeszcze raz proszę Pana o zmianę > podejścia do edukacji. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Powyżej macie chorobliwy przykład agresywnego 24.06.07, 17:52 pederasty, który odmawia osobom współdotkniętym tą chorobą nawet prawa do wyleczenia. Oni nienawidzą tych, którzy sią wyleczyli bądź chcą się leczyć. Chcą siłą zatrzymać w tym upośledzeniu każdego upośledzowego. I rzecz jasna propagować chorobę w szkołach by odsetek chorych wzrosł. To żadna tolerancja, to agresywna sekta chorych umysłowo. Odpowiedz Link Zgłoś
pedalek89 Re: Powyżej macie chorobliwy przykład agresywnego 24.06.07, 17:54 darój sobie te teksty i sprawdź czy homoseksualizm jest chorobą czy nie w światowym rejestrze a później pociskaj te pierdoły Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Pedałku89 - daruj sobie błędy ortograficzne zanim 24.06.07, 18:07 powiesz co jest chorobą a co nie. Jak się wyedukujesz to zastanów się jak "zdrowy" homoseksualista ma się rozmnażać... Przez głosowanie grona pseudolekarzy dziecka nie będzie miał. Odpowiedz Link Zgłoś
pedalek89 Re: Pedałku89 - daruj sobie błędy ortograficzne z 24.06.07, 18:12 mimo wszystko nie daróje se błęduw i pomimo wciąrz kontynuowanej a nie zakonczonej edókacji pod patronatem ministra Giertycha, dalej będę ótżymywał i co więcej wygłaszał swe zdanie, a co do dzieci to nigdy nie twierdziłem rze pedał morze się rozmarzać Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: Powyżej macie chorobliwy przykład agresywnego 24.06.07, 21:28 Włodzimierzu Iljiczu! Zmartwychwstałeś, czy oczy mnie zawodzą? Przyznam, że budzi to we mnie lekki niepokój, ponieważ zdawało nam się, że pogrzebaliśmy Cię na dobre, a tu patrz! Wyskoczyłeś z kryształowej szkatuły! Czy właśnie padał deszcz? Czy wyszli Cię witać z mirrą, kadzidłem i złotem? Pal sześć mirrę i kadzidło! Za długo, Wołodia Dorogoj, spałeś snem niewiecznym, opinia na temat "leczenia homoseksualizmu" uległa zmianie, albowiem nie jest on chorobą, więc... nie ma co leczyć. Ale, ale, powiedz, jak tam Nadieżda w Zaświatach? Schudła choć trochę? Feliks nie zazdrosny? Zapewniam Cię, że nie jestem szczególnie upośledzony, a co do leczenia, to pamiętam, jak wsadzaliście do psychuszki ludzi, którym nie potrafiliście sprostać intelektualnie i politycznie, więc proszę - nie proponuj nikomu leczenia, bo to się źle kojarzy. Nikt jeszcze nie "wyleczył" się z homoseksualizmu, tak jak nie "wyleczył się" z nienawiści do Was, bolszewików. Stalin leczył ich kulką w łeb. Pederastą, Mój Miły, nie jestem, lubię chłopców od 25 lat wzwyż, więc jestem tylko gejem. Przykro mi Cię tak rozczarować. No to możesz na powrót spocząć w swojej szkatułce. O, widzę, że Cię niedokładnie odkurzyli; z poglądów też. Nu cztoż - poka! wlodzimierz.ilicz napisał: > pederasty, który odmawia osobom współdotkniętym tą chorobą nawet prawa do > wyleczenia. > Oni nienawidzą tych, którzy sią wyleczyli bądź chcą się leczyć. > Chcą siłą zatrzymać w tym upośledzeniu każdego upośledzowego. > I rzecz jasna propagować chorobę w szkołach by odsetek chorych wzrosł. > To żadna tolerancja, to agresywna sekta chorych umysłowo. Odpowiedz Link Zgłoś
todeskult [...] 24.06.07, 12:22 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
jzgeorg Donos nauczycielski 24.06.07, 11:39 no cóż każdy chce w jakiś sposób zaistnieć również pani Marzanna ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
elmerm Re: Donos nauczycielski 24.06.07, 11:44 jzgeorg napisał: > no cóż każdy chce w jakiś sposób zaistnieć również pani Marzanna ;-) no w sumie racja lepiej siedziec cicho i zgadzac sie na wszystko co narzuca rzad - w koncu mamy demokracje :D ty pewnie nie zrobilbys nic nawet gdyby zamykali twoja zone za obraze kaczynskich zeby nie wyszlo ze chcesz zaistniec, buraku.... Odpowiedz Link Zgłoś
elmerm Re: Donos nauczycielski 24.06.07, 11:47 dobra sorki za tekst poprostu nienawidze biernosci i jej popierania :D jeszcze raz sorki Odpowiedz Link Zgłoś
szymiasty [...] 24.06.07, 11:41 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
roro68 Re: poprostu idiotka 24.06.07, 11:52 Dla mnie też takie "otwarte" postawy wychowawców są problematyczne. Zastanawiam się, na ile owa aktywność wynika z ugruntowanej, mądrej postawy a na ile jest formą kompensowania jakichś kompleksów u nauczyciela? Wydaje mi się, że mądry nauczyciel przekonany do tego, że postępuje słusznie, po prostu robi swoje bez lęku i bez wrzawy. Pisanie listów, prowokujących oświadczeń do Wyborczej, nie zgadza mi się z taką mądrą postawą. Bałbym się tej kobiecie powierzyć dziecko, bo ona chyba nie do końca wie, dokąd zmierza. Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: poprostu idiotka 24.06.07, 12:36 roro68 napisał: > Dla mnie też takie "otwarte" postawy wychowawców są problematyczne. Zastanawiam > się, na ile owa aktywność wynika z ugruntowanej, mądrej postawy a na ile jest > formą kompensowania jakichś kompleksów u nauczyciela? Wydaje mi się, że mądry > nauczyciel przekonany do tego, że postępuje słusznie, po prostu robi swoje bez > lęku i bez wrzawy. Pisanie listów, prowokujących oświadczeń do Wyborczej, nie > zgadza mi się z taką mądrą postawą. Bałbym się tej kobiecie powierzyć dziecko, > bo ona chyba nie do końca wie, dokąd zmierza. Doskonale wie: do demokracji i jak najdalej od nazizmu, któremu nie podoba się otwarte głoszenie prawdy. Twemu dziecku współczuję, a Tobie życzę, żeby zostało gejem/lesbijką/biseksem :) Odpowiedz Link Zgłoś
roro68 Re: poprostu idiotka 24.06.07, 13:07 Właśnie tego dotyczy moja obawa, że myli się wam program polityczny z programem na uczciwe i szczęśliwe życie. Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: poprostu idiotka 24.06.07, 13:37 roro68 napisał: > Właśnie tego dotyczy moja obawa, że myli się wam program polityczny z programem > na uczciwe i szczęśliwe życie. Przeżyłem już trochę tych lat - szczęśliwie i uczciwie. Nawet wypełniłem heteronormę, rozstając się z chłopakiem tak jak 50% małżeństw zawieranych przed ołtarzem. Już bardziej normalny chyba być nie mogę :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
stefan_silna_wola Re: poprostu idiotka 24.06.07, 14:16 przyłączam się do życzeń:):):) Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: poprostu idiotka 24.06.07, 12:08 szymiasty napisał: > Idiotka chce zaistniec w mediach...czego nie zrobi się, aby swój paskudny, > spedalony ryj pokazac w szmatławcach...ehhhh Cóż za okaz kultury! Prawdziwie "szymiasty". Cóż, też chce zaistnieć. Zaistniał i sru... już go nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
