Gość: Magiczna IP: *.bmj.net.pl 04.02.02, 14:53 Jestesmy w trakcie ladowania fotek na strone www, mysle, ze jutro strona bedzie juz dostepna. wtedy podamy link - zrobilabym to juz dzisiaj, bo nie moge sie doczekac ;)ale maz bedzie niezadowolony ;)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Matti Re: Metamorfozy Gliwic - ZAPRASZAMY! IP: *.bmj.net.pl 04.02.02, 19:24 Slowo sie rzeklo, wiec zapraszamy do na razie skromnego albumu wspolczesnych Gliwic :) www.gliwiczanie.of.pl Z pozdrowieniami, Matti Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: Metamorfozy Gliwic - ZAPRASZAMY! 04.02.02, 19:43 BRAWO! BRAWO!! BRAWO!!! po pierwsze za tempo po drugie za ilość po trzecie za (w większości) jakość - tu puszczę malutkiego smrodka - Neptun do powtórzenia - i mam nadzieję, że się załapię :-)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: Metamorfozy Gliwic - ZAPRASZAMY! 04.02.02, 19:44 a szczególne podziękowanie za ten protestancki kościółek - cacko Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: Metamorfozy Gliwic - ZAPRASZAMY! 04.02.02, 20:33 Piyknie zes´cie to nasztynglowali! Mys´la ze bydzie to z czasym uzupeuniane o nowe zdjyncia. Ciekawo byua by tysz tako stroona o Glywicach downiyj i dzisiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magiczna Re: Metamorfozy Gliwic - ZAPRASZAMY! IP: *.bmj.net.pl 05.02.02, 15:14 Wow, ktos nas nawet zareklamowal w ksiedze gosci, na stronie Urzedu Miejskiego ;)))ach...a teraz to juz tylko wywiady, zdjecia, autografy...hihihihi ;))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
zocker Re: Metamorfozy Gliwic - ZAPRASZAMY! 05.02.02, 19:07 Bardzo fajne zdjęcia. To "moje" okolice. Dzięki Matti u Magi. Może to być, że nazywacie się na "W" ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matti Re: Metamorfozy Gliwic - ZAPRASZAMY! IP: *.bmj.net.pl 05.02.02, 20:26 zocker napisał(a): > Bardzo fajne zdjęcia. To "moje" okolice. Dzięki Matti u Magi. Może to być, że > nazywacie się na "W" ? Zgadza sie. Czyzbysmy sie znali? :) Pozdr. Matti Odpowiedz Link Zgłoś
zocker Re: Metamorfozy Gliwic - ZAPRASZAMY! 05.02.02, 21:32 Gość portalu: Matti napisał(a): > zocker napisał(a): > > > Bardzo fajne zdjęcia. To "moje" okolice. Dzięki Matti u Magi. Może to być, > że > > nazywacie się na "W" ? > > Zgadza sie. Czyzbysmy sie znali? :) > > Pozdr. > Matti > Raczej znam Twoją rodzinę, i to tylko z opowiadania. Za to nasze rodzicielki pracowały jakiś czas razem w tej samej branży (z dziadkiem Sz. chyba nawet przez prawie ćwierć wieku). Dla uzupełnienia dodam, że mój brat chodził w latach 70- tych do technikum łączności, gdzie też miał okazję spotkać przedstawiciela rodziny W. Może się to zgadzać ? Jeszcze dla jasności - o wszystkich mówiło się zawsze tylko dobrze. Pozdrowienia dla wszystkich Zocker Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matti Re: Metamorfozy Gliwic - ZAPRASZAMY! IP: *.bmj.net.pl 05.02.02, 22:13 > > Raczej znam Twoją rodzinę, i to tylko z opowiadania. Za to nasze rodzicielki > pracowały jakiś czas razem w tej samej branży (z dziadkiem Sz. chyba nawet prze > z > prawie ćwierć wieku). Dla uzupełnienia dodam, że mój brat chodził w latach 70- > tych do technikum łączności, gdzie też miał okazję spotkać przedstawiciela > rodziny W. > > Może się to zgadzać ? > > Jeszcze dla jasności - o wszystkich mówiło się zawsze tylko dobrze. > > Pozdrowienia dla wszystkich > > Zocker No prosze, Gliwice to jednak male miasto :) Wyslalem Ci maila. Pozdr. Matti Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwagier Re: Metamorfozy Gliwic - ruszylo!!! IP: *.dip.t-dialin.net 04.02.02, 21:10 To jest super pomys! Dziynkuja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: Metamorfozy Gliwic - ruszylo!!! IP: *.dip.t-dialin.net 04.02.02, 21:21 i konty kaj jo miyszkou zech tukej znod - piyknie. Ciekawych je ino kero z Wos je kero - stowiom na Magiczno czornulka o Ee blondyna. Mom recht abo fandzola gupoty ? Pyrsk ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ee Re: Metamorfozy Gliwic - ruszylo!!! IP: *.necik.pl 05.02.02, 18:44 zgadłeś!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: Metamorfozy Gliwic - ruszylo!!! IP: *.dip.t-dialin.net 05.02.02, 19:33 tak bez znania Wos ze zdjyncia a ino ze wypowiedzi, to bych typowou Ee na mocka starszo niz je, a Magi na "pieronsko" "osa" - ale zech sie mylou jak Pieron. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ee Re: Metamorfozy Gliwic - ruszylo!!! IP: *.necik.pl 05.02.02, 19:37 No widzisz, pozory mylą. Widocznie mam młodszy wygląd niż poglądy;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: Metamorfozy Gliwic - ruszylo!!! IP: *.dip.t-dialin.net 05.02.02, 19:40 mozno i poglondy, a mozno sposob w jaki szkryflosz="godosz"? - niymo to cosik spolnego ze konserwatywnym zawodym abo czyms inkszym w tym richtunku(?) Abo sie juzas myla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ee Re: Metamorfozy Gliwic - ruszylo!!! IP: *.necik.pl 05.02.02, 19:46 Raczej z wychowaniem wyniesionym z domu, i może niechęcią do używania młodzieżowych "slangów" - wolę poprawną polszczyznę, co czasami może właśnie sprawiać wrażenie, że jestem starsza... sama nie wiem. Ale cieszę się, że uważasz, że młodo wyglądam;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: Metamorfozy Gliwic - ruszylo!!! IP: *.dip.t-dialin.net 05.02.02, 20:02 Tak modziezowo to jo tysz niy za fest lubia godac. A tak po prowdzie, prziznom sie ze jakech bou ostatnio w Gliwicach to suchouech jak mode ludzie godajom i doszuech do wniosku ze sie ino tematy zmiyniouy - dziwne - nojwiyncyj sie godo o mamonie a kultura to tak sie mi zdowauo choby pieron szczelic miou. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magiczna Re: Metamorfozy Gliwic - ruszylo!!! IP: *.bmj.net.pl 06.02.02, 10:21 Gość portalu: Szwager napisał(a): >a Magi na "pieronsko" "osa" To znaczy??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: Metamorfozy Gliwic - ruszylo!!! IP: *.dip.t-dialin.net 06.02.02, 13:11 To znaczy, ze myslouech zes je tako "sucho" twardo "baba", a znonduja Cie modom, usmiychniyntom i blank przijymnom Frelkom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: Metamorfozy Gliwic - ruszylo!!! IP: *.sympatico.ca 05.02.02, 01:42 Przyznam, ze w nawet najczarniejszych myslach, nie podejrzewalem, za pamiec ludzka jest az tak zawodna. Dziekuje Wam bardzo - jakosc, ilosc i tempo na prawde godne podziwu. Licze na kontynuacje :)) Odpowiedz Link Zgłoś
