fesia 15.01.10, 09:52 Intelektualny background frankiewicza: 1. góralskie dowcipy - np. o proroku 2. żydowskie szmoncesy - wypełnienie losu 3. film "Miś" Barei - "niech nam żyje prezes naszego klubu" www.telewizja.gliwice.pl/artykul.php?id=2754 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zenobia kulturalne ZERO! Gliwiczanie chwytają się za łby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.10, 10:26 Na otwarciu szopki na rynku w Gliwicach, podszedł do Frankiewicza pewien wysoki i przystojny mężczyzna i przywitał się podając mu rękę. Po chwili jednak zszedł z pola widzenia, i długo rozmawiał z dwoma paniami stojącymi z boku. W trakcie kolędowania przez chór Politechniki Śląskiej, gość ten dał dowód na to że zna doskonale tekst jak i melodię, dosyć głośno podśpiewując. Powiedział że jest żydem i ze Frankiewicz również jest żydowskiego pochodzenia, ale obie urocze panie wzięły to za dobry żart, i jedynie przytakiwały mu, aby nie robić większego zamieszania sądząc że jest pod dobrą datą. Nie mam (a raczej nie miałam dotąd) nic do żydostwa, ale niech się trzyma z dala od niszczenia kultury i cywilizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
pr51 fesia fest pije i ma migawy 15.01.10, 11:19 > Powiedział że jest żydem i ze Frankiewicz również Specjalnie cię szukał po placu,, żeby ci trochę pobredzić do ucha? Od dawna masz te migawy? Stale, czy tylko po spożycziu? Odpowiedz Link Zgłoś
soron1 jakos tego zydostwa ZF nikt tu dotad nie forsowal 15.01.10, 11:33 > > Powiedział że jest żydem i ze Frankiewicz również > > Specjalnie cię szukał po placu,, żeby ci trochę pobredzić do ucha? > Od dawna masz te migawy? Stale, czy tylko po spożycziu? > poniewaz pierwszy raz sie stykam z tym tematem /jude/ naszego kochanego sloneczka, jestem sklonny w to uwierzyc. ale od tego akurat, ani mniej ani wiecej go milowac "nieustannie" nie przestane. jednak za GZUT, GZMO, czy hute 1- go maja, spuszcse mu manto w kazdy mozliwy mi sposob. oczywiscie zeby sprawa byla jasna, mam jeszcze wiecej dowodow wdziecznosci dla w/w, ale z braku czasu i niechcenia nie bede sie powtarzac. Odpowiedz Link Zgłoś
pr51 samozwańczy inteligent wierzy w głupotę 15.01.10, 16:36 > poniewaz pierwszy raz sie stykam z tym tematem /jude/ naszego kochanego slonecz > ka, jestem sklonny w to uwierzyc. Tylko głupota wierzy w głupotę. > oczywiscie zeby sprawa byla jasna, mam jeszcze wiecej dowodow wdziecznosci W Gliwicach wystarczył jeden pomnik wdzięczności. Soron1 nie musi stawiać drugiego. Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: 15.01.10, 11:36 po tym do kogo anonsujesz posta i komu odpowiadasz widać, że pijany jesteś już przed południem, wielopokoleniowy inteligencie z odzysku. ale się nie martwisz, przecież popiera cię inny odprysk, Morawiak. :D Odpowiedz Link Zgłoś
pr51 Rechot czy cóś 15.01.10, 16:38 > po tym do kogo anonsujesz posta i komu odpowiadasz widać, że pijany jesteś Nie ważne, czy fesia i zenobia, czy tylko w skrócie fobia. Obie po jednych pieniądzach. Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: Intelektualny background frankiewicza 15.01.10, 11:05 słuchając klucznika Jarczewskiego odnoszę wrażenie, że on zbłądził, że zszedł na manowce "bezczelnej, nachalnej i super nieuczciwej" propagandy nielicznych przeciwników prezydenta, którzy krytykują go tylko po to, żeby dorwać się do koryta obleganego dziś przez dwór Frankiewicza. pan Jarczewski w ostatnim czasie musiał przez nieuwagę, albo z powodu zimowej depresji na zbyt długo ugrzęznąć w lekturze Forum Gliwice - tego siedliska sfrustrowanych nieudaczników, wiecznie i ze wszystkiego niezadowolonych malkontentów i frajerów za darmo wylewających swoje żale i pokazujących gliwicką rzeczywistość niefiltrowaną przez różowe okulary. czytał zbyt długo i nazbyt wnikliwie. no i