bmarek2 Re: poprostu idiotka 24.06.07, 12:12 szymiasty chce zaistnieć w mediach... czego nie robi się, aby swój paskudny, spedalony nick pokazać w szmatławcach...ehhhh Odpowiedz Link Zgłoś
c.rayback Zdefiniuj prosze slowo "progaguje"... 24.06.07, 11:49 ...z odniesieniem sie do fragmentow artykulo prosze.Zakladam ze kolezanka juz po maturze (i nie Giertycha). Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka100 Re: Donos nauczycielski 24.06.07, 11:54 Też jestem nauczycielka. Przychodząc do pracy wiedziałam, że moim zadaniem jest wychowywanie (również). Jednak jak mogę to robić jeśli nie wolno mi wychowywać w duchu równouprawnienia, zrozumienia dla innego człowieka. Kiedy młody człowiek orientuje się że jest gejem, jego świat na się wali. Jak mogę mu pomóc skoro nie mogę szerzyć wiedzy na temat homoseksualizmu? Powinnam wpajać dojrzewającym jednostkom ze homoseksualizmu nie możemy sie bać, musimy zaakceptować ich odmienność (oni sami chcieliby byc najczęściej heteroseksualni - normalni) Odpowiedz Link Zgłoś
vvrotka Re: Donos nauczycielski 24.06.07, 12:23 Większość ludzi nadużywa słowa TOLERANCJA, które nie oznacza wcale emocji pozytywnych tylko NEUTRALNE. Jeśli kogoś tolerujemy, to nie przeszkadzamy sobie nawzajem w życiu, a nie że my musimy go zaraz kochać czy notorycznie współczuć. Gdyby nie robiono wokół tego tyle zamieszania negatywnego, nikt nie czułby sie poszkodowany. Chcemy uczyć młodzież życia seksualnego podczas gdy większość dorosłych to kaleki w tym temacie i chcą się ograniczyć do biologicznego przekazu stosunku i metod zapobiegania ciąży, a gdzie reszta, najważniejsza????? Pani nauczycielka powinna się puknąć w główkę i zmienić zawód, ośmiesza nauczycieli i samą siebie. I cóż ona tym listem pokazała, że lubi robić zamieszanie zamiast skupić się na prawdziwej pracy? Wtrącę jeszcze coś do pani agnieszki100. Kto zakazuje pani wychowywać w duchu równouprawnienia? Jako nauczyciel musi pani być OBIEKTYWNA i tego uczyć swoich podopiecznych pod warunkiem że pani rozumie pojęcie RÓWNOUPRAWNIENIA. W szkole przede wszystkim uczy pani swojego przedmiotu, kultury osobistej i tego co ma związek z nauką. Pani chce pomóc jak młody człowiek dowie się że jest gejem, a co jak młody człowiek dowie się że ma nieuleczalną chorobę, że ma adoptowanych rodziców, itd. Czy będzie pani wstanie temu wszystkiemu zaradzić, czy tylko problem gejów spędza pani sen z powiek?? Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: Donos nauczycielski 24.06.07, 12:40 agnieszka100 napisała: > Też jestem nauczycielka. Przychodząc do pracy wiedziałam, że moim zadaniem jest > wychowywanie (również). Jednak jak mogę to robić jeśli nie wolno mi wychowywać > w > duchu równouprawnienia, zrozumienia dla innego człowieka. Kiedy młody człowiek > orientuje się że jest gejem, jego świat na się wali. Jak mogę mu pomóc skoro ni > e > mogę szerzyć wiedzy na temat homoseksualizmu? Powinnam wpajać dojrzewającym > jednostkom ze homoseksualizmu nie możemy sie bać, musimy zaakceptować ich > odmienność (oni sami chcieliby byc najczęściej heteroseksualni - normalni) Nigdy nie chciałem być heteroseksualny i nie znam żadnego geja, który by chciał. Jestem jak najbardziej normalny, natomiast heteryctwo byłoby dla mnie nienormalne. Twoje ostatnie twierdzenie, do którego się odniosłem, zawiera element dyskryminacji i pogardy. Zgadnij, jaki? Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Tak trudno powiedzieć sobie: tak, jestem chory. ? 24.06.07, 18:01 Odpowiedz Link Zgłoś
pedalek89 Re: Tak trudno powiedzieć sobie: tak, jestem chor 24.06.07, 18:02 nie jest to trudne tylko po co mam to sobie wmawiać kiedy czuję się wprost wyśminicie, i jeszcze żaden lekarz a każdy u którego byłem wie o mojej orientacji nigdy mi tego że jestem chory z kuli orientacji nie powiedział Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Czujesz się wyśmiejnicie w łóżku z kobietą? 24.06.07, 18:10 Jak normalny facet? Czy raczej jesteś w tej sytuacji nieswój? Odpowiedz Link Zgłoś
pedalek89 Re: Czujesz się wyśmiejnicie w łóżku z kobietą? 24.06.07, 18:13 do mojej sytuacji w łóżku się nie mieszaj bo nic ci do tego Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Chodzi tylko o podejście terapeutyczne, 24.06.07, 19:09 Nie chcesz kobiet - jesteś chory. To proste. Odpowiedz Link Zgłoś
pedalek89 Re: Chodzi tylko o podejście terapeutyczne, 24.06.07, 19:14 czyli idąc tym tokiem myślenia, każdy facet niw chcący kobiety a niekoniecznie będący homo jest chory, no w sumie zawsze podejrzewałem że z księzmi jest coś nie tak Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: Chodzi tylko o podejście terapeutyczne, 24.06.07, 22:15 wlodzimierz.ilicz napisał: > Nie chcesz kobiet - jesteś chory. > To proste. A jak komuś chce się akurat spać, albo woli mecz w TV oglądać? Hihihihi Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: Czujesz się wyśmiejnicie w łóżku z kobietą? 24.06.07, 22:03 wlodzimierz.ilicz napisał: > Jak normalny facet? > Czy raczej jesteś w tej sytuacji nieswój? Precyzuj, do kogo te pytania, bo jeszcze pani od Boga pomyśli, że do niej i że już jej płeć zmieniłeś i przyprawiłeś wąsy ("nieswój"). Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: Tak trudno powiedzieć sobie: tak, jestem chor 24.06.07, 21:47 Wołodia! Jak to tak? Ledwo zmartwychwstałeś, a już chory? A może nie chory, tylko sobie wmawiasz? "Tak trudno powiedzieć sobie: tak, jestem chory?" A zresztą, cziort znajet. Zawiń sobie mocno łepetynkę, jak będziesz wracał do Moskwy, no i jakiś stakanok czegoś na wzmocnienie. Ale, ale - to Ty w Poroninie? Uważaj, od gór może ciągnąć i Cię jeszcze, truchełko ty moje, rozwieje! Jak się wtedy pokażesz w Moskwie, no jak? Garstka pyłku i wsio. A tam wot Narod ożydajet swojego wożdia i kriczit: "Lenin nie umier!" "Lenin żywiot!" i śpiewa: Pust' wsiegda budiet sołnce, pust' wsiegda budiet niebo, pust' wsiegda budiet Feliks, cziort jego bieri! MAMA! Pust' wsiegda budu ja (Pożałujsta, towariszcz Stalin, nie strielajtie!) Soso! Soso!...Nie strie... Do nieswidanija, Władimir Iljicz! Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: Taką babę 24.06.07, 11:56 monikapiateczek napisała: > co propaguje treści homoseksulane, zboczenia, wolnośc seksualną wśród 12-13 > latek powinno się zastrzelić bez ostrzeżenia. Czy nie uważasz, że nachalne propagowanie morderstwa jest zboczeniem? Przejedź się nocą na Bródno Odpowiedz Link Zgłoś