sebush Re: Metamorfozy Gliwic - ruszylo!!! 05.02.02, 12:38 Ale wyczyn! Gratuluje!!! Bedac tutaj w Berlinie, az milo popatrzec na wlasne - nasze i wasza - miasto jakby sie chcialo rzec! Tempo pracy tez zawrotne a milo tez ujrzec Wasze twarzyczki! Po prostu suuupeeer! Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: Sebush 05.02.02, 19:46 sebush napisał(a): > milo tez ujrzec Wasze twarzyczki! nie będziesz musiał skradać sie na spotkanie z "wyborczą" w garści :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matti Re: Metamorfozy Gliwic - ruszylo!!! IP: *.bmj.net.pl 05.02.02, 20:37 Gość portalu: Mirek napisał(a): > Przyznam, ze w nawet najczarniejszych myslach, nie podejrzewalem, za pamiec > ludzka jest az tak zawodna. Dziekuje Wam bardzo - jakosc, ilosc i tempo na > prawde godne podziwu. Licze na kontynuacje :)) Jak najbardziej mamy w planie kontynuacje. Przy nastepnej okazji (moze zorganizujemy w tym celu spotkanie Forumowiczow?), mozna by uwiecznic nocna iluminacje naszego miasta. Pamietam takze Mirku o zdjeciu Romy, obiecuje zrobic je w najblizszej kolejnosci :) Pozdrawiam, Matti Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jimi Re: Metamorfozy Gliwic - ruszylo!!! IP: *.czarnecki.silesianet.pl 05.02.02, 21:59 I jeszcze raz - wspaniała robota. Pogratulowac!!! Jedno zdjęcie odnowionych kamieniczek na Zwycięstwa jest szczególne - idealnie zakomponowane. Tak mi się spodobało, że od razu wylądowało na tapecie w komputerku. Gratuluję ujęcia - miasto, pomimo ruchu ulicznego w chyba najbardziej ruchliwej jego części nagle wygląda po prostu bajkowo, o tego jeszcze ta plątanina kabli, dekoracji i charakterystyczne podwieszane lampy - cudeńko (Matti - koniecznie sobie na to copyright zarezerwuj ;))))) Pomyśleć, ze tyle razy człowiek tam chodzi i nie widzi... hmm... chyba jesteśmy bardziej zabiegani niż myślimy... Pozdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matti Re: Metamorfozy Gliwic - ruszylo!!! IP: *.bmj.net.pl 05.02.02, 22:26 Gość portalu: Jimi napisał(a): > > Jedno zdjęcie odnowionych kamieniczek na Zwycięstwa jest szczególne - idealnie > zakomponowane. Tak mi się spodobało, że od razu wylądowało na tapecie w > komputerku. Gratuluję ujęcia - miasto, pomimo ruchu ulicznego w chyba > najbardziej ruchliwej jego części nagle wygląda po prostu bajkowo, o tego > jeszcze ta plątanina kabli, dekoracji i charakterystyczne podwieszane lampy - > cudeńko (Matti - koniecznie sobie na to copyright zarezerwuj ;))))) > Dzieki :) Ciesze sie, ze moje badz co badz zupelnie amatorskie podejcie do fotografii przynioslo nienajgorszy efekt. > Pomyśleć, ze tyle razy człowiek tam chodzi i nie widzi... hmm... chyba jesteśmy > > bardziej zabiegani niż myślimy... > Pozdrówka W ramach kontrastu proponuje zajrzec na swietna strone www.ogliwicach.phg.pl - a zwlaszcza do dzialu 'Foto' ze zdjeciami centrum miasta z poczatku XX wieku. Pozdr. Matti Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jimi Re: Metamorfozy Gliwic - ruszylo!!! IP: *.czarnecki.silesianet.pl 05.02.02, 23:15 Dzięki za linka!! Obejrzałem wszystkie zdjęcia, przeczytałem komentarz - to bardzo piękna i pouczająca "podróż" - polecam wszystkim. Jestem pod podwójnym wrażeniem. Wasz Barfly Odpowiedz Link Zgłoś
emerson Re: Metamorfozy Gliwic - ruszylo!!! 05.02.02, 23:43 Co tu dużo pisać- po prostu Polak potrafi- i to jak szybko!!!! :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Metamorfozy Gliwic - ruszylo!!! 05.02.02, 23:57 Profesjonalnie zrobione zdjecia i ich wybor. Musze przyznac, ze to co wy zrobiliscie moge okreslic jednym slowem WORLD CLASS. Nasze "dziouchy" maja nie tylko w pys.. no i Martin tez. Nie wiedzialem, ze tutaj wiecej osob ma powiazanie do technikum lacznosci Odpowiedz Link Zgłoś
zocker Zagadka na dobranoc (dla Ballesta / Bellestrema) 12.02.02, 22:06 Na którym zdjęciu ze strony www.gliwiczanie.of.pl jest widoczny budynek byłej dyrekcji generalnej koncernu BALLESTREM ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ballest Re: Zagadka na dobranoc (dla Ballesta / Bellestrema) IP: 62.27.136.* 12.02.02, 22:48 Nie chce teraz jeszcze raz do tych zdjec zagladac, ale Dyrekcja "Moich" Zakladow byla na przeciw MKPiK na ulica M.Strzody. Villa Caro tez nalezala do Familii Ballestrem i ona podarowalo ja miastu Gleiwitz. Hi Zocker skad Ty to wiesz, zaczales sie interesowac moja Familia???? Byla kiedys najbogatsza na Slasku, miala posiadlosci w Rumunii , na Wegrzech A moj prapraopa byl prezydentem Reichstagu. Zocker cieszy mnie ze sie zaczynasz nami interesowac, odwiedz Schloss PLAWNIOWITZ.(Flössingen) PROSZE !!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zocker Zagadka na dzieńdobry (dla Ballesta / Bellestrema) 13.02.02, 07:04 Gość portalu: Ballest napisał(a): > Nie chce teraz jeszcze raz do tych zdjec zagladac, ale Dyrekcja "Moich" > Zakladow byla na przeciw MKPiK na ulica M.Strzody. Prawie dobrze. Bo po pierwsze nie zupełnie na przeciw, a trochę w bok, a po drugie MPiK-u nie ma tam już od ok. 15 lat. Teraz MPiK znajdujduje na gliwickim rynku na wprost (nie licząc ratusza) byłej siedziby innego śląskiego koncernu. Jakiego ? Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Zagadka na dzieńdobry (dla Ballesta / Bellestrema) 13.02.02, 10:33 Zocker jestes nauczycielem z zawodu??? Nie wiem jakiego , ale w Gliwicach ich za duzo nie bylo,musialbym sie ojca zapytac, ale juz nie zyje. Przypuszczam ze to by mogly byc Huldchinsky - Werke , pozniej Vereinigte Oberschlesische Hüttennwerke ( potocznie nazywane Fotze ohne Haare ) Ich siedziba nie jest na rynku, jak cos wiesz to napisz a nie baw sie w zgaduj zgadule, Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Zagadka na dzieńdobry (dla Ballesta / Bellestrema) 13.02.02, 10:38 W zamian Link do Ballestremow. www.2mat.com.pl/kochcice/franc.htm Odpowiedz Link Zgłoś
zocker Re: Zagadka na dzieńdobry (dla Ballesta / Bellestrema) 13.02.02, 21:13 ballest napisał(a): > Zocker jestes nauczycielem z zawodu??? Pudło :-) > Przypuszczam ze to by mogly byc Huldchinsky - Werke , pozniej Vereinigte > Oberschlesische Hüttennwerke ( potocznie nazywane Fotze ohne Haare ) Pudło :-) W budynku obecnego (byłego ?) klubu Gwarek była dyrekcja grupy kapitałowej Schaffgotsch. Biura obejmowały też budynki od strony dzisiejszej ul. Zwycięstwa. Więcej też nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johan Re: Metamorfozy Gliwic - ruszylo!!! IP: 195.94.208.* 13.02.02, 11:05 a mozna podeslac wlasne zdjęcia? Tzn. zdjęcia z Gliwic wykonane przez siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ballest Re: Metamorfozy Gliwic - ruszylo!!! IP: 10.145.112.* 13.02.02, 12:43 Johan jak masz cos to wyslij, a sie nie pytej!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matti Re: Metamorfozy Gliwic - ruszylo!!! IP: *.bmj.net.pl 13.02.02, 20:50 Gość portalu: Johan napisał(a): > a mozna podeslac wlasne zdjęcia? Tzn. zdjęcia z Gliwic wykonane przez siebie. > Jasne - takie jest wlasnie zalozenie tej strony, aby rozwijac ja o nowe pomysly, czy zdjecia. Wyslij na podany na niej adres. Pozdrawiam, Matti Odpowiedz Link Zgłoś
ivo Re: Metamorfozy Gliwic - ruszylo!!! 15.02.02, 14:08 sliczne zdjecia i bardzo milo ze tez na tych zdjeciach jestescie, od poczatku istnienia gazety w internecie czytam ja na dziendobry oczywiscie od czasu istnienia gliwickiego forum zaczynam tam moja lekture, na gderanie z wami przewaznie nie starcza mi czasu, czasami bym tak cos odpisala ale jak to przemysle to mi moja zlosc przechodzi i tak zostaje tylko czytelniczka waszego forum, moze byscie kiedys w czasie wakacji urzadzili takie spotkamie chetnie sie dolacze. dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pieron Re: Metamorfozy Gliwic - ruszylo!!! IP: *.dip.t-dialin.net 15.02.02, 20:31 Jo tysz - Odpowiedz Link Zgłoś
krupniok Re: Metamorfozy Gliwic - ruszylo!!! 15.02.02, 20:59 Gość portalu: Pieron napisał(a): > Jo tysz - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pieron Do Krupnioka IP: *.dip.t-dialin.net 15.02.02, 21:05 Jo je blank, ale to blank ruhig i fest pszaja Frelkom. Tak , co niy boj zaba- zaba sama boi-. Odpowiedz Link Zgłoś
sebush Re: Metamorfozy Gliwic - ruszylo!!! 15.02.02, 21:00 A kiedy planujecie nastepna sesje zdjeciowa??? W ten weekend pogoda ma dopisywac, mozna by tak sfotografowac dworzec w Gliwicach, proponowalbym tez budynki np. szkol srednich - to tak a propos watku o najlepszym LO w Gliwicach!? Sebush :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Metamorfozy Gliwic - ruszylo!!! 15.02.02, 21:36 Jou wiem, ze za moje wtykanie palca do rany sie zoden spotkac ze mna nie bedzie chciou.Wlasciwie wystarczy jak juz mi moje Wroclawianki zawsze nazdajom. Cieszy mnie ale , ze choc moje poglady znaja, ale mnie zawsze tak goscinnie przyjma. Z drugiej strony chcialbym poznac takie osoby jak Magi. Megi, Ee, Jimmi, Matti, Piotlika, kuzza, itd. Ze zdjec chcialbym widziec naprawde RADIOSTACJE bo z tej jest Gliwice znane na calym swiecie, nie napisze DLACZEGO ????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pieron Re: Metamorfozy Gliwic - ruszylo!!! IP: *.dip.t-dialin.net 15.02.02, 21:42 je taki swiyntyj pamiynci Gliwiczok, ker< to jakos tam opisou - znosz go ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johann Re: Metamorfozy Gliwic - ruszylo!!! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 15.02.02, 23:07 Mogę wam przesłać zdjęcie radiostacji z 1938 roku, razem z autostradą, co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pieron Re: Metamorfozy Gliwic - ruszylo!!! IP: *.dip.t-dialin.net 15.02.02, 23:48 chopie zuoty 1 - tosz ino dowej !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg Re: Metamorfozy Gliwic - ruszylo!!! IP: 192.168.0.* 16.02.02, 05:27 Gość portalu: Pieron napisał(a): > Jo tysz - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pieron Re: Metamorfozy Gliwic - ruszylo!!! IP: *.dip.t-dialin.net 16.02.02, 11:06 Meg, jo wiedziou zawsze i zawsze to godou"Ty mosz gowa na karku". PS Ktos w tym towarzystwie musi czimac rynka na pulsie, pra ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jimi Re: Metamorfozy Gliwic - ruszylo!!! IP: *.czarnecki.silesianet.pl 17.02.02, 23:48 Nno!! Właśnie wróciłem z prawie całodziennej wycieczki zdjęciowej (są też zdjęcia nocne) Trzymajcie kciuki, żeby radiostacja przynajmniej wyszła :)) a tak poza wszystkim: To NASZE wspólne miasto jest naprawdę niemożliwie piękne :))) Matti - jak będą odbitki, jest możliwość zeskanować co bardziej udane i wrzucić na wiadomą stronę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: Metamorfozy Gliwic - ruszylo!!! IP: *.dip.t-dialin.net 18.02.02, 00:03 no tosz czekomy na te nowe i napewno fajne zdjyncia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Metamorfozy Gliwic - ruszylo!!! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 18.02.02, 04:18 <a href="www">w</a> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magiczna Re: Metamorfozy Gliwic - ruszylo!!! IP: *.bmj.net.pl 18.02.02, 09:36 Gość portalu: Jimi napisał(a): > Matti - jak będą odbitki, jest możliwość zeskanować co bardziej udane i wrzucić > na wiadomą stronę? Ja co prawda nie Matti, ale jako pelnoprawna malzonka jestem w stanie odpowiedziec w jego imieniu ;))))))) Jimi, jak wywolasz fotki to skontaktuj sie z nami, OK? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: Metamorfozy Gliwic - ruszylo!!! IP: *.dip.t-dialin.net 18.02.02, 10:58 Tfu, tfu, tfu. Odpowiedz Link Zgłoś
