nessie-jp Nie! namiotom w brudnym beżu 16.03.08, 19:51 70G to akurat właśnie ten "przeciętny polski" rozmiar Odpowiedz Link Zgłoś
skrzydlate Nie! namiotom w brudnym beżu 16.03.08, 21:14 nie mam za dużego biustu chyba ale gdy kupuje muszę kombinować strasznie, bo one są szyte nie tak ... 20 przymierze zanim wybiorę jeden Odpowiedz Link Zgłoś
montenegra Re: Nie! namiotom w brudnym beżu 16.03.08, 21:49 Mam 80 cm pod biustem i 103 w biuście. Jaki powinnam nosić rozmiar 75 FF czy inny? Proszę o poradę. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiamat00 Z pytaniami o pomoc w doborze rozmiaru... 16.03.08, 21:56 zapraszamy tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=76994342 Wielka prośba: Przed wpisaniem się do tamtego wątku przeczytajcie dokładnie pierwszy post - może i jest długi, ale dzięki temu potem odpowiedzi są szybsze :) Odpowiedz Link Zgłoś
maheda Mamy NOWY wątek rozmiarowy 17.03.08, 19:23 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=77117973 Odpowiedz Link Zgłoś
szarsz Re: Nie! namiotom w brudnym beżu 17.03.08, 15:03 skrzydlate napisała: > nie mam za dużego biustu chyba ale gdy kupuje muszę kombinować > strasznie, bo one są szyte nie tak ... 20 przymierze zanim wybiorę > jeden No to pewnie próbujesz złe rozmiary. Jeśli uważasz, że Twój biust nie jest duży, to zapraszam na Małobiuściaste: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=50580 Odpowiedz Link Zgłoś
summa Świetna robota! 16.03.08, 23:05 gratulacje dla dziewczyn z Lobby i autorki artykułu! Niedociągnięcia to drobiazg, grunt, że wiedza dociera do coraz wiekszej rzeszy kobiet. Odpowiedz Link Zgłoś
kasica_k "Odpowiedni dać piersiom stanik" :) 17.03.08, 01:13 A my dziękujemy Pinezce.pl za opublikowanie naszego cyklu artykułów pod tytułem "Odpowiedni dać piersiom stanik" :) Odpowiedz Link Zgłoś
stary_dywanik Re: Nie! namiotom w brudnym beżu 16.03.08, 23:27 kobieta.gazeta.pl/wysokie-obcasy/51,53662,5017396.html?i=0 Na środkowym obrazku pani ma dramatycznie za wąskie fiszbiny, a na tym z prawej bułki :)) Odpowiedz Link Zgłoś
swierszczowa1 Re: Nie! namiotom w brudnym beżu 16.03.08, 23:55 Tak. W wersji papierowej są do tych obrazków odpowiednie komentarze. To są portrety pani dobrze i zle ostanikowanej. Odpowiedz Link Zgłoś
daimona Jeszcze gorzej maja małobiuściaste 17.03.08, 00:18 Bo a ni w normalnych sklepach, ani w internetowych nie praktycznie wyboru dla nich. A przynajmniej jest dużo mniej ciekawych modeli. Zresztą w wielu sklepach ze świeca szukać rozmiaru 70B czy 65C. Odpowiedz Link Zgłoś
limonka_01 Re: Jeszcze gorzej maja małobiuściaste 17.03.08, 00:54 Byłaś na forum dla małobiuściastych forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=50580 Jeżeli nie, t zapraszam. Znajdziesz tam opisy staników, których rozmiarówka uwzględnia obwody 65 i 60, opinie o sklepach, gdzie można je kupić oraz zweryfikujesz czy rozmiar który aktualnie nosisz jest OK. Odpowiedz Link Zgłoś
mistles Nie! namiotom w brudnym beżu 17.03.08, 00:49 A ja bardzo polecam sklep internetowy www.pasazbielizny.pl Są duże rozmiary, są ładne komplety, body itp. Zawsze można coś dopytać, bądź zamówić na życzenie jeśli nie ma danego rozmiaru, bądź modelu akurat w oficjalnej ofercie, a mają tą firmę, która nas interesuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
mefistofelia Re: Nie! namiotom w brudnym beżu 17.03.08, 01:11 przydalaby sie opcja wyszukiwania po rozmiarach. nie chce mi sie czytac opisu kazdego stanika by dowiedziec sie czy jest w moim rozmiarze. poza tym poklikalam troche i jakos biustonosza w moim rozmiarze nie znalazlam. a nosze typowe 70E (a wlasciwie 65F, ale takiego w zwyklym polskim sklepie z bielizna nie spodziewam sie znalezc). znalazlam za to mnostwo wielgachnych obwodow i malutkich miseczek, czyli sklepowy standard. wiec wydaje mi sie, ze to raczej nie jest dobre miejsce na reklame tego sklepu Odpowiedz Link Zgłoś
mistles Re: Nie! namiotom w brudnym beżu 17.03.08, 09:28 Dlatego pisałam o możliwości sprawdzenia czy dany stanik, który nam się podoba istnieje w rozmiarze naszym. Sklepy nie mają pełnych ofert. A wiem że firma Felina na pewno produkuje Twoj rozmiar, co do 70 E to ja taki noszę i Samanta też go produkuje, ale zaniżony więc lepiej 70 G akurat od nich kupić. pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