jaluka Donos nauczycielski 24.06.07, 11:56 Jest Pani dla nas wzorem w takim postępowaniu. Jest nas więcej ) Kasia Stankiewicz&Radek Luka Odpowiedz Link Zgłoś
niepoprawny1 Najgorsze, że nawiedzona, mierna kobieta... 24.06.07, 11:58 ... której jedyną umiejętnością jest wyklejanie gazetek szkolnych i powtarzanie modnych, zasłyszanych homopropagandowych bzdur stanie się przodowniczką kampanii, stachanowcem, symbolem nowej idei dla "GW". Dostanie kwiaty od Redaktorstwa Naczelnego, laurkę, bombnierkę i wysoką ocenę kolektwtywu lewackiego. Ma pewno zapomoga na dalszą propagandę też się znajdzie. W sumie to może najlepsze jest. Odpowiedz Link Zgłoś
c.rayback Koles... 24.06.07, 12:06 Kurcze,przecie juz Ci Towarzysze zaplacili za netowy PR wiec mozesz isc chlac z kumplami.Niedziela przeciez. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_kaczor masz chłopcze problem ze swą tożsamością seks- 24.06.07, 12:09 -ualną czy może zwykłe PiSdogłowie...? Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: Najgorsze, że nawiedzona, mierna kobieta... 24.06.07, 12:44 niepoprawny1 napisał: > ... której jedyną umiejętnością jest wyklejanie gazetek szkolnych i powtarzanie > modnych, zasłyszanych homopropagandowych bzdur stanie się przodowniczką > kampanii, stachanowcem, symbolem nowej idei dla "GW". Dostanie kwiaty od > Redaktorstwa Naczelnego, laurkę, bombnierkę i wysoką ocenę kolektwtywu > lewackiego. Ma pewno zapomoga na dalszą propagandę też się znajdzie. > W sumie to może najlepsze jest. O, prorok się odezwał! Stachanowiec bredni :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
niepoprawny1 Stachanowiec w spódnicy i na państwowej pensji... 24.06.07, 13:10 ... za nasze pieniądze indoktrynuje dzieci homopropagandą. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_kaczor masz chłopcze problem ze swą tożsamością seks- 24.06.07, 13:15 -ualną...??? Odpowiedz Link Zgłoś
stefan_silna_wola Re: Stachanowiec w spódnicy i na państwowej pensj 24.06.07, 14:20 ja tez płacę podatki, idi oto i nie życzę sobie ,żeby dysponował nimi tfuj mynyster robia moim dzieciom wode z mozgu. dotarło przez ten beton , który masz pod czaszką? ale ja, w opdroznieniu od ciebie, nie mówię "naszymi pieniędzmi" , tylko "moimi", a ty zaklinasz sobie rzeczywistość pie prząc,że większośc podatników zgadza się z tfoimi śmiesznymi poglądami, ograniczony człowieczku. i co, czy czytanie szekspira, czy nauka o leonardo da vincim to tez propaganda homoseksualna,śmieciu? Odpowiedz Link Zgłoś
puch4cz Re: Najgorsze, że nawiedzona, mierna kobieta... 24.06.07, 14:12 Milcz degeneracie, weszpolska sciero, zygac sie chce czytajac twoje niesamowicie denne posty dennego wafla. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_dublin Wyborcza 24.06.07, 12:02 Witam, to pierwszy post jaki pisze w zyciu, ale juz nie moge wytrzymac tej PERMANENTNEJ NIENAWISCI WYBORCZEJ!!! Tak, chlubcie sie tym, cytujcie co Niemiecki gazety pisza pochwalnego o sobie, o swojej Kanclerz! Piszcie (przepraszam 'CYTUJCIE)) tak dalej, po tak waznym dla POLSKI szczycie, po duzej wygranej NAS (WAS tez) Polakow. Piszcie tak dalej, dawajcie pretekst prasie zagranicznej pisania o nas w niepoważnym tonie. Miekszam obecnie w Dublinie i jest mi wstyd po tego typu artykulach Wybiorczej, m.in. tez przed moimi irlandzkimi kolegami!!!! Moze byscie wpadli na pomysl napisania WLASNEGO artykulu choc TROCHE pochwalnego dla POLSKI? CZEEEEEEKAJCIE NA KOLEJNE POTKNIECIE, KOLEJNY LAPSUS SLOWNY ... WTEDY CYTUJCIE, A ZA WAMI BEDA CYTOWAC INNE EUROPEJSIE GAZETY ... MIEJSCIE RADOSC WYSMIEWANIA NAS POLAKOW ZA GRANICA!!! Miejscie radosc, szukajcie teraz co prasa europejska pisze, WYBIORCZO wezcie tylko te najgorsze artykuly, z dobrymi tytulami typu ('Zly Brat Bizlniak ...'), napiszcie do tego cos o Giertychu (np. ze jakas nauczycielka wyslala list z zalem), o Leperze (ze ma byc NEGOCJATOREM) i SLIJCIE W SWIAT .... ROBCIE DOBRZE DLA POLSKI!!!! Pozdrawiam, Tymczasowy Emigrant. p.s. po Tinky Winky graet matter ... Dublinskie gazety pisaly o tym jak to Polski Rzad zabronil ich wyswietlania !!! i Dublinczycy sa przekonani ze tak bylo !!! Odpowiedz Link Zgłoś
c.rayback Re: Wyborcza 24.06.07, 12:09 Zacznij jednak od analizy przyczyn a nie komentuj jedynie skutkow.I dobrze sie zastanow zanim wrocisz z Dublina. Odpowiedz Link Zgłoś
monikapiateczek przyczyna jest taka 24.06.07, 12:31 że się wam rączki pocą i ze strachu macie narąbane w gacie. Odpowiedz Link Zgłoś
puch4cz Re: przyczyna jest taka 24.06.07, 14:49 A to "wy" to do kogo, bo jakos ciezko zrozumiec? Odpowiedz Link Zgłoś
c.rayback Re: przyczyna jest taka 25.06.07, 00:49 No jak?Nie wiesz?Uklad,szara siec,nazwij to jak chcesz. Mam nadzieje ze niebawem prokuratura rozmontuje te bojowki Giertycha zwane Liga. Odpowiedz Link Zgłoś
macio25 Donos nauczycielski 24.06.07, 12:02 Gratuluje Pani odwagi i pomysłu. Zgadzam się w 100%, że minister Giertych to porażka wszystkich Polaków bez względu na poglądy polityczne, orientacje seksualną itp. Nie możemy tolerować zachowania Ministra, które uwłacza w obywateli tego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
vvrotka Re: Donos nauczycielski 24.06.07, 12:27 A co miecio może powiedziec o poprzednich ministrach??? Nic, bo nie byli LPR-u, nie było się po co czepiać, burdel był większy ale kto sie osmielił krytykowac?? Odpowiedz Link Zgłoś
bastek_pt Sverige 24.06.07, 12:07 Fizycznie dzieli nas tylko Bałtyk, a mentalnie jakies 50 lat "Można narzekać, przeczekać albo wyjechać" Odpowiedz Link Zgłoś
sosek_s Respect! :) 24.06.07, 12:07 Brawo! Oby takich nauczycieli jak Pani było w naszych szkołach jak najwięcej. Powodzenia w pokonywaniu trudności, bo w tak nienormalnym społeczeństwie (wystarczy przeczytać część komentarzy w tym wątku) będzie ich niestety sporo. Odpowiedz Link Zgłoś
artoo77 Re: Respect! :) 24.06.07, 12:17 Brawo dla tej Pani! Popieram każde Pani słowo! Postawa godna podziwu i naśladowania! A Roman, jego tatuś i reszta paczki to przypadki kliniczne, nadające sie do hospitalizacji w oddziałach zamkniętych! Jeszcze raz brawo Pani Marzeno! Życzę wszystkiego dobrego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
vvrotka Re: Respect! :) 24.06.07, 12:28 Gratuluje toleancji, równouprawnienia dla wsyztskich....cos wybiórce to uniektórych....a krzycza wszyscy.... Odpowiedz Link Zgłoś
xxx82xxx Przejadły mi się art. nt. homoseksualizmu 24.06.07, 12:11 Jest to żałosne. Realizujecie znaną strategię im więcej mówić, a jakoś to dalej będzie. Zmieńcie nazwę na "Gazeta Homosiów" lub coś w tym stylu Odpowiedz Link Zgłoś
