fioolkaa 24.05.09, 16:06 co tu dużo gadać- świetny artykuł Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
majself Mama. Panią to masz na ulicy 24.05.09, 20:29 Zatem da się - da się po prostu być matką. Podziwiam. Odpowiedz Link Zgłoś
von_seydlitz jak moja ciotka od "S" do Leppera ale się ją kocha 01.09.10, 10:40 Pani Krzywonos jest zupełnie jak moja ciotka: od Solidarności przez SLD do Leppera, ale się ją kocham mimo, że czasem rożne dziwne rzeczy mówi... a o historii ma pojęcie rodem z PRL-owskiej podstawówki Takie życie......... Odpowiedz Link Zgłoś
carlos_m Re: jak moja ciotka od "S" do Leppera ale się ją 01.09.10, 14:09 haha, teraz to PIS ma problem, jak taka kobiete zmieszac z blotem, ciezko co... chyba pozostaje tylko, biedna ciotka sie po prostu nie zna, ciezko pracowala i nie miala czasu sie zorientowac kto jest PRAWDZIWYM patriota, ale WAM sie nie uda, ta kobieta to prawdziwy bohater w kazym calu i poprostu powiedziala co jej lezy na sercu... a te usmieszki Szczypinskiej byly zenujace, wiecej pokory!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Niech ktoś powie, że to nie był zbrodniczy system 01.09.10, 14:27 W stanie wojennym byłam w ciąży. Podczas zatrzymania pobili mnie esbecy i straciłam dziecko. O niech mnie. Nie wiedziałam o tym. Niech ktoś teraz powie, że to nie był zbrodniczy system. Ci esbecy to byli zbrodniarze - niezależnie od tego, co się teraz mówi o przerywaniu ciąży etc. - zabili kobiecie dziecko i spowodowali, że nie mogła mieć już dzieci. :-( Odpowiedz Link Zgłoś
mikado111 Re: Niech ktoś powie, że to nie był zbrodniczy sy 01.09.10, 15:09 Pani Krzywonos ma o wiele więcej powodów niż Kaczyński, żeby ścigać domniemanych agentów czy opluwać Mazowieckiego i Tuska za bratanie się z komuchami przy Okrągłym Stole. Poszła jednak inną drogą. Oczywiście nie każdy jest herosem. Większość ludzi jest słaba i w podobnych sytuacjach zatraca się w nienawiści i chęci zemsty, tak jak Kaczyński czy Macierewicz. Nie rozumiem jednak, dlaczego tacy ludzie uważają się za reprezentantów wartości chrześcijańskich. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.ablaze Re: Niech ktoś powie, że to nie był zbrodniczy sy 01.09.10, 16:34 macierewicz, czy kaczyński nie maja nic wspólnego z chrześcijaństwem, to są katolicy, a przynajmniej sami tak publiczności podają. Odpowiedz Link Zgłoś
mlodaemerytka Re: jak moja ciotka od "S" do Leppera ale się ją 02.09.10, 08:55 Pani Krzywonos jest fenomenalna KOBIETA ! Jak mozna porownywac Genialna kobiete do cotki i ta uwaga o wiedzy z PRL pasuje raczej do komentatorki ! Trzeba myslec, co sie pisze, albo nie pisac glupot ! Odpowiedz Link Zgłoś
karoszek Mama. Panią to masz na ulicy 25.05.09, 09:35 Piękny człowiek. Piękne życie. "No i wchodzi takich dwóch knypków, a jeden mówi: 'Mamo, jak ja się cieszę, że w końcu po nas przyjechałaś'" - miałam łzy w oczach gdy to czytałam Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Mama. Panią to masz na ulicy 25.05.09, 12:46 Ja poproszę więcej artykułow o takich kobietach. Prasa kobieca zawalona jest wywiadami z aktorkami i modelkami jakby nie było w tzw. życiu realnym takich pięknych i fantastycznych pań jak ta opisana w artykule. Odpowiedz Link Zgłoś