magdalaena1977 Re: Nie! namiotom w brudnym beżu 25.03.08, 12:37 istles napisała: > Są duże rozmiary, są ładne komplety, body itp. Nie znalazłam tam nic na siebie (brytyjskie 34G) a sądząc po nazwach firm nie bardzo było co szukać. Triumph i Felina do firmy o ograniczonej rozmiarówce (tylko duże obwody, małe miski) i sztucznie zawyżonych cenach. > Zawsze można coś dopytać, bądź zamówić na życzenie j > eśli nie ma danego rozmiaru, bądź modelu akurat w oficjalnej ofercie, a mają tą > firmę, która nas interesuje :) sensowne sklepy takie jak bravissimo zaznaczają wtedy innym kolorem rozmiary w magazynie, do sprowadzenia i te niedostępne w sklepie , ale w ogóle produkowane. > A ja bardzo polecam sklep internetowy www.pasazbielizny.pl Sklep bardzo nędzny - nie ma wyszukiwania po rozmiarze, a konkretne modele mają rozmiarówkę po dwa trzy rozmiary Generalnie nie podoba mi się takie nachalne reklamowanie towaru niezbyt wysokiej jakości. Odpowiedz Link Zgłoś
maggie134 Taaak.. to sprobojcie znalezc stanik na 95C 17.03.08, 01:13 Przejrzalam sobie oferte sklepow internetowych .. taak dla malych pan z duuuzym biustem jest calkiem ladna oferta. A co maja powiedziec takie "potwory" jak ja? Przeciez duza baba MUSI miec duzy biust. No cuz.. ja nie mam... I nie ma na mnie stanikow. Znalezienie 95C najlepiej do tego pusch-up (bo przy tak szerokich plecach musialabym miec E zeby nie miec rowu marianskiego miedzy piersiami) to kosmos nie do osiagniecai. Znaczy bywaja.. bywaja szmaty bezfirmowe koszmarki... Odpowiedz Link Zgłoś
a_gneskka Maggie134 17.03.08, 02:03 Zapraszam serdecznie do wątku rozmiarowego: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=76994342 Przed zmierzeniem się przeczytaj pierwszy post - wiem, że długie, ale dzięki temu dostaniesz szybką i precyzyjną odpowiedź :) Szerokie plecy wcale nie oznaczają szerokiego stanika - wprost przeciwnie, im więcej otulinki tłuszczowej na żebrach tym mniejszego obwodu potrzebujemy (ale przy nim i odpowiednio wyliczonej miseczki). PS. Za myślenie o sobie vel "potwór" to Cię następnym razem trzepnę wirtualnie ;) No, ulżyło mi... "Duża babo", do wątku rozmiarowego na Lobby marsz :) Odpowiedz Link Zgłoś
maheda Jest NOWY, 17 wątek rozmiarowy 17.03.08, 19:24 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=77117973 Odpowiedz Link Zgłoś
mistles Re: Taaak.. to sprobojcie znalezc stanik na 95C 17.03.08, 09:24 Firma Felina robi takie rozmiary, W firmie Triumph też znajdziesz takie rozmiary, ale nie będą to tak ładne modele jak w Felinie :) Odpowiedz Link Zgłoś
mgr8 Nie! namiotom w brudnym beżu 17.03.08, 05:51 Nie za bardzo rozumiem w czym rzecz, ale wg. mojej oceny same kobiety są po części sobie winne. Jak poznałem moją małżowinę, nosiła 80B. Ile ja musiałem jej natłumaczyć że nosi złe staniki ! Oczywiście nic to nie dało. W końcu sam jej kupiłem ( bez jej wiedzy ) stanik 75D, z którego była w końcu zadowolona. Zresztą z samą numeracją też jest ciekawie, gdyż teoretycznie jeden numer, w prawie każdej firmie, ma różny rozmiar. Dlatego staniki feliny kupuję żonce w ciemna, ale już z innej firmy bym się nie odważył. Ale o czym tutaj pisać, skoro kilka razy prawie pokłóciłem się z Paniami które sprzedają staniki, kiedy próbowałem im wyjaśnić,że jak kobieta ma obwód pod piersiami 75 i miseczkę D, to nie może kupić stanika 85B bo będzie wyglądało na niej jak chomonto na klaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
qulqa rewela ... 17.03.08, 06:45 Nigdy nie kupowalam stanikow w internecie, bo uwierzylam paniom w sklepie: 'wiekszej miseczki niz H ie nie produkuje'. No i sobie juz wyobrazacie, jak wygladam. Zamowilam 4 staniki. Jesli dobiore pasujacy naprawde na siebie, bez bufek, waleczkow, sladow po ramiaczkach itp - to Was OZLOCE DZIEWCZYNY !!! :)) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
chandelier Nie tylko internet:) 17.03.08, 08:13 Sklep Pani Małgosi- ul Grochowska przy Kickiego w Warszawie. Babeczka super, zna się na rzeczy i usmiecha się szeroko na widok biustu powyżej C/D:))) Ubiera mnie od lat Odpowiedz Link Zgłoś