thiery [...] 24.06.07, 12:55 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: Przejadły mi się art. nt. homoseksualizmu 24.06.07, 12:49 xxx82xxx napisał: > Jest to żałosne. Realizujecie znaną strategię im więcej mówić, a jakoś to dalej > > będzie. Zmieńcie nazwę na "Gazeta Homosiów" lub coś w tym stylu Po co czytasz? Wróć do "Swojego Dziennika" lub innego "Ozonu". Odpowiedz Link Zgłoś
ssbn-633 Re: Przejadły mi się art. nt. homoseksualizmu 24.06.07, 13:02 mark.parker napisał: > xxx82xxx napisał: > > > Jest to żałosne. Realizujecie znaną strategię im więcej mówić, a jakoś to > dalej > > > > będzie. Zmieńcie nazwę na "Gazeta Homosiów" lub coś w tym stylu > no to jest problem; za millera GazWyb sam się redagował: ciągle ktoś lądował za kratami, albo jakiś rywin chciał 17 mln; można było pisać i 3 numery na dzień; a dzis? o czym? o pedałach zostało, anecie k., nie jest łatwo wypełnić szpalty > Po co czytasz? Wróć do "Swojego Dziennika" lub innego "Ozonu". > > Odpowiedz Link Zgłoś
andrejs Donos nauczycielski 24.06.07, 12:15 współczuję tej nauczycielce, bohaterce walki o równe prawa. Chciałbym, żeby zacytowawła te źródła naukowe (rozumiem, że niepodważalne, bo p. w nie wierzy.) 5%, czy to znaczy, że w moim domu składającej się z 3 osób też ktoś taki mieszka. niech to Pani obliczy.) Co jest dowiedzione (w praktyce psychiatrycznej) to to,że osoby homoseksualne to zwykle ofiary uwiedzenia, albo osoby z rodzin o słabym autorytecie ojca, albo odrzucone w pierwszych kontaktach miłosnych. Rozumiem, że Pani chce podzielić się wiedzą i dlatego napisała list do ministerstwa prawdy w GW. Coż to jest tolerancja, to zaledwie pochodna wolnej woli. Pani nie rozumie co to znaczy propaganda homoseksualna. A co to znaczy tolerancja, niech pani sięgnie po słownik i przeczyta, że to znaczy "nie akceptuję, ale nie zwalczam" - natomiast pani jak i zresztą większość, która przyznaje łatki homofoba uważa, że tolerancja to "akceptuję." Ci homoseksualiści, których znam wcale nie walczą o żadne prawa, i gó.. ich obchodzą aktywiści homoseksualni. płacą podatki i nie chcą, by ktoś im zaglądał do łóżka.(niech Pani zacytuje, jakich praw nie mają homoseksualiści a gej, z ang. gay - czy widziała pani smutnych gejów to też językowa manipulacja. Jesli 5%w polsce to w mojej szkole tez są geje, dowodzi Pani, a nie to pani udowodni. To znaczy, że w każdej wiosce, każdym powiecie, kazdym urzędzie, nawet w każdym autobusie, albo pociągu, a nawet w każdej druzynie piłkarskiej. Cieszę się, że tak oświecona nauczycielka nie uczy moich dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
sosek_s Re: Donos nauczycielski 24.06.07, 12:46 >To znaczy, że w każdej wiosce, każdym powiecie, kazdym urzędzie, > nawet w każdym autobusie, albo pociągu wiem ze ci z tym ciezko, ale tak wlasnie jest, w kazdej wiosce, w kazdym powiecie, w kazdym urzedzie - no i niestety musisz sie z tym pogodzic, poza tym zauwazam problemy z matematyka u ciebie, no ale cuz trudno oczekiwac takich umiejetnosci u osoby ktora ma problemy z logicznym mysleniem :] Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: Donos nauczycielski 24.06.07, 12:58 andrejs napisał: > współczuję tej nauczycielce, bohaterce walki o równe prawa. Chciałbym, żeby > zacytowawła te źródła naukowe (rozumiem, że niepodważalne, bo p. w nie wierzy.) > 5%, czy to znaczy, że w moim domu składającej się z 3 osób też ktoś taki > mieszka. niech to Pani obliczy.) Co jest dowiedzione (w praktyce > psychiatrycznej) to to,że osoby homoseksualne to zwykle ofiary uwiedzenia, albo > > osoby z rodzin o słabym autorytecie ojca, albo odrzucone w pierwszych > kontaktach miłosnych. Kotku, nie kompromituj się. Rozumiem, że Pani chce podzielić się wiedzą i dlatego > napisała list do ministerstwa prawdy w GW. Coż to jest tolerancja, to zaledwie > pochodna wolnej woli. Pani nie rozumie co to znaczy propaganda homoseksualna. A > > co to znaczy tolerancja, niech pani sięgnie po słownik i przeczyta, że to > znaczy "nie akceptuję, ale nie zwalczam" - natomiast pani jak i zresztą > większość, która przyznaje łatki homofoba uważa, że tolerancja to "akceptuję." > Ci homoseksualiści, których znam wcale nie walczą o żadne prawa, i gó.. ich > obchodzą aktywiści homoseksualni. płacą podatki i nie chcą, by ktoś im zaglądał > > do łóżka.(niech Pani zacytuje, jakich praw nie mają homoseksualiści a gej, z > ang. gay - czy widziała pani smutnych gejów to też językowa manipulacja. Poznaj lepiej ten język i kulturę z nim związaną nim zaczniesz mówić o manipulacji. Oto przykład: Partia nosząca nazwę "Prawo i Sprawiedliwość" to manipulacja językowa i polityczna. Już teraz rozumiesz? A tu masz, proszę, link do informacji, o które prosisz: www.racjonalista.pl/kk.php/d,168 > Jesli 5%w polsce to w mojej szkole tez są geje, dowodzi Pani, a nie to pani > udowodni. To znaczy, że w każdej wiosce, każdym powiecie, kazdym urzędzie, > nawet w każdym autobusie, albo pociągu, a nawet w każdej druzynie piłkarskiej. Jakbyś zgadł. Olśnienie! Nie wpatruj się zanadto w twarze współpasażerów, bo się zakochasz! :))) > Cieszę się, że tak oświecona nauczycielka nie uczy moich dzieci. To teraz jeszcze popodskakuj z radości. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan_silna_wola Re: Donos nauczycielski 24.06.07, 14:27 ooo, to znaczy ,że twoje dzieci będą tak ograniczone, jak ty..a stąd już prosta droga do ministerstwa edukacji...jednak wieesz, jak planować karierę. ja się cieszę,że twoje dzieci nie chodzą do szkoły z moimi. ty też się ciesz, bo twoje zapewne robiłyby tu za pośmiewisko. Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Sa dane naukowe! 25.06.07, 01:32 andrejs napisał: > współczuję tej nauczycielce, bohaterce walki o równe prawa. Chciałbym, żeby > zacytowawła te źródła naukowe (rozumiem, że niepodważalne, bo p. w nie wierzy.) > 5%, czy to znaczy, że w moim domu składającej się z 3 osób też ktoś taki > mieszka. niech to Pani obliczy.) Co jest dowiedzione (w praktyce > psychiatrycznej) to to,że osoby homoseksualne to zwykle ofiary uwiedzenia, albo > > osoby z rodzin o słabym autorytecie ojca, albo odrzucone w pierwszych > kontaktach miłosnych. Rozumiem, że Pani chce podzielić się wiedzą i dlatego > napisała list do ministerstwa prawdy w GW. Coż to jest tolerancja, to zaledwie > pochodna wolnej woli. Pani nie rozumie co to znaczy propaganda homoseksualna. A > > co to znaczy tolerancja, niech pani sięgnie po słownik i przeczyta, że to > znaczy "nie akceptuję, ale nie zwalczam" - natomiast pani jak i zresztą > większość, która przyznaje łatki homofoba uważa, że tolerancja to "akceptuję." > Ci homoseksualiści, których znam wcale nie walczą o żadne prawa, i gó.. ich > obchodzą aktywiści homoseksualni. płacą podatki i nie chcą, by ktoś im zaglądał > > do łóżka.