krupniok Re: Metamorfozy Gliwic - ruszylo!!! 18.02.02, 19:53 Gość portalu: Jimi napisał(a): > Nno!! > Właśnie wróciłem z prawie całodziennej wycieczki zdjęciowej (są też zdjęcia > nocne) Trzymajcie kciuki, żeby radiostacja przynajmniej wyszła :)) ------------------------------------- Jimi Kole turmu, ganc po ćmoku, tyroł ktoś i kukoł wokół. W kabsie jakli ... ciee fanzola !!! Chycił choćby za pistola ! Nagle szczelył: czask i blic. Stało siy co ? Niy, to nic. To był Jimi Niykłótliwy, hopek dobry a poczciwy. Borok bez noc po Gliwicach loto, coby do nos zrobić foto. Zycza mu spokojnyj rynki I za wszytko godom dziynki. Krupniok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jimi Re: Metamorfozy Gliwic - ruszylo!!! IP: *.czarnecki.silesianet.pl 18.02.02, 20:35 Hej!! Krupniok - to ja Ci dziękuję!! To było super! :))) Teraz obyś był dobrym prorokiem - jutro po 12.00 się okaże czy zdjątka wyszły... Jak nie to niech mnie szlag - pójdę jeszcze raz, dwa i ile tam trzeba - po czymś takim nie mogę Was przecież zawieść (jejku! - chyba tak to się pisze :)) Dam znać jak coś się wykluje :)) Pozdrówka wieeeelka! krupniok napisał(a): > Gość portalu: Jimi napisał(a): > > > Nno!! > > Właśnie wróciłem z prawie całodziennej wycieczki zdjęciowej (są też zdjęci > a > > nocne) Trzymajcie kciuki, żeby radiostacja przynajmniej wyszła :)) > > ------------------------------------- > > Jimi > > > Kole turmu, ganc po ćmoku, > tyroł ktoś i kukoł wokół. > > W kabsie jakli ... ciee fanzola !!! > Chycił choćby za pistola ! > > Nagle szczelył: czask i blic. > Stało siy co ? Niy, to nic. > > To był Jimi Niykłótliwy, > hopek dobry a poczciwy. > > Borok bez noc po Gliwicach loto, > coby do nos zrobić foto. > > Zycza mu spokojnyj rynki > I za wszytko godom dziynki. > > > Krupniok > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pieron Do Krupnioka IP: *.dip.t-dialin.net 19.02.02, 11:41 Do Krupnioka Jo Cie zas niy spuszczom z oka Jo Cie czytou blank dokuadnie I Ci powia Szkryklosz fajnie Jo Cie jeszcze tysz opisza Powia - Krupniok - potym cisza Tak to je dyc sam na forum Godka godkom Zmora morom Krupniok, zymlok abo wurszt Rombnou Pieron - puc na "ruszt" Tera zech Cie przigrylowou Bos sie konsek w "pela" schowou Kozdy co choc roz Krupnioka piyk Wiy, co Krupniok z hicy pynk. Extrach konsek zuomou rym Cobys wiedziou ze jo wiym Pyrsk ! Odpowiedz Link Zgłoś
krupniok Do Pierona 20.02.02, 06:42 Ty Pieronie ! Ty owado ! (jak to moja ciotka pado). Ty siy myślisz, że coś wiysz, to Ci powiym, że jo tyż. Bestuż pozór musisz dować, bo zacznymy siy fantować. Czep siy lepij Twojij freli, mie dej pokój w mojij "peli". Jo tyż nic niy byda godoł, ino dalij rymy skłodoł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pieron Re: Do Pierona IP: *.dip.t-dialin.net 20.02.02, 11:47 Acha ! To rozumia To je godka Dobrze prawi Twoja ciotka Kej zes spomniou Zas o freli Zaroch kapnou "Kurcze pieli !" Tera`ch zicher Tera wiym Ida szkryklac Nowy rym Jo tam w fanty Sie niy bawia Szkryklom rymy Elwrow bawia Baba , chop Czi jaki bies Mie je egal wiersz je wiersz Ale, ale ! Coby sam tak niy stanouo Powia krotko "serce biouo" Serce biouo wiyncyj fest Boch blefowou z "wiym ktos jest" Tera wszyske sie sam smiejom Taki zy mie slonski Pieron Kozdo je motoda dobro Coby kapnonc co sie "joduo" Na tyj sam przenosni koncza Ida skokac zas po "uonczach" Pyrsk ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ballest Re: Do Jimmi IP: 2.3.STABLE* / 10.145.112.* 20.02.02, 12:21 Jimmi, a kiedy bydymy te zdjecia uoglondac mogli !!!!! Napisz nom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hermann Re: Do Jimmi IP: *.dip.t-dialin.net 20.02.02, 19:44 home.arcor.de/scheuerhader/images/16_small.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jimi Re: Do Jimmi IP: *.czarnecki.silesianet.pl 20.02.02, 19:52 Najprawdopodobniej będą już jutro :)) Hermann - no, aż taka ładna mi ta radiostacja nie wyszła :(( ... ale ocenicie sami. Z góry proszę o wyrozumiałość. To mój absolutny debiut. Pozdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
arkop Re: Do Jimmi 21.02.02, 05:11 CZY NAPRAWDE NIKOGO NIE INTERESUJA LOSY DOMENY WWW.GLIWICE.COM? Odpowiedz Link Zgłoś
krupniok Re: Do Pierona 21.02.02, 07:04 Gość portalu: Pieron napisał(a): > ... > Boch blefowou z "wiym ktos jest" > Tera wszyske sie sam smiejom > Taki zy mie slonski Pieron > ... O Pieronie, owado rzadna ! Jo Cie jeszcze kejś dopadna. To niy piyknie i niy można, Ze Krupnioka robić bozna. Krupniok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pieron Re: Do Krupnioka IP: *.dip.t-dialin.net 21.02.02, 07:50 Jo je Pieron z zasadami Szkryklom zdania z podtekstami Ty zes kapnou jedyn z nich Tera dalyj byda cis Mozno sam zrobiymy szpas (Widza co mosz na to czas) Piyrszy z eki wezna temat Konik-hobby - oto schemat No to powiydz "w czym sie znosz" A jo tam skeruja cios Zbiyrosz znaczki, czytosz cos Abo sie na wicach znosz Podej sam do rymu typ A jo z Tobom byda plyt Mozno ale przindzie tak Co sie stoniesz konsek wspak Na tyn zas krytyczny fal Jo odbijom "z gory" bal Sam sie liczy ino szpas Bezto czekom - wez se czas Mozno inkszo blank idea Krupniok ciepnie sam na sztela Na som koniec wrocic musza Stary temat zas pobrusza Jo ech pedziou Co zech "wiedziou" A Tys tysz tak samo "cis" Szepnij cicho - co Ty wiysz ? Szepnij cicho - zgodnij kaj A jo czekom. Ciau, baj baj ! Odpowiedz Link Zgłoś