limonka_01 Re: Nie tylko internet:) 17.03.08, 21:54 Mogłabys go opisac w tym wątku? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=27220992 podając w tytule WARSZAWA Tam gromadzone sa informacje o sklepach przyjanych dużym biustom. Odpowiedz Link Zgłoś
zonajoanna Nareszcie!! 17.03.08, 08:16 Brawo! Nareszcie informacja,że rozmiar nie kończy się na D trafi do szerszego grona kobiet! Odpowiedz Link Zgłoś
ocisza Dzięki 17.03.08, 08:45 Ten artykuł to dla mnie odkrycie! Super! Od razu weszłam na stronę stanikomanii. Wieczorem biorę miarkę i sprawdzam, co właściwie powinnam nosić. Już nieraz mi się zdarzało dyskutować z ekspedientkami w sklepie i stale wciskają mi 75B, a mi w takich niewygodnie. Zawsze uważałam, że są dla mnie za luźne. Ale nikt nigdy nie powiedział mi jak właściwie powinnam zmierzyć swój rozmiar i jak dopasować dobry stanik. A tu proszę - wszystko na tacy podane! O rany! Dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
rozowa_papuga Nie! namiotom w brudnym beżu 17.03.08, 09:08 A co z malobiusciastymi? Ja przez wiekszosc swego zycia nosilam stanik 34 B, dopiero pani ekspedintka w WB zaproponowala mi stanik w rozmiarze 32 D. Bylam w szoku bo myslalam, ze D jest zarezerwowane dla duzobiusciastych.Wyobrazam sobie reakcje pan ekspedientek w Polsce, zapewne gdybym poprosila o stanik w rozm. D popukalyby mi w glowie. Stop z dyskryminacja biustow- niezaleznie czy sa one duze czy male! Odpowiedz Link Zgłoś
aadrianka Re: Nie! namiotom w brudnym beżu 17.03.08, 09:31 Zgadza się. Precz z fobią literkową!:) Odpowiedz Link Zgłoś
rebelyell Gdzie Was znalezc dziewczyny! 17.03.08, 09:12 Czy jest jakies forum, gdzie mozna poznac dziewczyny z fajnym, duzym biustem?! Odpowiedz Link Zgłoś
aadrianka Re: Gdzie Was znalezc dziewczyny! 17.03.08, 09:30 Ale my nie szukamy znajomości, tylko bielizny:D Odpowiedz Link Zgłoś
dmon Nie! namiotom w brudnym beżu 17.03.08, 09:56 Osiem lat temu nie do pomyslenia. Szkoda, ze dopiero teraz zaczyna sie cos zmieniac. Moze dluzej zastanawialabym sie na operacja zmniajszajaca... Odpowiedz Link Zgłoś
asskela mam problem nie z rozmiarem 17.03.08, 10:24 ale z objętością, mam mały biust (A lub B-zależnie od modelu) za to obwód min 75 -no wiem, wyglądam jak monstrum ale co mam zrobić? czy na taki problem też można znaleźć rozwiązanie w Waszych sklepikach? Odpowiedz Link Zgłoś
swierszczowa1 Re: mam problem nie z rozmiarem 17.03.08, 10:53 asskela, ja Ci mogę podać fajnego bloga: b75.blox.pl/html/ Odpowiedz Link Zgłoś
asiaa82 Re: mam problem nie z rozmiarem 17.03.08, 11:17 Mam pytanie do Was - według tabeli poleconej w artykule wyszło mi że mam rozmiar biustonosza 70E. Normalnie, tzn teraz nosze 75D. Nie wydaje mi się żebym miała aż tak duże piersi. Moim zdaniem to one wogóle wyglądają na C, a obwód 70 wydaje mi się niemożliwy do wciśnięcia dla mnie. Czy któraś z Was kupowała stanik zgodny z tymi wytycznymi, czy to się naprawde zgadza?? Odpowiedz Link Zgłoś
aadrianka Re: mam problem nie z rozmiarem 17.03.08, 11:23 Tak, to działa. Miałam 75D, teraz noszę 65G(brytyjskie, wg rozmiarówki polskiej to 6J) Nie ma czegoś takiego jak "piersi, które wyglądają na C" i bezwzględna wielkość miseczki. Wielkość miski zależy od obwodu stanika. A 70E to wcale nie są "aż tak duże piersi) Odpowiedz Link Zgłoś
beatrycze123 Re: mam problem nie z rozmiarem 17.03.08, 12:16 Jak mi dzisiaj ekspedientka po raz kolejny chciała wcisnąc z 75D, to jej odpowiedziałam, ze miseczki tu są znacznie za... duże, ja chcę 70E i już. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: mam problem nie z rozmiarem 17.03.08, 15:08 > Mam pytanie do Was - według tabeli poleconej w artykule wyszło mi że > mam rozmiar biustonosza 70E. Normalnie, tzn teraz nosze 75D. Nosiłam 75D, niewygodne i bezsensowne, aż wreszcie przestawiłam się na 70F. To nie są wcale duże piersi. Bo co, literka inna niż A albo B?? A co to ma do rzeczy? Przecież literka opisuje tylko jeden parametr stanika. To tak, jakbyś powiedziała, że dywan o wymiarze 3 m jest ogromny. A on ma 1 m szerokości :P Odpowiedz Link Zgłoś
