Dodaj do ulubionych

Bojowki nedzy ?

20.02.04, 19:37
Ostrzegam kazdego, ktory w nastepnych latach do Polski wrocic chce.
Wstepujac do UE Polacy jeszcze bardziej uswiadomia sobie roznice jaka dzieli
ich od Zachodu.
Jak wiadomo, ta roznica wywoluje zawisc, ktora konczy sie szantazem,
wyludzaniem, okupu byc moze mordem?
Z korupcja sie Polska tez do dzisiaj nie poradzila!
Poczekajcie chwile, za pare lat sytuacja sie zmieni i bojowki polskie, byc
moze rosyjskie, czy ukrainskie zostana rozbite a czlowiek bedzie sie znowu
bezpieczniej czul!
Czytajac wypowiedzi mlodych osob na Forum, to widze juz swiatelko na koncu
tunelu!
Obserwuj wątek
    • Gość: ADOLF Re: Bojowki nedzy ? IP: *.dip.t-dialin.net 20.02.04, 19:51
      BOGATE NIEMCY :

www.liga-kind.de/pages/verarm298.htm
    • Gość: ballest Re: Armut in Deutschland IP: *.dip.t-dialin.net 20.02.04, 19:55
      www.pm.ruhr-uni-bochum.de/pm1996/msg00075.html
    • Gość: ZATROSKANY Re: Deutschland ist pleite! IP: *.dip.t-dialin.net 20.02.04, 19:58
      www.politikforum.de/forum/archive/6/2001/12/1/12637
    • Gość: ballest Re:Deutschland ist pleite - Rezession steht bevor IP: *.dip.t-dialin.net 20.02.04, 19:59
      www.politikforum.de/forum/showthread.php?threadid=30869
    • Gość: ADOLF Re: Chronologie einer Pleite IP: *.dip.t-dialin.net 20.02.04, 20:02
      www.abendblatt.de/daten/2004/02/18/263657.html
      • Gość: bobek Do Adasia IP: *.dip.t-dialin.net 20.02.04, 20:34
        Lecz sie czlonku
    • Gość: kolcero Re: Bojowki nedzy ? IP: *.lns.access.uk.tiscali.com 20.02.04, 21:09
      Papcio, zaczynasz pisac takim szyfrem, ze chyba bede musial wcielis w zycie
      stare rozyjskie powiedzenie ;)
      • Gość: ADOLF Re: Bojowki nedzy ? IP: *.dip.t-dialin.net 20.02.04, 21:48
        Bujaj sie!
        • ballest Re: Bojowki nedzy ? 21.02.04, 02:03
          Ja nie bujam, taka jest PRAWDA! przeciez z wszystkich stron przyjezdzaja na
          SLASK "polskie bojowki" samochody krasc, mnie tez probowano samochod porwac,
          pozniej probowano mnie szantazowac, dobrze , ze sie w Polsce znam, do tego mam
          kolegow, ktorzy bez problemow zawsze panem sytuacji sa!
          Jak by nie to , to wracam zawsze pociagiem albo busem z powrotem!

Jesli bogaci emigranci znowu wroca, to sie zacznie najazd na nich, bo ONI maja!
          • hanys_hans Re: Bojowki nedzy ? 21.02.04, 07:07
            ballest napisała:

> Ja nie bujam, taka jest PRAWDA! przeciez z wszystkich stron przyjezdzaja na
            > SLASK "polskie bojowki" samochody krasc, mnie tez probowano samochod porwac,
            > pozniej probowano mnie szantazowac, dobrze , ze sie w Polsce znam, do tego
            mam
            > kolegow, ktorzy bez problemow zawsze panem sytuacji sa!
            > Jak by nie to , to wracam zawsze pociagiem albo busem z powrotem!
            >
            > Jesli bogaci emigranci znowu wroca, to sie zacznie najazd na nich, bo ONI
            maja!

schlesien.nwgw.de/biesiada2/Jo_niywyjada_stond.mp3
    • Gość: ballest Re: Bojowki nedzy ? IP: *.dip.t-dialin.net 21.02.04, 08:05
      www.bka.de/pks/pks2002/index2.html
      • hanys_hans Re: Bojowki nedzy ? 21.02.04, 08:17
        ballest napisała:

> Ja nie bujam, taka jest PRAWDA! przeciez z wszystkich stron przyjezdzaja na
        > SLASK "polskie bojowki" samochody krasc, mnie tez probowano samochod porwac,
        > pozniej probowano mnie szantazowac, dobrze , ze sie w Polsce znam, do tego
        mam
        > kolegow, ktorzy bez problemow zawsze panem sytuacji sa!
        > Jak by nie to , to wracam zawsze pociagiem albo busem z powrotem!
        >
        > Jesli bogaci emigranci znowu wroca, to sie zacznie najazd na nich, bo ONI
        maja!