krupniok Re: Do Pierona 21.02.02, 22:45 Gość portalu: Pieron napisał(a): > Jo je Pieron z zasadami > Szkryklom zdania z podtekstami > Ty zes kapnou jedyn z nich > Tera dalyj byda cis > Mozno sam zrobiymy szpas > (Widza co mosz na to czas) > ... > Na som koniec wrocic musza > Stary temat zas pobrusza > Jo ech pedziou > Co zech "wiedziou" > A Tys tysz tak samo "cis" > Szepnij cicho - co Ty wiysz ? > Szepnij cicho - zgodnij kaj > A jo czekom. Ciau, baj baj ! > --------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pieron Re: Do Krupnioka IP: *.dip.t-dialin.net 22.02.02, 11:34 Pyrsk ! Widza zgodne mysli momy Oba wiymy wszysko dyc Sokratesa dobrze znomy To bou "Pieron" szkryklou sztyjc Wiym co pedziou Pieron tyn On niy wiedziou przeca nic Sam zech kliknou zadny rym Tera sie naczyno PIC Flecious sam jak flauma w kompot Bys jak Krupniok pynknonc chciou No to puc zmiyniymy komplot Przeca szpas tysz bydziesz miou Jo "rymowi" niy popuszcza I Krupnioka byda jesc Ino konsek Cie podpuszcza I niy godej jeszcze czesc Przeca fajnie stowiosz rymy I na szpasie tysz sie znosz Puc za inkszych sie weznymy Komu sam by natrzyc nos(?) Jo by proponowou - - Meg ! Tak frelka CIHO WODA Kero cicho zrywo brzeg Terach jyj nadepnou noga(?) No to bydzie ale larmo Jak to?! Frelce natrzyc nos?! Meg niy szkryklo przeca darmo Niych opisze ONA nos Ale coby miaua powod To pokilac nom jom cza Niych no sam pokoze dowod Co na szpasie "tez sie zna" Na tym polskim zgoua rymie Pretekst podouch Frelce tyj Nich pokoze co w Niyj dzymie Dobry niych sam warzy klyj Niych ta Frelka tak rozsondno Rymy kleji wele nos Bo jak niy to byda Frelce - No !!! Dalyj sam naciyrou nos. PS Prosza coby zodyn pieron Sie niy fukou za tyn rym Bo jo niyma taki jeron Co na darmo robi dym Kogo biera na tapeta Tego jo szanuja fest Prawie boua to "Kobieta" Keryjch dzisio posuou tekst. Pyrsk ! Odpowiedz Link Zgłoś
krupniok Re: Do Pierona o Meg 22.02.02, 21:21 Gość portalu: Pieron napisał(a): ... > > Ino konsek Cie podpuszcza > I niy godej jeszcze czesc > Przeca fajnie stowiosz rymy > I na szpasie tysz sie znosz > Puc za inkszych sie weznymy > Komu sam by natrzyc nos(?) > > Jo by proponowou - - Meg ! > Tako frelka CIHO WODA > Kero cicho zrywo brzeg > Terach jyj nadepnou noga(?) > > ... --------------------------------------------------------------------- OK, jeszce roz sprobuja. Meg Coch by sam o Meg móg pedzieć, co by drugie chcieli wiedzieć ? Dzioucha niy jest sam niyznano, downo w forum zapisano. Pisze tyż w Tarnowskich Gorach, i na drugich miejskich forach. Czasym se odwiedzo Zobrze, we Wrocławiu tyż ij dobrze. Spotkosz jom na psychologii, choć uczono w technologii. No i wszyndzie swoje zdanie, mondro baba - mom uznanie. A jak godo – to ganc krótko, nic gupigo, choć malutko. Czasym ciepnie ino zdanie, abo jedne zapytanie. Tu niy styknie, durch marudzić, potrza myśleć, gowa trudzić. Meg - natura romantyczno, niy jak „osa” - ta Magiczno. W wiyrsze nojprzód siy wczytuje, potym nom je sam wstukuje. Roz o wiośnie, o ksiynżycu, abo wogle, tak o życiu. Za to wszyńscy ij sam pszajom, i za swoja wszyndzie majom. krupniok ------------------------------ Ale żech ij prziładowoł, no niy? Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: Do Pierona o Meg 22.02.02, 21:33 krupniok napisał(a): tyle wazeliny, że aż się boję jakie prawdziwe myśli ukrywa :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
krupniok Re: Do Pierona o Meg 22.02.02, 23:39 meg_s napisał(a): > > tyle wazeliny, że aż się boję jakie prawdziwe myśli ukrywa :-))) > So ist das manchmal mit der Meg, mit einem Satz wischt sie dich weg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pieron Do Krupnioka i do Meg i do Ballesta IP: *.dip.t-dialin.net 23.02.02, 10:05 No tosz widza momy szpas Ale coby niy ponsc w las Cza nom sebrac sam sie w kupa Na kozdego wezna lupa Meg sie mozno tysz przeuomie Szkryknie rym o Ciebie, o mie Tera kolyj na Ballesta Jymu cza prostowac cesta To je karlus fest morowy I do szpasu tysz gotowy Jedyn on mankamynt mo Pieron sie na wszyskim zno Umi frelkom fajnie godac Ino cza mu temat podac Niyroz juz podpusciou Wos Ale za to dostou w nos Dostou w nos od jednyj frelki Kero zamynt robi wielki Niymartw sie Ballescie nic Frelka ta dostanie pic Popic jyj tysz kerys do Kerys co jom dobrze zno Ale tera niy tyn czas Tera cza sam robic szpas Proponuja bezto tera Krupniok stowiej Ty litera Jak Ty widzisz sam Ballesta ? We literach idz ta cesta Krok po kroku dalyj idz Opisz go bo chciou sie skryc Odpowiedz Link Zgłoś