swierszczowa1 Re: mam problem nie z rozmiarem 17.03.08, 17:51 asiaa82 spójrz tutaj: www.avokado.co.nz/shop/fitting_guide.php 2 stabniki z miseczkami DD(polskie E). Oba są duże? I spójrz jesze na tą panią w staniku z miseczką E (65E)(zdjecie po prawej) b75.blox.pl/2008/02/Pour-Moi-Provence-underwired-bra.html Odpowiedz Link Zgłoś
asiaa82 Re: mam problem nie z rozmiarem 17.03.08, 21:59 Bardzo Ci dziękuję :) teraz już nie bedę się tak tym przejmować. Poszłam dziś nawet do sklepu z bielizną, tak się przejęłam tą tabelą i zaczęłam mierzyć staniki w rozmiarze 70E. I w końcu kupiłam dwa - jeden 70E a drugi 75D. I musze przyznać ze ten 70E to chyba najlepszy stanik jaki od bardzo dawna miałam. Nic nie wyłazi, nie robią się "buły", wszystko jest na swoim miejscu i dobrze jest wyeksponowane. Troszkę zasmucił mnie fakt ceny, bo za dwa biustonosze zapłaciłam 300zł, ale warto. Odpowiedz Link Zgłoś
ricemice Re: mam problem nie z rozmiarem 18.03.08, 11:26 tak, zajrzyj na lobby tam wiele dziewczyn opisuje swoje watpliwosci i efekt koncowy :) ja nosilam 75C potem 70 DD teraz przymierzam sie do 65FF i choc kiedys wydawaloby mi sie to nie do pomyslenia jest mi wygodnie z takim waskim obwodem, nic mnie nie sciska a ksztalt piersi jest bardzo ladny... ------------------------------------------------- "Od ciężkiej pracy jeszcze nikt nie umarł ... Ale tak sobie myślę - po co ryzykowac?..." Odpowiedz Link Zgłoś
konishiko Re: mam problem nie z rozmiarem 18.03.08, 17:43 Owszem, kupowala wedlug wytycznych. Dlugo nie wierzylam, ze te problemy w ogole mnie dotycza, jako osoby z biustem tzw. malym i ksztaltnym. Transformacja w moim przypadku mala, od 80B do zakresu miedzy 75C a 70 DD (ten ostatni to nieco zanizone chyba rozmiary Wonderbra), ale wygoda ogromna, no i biust tez zdecydowanie wyglada lepiej. Cale szczescie waleczkow nie zdazylam sie dorobic ;) Musze przyznac, ze spodziewalam sie, ze mniejszy obwod bedzie mnei jakos strasznie uciskac, ale skadze. 70 i 75 uciskaly mnie wczesniej tylko dlatego, ze zawsze probowalam ich wylacznie z miseczka B. Teraz leza idealnie. Odpowiedz Link Zgłoś
altoviolistka Nie!obrzydliwym czarnym butom na słoninie! 17.03.08, 11:24 Identyczny problem,jak bohaterki artykułu o stanikach,mnóstwo kobiet ma z butami! Producenci obuwia wychodzą z założenia,że rozmiar buta 41 lub 42 może mieć wyłącznie kobieta po 50-tce z 30-sto kilową nadwagą.Produkują więc w tych rozmiarach(jeżeli w ogóle) tylko paskudne buciory na płaskiej podeszwie,za to o szerokości "G".Oczywiście-czarne,bo po co zwracać uwagę na tak obrzydliwą,wielką stope,jakimkolwiek modnym kolorem. Mój rozmiar buta to 42. Mam 24 lata, 176 cm. wzrostu i ważę 59 kg.Przy takich wymiarach rozmiar mojej stopy nie zwraca uwagi-raczej mniejszy wyglądałby nienaturalnie;ten,który mam jest po prostu proporcjonalny do mojego wzrostu!!! Interesuję się modą i uwielbiam szpilki. A w sklepach obuwniczych-gdy pytam o atrakcyjny model butów w moim rozmiarze-spotykam się wyłącznie z bezgranicznym zdziwieniem w oczach obsługi.Przecież powinnam ważyć 80 kg i być emerytką uwielbiającą czarne pseudo-wyroby obuwnicze!! Przepraszam-nie jestem.I dlatego w buty muszę zaopatrywać się za granicą... Odpowiedz Link Zgłoś
rozowa_papuga Re: Nie!obrzydliwym czarnym butom na słoninie! 17.03.08, 11:57 altoviolistka napisała: > Identyczny problem,jak bohaterki artykułu o stanikach,mnóstwo kobiet > ma z butami! > Producenci obuwia wychodzą z założenia,że rozmiar buta 41 lub 42 > może mieć wyłącznie kobieta po 50-tce z 30-sto kilową > nadwagą.Produkują więc w tych rozmiarach(jeżeli w ogóle) tylko > paskudne buciory na płaskiej podeszwie,za to o > szerokości "G".Oczywiście-czarne,bo po co zwracać uwagę na tak > obrzydliwą,wielką stope,jakimkolwiek modnym kolorem. > Mój rozmiar buta to 42. > Mam 24 lata, 176 cm. wzrostu i ważę 59 kg.Przy takich wymiarach > rozmiar mojej stopy nie zwraca uwagi-raczej mniejszy wyglądałby > nienaturalnie;ten,który mam jest po prostu proporcjonalny do mojego > wzrostu!!! > Interesuję się modą i uwielbiam szpilki. > A w sklepach obuwniczych-gdy pytam o atrakcyjny model butów w moim > rozmiarze-spotykam się wyłącznie z bezgranicznym zdziwieniem w > oczach obsługi.Przecież powinnam ważyć 80 kg i być emerytką > uwielbiającą czarne pseudo-wyroby obuwnicze!! > Przepraszam-nie jestem.I dlatego w buty muszę zaopatrywać się za > granicą... > Podobnie z odieza. Jestem dosc wysoka babka, mierze 173 cm, nosze rozmiar 10. Wiekszosc zakietow, plaszczow i bluzek ma za krotkie rekawy. Producenci wychodza z zalozenia ze jak ktos jest wysoki to musi byc poteznej budowy, wiec rozm. 10 szyty jest na niskie kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrycze123 Re: Nie!obrzydliwym czarnym butom na słoninie! 17.03.08, 12:19 wczoraj w sklepie street widzialam mnóstwo butów w rozmiarze 42... A sama noszę rozmiar 8 lub 10 przy wzroście 172 cm i rękawy nigdy nie są za krótkie... Odpowiedz Link Zgłoś
altoviolistka Re: Nie!obrzydliwym czarnym butom na słoninie! 17.03.08, 12:36 Mam identyczny problem z tymi rękawami...!!! No i jeszcze spodnie-większość jest na mnie za krótka;to niebywałe,że np. katalog wysyłkowy Quelle proponuje mnóstwo modeli spodni w tzw. "N"-rozmiarach(dla kobiet niskich),a w rozmiarach "W"(dla wysokich)-propozycje tej firmy można policzyć na palcach(długich palcach;-) jednej ręki... A i tak miło ze strony Quelle,że w góle coś takiego,jak "W" rozmiary produkuje... Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Nie!obrzydliwym czarnym butom na słoninie! 17.03.08, 12:35 I tu się z Tobą całkowicie zgadzam. Bieliznę kupuję w Niemczech, bo można tam znaleźć całkiem fajne duże rzeczy, w niebanalnych kolorach (pod tym względem, czyli kolorków, nie mówiąc o rozmmiarach), ale z butami to jest koszmar!!!! Ja, na całe szczęście noszę przyzwoite 39, ale mam wysokie podbicie, a buty robią tylko dla platfusów. Natomiast moja siostra nosi rozmiar 41 i ma prawdziwą tragedię z kupieniem ładnych, kobiecych butów. a ma raptem 25 lat i 168 cm wzrostu. Po prostu ma dużą stopę, ale w tym kraju to chyba grzech Odpowiedz Link Zgłoś
izka3m Re: Nie!obrzydliwym czarnym butom na słoninie! 04.05.08, 16:11 Radziłabym uważać ze słowami. ;) Niestety o buty dla "platfusów" wcale też nie jest tak łatwo - mam stopę niską w podbiciu i mnóstwo ślicznych butów jest na mnie w tym miejscu za szeroka. Najgorzej to wygląda w przypadku sandałków - zarówno płaskich, jak i na obcasie... :( Obuwniczej i stanikowej dyskryminacji mówimy stanowcze NIE! ;) Dzięki za stanikowe uświadamianie, nawróciłam się w czwartek, a w przyszłym tygodniu może ruszę w celu nabycia 65D-60E, o ile coś w tym rozmiarze znajdę w Trójmieście. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
maheda No co Ty... 17.03.08, 13:41 W "Quick shoes" (są na pewno w galerii krakowskiej, w Krakowie) można kupić wąziutkie szpilki w rozmiarze 42. W różnych kolorach. Nie powiem, żeby był tego taaaaaki wybór, ale są, i to ładne :) Odpowiedz Link Zgłoś
magdalaena1977 Re: Nie!obrzydliwym czarnym butom na słoninie! 25.03.08, 12:51 altoviolistka napisała: > Producenci obuwia wychodzą z założenia,że rozmiar buta 41 lub 42 > może mieć wyłącznie kobieta po 50-tce z 30-sto kilową > nadwagą. Produkują więc w tych rozmiarach(jeżeli w ogóle) tylko > paskudne buciory na płaskiej podeszwie,za to o > szerokości "G".Oczywiście-czarne,bo po co zwracać uwagę na tak > obrzydliwą,wielką stope,jakimkolwiek modnym kolorem. Gdzie znalazłaś buty w szerokości G ???? Moja mama jest panią dojrzałą, solidnej postury, o szerokich stopach 41. Kupienie klapek czy sportowych butów np. Scholla jest możliwe, ale szukałam dla niej wizytowych czarnych pantofli (konserwatywny styl, średni obcas) w szerokości G i nic nie znalazłam :-( Czeka nas sprawdzanie wszystkich "trochę szerszych" F. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiamat00 Re: Nie!obrzydliwym czarnym butom na słoninie! 27.03.08, 17:36 Aż posprawdzałam wszystkie pudełka po butach pałętające się po moim mieszkaniu - na każdym tęgość G (w rozmiarze 38, może to coś zmienia?). Kupowane w tanich (Ambra, CCC) i droższych (Ryłko) sieciówkach, GC (tej prawdziwej, na Marszałkowskiej), takim fajnym sklepie z butami przy metrze Politechnika (południowe wyjście)... Odpowiedz Link Zgłoś