igrega Re: Mama. Panią to masz na ulicy 25.05.09, 13:54 Wspaniali rodzice. Czytając ten artykuł kilka razy łza w oku się zakręciła. "Mama" wzbudza mój zachwyt. Jak napisała moja przedmówczyni. Ja również poproszę więcej artykułów o takich kobietach Odpowiedz Link Zgłoś
dar61 Roniąc łezkę 03.09.10, 20:04 Tak krótko, po męsku - po otarciu łez - poproszę Redakcję o jeszcze więcej takich Mam. Może się wśród nich jaki Tata też znaleźć. --- Pani Henryko! - Zdrowia! Zdrowia! Zdrowia! Odpowiedz Link Zgłoś
stworzenje Re: Mama. Panią to masz na ulicy 26.05.09, 19:31 anmanika napisała: > Ja poproszę więcej artykułow o takich kobietach. Prasa kobieca zawalona jest > wywiadami z aktorkami i modelkami jakby nie było w tzw. życiu realnym takich > pięknych i fantastycznych pań jak ta opisana w artykule. i to tak naprawdę jest GWIAZDA ta pani właśnie wielkie brawa dla niej :-).A tamte w gazetach tv, to jakieś marne nadmuchane próżnością i plotkami podróbki... Odpowiedz Link Zgłoś
pyzula67 Re: Mama. Panią to masz na ulicy 01.09.10, 19:34 Tak, ja też proszę o takie artykuły, zamiast różnych pseudowywiadów z "gwiazdkami-idiotkami" Odpowiedz Link Zgłoś
mlodaemerytka Re: Mama. Panią to masz na ulicy 02.09.10, 08:59 karoszek napisała: > Piękny człowiek. Piękne życie. > "No i wchodzi takich dwóch knypków, a jeden mówi: 'Mamo, jak ja się cieszę, że > w końcu po nas przyjechałaś'" - miałam łzy w oczach gdy to czytałam ====================================================================== Ja tez wzruszylam sie do lez ! Pogratulowac, ze jednak mamy wspanialych skromnych Genialnych ludzi, o ktorych sie nie slyszy ! A nie tylko dwoch karlow Kaczynskich,z ktororych jeden stale jeszcze hanbi kraj ! Mysle, ze niedlugo odejdzie w niehlubna pamiec ! Odpowiedz Link Zgłoś
jus1981 Mama. Panią to masz na ulicy 25.05.09, 14:15 Jestem pod wrazeniem. Super ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
pamana Re: Mama. Panią to masz na ulicy 25.05.09, 22:09 Widze ,że nie tylko ja jestem już znudzona i zniesmaczona wywiadami z pseudo aktoreczkami jednej roli lub 100 seriali,konkursów s tyli :tanczyli ,spiewali zgarneli 100 tys w 2 miesiące i jeszcze bredzą jak to ciężko pracują nad rolą w banalnym serialu o niczym. Takich kobiet/rodzin nam trzeba które zmuszaja do zastanowienia się ,przemyślenia co jest wazne w zyciu i co ma wartośc nadrzędną ,nowy krem reklamowny przez nawiedzoną doktor Zosię czy prawdziwa baba z krwi i kości kształcąca,wychowująca nowe pokolenie. życze wytrwałosci i dużo zdrowia ,milosci macie po same uszy i oby tak dalej :-) piekna postawa. p. Odpowiedz Link Zgłoś
drakaina Mama. Panią to masz na ulicy 26.05.09, 17:43 "Jak za granicą zobaczą, że ojciec z kimś rozmawia, a one nie rozumieją o czym, to może chętniej same będą się uczyły obcego języka." Jakbym o sobie czytała. Miałam sześć lat, jak przeżyłam dokładnie coś takiego i zażądałam, żeby mnie rodzice zapisali na kurs angielskiego. Podziwiam tych ludzi, bo ewidentnie poza wszystkim innym dali dzieciom również ciekawość świata i wykształcenie, pewnie lepsze niż wielu rodziców, którzy teoretycznie pokończyli studia. -- antiquitates.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