krupniok Re: Do Krupnioka i do Meg i do Ballesta 23.02.02, 18:46 Gość portalu: Pieron napisał(a): > No tosz widza momy szpas > Ale coby niy ponsc w las > Cza nom sebrac sam sie w kupa > Na kozdego wezna lupa > Meg sie mozno tysz przeuomie > Szkryknie rym o Ciebie, o mie > Tera kolyj na Ballesta > Jymu cza prostowac cesta ... > Proponuja bezto tera > Krupniok stowiej Ty litera > Jak Ty widzisz sam Ballesta ? > We literach idz ta cesta > Krok po kroku dalyj idz > Opisz go bo chciou sie skryc > ------------------------------------------------------------------ Ballest A na forum, jak we burzy, Ballest zaś sam wszyskich wkurzył. Wpadło mu coś zaś do gowy, gupi tymat podoł nowy. Nic do niego niy dociyro, choć ze wszyskich stron obrywo. Mózg mo chyba hebanowy, taki śniego twardogłowy. Wszyskie prowdy, argumynty, zbijo zawsze tym lamyntym: „niy w tymacie pisaliście, - napadocie osobiście” Na to niy ma medycyny - staro prowda podom yny: Kto gupimu roz przeboczy, niebo na pewno zoboczy. Za take dobre uczynki, mo siy odpust z bożyj rynki. krupniok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pieron Re: Do Krupnioka i do Meg i do Ballesta IP: *.dip.t-dialin.net 24.02.02, 01:09 Jo Ballesta bardzo lubia I choc czasym sie sam czubia Powiym prawie - rzek bych nic Ballest - Elwer - Szpas i pic Czamu wszyske sie sam mocie Jak ta sliwka we kompocie Przeca COBY PROWDA RZEC Cza byc Ballest - godac wstecz Wstecz niy kozdy myslec chce Wstecz to prowda kero wrze Sie juz warzy, prysko aze Nowo wizja "wam pokaze" Kera sam z tych prowdoludkow Wiy kaj prowda tyko skutkow Kery mo ta chync i lust Niy naciskac durch na spust Jedna sie ugrazie w jynzyk Drugi kuko prosto w ksiynzyc Ale zodyn , zodno tysz Niywiy kaj cza dalyj plys Ballest chyciou wontek tyn Ino popod konsek w ciyn Mozno przindzie taki czas Kery skludzi w kouko "nas" Mozno kerys bydzie chciou Coby drugi mu zas pszou Mozno kerys czuje to I wiy to co godom jo Cza nom przeca prowda rzec I szacunku konsek miec Ale prosza i tysz wola Niy narzekac zas na dola Kozdy niych sie chyci za sumiynie Te pokory dziynkczyniynie Niych pokoze sam pokora I odsuoni myslow sztora Jo Wom powia jak to je Chcesz zrozumiec- zrozum mie Pyrsk ! Odpowiedz Link Zgłoś
krupniok Re: Do Krupnioka i do Meg i do Ballesta 24.02.02, 12:17 Gość portalu: Pieron napisał(a): > ... > Kozdy niych sie chyci za sumiynie > Te pokory dziynkczyniynie > Niych pokoze sam pokora > I odsuoni myslow sztora > Jo Wom powia jak to je > Chcesz zrozumiec- zrozum mie > > --------------- Coch napisoł, je wysłane, i niy bydzie wymazane. Żebych świnstw niy pisoł winycyj, traca siy stond jak najpryndzyj. Moja gańba sam zostanie, mie to bydzie ukaranie krupniok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pieron Re: Do Krupnioka i do Meg i do Ballesta IP: *.dip.t-dialin.net 24.02.02, 13:38 Niymosz rechtu dej se pedziec Co tos pedziou - musious pedziec Toc dyskusja by prowadzic Cza sie czasym z sobom "wadzic" Kozdy mo miec swoje zdanie Tak tysz czekom sam na lanie Prosza piyknie sam kozdego Niych sie czimie wontku tego Mondro, zdrowo dyc krytyka Niy poradzi byc motyka Do przikuadu na Pierona Tera konsek popieronia Mu sie zdowo ze zno szpas A - Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: Do Pierona o Meg 23.02.02, 09:44 krupniok przysłał mi taki wierszyk, szkoda żeby się talent marnował: Prawdziwo meg Cos trza w koncu o meg pedziec coby mogla siy dowiedziec. Dzioucha sam niystety znano, downo w forum zapisano. Widac jom w Tarnowskich Gorach, i na wszynskich drugich forach. Czynsto wpieprzo siy na Zobrze, az mi ze tego juz niydobrze. Spotkosz jom na psychologii, zech juz dostol z tego fobii. No i wszyndzie swoje zdanie, w kólko te ij sranie w banie. Szczynsciym godo dosyc krótko, stara krowa, ta gupiutko. Gówno wiy, a sam doradzo, wszyndzie tyn swój kinol wsadzo. Tylko umiy durch marudzic, zamiast robic, rynce zbrudzic. Natura to okropnie wredno, drugie ludzie som ij jedno. W durne wiyrsze siy wyczytuje, potym bzdury wypisuje. O ksiynzycu i o wiosnie, smoli, az ci gula rosnie. Sam na forum, taki "gosc", to zaraza, jo mom dosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pieron Do Meg IP: *.dip.t-dialin.net 23.02.02, 10:13 Widza co sie znosz na szpasie. Jo to skomyntuja tak Na Krupnioka cza miec hak Wez kochano Meg dugopis I naszkryklej mauy opis Opisz jak Ty widzisz to Przeca szpas sie na cos zdo Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: Do Meg 23.02.02, 10:39 Gość portalu: Pieron napisał(a): > Widza co sie znosz na szpasie. > > Jo to skomyntuja tak > Na Krupnioka cza miec hak > Wez kochano Meg dugopis > I naszkryklej mauy opis > Opisz jak Ty widzisz to > Przeca szpas sie na cos zdo kudy mnie to waszych talentów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pieron Re: Do Meg IP: *.dip.t-dialin.net 23.02.02, 10:42 ot! niybydz tako skromno. niydej sie prosic - przeca szpas je szpas. Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: Do Meg 23.02.02, 19:01 Gość portalu: Pieron napisał(a): > przeca szpas je szpas. mam jednak wrażenie, że nasze "poczucia" humoru trochę się różnią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pieron Re: Do Meg IP: *.dip.t-dialin.net 24.02.02, 00:24 Pyrsk ! Poradza sie z Tobom zgodzic, ale prosza przedstow mi sam Twoje poczucie humoru, bo inaczyj to niystety niy wiym jak to odebrac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matti Re: Metamorfozy Gliwic - 2nd IP: *.bmj.net.pl 21.02.02, 21:12 I oto druga odslona - tym razem zdjecia autorstwa Jimiego. Zapraszamy! www.gliwiczanie.of.pl Matti Odpowiedz Link Zgłoś