(niech Pani zacytuje, jakich praw nie mają homoseksualiści a gej, z > ang. gay - czy widziała pani smutnych gejów to też językowa manipulacja. > Jesli 5%w polsce to w mojej szkole tez są geje, dowodzi Pani, a nie to pani > udowodni. To znaczy, że w każdej wiosce, każdym powiecie, kazdym urzędzie, > nawet w każdym autobusie, albo pociągu, a nawet w każdej druzynie piłkarskiej. > Cieszę się, że tak oświecona nauczycielka nie uczy moich dzieci. Jest sporo zrodel naukowych stwierdzajacych, ze odsetek osob urodzonych z orientacja homoseksualna wynosi ok. 4%-5%. Dotyczy to chyba wszystkich badanych spoleczenstw, bez wzgledu na ustroj, religie, spoleczne ustosunkowanie do homoseksualizmu, tradycje, kulture itp. Taka jest po prostu biologiczna prawidlowosc, czy jak to formuluje minister Smirtych - prawo naturalne. Co powoduje homoseksualizm nie jest jeszcze calkowicie zrozumiane. Przypuszczalnie naukowcy beda w stanie na to pytanie odpowiedziec jak bedzie lepsze zrozumienie jak dokladnie funkcjonuje mozg (a wiedza na ten temat jest jak na razie bardzo niewielka). Nieco uproszczonych danych o badaniach mozna znalezc n.p. na stronach en.wikipedia.org/wiki/Homosexualism i en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_sexual_orientation Nie ma natomiast zadnego naukowego potwierdzenia tego, ze osoby ktore sie urodzily z orientacja homoseksualna sa ofiarami uwiedzenia czy "slabego" ojca. Jest natomiast na temat sporo mitow i nieco niesprawdzonych hipotez. Nie ma tez zadnych dowodow na to, ze orientacje homoseksualna sie wybiera samemu, tak wiec cale gadanie o promocji czy propagandzie homoseksualizmu jest pozbawione sensu, tak samo jak pozbawione sensu jest gadanie o n.p. "promocji" daltonizmu czy plaskotopia (wiem ze porownanie nie jest zbyt udane, ale nie przychodzi mi teraz do glowy lepsze). Statystycznie rzecz biorac mniej wiecej co 25-ty czlowiek rodzi sie wiec z orientacja homoseksualna, czy to sie komus podoba czy nie. Takie jest prawo natury. Na ok. 38 milionow mieszkancow Polski oznacza to, ze rzad wielkosci 1,5 miljona osob w Polsce jest urodzonych z ta orientacja, wlacznie z malymi dziecmi ktore jeszcze o tym nie wiedza. Oznacza to ze statystycznie rzecz biorac w kazdej klasie szkolnej jest jeden uczen/uczennica z ta orientacja. Jest moralnym przestepstwem wobec tych uczniow i wobec ich kolegow o tych sprawach nie mowic, nie wyjasniac im jaki jest aktualny stan wiedzy naukowej na ten temat, i nie wspierac ich psychicznie w konfrontacji z niewiedza, przesadami, nienawiscia, drwinami, i dzialaniami takich popieprzonych i polfaszystowskich politykow-nieukow jak Giertych czy Orzechowski. Oznacza to tez, statystycznie rzecz biorac, ze homoseksualisci sa wszedzie, tak, w kazdej wiosce, w mniej wiecej co drugiej jedenastce pilkarskiej, w autobusach, na ulicy, w wojsku (wlacznie z jednostkami elitarnymi), w policji, strazy pozarnej, wsrod politykow, urzednikow, nauczycieli, uczniow, i w ogole w niemalze wszystkich grupach zawodowych i kategoriach spolecznych. Nie zdziwilbym sie jakby sie okazalo, ze sa nawet w Lidze Pozbawionych Rozumu. :) Bardzo bym chcial, aby wlasnie tacy oswieceni nauczyciele jak bohaterka tego forum uczyli szkolne dzieci szacunku do wszystkich ludzi bez wzgledu na kolor skory, religie, jezyk, swiatopoglad, orientacje seksualna, czy plec. Na szczescie mieszkam w Szwecji, gdzie moje dzieci sa wychowywane w tym wlasnie duchu, tak przez szkole jak i przeze mnie, a homofobia wystepuje glownie wsrod neonazistow, rasistow, i religijnych fanatykow. I nikomu tutaj nie przeszkadza za pan minister ochrony srodowiska zyje w zwiazku partnerskim z mezczyzna, a pani minister imigracji, rownouprawnienia i demokratyzacji jest czarna imigrantka z Afryki (przyjechala do Szwecji jak miala 12 lat). W zasciankowej i pelnej sredniowiecznych zabobonow i przesadow Polsce bylo by to nie do pomyslenia. Odpowiedz Link Zgłoś
vvrotka Re: Sa dane naukowe! 26.06.07, 09:43 I skoro są wszędzie to niech sobie będą ale czy muszą sie wpychać w pierwszy szereg i wrzeszczeć żeby ich zauważono?? niech każdy zajmie sie swoim życiem i go poukłada, i nie włazi z butami innym. Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: Sa dane naukowe! 26.06.07, 11:47 Jakby spoleczenstwo traktowalo ich tak jak wszystkich innych ludzi, jakby nie bylo dyskryminacji, homofobii, przesadow, Giertychow, Orzechowskich, Wierzejskich, Sobeckich, Sowinskich etc., jakby ich nie pomawiano o pedofilie, przestepstwa, chec "niszczenia polskiej mlodziezy" i inne bzdury, to by nie musieli, jak piszesz, "sie wpychać w pierwszy szereg i wrzeszczeć żeby ich zauważono". Widze tutaj pewna analogie do walk sufrazystek o prawa kobiet na poczatku XX wieku, ktore tez "wpychaly w pierwszy szereg i wrzeszczaly żeby ich zauważono". Im wtedy tez wypominano ze nie powinny demonstrowac, bo to nie wypada, bo to jest wrecz odrazajace, aby kobiety tak aktywnie domagaly sie praw wyborczych. Historia najwyrazniej sie powtarza. Odpowiedz Link Zgłoś
xibi Re: Donos nauczycielski 24.06.07, 12:20 Brawo, podziwiam Cie, Marzanno! Nie dość, że odwaznie bronisz praw mniejszości, to jeszcze tłumaczysz w dobitny sposób, w jaki sposób walka rządu z urojoną "propagandą homoseksualizmu" przekłada się na codzienne dramaty uczniów odkrywających swoja seksualność. Dla Giertycha homoseksualizm w szkołach ma postac diabła Biedronia gwałcącego niewinne dzieci. A rzeczywistym problemem są nerwice, depresje i myśli samobójcze u tych dojrzewających dzieci odkrywających swój homoseksualizm. Jak takie dzieci znoszą bombardującą je ze wszystkich stron homofobiczną propagandę? zwłaszcza, że jeszcze nie potrafią krytycznie odbierać informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: Donos nauczycielski 24.06.07, 13:07 xibi napisał: > Brawo, podziwiam Cie, Marzanno! > > Nie dość, że odwaznie bronisz praw mniejszości, to jeszcze tłumaczysz w > dobitny sposób, w jaki sposób walka rządu z urojoną "propagandą > homoseksualizmu" przekłada się na codzienne dramaty uczniów odkrywających > swoja seksualność. > > Dla Giertycha homoseksualizm w szkołach ma postac diabła Biedronia > gwałcącego niewinne dzieci. A rzeczywistym problemem są nerwice, > depresje i myśli samobójcze u tych dojrzewających dzieci odkrywających > swój homoseksualizm. > > Jak takie dzieci znoszą bombardującą je ze wszystkich stron > homofobiczną propagandę? zwłaszcza, że jeszcze nie potrafią krytycznie > odbierać informacji. Stąd właśnie niekiedy "nerwice, depresje i myśli samobójcze". W klimacie afirmacji są to zjawiska raczej rzadkie. W Ameryce w wielu gimnazjach i liceach są kluby "Gay-Straight" zakładane przez samą młodzież w celu promowania tolerancji. Jakże wielkie było oburzenie chrześcijańskich ultrasów! A dzieci pokazały im figę z makiem. Siedzę sobie kiedyś na tarasie kawiarni w gejowskiej dzielnicy Waszyngtonu z hetero-znajomą i jej chłopakiem, patrzymy, jak do mego budynku wprowadza się młode małżeństwo z dziećmi i hetero-znajoma powiada ze śmiechem "Co, dzielnica schodzi na psy...":)) Odpowiedz Link Zgłoś