anty_pro_ana Mama. Panią to masz na ulicy 26.05.09, 19:15 Pięknie opowiedziana historia. Popieram przedmówców, że taki artykuł czyta się dużo lepiej niż te wszystkie Jole, Jusie i Edzie. Odpowiedz Link Zgłoś
stworzenje Re: Mama. Panią to masz na ulicy 26.05.09, 19:36 widząc artykuły o plastik-gwiazdach omijam je szerokim łukiem. Bo wkurza mnie,że tak naprawdę za nic,najczęściej za kicz czy wystąpienie w reklamie te całe pseudo aktorki i piosenkarki biorą kupę kasy na swoje niskie pobudki. Tej pani się należy wręcz złoty medal i właśnie kupa kasy :-). A nawiasem-adopcja jest bardzo szlachetna, czy warto walczyć usilnie tylko o zapłodnienie in-vitro i napinać się na wszelkie sposoby,aby mieć ciąże? Gdy normalne sposoby zawodzą... A może właśnie pomyśleć, że tyle dzieci czeka w domach dziecka na szansę w życiu...na rodziców itd. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaitrzy Re: Mama. Panią to masz na ulicy 26.05.09, 20:21 Swietny tekst! Cudowni ludzie, pokazuja, ze warto byc dobrym czlowiekiem w czasach egocentryzmu. Proooosze o wiecej takich tekstow! I blagam, nie szmaccie portalu wyborczej tekstami o "gwiazdach"... tak jak mowily dziewczyny wyzej: MAMY DOSC!!!! NIE JESTESMY GLUPIMY OWIECZKAMI... Odpowiedz Link Zgłoś
sedona Mama. Panią to masz na ulicy 26.05.09, 20:24 Chyle czola przed takimi ludzmi. Gdyby bylo takich wiecej, czyz nie lepiej by sie nam zylo na tym swiecie? A Ola - oddaje to , co dostala. Niesamowite, cieplej sie czlowiekowi na sercu robi. Odpowiedz Link Zgłoś
stworzenje Re: Mama. Panią to masz na ulicy 26.05.09, 20:35 i to są wzorce godne naśladowania,a nie idiotyzmy typu: komu i dlaczego Wojewódzki wybił szybę,a kogo zachowanie półgłówka obchodzi??A się o tym trąbi i chcąc nie chcąc się taką bzdurę słyszy. Albo: Doda puściła złotego bąka :-D Odpowiedz Link Zgłoś
mikado111 Re: Mama. Panią to masz na ulicy 01.09.10, 15:20 No dobra, tylko te idiotyczne newsy o celebrytach i innych prostytutkach jak na razie najlepiej się sprzedają i w kioskach, i w Internecie. I to się raczej nie zmieni, wręcz przeciwnie - im więcej ludzie tego czytają/oglądają, tym bardziej głupieją i chcą tego czytać/oglądać jeszcze więcej. Patrz - dwunasta z kolei edycja "Tańca z gwiazdami", która - idę o zakład - znowu będzie miała rekordową oglądalność. Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: Mama. Panią to masz na ulicy 01.09.10, 15:53 Ciekawy jestem jaki jest ten zbiór wspólny tych którzy czytali i zachwycili się artykułem (ja też!!!) i tych którzy oglądają te bzdety w tv. Przypuszczam, że jest to zbiór pusty. I dlatego cieszą mnie posty pod art. To dodatkowy bonus poza przyjemnością jego przeczytania. A. Odpowiedz Link Zgłoś
golfstrom Mama. Panią to masz na ulicy 26.05.09, 23:53 > Pamiętam, jak pierwszej nocy myślałam sobie: 'Mój Boże, co ja > narobiłam' Kiedy to przeczytałam, pomyślałam o sobie pierwszej nocy po przywiezieniu synka do domu :) Doświadczenia matek mają jednak wspólny mianownik. Piekna "baba" - z krwi i kości. I co najpiękniejsze, normalna matka. Odpowiedz Link Zgłoś