zaraził się oszołomstwem. ta lektura musiała spowodować w nim dzisiejsze załamanie nerwowe, którego efektem jest jakże pochopna i nieuzasadniona decyzja o rezygnacji z przewodniczenia Komisji Kultury i Sportu i to haniebne, szkalujące prezydenta i jego dwór wystąpienie w itvg. a przecież jest tyle dowodów na wspaniałość Frankiewicza, żeby wspomnieć chociażby jeden - pełen oddania i podziwu list pani prezes Grzesik, który został szybko doceniony przez tę samą itv, (która dziś publikuje te ohydne pomówienia Jarczewskiego)... i wyceniony konkretną kwotą w dotacji dla SAWRM. pan Jarczewski powinien się wstydzić. obraził nie tylko Frankiewicza i "wszystkich ludzi prezydenta", on obraził wszystkich mieszkańców, cały Naród. myślę, że wyrażę tu pogląd i głębokie przeświadczenie wszystkich obrażonych słowami Jarczewskiego dworzan - po tym, czego dopuścił się ten zdrajca i oszołom, nie można tego puścić płazem. bo co pomyślałby taki radny Kopała, którego przykładnie ukaraliśmy za w końcu błahostkę, która nie wyrządziła dworowi większej krzywdy? co pomyśleliby inni, którzy jak Jarczewski mogliby ulec zgniłej, reakcyjnej zarazie defetyzmu? dwór musi zareagować, bo może się okazać, że Jarczewski, to dopiero pierwsza cegła, która odpadła ze zmurszałego muru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kural zyd to i szmoncesy opowiada, nic dziwnego. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.10, 12:08 no a MIS Barei, jest niczym innym niz szmoncesem samym w sobie, no i odwroconym MSI bedacy swoistym PR jego osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: antysemityzm, to obciach. 15.01.10, 12:17 tego typu komentarze kompromitują was. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kural Re: antysemityzm, to obciach. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.10, 12:27 sss9 napisał: > tego typu komentarze kompromitują was. > > nas gliwiczan wystarczajaco kompromituje ZF bez wzgledu na wyglad jego czlonko(wstwa), wiec jedna lyzka diekciu wiecej lub mniej na forum, nie powinna miec znaczenia. pardon! a to ze w/w opowiada szmonczesy nie ja wymyslilem. Odpowiedz Link Zgłoś
st-ach Re: antysemityzm, to obciach. 15.01.10, 12:39 sss9 napisał: > tego typu komentarze kompromitują was. Mnie bardziej od "klasyki" przyswojonej czy na pokaz reprezentowanej przez daną osobę, interesują raczej"KONKRET-y" i "TO CO NAJWAŻNIEJSZE", czyli hasła wyborcze głoszone przez p. Frankiewicza przed każdymi wyborami. Tym konkretem w kwestii wypowiadanej przez radnego Jarczewskiego są nazwiska osób szykanowanych czy wręcz zwolnionych, których ten pan z wiadomych powodów nie mógł ujawnić- udzielając wywiadu, ale co nie oznacza że my tych nazwisk znać nie możemy a wręcz powinniśmy. Bo tak na prawdę nie chodzi o to że został ktoś zwolniony, ale kto i z jakiego powodu, żeby się nie okazało że bronimy bezwiednie i bezwzględnie każdego zwolnionego, nie znając okoliczności. Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: Intelektualny background frankiewicza 15.01.10, 14:05 prezydent odbył niełatwą, ale ciekawą rozmowę: www.telewizja.gliwice.pl/index.php z panem, nad którym widnieje wszystko mówiący bazgroł: www.24gliwice.pl/wiadomosci/wp-content/uploads/2010/01/dscf7586.jpg nie wiem jak wy, ale ja cieszę się chyba jeszcze bardziej niż Frankiewicz. nikt nie kompromituje go lepiej, niż on sam. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Intelektualny background frankiewicza IP: *.dip.t-dialin.net 15.01.10, 16:01 > nie wiem jak wy, ale ja cieszę się chyba jeszcze bardziej niż Frankiewicz. nikt > nie kompromituje go lepiej, niż on sam. :) Noooo nie wiem, bo fabryciusz też sie tym razem postarał:-) www.24gliwice.pl/wiadomosci/?p=14642#more-14642 Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: Intelektualny background frankiewicza 15.01.10, 16:22 Gość portalu: kibic napisał(a): > Noooo nie wiem, bo fabryciusz też sie tym razem postarał:-) > www.24gliwice.pl/wiadomosci/?p=14642#more-14642 gdyby przesunął się z aparatem jeszcze trochę w lewo, to wtedy mógłbyś go docenić, ale aż tyle odwagi w rynsztokowym nie mają. tu pokazał tylko, że prezydent chętnie obściskuje się z każdym młotkiem, byleby był gdzieś, kiedyś, wśród innych młotków popularny. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Intelektualny background frankiewicza IP: *.dip.t-dialin.net 15.01.10, 20:34 sss9 napisał: > gdyby przesunął się z aparatem jeszcze trochę w lewo, to wtedy mógłbyś go > docenić, ale aż tyle odwagi w rynsztokowym nie mają. Ja to widzę trochu inaczej;-) Myślę, ze fabrycjusz chciał pokazać, ze prezio mimo, ze ma już wybory przewalone, to nie jest jednak tym ostatnim:-) Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: Intelektualny background frankiewicza 16.01.10, 12:42 Gość portalu: kibic napisał(a): > Ja to widzę trochu inaczej;-) Myślę, ze fabrycjusz chciał pokazać, ze prezio > mimo, ze ma już wybory przewalone, to nie jest jednak tym ostatnim:-) on może nie jest taki ostatni, za to jego utrwalacze jak najbardziej mogą robić sobie zdjęcia pod wiadomym bohomazem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zajaks Re: Intelektualny background frankiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.10, 16:33 > z panem, nad którym widnieje wszystko mówiący bazgroł: > > www.24gliwice.pl/wiadomosci/wp-content/uploads/2010/01/dscf7586.jpg A niech cie! Teraz Golota powienien spuscic manto. A poniewaz za wszystko w Gliwicach odpowia prezydent Frankiewicz (zwlaszcza, ze katem oka widzi ten napis i dlatego tak sie smieje, wiec...). Ja cie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: euroalior Re: Intelektualny background frankiewicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.10, 14:18 fesiu a jak tam alior? płaci lepiej niż eurofirany? :) nurtuje mnie to pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re:Andrzej Jarczewski: Zapraszam do dyskusji 15.01.10, 17:02 Andrzej Jarczewski w komentarzach do filmu ivtg: Zapraszam do dyskusji o polityce kulturalnej Szanowni Uczestnicy tego forum. Problem polega na tym, że w styczniu radni dowiadują się z mediów o decyzji, która należy do ich kompetencji, ale została podjęta przez kogo innego już w październiku. Skoro zawiadamiają nas przez media, to i przez media odpowiadamy. Ci, którzy starają się tu mnie obrazić, kiepsko trafili. Nie będę z nimi polemizował, a zamiast tego - na mojej stronie internetowej w dziale "Polityka kulturalna" będę publikować dokumenty z różnych lat. Proszę jednak mnie nie poganiać, bo mam naprawdę dużo pracy. Przepraszam też miłośników Firefoxa: gdy pod koniec poprzedniego wieku zakładałem strony www - był tylko IE. Niestety pozostałem przy tamtej technologii, a zmiana wymaga czasu. Jak już jestem przy przepraszaniu, to przepraszam pana prezydenta za to "kulturalne zero". Powiedziałem prawdę, ale użyłem obcego mi słownictwa. Gdy tak człowieka ustawią przed kamerą i każą mówić - językowe błędy są nie do uniknięcia. Zwłaszcza jeżeli wiem, że mówię do kamienia. www.ajarczewski.republika.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hgw Re:Andrzej Jarczewski: Zapraszam do dyskusji IP: 85.17.146.* 15.01.10, 18:37 > Jak już jestem przy przepraszaniu, to > przepraszam pana prezydenta za to "kulturalne zero". .... Jak już zaczął przepraszać za swoje błędy językowe, to niech dorzuci jeszcze przeprosiny za blejtram, który mu się z płótnem malarskim pomylił i sekatorem chciał go przecinać. Sekatorem nie poradzi panie intelektualisto magistracki, tu by trzeba piłę do drewna użyć. @sss9 odbierze pocztę, bo także będzie musiał przepraszać Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re:Andrzej Jarczewski: Zapraszam do dyskusji 16.01.10, 12:39 Gość portalu: hgw napisał(a): Sekatorem nie poradzi panie intelektualisto magistracki, t > u > by trzeba piłę do drewna użyć. myślisz o pile mechanicznej? tą akurat wymachuje Frankiewicz. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: Intelektualny background frankiewicza 18.01.10, 12:51 Jarczewski dostał skrzydeł: www.ajarczewski.republika.pl/Poradnik/Poradnik.pdf kilka spostrzeżeń jest zabawnych, np. żal pod adresem referendystów za dołączenie radnych, niewinnych owieczek do wniosku o odwołanie wraz z prezydentem. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Intelektualny background frankiewicza IP: *.dip.t-dialin.net 18.01.10, 14:32 sss9 napisał: > Jarczewski dostał skrzydeł: > www.ajarczewski.republika.pl/Poradnik/Poradnik.pdf > kilka spostrzeżeń jest zabawnych, np. żal pod adresem referendystów za > dołączenie radnych, niewinnych owieczek do wniosku o odwołanie wraz z > prezydentem. :) :-))) Przyznaję, ze słuchając i czytając tego politycznego artyścinę z PO mam wrażenie, ze jestem obserwatorem kolejnej komisji hazardowo-kabaretowej, bo nie odbiega ta bidula wiele od Sekułów czy innych Karpiniuków:-) Mój prawy kciuk ciągnie okropnie w dół ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
fesia Re: Intelektualny background frankiewicza 19.01.10, 00:15 sss9 napisał: > Jarczewski dostał skrzydeł: oooo tak! Całkiem ODLECIAŁ :) W liscie do frankiewicza pisze: [...] "W Twoim przypadku obserwuję dość powolne, ale stałe i wyraźne obsuwanie się kulturowe, natomiast za plecami masz juz kompletną zgniliznę.[...]Dostęp „do ucha” dajesz osobom o kulturze ujemnej, na czym systematycznie tracisz. Starasz się też rozmawiać tylko z osobami głupszymi od siebie.[...]U Ciebie brak nowych myśli jest szczególnie dotkliwy. Zdradza Cię język, w którym nie ma juz jakichkolwiek odniesień kulturowych. Słyszę od wielu lat te same szablony w Twoich wypowiedziach, np. „nie kopać się z koniem”, „wypełnić kupon”, „na drzewo!”, „potraktować kogoś z buta”, „głupie do bólu” i – najwaŜzniejszy, najczęściej powtarzany, gdy rozmowa dotyczy politycznych przeciwników: „zabić!”. [..]Marek Jarzębowski - zidiociały klakier- miano jakie mu się powszechnie przydaje, aczkolwiek słuszne, nie oddaje istoty rzeczy.W jego przypadku mamy do czynienia z ubóstwieniem. To już nie jest wykonawca – to jest naczelny kapłan nowego wyznania. Jesteś dla niego „samym dobrem”. Niewielki potencjał intelektualny i mierne zdolności kompensuje żarliwa wiarą". www.ajarczewski.republika.pl/Poradnik/List.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
fesia sen wariata czyli program funkcjonalno-użytkowy 19.01.10, 00:38 Rewitalizacja zabytkowej Radiostacji Gliwickiej- Program Funkcjonalno-Użytkowy pomysłu Jarzebowskiego i Tomali, czyli jak pisze Jarczewski "zabawa małych chłopczyków z zapałkami w stodole,albo sen wariata".: www.ajarczewski.republika.pl/Poradnik/Koreferat.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: Intelektualny background frankiewicza 19.01.10, 18:21 przewodniczący zapowiedział rezygnację z funkcji, rozwinął skrzydła, trochę pofruwał po czym przysiadł i obserwuje rozwój wypadków: www.telewizja.gliwice.pl/index.php zaraz może się okazać, że Jarczewski niczego nie zapowiadał, o niczym nie opowiadał, a z jego strony internetowej znowu znikną treści niemiłe jego pryncypałowi... :))) i tylko Jarosław Wieczorek ma jeszcze dość odwagi cywilnej, żeby głośno zauważyć, że urzędnicy i radni w magistracie służą jedynie do wykonywania poleceń i podnoszenia rąk w takt grymasów Frankiewicza. na samodzielne i kreatywne myślenie nie ma tam miejsca, bo prezydent uważa, że ma na nie monopol. echhh... gdybyż on chociaż myślał... Odpowiedz Link Zgłoś