magdalaena1977 Re: Nie!obrzydliwym czarnym butom na słoninie! 01.04.08, 10:51 kasiamat00 napisała: > Aż posprawdzałam wszystkie pudełka po butach pałętające się po moim mieszkaniu > - > na każdym tęgość G (w rozmiarze 38, może to coś zmienia?). Kupowane w tanich > (Ambra, CCC) i droższych (Ryłko) sieciówkach, GC (tej prawdziwej, na > Marszałkowskiej), takim fajnym sklepie z butami przy metrze Politechnika > (południowe wyjście)... > We wszystkich sklepach Ryłko zapewniali mnie, że mają tylko F W końcu znalazłyśmy buty firmy Caprice Odpowiedz Link Zgłoś
gusiak1983 Nie! namiotom w brudnym beżu 17.03.08, 12:00 to artykuł o mnie! wyobraźcie sobie, że jeszcze pół roku temu, zwichrowana mentalnie przez triumph, który teoretycznie posiada staniki w dużych rozmiarach nosiłam 95F. do momentu, kiedy weszłam do feliny i nieśmiało poprosiłam o ten rozmiar. pani najpierw spojrzała na mnie dziwnie, a potem stwierdziła: kochana, pani to chyba kupuje w triumphie?? okazało się, że mam 10 cm mniej pod biustem i noszę o 2 większą miseczkę. teraz moja kolekcja w rozmiarze 85H rozrasta się z każdą wypłatą. i chyba poproszę o zniżkę w tym sklepie, bo teraz ganiają do niego moje psiapsióły. ;)) nie dajmy się stłamsić niekompetentnym lasiom w rozmiarze - jak to pani z feliny określiła - "minus wklęsłym", które nie mają pojęcia, że istnieją miseczki większe niż E. pozdrawiam biuściaste! Odpowiedz Link Zgłoś
stary_dywanik Re: Nie! namiotom w brudnym beżu 17.03.08, 12:39 "Minus wklęsły" to właśnie znaczy wypukły. "Zakompleksione lasie" występują we wszystkich rozmiarach. Bardzo duża część dziewczyn małobiuściastych powinna właśnie nosić miseczkę "E" lub większą (np. 60E lub 55G). Naprawdę nie trzeba poprawiać sobie samopoczucia, kosztem tych, które wyglądają innaczej. Najlepszym dowodem to, że na obydwu Lobby zarówno dziewczyny biuściaste jak i małobiuściaste działają razem w doskonałej harmonii. Odpowiedz Link Zgłoś
zosia_2 super artykul! 17.03.08, 12:52 swietnie ze sie ukazal! jakis czas temu byl artykul o biustach w WO i wynikalo z niego ze istnieja trzy miseczki ABC przerazilo mnie to ze wiele dziewczyn moze z powodu takiego artykulu i glupich sprzedawczyn wpasc w kompleksy ja tez wiele lat nosilam zle dobrany stanik az znalazlam w necie staniki firm Kondrad czy Samanta i zobaczylam ze mozna sie nosic kolorowo w duzych miseczkach slyszalam o slynnym sklepie na grochowie ale okazalo sie ze niedaleko mnie na mokotowie jest sklep z duzymi rozmiarami i kompetentna sprzedawczynia i tam zostawiam od tej pory sporo kasy polecam - www.satine.pl teraz karmie piersia wiec mam dwa super staniki do karmienia ale cos czuje ze niebawem znowu kupie cos kolorowego i seksownego :) pozdrawiam wszystkie biusciaste!!! Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Nie! namiotom w brudnym beżu 17.03.08, 12:41 nie dajmy się stłamsić niekompetentnym lasiom w rozmiarze - jak to pani z felin > y > określiła - "minus wklęsłym", które nie mają pojęcia, że istnieją miseczki > większe niż E. > pozdrawiam biuściaste! Co do niekompetencji ekspedientek to się zgadzam, ale ona chyba nie zależy od rozmiaru noszonego przez nie biustonosza? Na Forum nie obrażamy się wzajemnie. Ja mam nieduży biust, ale nie epatuję obraźliwymi hasłami wobec posiadaczek dużego biustu i działa to w obie strony. Nie obrażajmy się wzajemnie. Każdy biust, niezależnie od wielkości, zasługuje na uwage i dobrze dobrany stanik. Odpowiedz Link Zgłoś
od_jutra_ideal Nie! namiotom w brudnym beżu 17.03.08, 14:33 suuuper. Gratuluję dziewczynom :) pasji i wytrwałości w edukowaniu innych :) Odpowiedz Link Zgłoś
xaliemorph Propagujcie i popularyzujcie temat dalej !!! 17.03.08, 16:34 Propagujcie i popularyzujcie temat dalej !!! Jestem bardzo szczęśliwy z powodu popularyzacji tego tematu. Co prawda jestem facetem i sam osobiście nie mam problemu z doborem staników jednakże strasznie mnie irytuje ta dziwna dyskryminacja całkiem popularnych nawet większych biustów wśród polek. Żeby kobieta mogła kupić stanik musi niestety ale zlatać cale miasto albo wręcz się uciekać do sprzedaży wysyłkowej. Co jak co, ale ze sklepami ze stanikami jesteśmy nadal w XX w. w czasach propagandy. Tyle klientek posiada większy biust a sprzedawcy uparcie niczym Goebbels twierdzą że to nieprawda i wmawiają to klientkowm. Szok !!! A dla faceta nie ma nic piękniejszego niż dobrze zadbany biust więc i wy faceci powinniście się też tym zainteresować. Odpowiedz Link Zgłoś