camparis Re: Mama. Panią to masz na ulicy 27.05.09, 13:20 Piękna historia i łzy zakręciły mi się w oczach. Podziwiam tą "mamę" za jej cierpliwość i troskę! Odpowiedz Link Zgłoś
maska-rada Re: Mama. Panią to masz na ulicy 27.05.09, 21:14 Pamiętam Panią Henrykę jeszcze z czasów sierpniowych strajków.Wtedy też o Niej pisano.Może nie tyle,co o Wałęsie i Walentynowicz ale była i jest również bohaterką tamtych wydarzeń. I teraz jeszcze raz udowodniła,że jest kobietą nieprzeciętną,niesamowitą i niesłychanie dobrą.Jak czytam teraz o Pani Pani Henryko,to wraca mi wiara w ludzi. Życzę Pani wszystkiego najlepszego. Pozdrawiam.D. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa9717 Re: Mama. Panią to masz na ulicy 28.05.09, 14:14 Piękna historia, piękni ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
janek344 Re: Mama. Panią to masz na ulicy 01.09.10, 11:58 Pani Henryko! Pracowałem w Zukowie w liceum pedagogicznym w latach 1956 -1958. Gratuluję Pani wartościowego i udanego życia. Na uroczystości w Gdańśku była Pani wzorem obywatelskiej postawy i uczciwości. Pozdrawiam serdecznie! A rozpętaną wobec Pani nagonkę wierzę, że Pani wytrzyma. Odpowiedz Link Zgłoś
agnienienia Mama. Panią to masz na ulicy 29.05.09, 09:14 Nareszcie piękny, mądry artykuł:). O takich właśnie ludziach wartościowych, wielkich i wspaniałych powinno się jak najwięcej pisać, podziwiam i chylę czoło bardzo nisko. Odpowiedz Link Zgłoś
ray_of_sun Re: Mama. Panią to masz na ulicy 29.05.09, 17:03 Wzruszający artykuł Jestem pełna podziwu Odpowiedz Link Zgłoś
carusia Mama. Panią to masz na ulicy 30.05.09, 19:56 Po tym co mi dziś funduje moja rodzona matka(sądy,urzędy)żałuję że nie mogłam być adoptowana, gdy umarł mój tato.Moze bym trafiła pod takie cudowne skrzydła anielicy jak bohaterka artykułu.I diś spałabym spokojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
azoko Mama. Panią to masz na ulicy 01.06.09, 11:57 Świetny artykuł. Cudowny człowiek. Płakałam jak czytałam, a teraz myślę pozytywnie. Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
minka.b Re: Mama. Panią to masz na ulicy 03.12.09, 17:26 Szkoda że mamy tak niewiele tak wspaniałych matek. Odpowiedz Link Zgłoś
ding_yun Re: Mama. Panią to masz na ulicy 03.12.09, 20:03 Podziwiam Panią - bo była Pani motorem napędowym tej całej sprawy i na pewno na Pani barkach spoczęło najwięcej trudu. Ale podziwiam też Pani męża i wasze dzieci - teraz już nie dzieci - że mimo okropnej przeszłości umiały stworzyć razem świetną rodzinę. Zauważyłam jeszcze, że choć pod tekstem pojawiło się sporo komentarzy, to jak dotąd żaden nie był zwyczajnie chamski i prowokacyjny. Może jak się ma do czynienia z czymś naprawdę wielkim, to jakaś refleksja niektórych nachodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
monia.inc Do naszego rzadu 27.08.10, 21:29 czas najwyzszy zaczac wspierac takie rodziny! Pracowalam w domu dziecka- tam sa naprawde wspaniale dzieciaki, ale nie da sie ofiarowac im tyle milosci ile potrzebuja, a szukajac jej na zewnatrz sa krzywdzone. Takie rodzinne domy dziecka sa poprostu bezcenne! Chyle czola dla tych Panstwa! Odpowiedz Link Zgłoś