roro68 Re: Donos nauczycielski 24.06.07, 21:34 Parker, jeżeli już dajesz USA za przykład, to bądź przynajmniej uczciwy i przyznaj, że akurat stosunek do homoseksualistów w amerykańskim społeczeństwie wcale nie jest tak akceptujący jak w Europie. Metropolie i dzielnice gejowskie są wyjątkami (podobnie jak w Polsce) natomiast w prowincjonalnych stanach nie życzyłbym Ci spotkania z farmerami, bo Twój wyzwolony styl mógłby się mało podobać. Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: Donos nauczycielski 25.06.07, 00:17 roro68 napisał: > Parker, jeżeli już dajesz USA za przykład, to bądź przynajmniej uczciwy i > przyznaj, że akurat stosunek do homoseksualistów w amerykańskim społeczeństwie > wcale nie jest tak akceptujący jak w Europie. Metropolie i dzielnice gejowskie > są wyjątkami (podobnie jak w Polsce) natomiast w prowincjonalnych stanach nie > życzyłbym Ci spotkania z farmerami, bo Twój wyzwolony styl mógłby się mało podo > bać. Niejednego spotkałem na swej drodze farmera. Co mnie ujrzy, już bramę na podwórzec otwiera, Wchodź pan, wchodź, głośno woła I gościnnie sadowi przy stołach. Cztery były, dębowe, te stoły, Czworobokiem na trawie stanęły Krząta się już nasz farmer wesoły A tu z kuchni zapachy zionęły Każdy stół się od jadła straszliwie ugina, a pan farmer w trymiga przyprowadza mi syna. "On ci, drogi wędrowcze usłuży, Bo mu u nas się czas strasznie dłuży." Ki czort, myślę, to jakaś pułapka być musi, Syn na schwał, jeszcze tylko brakuje mamusi Oni niby synalkiem się szczycą A tu tatuś wyskoczy z kłonicą Roro już mnie od dawna też lojalnie ostrzegał, Zebym nigdy gdzieś po wsiach na Bosaka nie biegał Chłopak jestem wszak miejski, jak widać Łatwo mogą mnie na wsi przydybać. Tak więc z żalem opuszczam owe progi gościnne I spuściwszy oczęta jako dziecię niewinne Hop! przez płotek, jak cień elektryka Ale za mną synalek pomyka. Z ręki zwisa mu kawał bardzo grubej kiełbasy, Więc jak zając pomykam poprzez miedze i pola, przez wądoły, wykroty i lasy A on za mną tak krzyczy: "To dola Nas złączyła bom na ciebie łasy!" Szczęście miałem. Już miasto czule bierze w ramiona Swego syna, co z farmy zadyszany powraca I nie grozi kłonica ani widły, ni brona Więc się znowu w swym mieście zatracam. Antek, Jasiek czy Johnny , któż to wie, jak go zwali Przepadł gdzieś tam za miasta bramami I nie było nam dane, byśmy się pokochali Nic nie było, ach, nic! między nami! No, mam nadziejć, że Cię USAtysfakcjonowałem :))) Odpowiedz Link Zgłoś
wilczycam Re: Donos nauczycielski 24.06.07, 12:22 Jestem całym sercem z Panią, Pani Marzanno!!!! Gdybyśmy tak wszyscy przestali milczeć.... Odpowiedz Link Zgłoś
mateush www.protestnauczycieli.pl 24.06.07, 12:32 Podpis popierający akcję można złożyć na www.protestnauczycieli.pl Odpowiedz Link Zgłoś
stopp5 Re: Taką babę 24.06.07, 12:33 Tak monisiu, najlepiej żeby dzieciątka do 20 roku życia wogóle nie wiedziały,że istnieje seks. Bo takie opowieści o zakazie propagowaniu treści homoseksualnych, zboczeń, wolności seksualnych w wersji monisiowycyh programów szkolnych sprowadzają się do totalnego zakazu uświadamiania dorastającej młodzieży co do seksualności rodzaju ludzkiego. A to że pani nauczycielka ma być odstrzelona bez ostrzeżenia, to oczywiście postulat wynikający z wysokiego poziomu monisioetyki? Odpowiedz Link Zgłoś
zawisza60 Re: Donos nauczycielski 24.06.07, 12:38 Pani Marzanno, skladam Pani wyrazy najwyzszego uznania i podziwu za pani odwage cywilna. Jestem kolezanka po fachu, z ta roznica ze mieszkam w Szwecji i nie musze walczyc z homofobia, ksenofobia itp. Ja po prostu tylko ucze i... kocham moja prace. Zycze Pani i wszystkim w Polsce zeby i u nas zapanowala normalnosc i tolerancja! Cudownie ze istnieja tacy ludzie jak Pani! Serdecznie pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
tylko_tolerancja nie po fachu 24.06.07, 12:53 Nie jestem kolega po fachu, ale mieszkam w niemczech od ponad 20stu lat. Jest tutaj sporo ludzi, ktorzy pracuja w rolnictwie albo po budowach albo pilnuja starszych osob, co jest ciekawe, ci ludzie przebywajac tutaj zatracaja cechy zasciankostwa. Absolutnie im nie przeszkadza szef albo somsiad gej, potrafia sie w mgnieniu oka w tym liberlalnym spoleczenstwie odnalezc. Jeszcze jedno moje spostrzezenie, czesto przekraczam granice z Polska w Ludwigsdorf-Zgorzelec. jadac od Boleslawca wyprzedza mnie zwasze banda idotow. Chamsko pchaja sie na trzeciego, wyprzedzaja na zakretach, zachowuja sie jak swinie przy korycie. Wielka odmiana nastepuje po przekroczeniu granicy. Na niemieckiej autobahnie taki cham jedzie nagle tylko 130 km/h, nawet bez ograniczenia predkosci. Bez zadnych chamskich zachowan! Moze mi to ktos wytlumaczyc??? Odpowiedz Link Zgłoś
ssbn-633 Re: nie po fachu 24.06.07, 13:04 tylko_tolerancja napisał: > Na > niemieckiej autobahnie taki cham jedzie nagle tylko 130 km/h, nawet bez ogranic > zenia predkosci. Bez > zadnych chamskich zachowan! Moze mi to ktos wytlumaczyc??? jego BMW pamiętające kanc. Adenauera więcej nie wyciągnie? Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: nie po fachu 24.06.07, 13:28 tylko_tolerancja napisał: > Nie jestem kolega po fachu, ale mieszkam w niemczech od ponad 20stu lat. Jest t > utaj sporo ludzi, > ktorzy pracuja w rolnictwie albo po budowach albo pilnuja starszych osob, co je > st ciekawe, ci ludzie > przebywajac tutaj zatracaja cechy zasciankostwa. Absolutnie im nie przeszkadza > szef albo somsiad gej, > potrafia sie w mgnieniu oka w tym liberlalnym spoleczenstwie odnalezc. Jeszcze > jedno moje > spostrzezenie, czesto przekraczam granice z Polska w Ludwigsdorf-Zgorzelec. jad > ac od Boleslawca > wyprzedza mnie zwasze banda idotow. Chamsko pchaja sie na trzeciego, wyprzedzaj > a na zakretach, > zachowuja sie jak swinie przy korycie. Wielka odmiana nastepuje po przekroczeni > u granicy. Na > niemieckiej autobahnie taki cham jedzie nagle tylko 130 km/h, nawet bez ogranic > zenia predkosci. Bez > zadnych chamskich zachowan! Moze mi to ktos wytlumaczyc??? Podróże kształcą, ale po przekroczeniu granicy nauka idzie w zapomnienie? A może to poczucie - jestem u siebie, robię, co chcę. Odpowiedz Link Zgłoś
