pola260
21.06.13, 13:36
Uwaga. Kupiłam sprzęt - magnetofon - miesiąc temu, doszedł wadliwy, kolejny także doszedł wadliwy. O ile przy pierwszej reklamacji był jakiś kontakt (na maila żadnych odpowiedzi ale raz udało mi się dodzwonić) o tyle przy drugiej reklamacji kontakt zerowy. W końcu bez żadnego słowa komentarza, żadnej odpowiedzi na maila, nie odbieraniu telefonów dostałam zwrot kosztów zakupu ale bez zwrotu kosztów odesłania wadliwego sprzętu. Firma nie raczy nawet odpowiedzieć na reklamację. Niestety za późno przeczytałam komentarze negatywne bo jak się okazuje nie jestem jedyną w ten sposób potraktowaną osobą. Zawsze ten sam schemat - ludzie skarżą się, że towar jest źle opisany, że jest używany, że nie otrzymują zwrotu kosztów odesłania wadliwego towaru a firma za każdym razem odrzuca reklamację twierdząc, że do niej towar dotarł sprawny. To jest drwienie z klienta. Zachęcam oszukanych do kontaktu z Rzecznikiem Ochrony Praw Konsumenta i robienia przed odesłaniem towaru ekspertyzy bo firma będzie potem oszukiwała, że sprzęt dotarł sprawny. Ja już to zrobiłam i okazuje się, że sprawę można rozwiązać i odzyskać skradzione przez firmę handel-koszalin pieniądze. Ostrzegam, może inni będą ostrożniejsi. U mnie koszt dodatkowy nieuczciwych praktyk firmy to smutek oczekującego na magnetofon dziecka, które dwukrotnie z radością witało listonosza i dwukrotnie się zawiodło.