wieczna-gosia Re: Mama. Panią to masz na ulicy 30.08.10, 21:05 Po tym co Pani Henryka nawyrabiala dzisiaj na zjezdzie Solidarnosci musialam to sobie przypomniec :)) i kurcze super jest ta babka!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
matko74 Re: Brawa za przemówienie! 31.08.10, 13:39 Przyznaję, że zacząłem czytać artykuł w WO wtedy, gdy ukazał się on w roku 2009. Ależ ten czas szybko ucieka. Nie doczytałem go wtedy, sam nie wiem dlaczego. Teraz go łyknąłem w chwilę dosłownie. Łzy mi pokapały na klawiaturę, a gardło mam wciąż ściśnięte. Bardzo nie lubię tego stanu, bo jako chłopu jest mi nieco wstyd, że się mazgaję. hehe Poważniej jednak, to Pani Henryka jest nieziemską Babką z krwi i kości, o sercu wielkim jak Gibraltar, ale ciepłym niczym w tropikach. Próbuję, jedynie próbuję, wyobrazić sobie jak tej Kobiecie musiało być niejednokrotnie naprawdę w życiu ciężko, ale jakże jaką ma piękną biografię i jak wspaniale mówi o swoim mężu i dzieciach. To jest Kobieta z jajami, jakich u chłopów się nie znajdzie, a Jej wczorajsze przemówienie na zjeździe rocznicowym Solidarności było po prostu Pięknie Emocjonalne i Więcej niż Trafne! Szacunek Wielki Pani Henryko. Odpowiedz Link Zgłoś
camina Mama. Panią to masz na ulicy 31.08.10, 15:14 Podpisuje się pod resztą. Kobieta-złoto. I mąż też. Zbaczając z tematu, to też mam dość czytania o sposobach walki ze zmarszczkami Wolszczak czy deliberacjach na temat sukni ślubnej Liszowskiej. Niedobrze mi się robi... Odpowiedz Link Zgłoś
kluska_leniwa Mama. Panią to masz na ulicy 31.08.10, 15:24 Piękne życie. Podziwiam Panią Henrykę i cieszę się, że jest szczęśliwa, sama wie jakie udane ma życie. A wystapienie w Gdyni było WSPANIAŁE! Odpowiedz Link Zgłoś
ufffaa Mama. Panią to masz na ulicy 31.08.10, 17:42 Artykul o Pani Henryce wytracil mnie z rownowagi, zakrecil, rozbujal, przewrocil na inna strone, wytrzepal, rzucil na kolana i ustawil do pionu... Pani Henryka to kobieta - opoka, kobieta - aniol, jasna plama na ciemnym tle. Najglebsze wyrazy szacunku... Odpowiedz Link Zgłoś
ufffaa Re: Mama. Panią to masz na ulicy 31.08.10, 17:55 ufffaa napisała: > Artykul o Pani Henryce wytracil mnie z rownowagi, zakrecil, rozbujal, > przewrocil na inna strone, wytrzepal, rzucil na kolana i ustawil do pionu... > Pani Henryka to kobieta - opoka, kobieta - aniol, jasna plama na ciemnym tle. > Najglebsze wyrazy szacunku... Ups, mialo byc oczywiscie: "Wyrazy najglebszego szacunku" Odpowiedz Link Zgłoś
pampelune Re: Mama. Panią to masz na ulicy 01.09.10, 10:09 Ale fajnie że pani Henryka nawtykała Jarosławowi i dzięki temu ten artykuł znów jest czytany! Odpowiedz Link Zgłoś
kunegunda123 Re: Mama. Panią to masz na ulicy 01.09.10, 10:08 lzy same sie leja, kiedy czyta sie ten artykul. Wspaniali ludzie! Odpowiedz Link Zgłoś
aliveinchains Mama. Panią to masz na ulicy 01.09.10, 10:18 Pani jest wspaniała kobietą, bohaterka..czytam ten artykuł i nie moge uwierzyć że sa tacy ludzie!!! Wielki podziw i szacunek Odpowiedz Link Zgłoś
szczemirek Mama. Panią to masz na ulicy 01.09.10, 10:19 Super Kobieta. Fajnie się czyta Wasze pozytywne komentarze. Takie inne jakieś. Optymistyczne. Odpowiedz Link Zgłoś