schlesien.nwgw.de/biesiada2/Jo_niywyjada_stond.mp3
        • ballest Re: Bojowki nedzy ? 21.02.04, 09:53
          Jou tysz piszam, ze nie mocie wcale wracac:-)))'
          Jou üiszam, ze nie teraz, bo w Polsce jest naprawde niebezpiecznie.
          Jesli cos posiadasz, jestes bardzo zagrozony nie tylko placeniem haraczu, ale
          mozesz Twoja zamoznosc zyciem placic.
          Do dzisiaj tej kobiety z Hamburga nie znalezli, co sie do Polski przeniosla!
          Byc moze Polska zbuduje do "reemigrantow" dzielnice gdzie tylko sami miedzysoba
          mieszkac beda a chronione beda przez straznikow i szlaban!
          Wilcze Gardlo i Radlin pozdrawiaja.
    • laband Re: Bojowki nedzy ? 22.02.04, 12:44
      serwisy.gazeta.pl/metro/1715307,50146.html?skan=http%3A%2F%2Fbi.gazeta.pl%2Fim%2F1924%2Fm1924891.jpg
      • ballest Re: Bojowki nedzy ? 22.02.04, 19:17
        Czy to prawda?
        "Polske od lat zalewa antykatolicyzm, antyklerykalizm, poganstwo, polonofobia,
        upadek dobrych obyczajow, chamstwo i ciemnota, wtorny analfabetyzm, debilizm,
        nedza, upadek wartosci, powszechna i szalejaca korupcja, prywata,
        przestepczosc, mafijna polityka, najochydniejsze zbrodnie, zdrada stanu, zdrada
        Narodu i panstwa polskiego.

Nasza biedna Polska cofnela sie o okolo 135 lat w rozwoju, a o okolo 500 lat w
        obyczajach, to bardzo smutne i tragiczne ... "
        • ballest Re: Bojowki nedzy ? 22.02.04, 20:45
          "Prof. Dr. Jan Grajewski
          Richter am Obersten Gerichtshof der Republik Polen

Die Organisierte Kriminalität in Polen und ihre Verbindungen in Osteuropa

--------------------------------------------------------------------------------

Einführung
          In Polen hat sich die Organisierte Kriminalität als ein Phänomen entwickelt,
          das schon heute ein bedeutsames Sozialproblem und wegen übernationaler
          Verbindungen eine besondere und gefährliche Bedrohung der Rechtsordnung
          darstellt. "