tylko_tolerancja Re: nie po fachu 24.06.07, 14:02 Mysle ze to jest bardziej "to jestem w domu, to potrafie sie dogadac, to jestem nietykalny". Ludzie, dlaczego dajcie sie tak gnoic od takich Giertychow, Lepperow czy braci K & K ??? Mysle ze kazdy, ktore ma jakies 3 szary komorki da sobie rade za granica, zadna praca nie hanbi, a luksus zycia w liberalnym spoleczenstwie nie mozna za zadne pieniadze wycenic. Wiec zostawcie ten grajdolek, ten skansen europy tym, ktorzy lubia sie w gnoju babrac. A kazdy dzien zycia sie liczy.... Odpowiedz Link Zgłoś
pelcius Donos nauczycielski 24.06.07, 12:44 Nie nazywajmy tolerancja czegos co jest zle! Tolerancja to nie pozwolenie na szerzenie homoseksualizmu i pozwolenie w przyszlosci na adopcje dzieci... Tolerancja to postawa w ktorej zdaje sobie sprawe ze moga byc "inne osoby ode mnie" ktore mysla inaczej..ale nie znaczy ze pozwole im w mysl TEJ tolerancji na szerzenie zla(adopcja dzieci, homoseksualizm mowiony dzieciom ze to cos normalnego). Odpowiedz Link Zgłoś
dzidka73 Donos nauczycielski 24.06.07, 12:48 Z całym szacunkiem, równa babka... Gratuluję odwagi... :D Odpowiedz Link Zgłoś
ssbn-633 Re: Donos nauczycielski 24.06.07, 12:56 dzidka73 napisała: > Z całym szacunkiem, równa babka... Gratuluję odwagi... :D z całym szacunkiem, nie zgodziłbym się, żeby takie monstrum uczyło moje dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: Donos nauczycielski 24.06.07, 13:31 ssbn-633 napisała: > dzidka73 napisała: > > > Z całym szacunkiem, równa babka... Gratuluję odwagi... :D > z całym szacunkiem, nie zgodziłbym się, żeby takie monstrum > uczyło moje dzieci. Posyłaj je do katolickiej szkoły - chyba Cię stać? Tam już je ksiądz nauczy, co to seksualność na zajęciach praktycznych. I Tobie życzę, żeby Ci dzieci wyrosły na gejów/lesbijki/biseksów. Odpowiedz Link Zgłoś
ssbn-633 Re: Donos nauczycielski 24.06.07, 14:14 mark.parker napisał: > > Posyłaj je do katolickiej szkoły - chyba Cię stać? a dlaczego moje podatki mają iść na utrzymywanie nawiedzonych; Michnik bogaty człowiek, chyba go stać żeby utrzymywać pani?--niech np. fundację założy i parę milionów na rozruch da--a nie cwaniacko wyciągać pieniadze od biednych moherów Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: Donos nauczycielski 24.06.07, 15:35 ssbn-633 napisała: > mark.parker napisał: > > > > > > Posyłaj je do katolickiej szkoły - chyba Cię stać? > > a dlaczego moje podatki mają iść na utrzymywanie nawiedzonych; > Michnik bogaty człowiek, chyba go stać żeby utrzymywać > pani?--niech np. fundację założy i parę milionów na rozruch da--a nie cwaniacko > wyciągać pieniadze od biednych moherów Masz, Kochany, na myśli Rydzyka? Bo jakiś Michnik Ci się wkradł. Odpowiedz Link Zgłoś
ssbn-633 Re: Donos nauczycielski 24.06.07, 15:41 > > Masz, Kochany, na myśli Rydzyka? Bo jakiś Michnik Ci się wkradł. nie nie Rydzyka; źyjemy w kraju gdzie 90% ludzi deklaruje że są katolikami; oczywiście jesteś cholernie tolerancyjny ale tylko w stosunku do ciepłych (kochany?), nie? katole precz, to oczywiste. chcesz zmienić ten stan rzeczy? prosze bardzo ale za swoje, ok? Uczenie na siłę miłości do ZSRR, to już było i nie wyszło. Twojemu guru M. też się nie uda; a jak nie możesz wytrzymac w Polsce przenieś się np do Holandii Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: Donos nauczycielski 24.06.07, 20:00 ssbn-633 napisała: > > > > Masz, Kochany, na myśli Rydzyka? Bo jakiś Michnik Ci się wkradł. > nie nie Rydzyka; źyjemy w kraju gdzie 90% ludzi deklaruje > że są katolikami; oczywiście jesteś cholernie tolerancyjny ale > tylko w stosunku do ciepłych (kochany?), nie? katole precz, to oczywiste. > > chcesz zmienić ten stan rzeczy? prosze bardzo ale > za swoje, ok? Uczenie na siłę miłości do ZSRR, to już było i nie wyszło. > Twojemu guru M. też się nie uda; a jak nie możesz wytrzymac w Polsce > przenieś się np do Holandii Pardon, Kochana. Mieszkam już w kraju, z którego donikąd ani nie muszę, ani nie zamierzam się przenosić. Z Polski wyjechałem na szczęście dawno, więc nie trzeba mnie wyrzucać, jak w '68. Kto powiedział, że wyrzucam z Polski katolików? Niechże tylko nie narzucają Polsce swojej doktryny wiary, ponieważ nie każdy ją podziela, a szkoła jest instytucją areligijną i nie ma prawa kierować się w swojej działalności dogmatami katolicyzmu, czyli uczyć nienawiści. Jeśli już - to uczyć tolerancji wobec wszystkich obywateli, co gwarantuje Konstytucja. Masz rację, że "uczenie na siłę miłości do ZSRR, to już było i nie wyszło." Nie wyszło m.in. staremu Giertychowi, który wygłaszał wiernopoddańcze wobec ZSRR mowy. Nie wiem, czy ma to być jakiś przytyk do mnie, ale Twoje stwierdzenie jest dość kuriozalne, bo jako żywo niczego takiego nie proponuję. Nietrudno się domyślić, że Maciejem Giertychem ani zdrajcą nie jestem. Nie wyjdzie też jednak uczenie na siłę zasad nienawiści. "W 1991 r. jako wierzący (lub głęboko wierzący) określało się 89, 9 proc. Polaków" - ze stroniczki www.dziedzictwo.ekai.pl/. Jednakże nie mogą oni narzucać swojego światopoglądu w SWIECKIM państwie, bowiem demokracja nie jest dyktatem większości nad mniejszością, tylko ochroną mniejszości przed zakusami większości. W Polsce jest akurat tak, że rządzi mniejszość 15-procentowa, ale za to krzykliwa, butna i bardzo niepewna siebie. Nie oszukujmy się - sprzeciw wobec równouprawnienia homoseksualistów ma korzenie w religii. Lęk przed homoseksualistami ma korzenie w religii katolickiej (mówimy cały czas o Polsce) i zbudowanej na niej ideologii nietolerancji i nienawiści. Aby państwo funkcjonowało poprawnie, ze sfery dyskursu publicznego należy usunąć pierwiastki religijne - temu służy rozdział Kościoła i Państwa. Dopiero wtedy wszyscy obywatele rozmawiają jak równy z równym bez względu na wyznanie lub jego brak. I kiedy odrze się homofobię z pierwiastków religijnych, co zostaje? Absolutnie nic! Doświadczenie innych państw pokazuje, że równoprawnienie gejów (i niech mi ktoś przewrotnie nie wmawia, że