krupniok Re: Metamorfozy Gliwic - 2nd 21.02.02, 21:21 Gość portalu: Matti napisał(a): > I oto druga odslona - tym razem zdjecia autorstwa Jimiego. > Zapraszamy! > > www.gliwiczanie.of.pl > > Matti Ale piykne te Gliwice ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jimi Re: Metamorfozy Gliwic - 2nd IP: *.czarnecki.silesianet.pl 21.02.02, 23:27 Magi i Matti - dzieki za poświęcenie Waszego czasu i dobrą robotę :)) Do oglądających - jeszcze raz proszę o wyrozumiałość dla debiutanta w kwestii zdjęć (szczególnie nocnych) Niedługo będą lepsze :)) Miłego oglądanka Pozdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ballest Re: Metamorfozy Gliwic - 2nd IP: 2.3.STABLE* / 10.145.112.* 22.02.02, 07:16 Jimmi, tych Twoich zdjec nie znalazlem ???? Gdzie je schowales??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emer Re: Metamorfozy Gliwic - 2nd IP: *.czarnecki.silesianet.pl 22.02.02, 09:20 Fotki Jimi'ego są w "albumach", łatwo trafic. Polecam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ballest Re: Metamorfozy Gliwic - 2nd IP: 2.3.STABLE* / 10.145.112.* 22.02.02, 09:42 Aller ACHTUNG!!!! Jimmi bardzo ladne zdjecia no i radiostacje tez zrobiles, dzieki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: Metamorfozy Gliwic - 2nd 22.02.02, 09:45 Adres do Ballesta free.of.pl/g/gliwiczanie/Jimmy/index1.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pieron Re: Metamorfozy Gliwic - 2nd IP: *.dip.t-dialin.net 23.02.02, 10:47 No to i jo musza sam autorowi tyj nowyj seri zdjync podziynkowac i tysz go pochwolic bo przeca piykne te zdjyncia zrobiou. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emer Re: Metamorfozy Gliwic - ruszylo!!! IP: *.czarnecki.silesianet.pl 25.02.02, 10:39 Uprzejmie donoszę, że Jimi działa dalej. Czekam niecierpliwie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matti Re: Metamorfozy Gliwic - NOWE IP: *.bmj.net.pl 04.03.02, 23:29 Witam, Nowe zdjecia (m.in. ze spotkania forumowiczow oraz do albumu Gliwic) zostaly dodane. Zapraszamy! M&M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: Metamorfozy Gliwic - NOWE IP: *.sympatico.ca 05.03.02, 04:35 Milo Was wszystkich poznac:) PS. hmmm, za to pod czolgiem mozecie znowu cos uslyszec; demonstracja sily? zwarci, gotowi do obrony? ...zwlaszcza Piotlik... zycie nie jest lekkie ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Re: Metamorfozy Gliwic - NOWE IP: *.dip.t-dialin.net 05.03.02, 05:56 Gość portalu: Mirek napisał(a): > Milo Was wszystkich poznac:) > > PS. hmmm, za to pod czolgiem mozecie znowu cos uslyszec; demonstracja sily? > zwarci, gotowi do obrony? ...zwlaszcza Piotlik... zycie nie jest lekkie ;)) to jawne swietowanie tzw. "wyzwolenia" gliwic.. Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: Metamorfozy Gliwic - NOWE 06.03.02, 08:52 Gość portalu: Mirek napisał(a): > Milo Was wszystkich poznac:) > > PS. hmmm, za to pod czolgiem mozecie znowu cos uslyszec; demonstracja sily? > zwarci, gotowi do obrony? ...zwlaszcza Piotlik... zycie nie jest lekkie ;)) Jo chyba tyn pancer jusz kajs´ widziou! mitglied.lycos.de/fritz137/pancer.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;-) Re: Metamorfozy Gliwic - NOWE IP: *.dip.t-dialin.net 06.03.02, 10:28 hanys_hans napisał(a): > Gość portalu: Mirek napisał(a): > > > Milo Was wszystkich poznac:) > > > > PS. hmmm, za to pod czolgiem mozecie znowu cos uslyszec; demonstracja sily > ? > > zwarci, gotowi do obrony? ...zwlaszcza Piotlik... zycie nie jest lekkie > ;)) > > Jo chyba tyn pancer jusz kajs´ widziou! > > <a href="http://mitglied.lycos.de/fritz137/pancer.jpg">mitglied.lycos.de/fritz1 > 37/pancer.jpg</a> jakby oni dwa taky mieli, to by se sami ta wojna wygrali... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg Re: Metamorfozy Gliwic - NOWE IP: 192.168.0.* 06.03.02, 12:48 Gość portalu: ;-) napisał(a): > jakby oni dwa taky mieli, to by se sami ta wojna wygrali... ale tylko przy współpracy J-23 Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: Metamorfozy Gliwic - NOWE 06.03.02, 13:00 Gość portalu: meg napisał(a): > Gość portalu: ;-) napisał(a): > > > jakby oni dwa taky mieli, to by se sami ta wojna wygrali... > > ale tylko przy współpracy J-23 > > meg, mosz na mys´li tego agynta abo tyn jabczok "patykym pisany" ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg Re: Metamorfozy Gliwic - NOWE IP: 192.168.0.* 06.03.02, 13:05 hanys_hans napisał(a): > meg, mosz na mys´li tego agynta abo tyn jabczok "patykym pisany" ? hihi - nie pisałam Hans Kloss - żeby się ktoś nie przyczepił, a o drugim znaczenie J-23 przypomniałam sobie, jak już wysłałam post, ale z drugiej strony to też by tak mogło być - dwie załogi na dopalaczu :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: Metamorfozy Gliwic - NOWE 06.03.02, 13:08 Gość portalu: meg napisał(a): > hanys_hans napisał(a): > > > meg, mosz na mys´li tego agynta abo tyn jabczok "patykym pisany" ? > > hihi - nie pisałam Hans Kloss - żeby się ktoś nie przyczepił, a o drugim > znaczenie J-23 przypomniałam sobie, jak już wysłałam post, ale z drugiej strony > > to też by tak mogło być - dwie załogi na dopalaczu :-))) > meg, teroski jusz kapuja czymu we tych szkloonkach niyma szuminoow! J-23 je dryn! free.of.pl/g/gliwiczanie/Spotkania/P3020006.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ballest Re: Metamorfozy Gliwic - NOWE IP: 2.3.STABLE* / 10.145.112.* 06.03.02, 13:36 Hans Kloss, to bou napewno jakis Niemiec, ale kto to jest J-23 ??? My na polskie filmy w doma nie patrzeli, przez to nie wiem, moze ktos mnie oswieci, co te dwa chopy robiyly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg Re: Metamorfozy Gliwic - NOWE IP: 192.168.0.* 06.03.02, 13:44 Gość portalu: Ballest napisał(a): > Hans Kloss, to bou napewno jakis Niemiec, ale kto to jest J-23 ??? > My na polskie filmy w doma nie patrzeli, przez to nie wiem, moze ktos mnie > oswieci, co te dwa chopy robiyly. serial "Stawka większa niż życie" agent Hans Kloss (a właściwie podszywający się pod niego osobnik) o pseudonimie szpiegowskim J-23 - ulokowany jako oficer Abwehry donosił radzieckim towarzyszom, a zdolny był okrutnie - to hasło "Brunner ty świnio" (p.wątek poczytejcie sobie") to też z tego serialu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pieron Re: Metamorfozy Gliwic - NOWE IP: *.dip.t-dialin.net 06.03.02, 14:01 Ballest sam sie mozno konsek "uswiadomisz": zls.mimuw.edu.pl/~alx/proba/bezpolskich/pa2-3/j_23.