kasica_k Re: Propagujcie i popularyzujcie temat dalej !!! 18.03.08, 02:25 xaliemorph napisał: > strasznie mnie irytuje ta dziwna dyskryminacja całkiem popularnych > nawet większych biustów wśród polek. [...] > A dla faceta nie ma nic piękniejszego niż dobrze zadbany biust więc > i wy faceci powinniście się też tym zainteresować. Cieszy mnie ten głos :) Oczywiście, że panowie mają tu ogromne pole do popisu. Przede wszystkim warto starać się utwierdzać kobiety w przekonaniu, że to nie ich biusty są "niewymiarowe" (za duże, za małe, za... jakiekolwiek) tylko rozmiar stanika - nieodpowiedni. Kobieta w źle dobranym staniku czuje się źle - i bardzo często wydaje jej się, że to wina jej biustu (za duży - bo piersi wylewają się z miseczek, za mały - bo stanik podjeżdża w górę, kiedy podniesie ręce... i tak dalej). A przecież jest inaczej. Partner jako osoba pozbawiona uprzedzeń i nie narażona na atak "strasznych bab" ze sklepów bieliźnianych może mieć na stanikową kwestię znacznie bardziej obiektywne spojrzenie. Zatem - panowie! Pomóżcie paniom uwierzyć, że każdy biust zasługuje na idealnie dopasowany rozmiar biustonosza (w niczym nie przypominającego "namiotu w brudnym beżu") i że na świecie istnieją biustonosze w znacznie większym wyborze, niż się oferuje w 99% polskich sklepów. Kiedy kobiety w to uwierzą, zaczną głosować portfelami za tymi sklepami i firmami, które oferują im to, czego naprawdę potrzebują. Odpowiedz Link Zgłoś
lacrima82 Nie! namiotom w brudnym beżu 17.03.08, 16:41 jak zobaczyłam jaki rozmiar powinnam nosić to zdębiałam-65DD...takiego raczej nie znajdę w sklepie:( obecnie kupuję 75 C i zwężam w obwodzie...bardziej pasuje 70c w obwodzie, ale miska za mała. Literka literce nie równa...Fajne, ale ładne staniki kończą się na max. C...czasem B:( Odpowiedz Link Zgłoś
swierszczowa1 Re: Nie! namiotom w brudnym beżu 17.03.08, 18:03 lacrima82, to czemu przy obwodzie 70 nie próbujesz większych literek. Jasne ze przy różnych obwodach miski oznaczone tą samą literka różną się znacznie. 70D ma mniejszą miskę niż 75C. Najlepiej można zobaczyć to tutaj: www.avokado.co.nz/shop/fitting_guide.php Dwie miski E. Równe? Sama noszę 60J polskie, czyli 60GG brytyjskie i mam staniki ładne. Niejedna posiadaczka rozmiaru 75B mogłaby mi tych śliczności pozazdrościć. Kolorowe, przezroczyste. Jak chcesz się dowiedzieć gdzie kupujemy ładne biustonosze z wąskim obwodem i większą miseczka to zmiataj na lobby biusciastych bądź małobiusciastych. Gdzie wolisz. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrycze123 Re: Nie! namiotom w brudnym beżu 18.03.08, 20:51 70E w wielu sklepach jest. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalaena1977 Re: Nie! namiotom w brudnym beżu 25.03.08, 12:43 lacrima82 napisała: > Fajne, ale ładne staniki kończą się na max. C...czasem B:( Co ty wiesz o kończeniu się rozmiarówki .... Powoli robią się na mnie za małe brytyjskie miseczki G i rozpaczam, bo oferta w GG jest dużo mniejsza albo te same staniki są bardziej toporne :-((( Odpowiedz Link Zgłoś
lukina Nie! namiotom w brudnym beżu 17.03.08, 16:58 Świetny artykuł.weszłam na stronę i okazało się ,że zamiast 75C powinnam nosić 70E!O matko.Poleciałm dzisiaj na zakupy ale nie udało mi się dostać takiego rozmiaru.Pani proponowała mi w zamian 75C.Powiedziałm jej żeby przeczytała artykuł i weszła na stronę o biustach.Szukam dalej albo poprostu kupię przez internet chociaż trochę się boję.Pozdrawiam i dziękuję.:-) Odpowiedz Link Zgłoś
ptaszyna12 Re: Nie! namiotom w brudnym beżu 17.03.08, 17:45 Kilka 70 e znalazłam dziś w Galerii Centrum w Krk (może w innych miastach też będzie), obwód 70 to już nie jest taka tragedia. Natomiast 65 to się chyba nie doczekam :( Odpowiedz Link Zgłoś