chodzi o jakieś przywileje) wcale nie prowadzi do zmniejszenia liczby heteroseksualistów ani wzrostu % rozwodów, lub spadku liczby zawieranych małżeństw. Nie może być zamachem na rodzinę heteroseksualną związek jednopłciowy, ponieważ jego uczestnicy i tak nie wiązaliby się z płcią przeciwną, jeśli im takich związków zabronić. Przyrost naturalny jest wypadkową wielu czynników, m.in. dobrobytu, który jest bronią obiosieczną - z jednej strony promuje przyrost, ponieważ utrzymanie dzieci staje się łatwiejsze finansowo; z drugiej - hamuje, ponieważ małżeństwo chce się nacieszyć owocami swej pracy nim podejmie trudy wychowywania potomstwa. Nie sądzisz chyba, że należy powrócić do czasów biednej carskiej lub polskiej wioski, żeby kobiety rodziły tuzin dzieci z nadzieją, że jedno-dwoje się uchowa. Toż to byłby absurd! W ogóle nie można kobiet zmuszać do czegokolwiek z powodów, których nie muszę tu chyba artykułować. Swiat przeżywał kryzysy i eksplozje demograficzne i jakoś ludzkość się nie kurczy. Odsetek homoseksualistów w społeczeństwie jest niezmienny od milionów lat. My się po prostu przestaliśmy kryć po kątach. Nie wrócą już czasy, kiedy ktoś mógł nas szantażować, jak Ochrana Dmowskiego, czy SB Kaczyńskiego. Nie wrócą te czasy, kiedy homoseksualizm uważany był za coś wstydliwego. Jestem bardzo zadowolony z tego, jakim człowiekiem jestem - nie kradnę, nie kłamię, nie krzywdzę bliźniego - i kocham chłopca (W moim wieku raczej każdy poniżej 30 roku pycia to "chłopiec"), z którym lubię sobie wyjść na spacer i na różne parady, task jak inni lubią chodzić na procesje. Jestem szczęśliwy, że jako gej i jako Polak mogę brać udział w tej dyskusji i obalać mity. Ktoś użył tu słowa "hedonizm" jako ostrza przeciw nam. Jest to ulubione słowo Kościoła, który uprawia rozpustę za bramami klassztorów i seminariów duchownych, a także zwykłych wiejskich plebanii, kryjąc przy tym rozpustników i sprawców najhaniebniejszych występków - pedofilskich. Seksualność zaś wiernych próbuje za wszelką siłę kontrolować, wiedząc, że jest to jeden z najsilniejszych ludzkich instynktów i że dozując sposoby jego zaspokajania ma się władzę nad duszami. Otóż nam nikt już nigdy nie będzie mówił, jak i kogo mamy kochać i czy wolno nam się z tym "obnosić", czy nie. Nie ma to nic wspólnego z hedonizmem. Kto inny znów łkał niemal, że skończy mu się przynależność do "białej rasy", co już samo w sobie jest w XXI wieku anachronizmem. Dodał do tego swój katolicyzm, więc najwyraźniej nie dosłyszał słów tak cenionego przez Polaków Jana Pawła II potępiających rasizm. Pozwolę sobie tylko przypomnieć tej osobie, że pramatką nas wszystkich była Afrykanka! Nie wiem, czy już wtedy miała hebanową cerę, ale niewątpliwie postarała się, żebyśmy się tu wszyscy znaleźli. I wszyscy mamy prawo do dziedziczenia tej Ziemi, czy to się komu podoba, czy nie. Obawiam się jednak, że oddaliliśmy się od rzeczywistego przedmiotu dyskusji, czyli dowcipnego zresztą autodonosu nauczycielki do Giertycha. Ministerstwo Edukacji postąpiłoby mądrze i pragmatycznie, gdyby podchwyciło tę ofertę i wspólnie z nauczycielką opracowało program nauki tolerancji. Nie może być w nim miejsca na uczenie ideologii Młodzieży Wszechpolskiej, ONR-ów lub OZON-ów, ponieważ są to organizmy nazistowskie, a nazizmu nie tylko zabrania uczyć Konstytucja, ale i zdrowy rozsądek. Czy pani ma przyjść na lekcję i od drzwi rzucić "Wiecie, te geje to fajne chłopaki"? Oczywiście że nie, ale czy rzeczywiście tak trudno uczyć tolerancji od najmłodszego - gdzie seksualność w ogóle nie jest jeszcze uświadomiona? Zagadnienie homoseksualizmu pojawiło się u mnie w szkole w trochę wyższej, o ile mnie pamięć nie myli (a było to lata temu) w piątej klasie podstawówki. W podręczniku było wtedy napisane, że to zboczenie, a wytłumaczone jako pociąg do tej samej płci. Od tego czasu nauka poszła naprzód i homoseksualizm nie jest uważany za zboczenie w krajach cywilizowanych, w których dyskurs publiczny nie jest zdominowany przez religię. Myśmy uczyli się o tym na biologii. Nie widzę powodu, żebny tak nie było dalej, choć przedmiot "Seksualność człowieka" na pewno dałby więcej czasu na poważniejsze zajęcie się seksualnością, ciążą i rodziną. O homoseksualizmie można by mówić bez wartościowania. Ot, po prostu istnieje takie zjawisko. Wartościować mogą sobie rodzice w domu - pamiętając, żeby nie wyrządzić dziecku krzywdy, piętnując coś, co może w tym dziecku wykiełkować. Można powiedzieć, że istnieje transseksualizm, ale też z wyczuciem, bo w klasie może się zdarzyć dziecko o tej cesze. Do tego potrzeba jednak ogromnej kultury i szacunku dla dzieci, a nie pisania o dzieciach "szczeniaki", jak to ktoś tu uczynił. Mam nadzieję, że ta epistoła pozwoli Ci zrozumieć, co się kryje za moim (mówię tylko we własnym imieniu) podziwem i poparciem dla tej nauczycielki i że nie chcę dybać na niczyje prawo do rozmnażania się, delegalizować małżeństw heteroseksualnych lub w jakikolwiek inny sposób ograniczać czyjejś wolności. Agresywna (z kamieniami i pałkami) postawa homofobiczna nie jest korzystaniem z wolności, tylko próbą jej dozowania, próbą totalitarną, a na to się nigdy nie zgodzę. Tak jak nie zgodzę się na to, Odpowiedz Link Zgłoś
dzidka73 Re: Donos nauczycielski 24.06.07, 16:34 Jak ktoś wcześniej napisał... Zawsze, możesz wysłać dzieci do "jedynie słusznej" katolickiej szkoły. Niech się od małego uczą tolerancji. Hihihihi... Odpowiedz Link Zgłoś
ssbn-633 Re: Donos nauczycielski 24.06.07, 17:06 Jak ktoś wcześniej napisał rodzice mają prawo decydować w jaki sposób są indoktrynowane ich dzieci, idiotko Odpowiedz Link Zgłoś
zupper Romek twój ruch !!! 24.06.07, 12:50 Pokaż, że jesteś "prawdziwym" Polakiem. ! Nie znającym miołsierdzia, tolerancji a nade wszystko nie potrafiącym wybaczać !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ssbn-633 Wyścig pokoju zlikwidowali też ludzie Giertycha 24.06.07, 12:52 Kolarze golą nogi--wiadomo co drugi jest ciepły; a ciemny lud ojca Adama każdą bzdurę kupi byleby tylko teza była słuszna... Odpowiedz Link Zgłoś
bokassa Donos nauczycielski 24.06.07, 13:08 Chciała idiotka zaistnieć to i zaistniała. Baby i do tego blondynki będą ustalały kto ma być ministrem,jakieś piguły będą mówić kiedy i gdzie premier ma rozmawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
mark.pop Re: Donos nauczycielski 24.06.07, 13:13 w przeciwienstwie do ciebie ona istnieje, a ty? ty poprostu krytykujesz, i ciesz sie ze masz do tego prawo... Odpowiedz Link Zgłoś