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ballest Re: Metamorfozy Gliwic - NOWE IP: 2.3.STABLE* / 10.145.112.* 06.03.02, 14:25 A wom papa pozwolou na takie filmy patrzec, Brunner bou napewno austriak albo sudtiroler Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pieron Re: Metamorfozy Gliwic - NOWE IP: *.dip.t-dialin.net 06.03.02, 14:33 niywiym kim bou richtik Brunner, ale wiym kim bou J23. "Konie ujechali Wyobrazcie sobie państwo dziki zachód Jest sobie farma, na farmie stoi ranczo, Nagle słychac strzelaninę pif, paf, Z rancza wypada farmer Zatykając studolarowymi banknotami Dziury po kulach pistoletowych Spiewa tę oto piesń oskarżenia (evrybady sing, sing) Już zapadł zmierzch, konie ujechali, A on z oddali prawdopodobnie już nie wróci sie | x2 Wyobrazcie sobie państwo dziki wschód Łunniki, sputniki, łunochody i drugije łunochody I z adnowo łunochoda wychodzi Kilkakrotnie wyższaja dziewica Smatri na lewo, smatri na prawo I piejut etuju piesń oskarżenia (Wsie piejut piesn, evrybady sing, sing) Już zapadł zmierzch, konie ujechali, A on z oddali prawdopodobnie już nie wróci sie | x2 Wyobrazcie sobie państwo polski dziki zachód Góry Sudety, Szklarska Poręba, zakręt smierci Po drodze jedzie gazik ogólnowojskowy, oczywista I na zakręcie spada w przepasć, i płonie Płonie pięc minut, pam, pam, param Płonie dziesięc minut, pam, pam, param, Po pół godzinie z gazika wychodzi kapitan Kloss I strzepując z rękawa nienagannie skrojonego garnituru niewidzialny pyłek Spiewa tę oto piesń oskarżenia Bruner! Ty swinio! (Evrybady sing, sing). Już zapadł zmierzch, konie ujechali, A on z oddali prawdopodobnie już nie wróci sie | x2 " Odpowiedz Link Zgłoś
lech_niedzielski Kobieca metamorfozya 10.03.02, 13:26 maniera.wbp.zabrze.pl/foto/humor/wice/original/kobieta%20(2).gif Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pieron Do Meg IP: *.dip.t-dialin.net 13.03.02, 18:56 Piykne te zdiyncia zrobiouas. DZIYNKI! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg Re: Do Meg IP: 192.168.0.* 13.03.02, 19:26 Gość portalu: Pieron napisał(a): > Piykne te zdiyncia zrobiouas. DZIYNKI! podziękujesz, jak pojadę do Łabęd :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pieron Re: Do Meg IP: *.dip.t-dialin.net 13.03.02, 19:32 Chyba mie Pieron szczeli. No to sie raduja jak Pieron! Pozdrow odymie couke Laband. PS Niystety niyma tam juz za wiela co by jeszcze sie nadowoauo do pokozania. Ale Pieron wiy(?) Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: Do Meg 13.03.02, 19:53 Meg, piykne zdjyncia ino z tym jednym cojs´ niypasuje: free.of.pl/g/gliwiczanie/Meg/rudy2.JPG zoomek mo byc´ ze lewy stroony a niy ze prawyj. We tym kos´ciele chrzciyu mie jeszcze tyn ostatni niymiecki ksioondz we Rudach besto zaro mi to potpaduo ze cojs´ sam niygro. Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: Do Meg 13.03.02, 20:18 hanys_hans napisał(a): > zoomek mo byc´ ze lewy stroony a niy ze prawyj. oczywiście - masz rację - skanowałyśmy to z Ee trochę w pośpiechu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ballest Re: Do Meg IP: *.dip0.t-ipconnect.de 13.03.02, 19:57 Jou tysz dzienkujam, richtig fajne zdjyncia, a kiedy pojedziesz do Plawniowitz, tam jest najfajniejszy zamek z calego Slonska??? Powiedz Marcinowi , ze jak przyjadam postawiam po piwie, jak zrobicie pora zdjec uot zamku Ballestrema. Villa Caro, to za mauo. Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: Do Meg 13.03.02, 20:18 Tak je richik. mitglied.lycos.de/fritz137/rudy02.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: Do Meg 13.03.02, 20:24 Gość portalu: ballest napisał(a): > Jou tysz dzienkujam, richtig fajne zdjyncia, a kiedy pojedziesz do Plawniowitz, kurcze, a myślałam że zrobię niespodziankę bez przypominania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pieron Re: Do Meg IP: *.dip.t-dialin.net 13.03.02, 20:25 Ballest tea es to zawalou! Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: Do Meg 13.03.02, 22:00 Sam moom pora zdjyncioow ze rudzkego kos´cioua mitglied.lycos.de/fritz137/rauden1.jpeg mitglied.lycos.de/fritz137/rauden2.jpeg mitglied.lycos.de/fritz137/rauden3.jpeg mitglied.lycos.de/fritz137/rauden4.jpeg mitglied.lycos.de/fritz137/rauden5.jpeg mitglied.lycos.de/fritz137/rauden6.jpeg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ballest Re: Do Meg IP: *.dip0.t-ipconnect.de 13.03.02, 23:41 Jeszcze miesiac i juz uech tam jest, jak nic nie wyszkoczy, bo nigdy nic nie wiadomo. Meg czymu jak mi sie Twoje zdjecia z gory sw.Anny laduje, to pisze Annaberg.jpg ? ;-)))* Przeciez , zes je tysz inaczy nazwac moglas, albo zrobil to Martin??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg Re: Do Meg IP: 192.168.0.* 14.03.02, 02:08 Gość portalu: Ballest napisał(a): > Meg czymu jak mi sie Twoje zdjecia z gory sw.Anny laduje, to pisze > Annaberg.jpg ? ;-)))* bo tak te pliki roboczo nazwałam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ballest Re: Do Meg i jej" Annabergu" IP: *.dip0.t-ipconnect.de 14.03.02, 06:00 Jak jeszcze roz tukej ktos napisze , ze Meg jest "polska nacjonalistka" ten dostanie ze mna "persönlich" do czynienia. Nacjonalistka, byc moze, ale wtedy niemiecka. :-))))* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg Re: Do Meg i jej IP: 192.168.0.* 14.03.02, 07:26 Gość portalu: Ballest napisał(a): ... to co napisał odczytałam uśmiech, ale i tak proszę - dajmy sobie w ogóle spokój z -izmami :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ballest Re: Do Meg IP: 2.3.STABLE* / 10.145.112.* 14.03.02, 09:06 Juz nie bydam tukej nikogo napasztowal, a Ciebie 100% nie, bo bys mi Plawniowice odmowila a na to sie nie mogam pozwolic. Odpowiedz Link Zgłoś