swierszczowa1 Re: Nie! namiotom w brudnym beżu 17.03.08, 18:12 ptaszyna12 wejdź na lobby i poszukaj w wątku sklepowym. Jeśli jesteś z kilku uprzywilejowanych miast to możesz iść do sklepu choćby jutro. Jeśli nie to zamów sobie przez internet. Spójrz jakie cudeńka produkuje się z obwodami 65: stanikomania.blox.pl/2007/10/Kusidelko-Wszech-Czasow-wyniki-wyborow.html Odpowiedz Link Zgłoś
ptaszyna12 Re: Nie! namiotom w brudnym beżu 18.03.08, 08:16 Niby jestem z uprzywilejowanych, a 65 jak na lekarstwo. Przez internet ze stron angielskich zamawiać nie mogę, bo raz: nie mam karty, dwa: nie mam tyle kasy :( z obwodem 70 można już kupić miseczkę d,e, taniej w normalnym, sieciowym sklepie. Natomiast gdy oglądam sklepowe 65 przypominają mi się słodkie czasy podstawówki :| Nie wątpię, że gdzieś na świecie można dostać 65, ale niestety póki co poza moim zasięgiem :( i dlatego bardzo ucieszył mnie artykuł:D stanikomania wychodzi na światło dzienne :) Odpowiedz Link Zgłoś
terwase Re: Nie! namiotom w brudnym beżu 23.03.08, 18:54 nie bój się :) Też po kilku wizytach na forum biuściastych zamówiłam na allegro w ciemno swój nowy rozmiar. Od dwóch dni jestem szczęśliwą posiadaczka nowego, lepszego biustu:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
sineira Nie! namiotom w brudnym beżu 17.03.08, 19:49 Dzięki "Stanikomanii" wreszcie się dowiedziałam, jaki rozmiar stanika powinnam nosić, a przede wszystkim - że takie w ogóle istnieją. Pomyśleć, że w dużym mieście (Poznań) wmawia się kobietom, że NIE MA staników "większych od D"!!! Po latach katowania piersi niedobraną bielizną wywaliłam z szuflady staniki 80-85D. Najpierw kupiłam 80 E, potem 75 E, teraz czekam na przesyłkę z 75 F. Zmiana NIBY niewielka, ale prócz efektu wizualnego mam też zdrowotny - przestały mi dokuczać "dziwne" bóle piersi, które mój lekarz przypisywał min. pracy na komputerze. Od pewnego czasu mam ochotę rozstrzeliwać niekompetentne panie w "bieliźniakach". Na kłamstwa w rodzaju "ale Dalia nie produkuje TAKICH rozmiarów" pozostaje mi tylko wygłaszanie pogardliwym tonem "no cóż, w takim razie kupię przez internet". Mam nadzieję, że chociaż część z tych "specjalistek" przeczyta artykuł i wyciągnie z niego odpowiednie wnioski! Odpowiedz Link Zgłoś
scarlet_agta Re: Nie! namiotom w brudnym beżu 17.03.08, 20:08 W Poznaniu to akurat jest sklep Avocado, który produkuje większe miski. Mają nawet miski J! www.avocado.com.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
sineira Re: Nie! namiotom w brudnym beżu 17.03.08, 20:45 Jest, owszem. Trafiłam do niego raz i nic nie kupiłam. Ba, nawet niczego nie przymierzyłam! Może powinnam dać im drugą szansę?;) Odpowiedz Link Zgłoś
didi21 Wielkie dzięki za ten artykuł! 18.03.08, 10:06 Nie mogłam uwierzyć własnym oczom, gdy zobaczyłam ten artykuł w sobotnich WO. Od kilku lat borykam się z problemem doboru biustonosza. W mojej szafie pojawiały się rozmiary 80D, 80E, szukałam czegoś, czegokolwiek co pomieści mój biust. Dlatego tak bardzo jestem szczęśliwa, że ten tekst się pojawił. Przeczytałam, zmierzyłam się zgodnie z zaleceniami i okazuje się, że powinnam nosić biustonosz w rozmiarze 75H! Zabieram się za szukanie odpowiednich modeli :)) i jeszcze raz ogromne dzięki za zwrócenie uwagi na ten temat! Odpowiedz Link Zgłoś
doris.bytom Nie! namiotom w brudnym beżu 18.03.08, 10:07 Dopiero dzięki temu artykułowi i blogowi Stanikomania dowiedziałam się, że powinnam nosić 70FF. Nic dziwnego, że w D85 (który to rozmiar wmawiały mi ekspedientki) zawsze mnie uwiera, robi mi wałki, piersi wyskakują górą lub "chcą uciec" dołem. Teraz zaczynam poszukiwania nowych staników. Odpowiedz Link Zgłoś
goblin.girl Re: Nie! namiotom w brudnym beżu 19.03.08, 18:22 > Dopiero dzięki temu artykułowi i blogowi Stanikomania dowiedziałam się, że powinnam nosić 70FF. Nic dziwnego, że w D85 (który to rozmiar wmawiały mi ekspedientki) zawsze mnie uwiera, robi mi wałki, piersi wyskakują górą lub "chcą uciec" dołem. Teraz zaczynam poszukiwania nowych staników. ja do tej pory nosiłam 80, 85 ale B :) Na razie mam 75F i o cudzie, miseczka jest wypełniona i to jakoś nie zrolowane chusteczki ją wypełniają ;) zamierzam spróbowac 70G. Dzięki Stanikomanii :) Odpowiedz Link Zgłoś