www.lpb.bwue.de/publikat/eumafia/polen.htm
          • ballest Re: Bojowki nedzy ? 23.02.04, 10:04
            Tak ktos do mnie napisal:
            "ale wiesz, ze Polska to kraj oszustów, zbirów, morderców. Kiedys opisywali w
            gazecie, ze pewna rodzina chciala sobie wyremontowac rodzinny domek, wzieli
            kredyt i szukali przez ogloszenia z gazet najransza firme budowlana.
            Duzo firm bylo, ale jedna byla taka , ze i szybko i tanio zrobi. Rodzina sie
            umówila , zaprosila ta firme na pomiary. I wyobraz sobie pelne zaskoczenie dla
            rodziny - przyjechali panowie w garniturkach, pomierzyli i umówili sie jutro na
            zaliczke i podpisanie umowy. Rodzina bardzo zaskoczona sprawna obsuga,
            elegancka obsluga, az zdziwiona pytala sie szefa i ich chwalila - oni
            odpowiadaja, ze tak sie w unii pracuje teraz, ze mieli szczescie, ze ich
            znalezli , bo maja pelno roboty, ale , ze sa tak sprawni w pracy to remont
            bedzie szybki.
            I teraz ballest najwazniejsze - kiedy rodzina wziela zliczke z banku oni ,
            czyli ta firma zrobila w nocy napad na dom, zabila im syna, bandyci znali kazde
            pomieszczenie dzieki wstepnym ppomiarom - to okropna tragedia.
            Dlatego my swiecimy cala noc swiatla w pomieszczeniach.........."
            • wilym Ballest bez emocji 23.02.04, 13:55
              Szczerze mowiac troche zaczyna mnie juz brac to co piszesz.
              Moim zdaniem stsosujesz kryteria malo obiektywne, wyciagasz jakies jednostkowe
              przypadki i potem cytujesz je tutaj jako obraz codziennej rzeczywistosci w
              Polsce.
              Powiem Ci jedno: jest swiadomosc ogromnej przepasci materailnej dzielacej kraje
              starej unii od tych ktore wchodza, ale!
              1. Nie wiem skad bierzesz informacje o jakich bandach nedzy, itd. Moge Ci
              zaswiadczyc, ze grasujace hordy kieszonkowcow, zlodziei samochodow itd. to nie
              tylko polska specjalnosc. Sam obserwowalem w Niemczech (Neuss) jak pomiedzy
              domami w spokojnej dzielnicy mieszkalnej grasoway szajki mlodocianych zlodziei
              wlamujacych sie do aut po to, zeby zabrac np. radio. Mojego kuzyna spotkalo to
              juz dwa lub trzy razy - co ciekawe gang sklada sie z niemieckich licealistow z
              tzw. dobrych domow.
              2. Okradanie i napadanie - moi znajomi w Birmingahm po zakupieniu domu pierwsze
              co zrobili to zainstalowali kamery i kupili tytanowe drzwi po czym zabili
              gwozdzmi okna do ogrodu (zainstalowali sobie klime), poniewaz w dzielnicy w
              ktorej mieszkaja (osiedle domkow pracownikow jednego z tamtejszych
              uniwersytetow) wlamania do domow sa na porzadku dziennym. Caly teren objety
              jest monitoringiem, do tego dochodza tzw. patrole mieszkancow.
              3. Oklamywanie konumentow: zapomniales juz o skandalach z zatruta Coca-Cola,
              skazonymi kurczakami i dioksynami w Belgii? Wladze doskonale wiedzialy o tym co
              sie dzialo, ale sprawa wyszla dopiero po czasie. A do tego skandal, ktory
              wstrzasnal cala Europa: sprawa Marca Dutroux. To sa realia, podczas, gdy owe
              bandy, o ktorych piszesz to tylko twoj wymysl.
              Ballest! Zrozum jedno - bandziory, zlodzieje, pijacy, mordercy mieszkaja
              wszedzie. Natomiast wasz dobrobyt nie oszalamia juz tak jak kiedys, nie bedzie
              zadnych band biedy itd.
              Ci ktorzy na raub sie zalapali to zwykli przestepcy.
              • laband Re: Ballest bez emocji 23.02.04, 14:01
                Wilym, tak sie skuado ize mom we Birmingahm tysz familia i wia kto tam
                miyszko - dej pokoj zuodzieje som wszyndzie ale niy wszyndzie sie kradnie z
                takim rozmachym.

ps

kaj to sie smykou ostatni czas ize cie sam niy bouo?
                • wilym Re: Ballest bez emocji 23.02.04, 14:12
                  To sie mozno kiedy trefiymy na jakim piwie we Birmingham. Dobrzes pedziol, ze
                  zlodzieje soum wszyndzie. Co do rozmachu kradziezy - wszystko zolezy od formatu
                  zlodzieja!
                  A ostatnio faktycznie trochach sie szlajol, no a poza tym robota goni. W sobota
                  zegnolech karnawal w jednym fajnym miescie :-)))
                  • laband Re: Ballest bez emocji 23.02.04, 14:16
                    A jo sam mom prawie bezuch ze Laband.

A we Birmingahm to je i trocha Slonzokow!
                    • wilym Re: Ballest bez emocji 23.02.04, 14:17
                      To pozdrow Labyndziokow :-)))
                      Widzisz, o Slonzokach we Brimingham toch nie slyszol, ale wiym, ze nos je
                      wszyndzie moc!
                      • laband Re: Ballest bez emocji 23.02.04, 14:29
                        Dziynki za pozdrowiynia!

A tam som nawet Labandery we Birmingahm i to take co po polsku niy poradzom ino
                        po naszymu.
                        • wilym Re: Ballest bez emocji 23.02.04, 14:38
                          Obejrz, a w keryj tajli? Moi miyszkajoum we King's Heath!
                          • laband Re: Ballest bez emocji 23.02.04, 14:43
                            To je onkel od mamy, jeszcze ci to sam powia kedys (niyznom po piyrsze
                            angelskego a po druge musza se ta adresa juzas spytac) - bouech tam kedys ze
                            mojom tanty - to je stare gornicze osiedla domkow.
                            • laband Re: Ballest bez emocji 23.02.04, 14:47
                              je tam pora "starych slonskich Karlusow" (z kozdym rokym coroz to myniyj), kere
                              sie od czasu do czasu trefiajom
                              • ballest Birmingham 23.02.04, 20:30
                                Jou mom dobrego znajomego w Birmingham, to je tyn, co ze mnom zaklad przegrou,
                                bo nie wiedziou, ze Haus Widsor to niemiecki dwor krolewski!
                                Tyn bou zdziwiony, studiowany Anglik a tego nie wiedziou!
                                • ballest Re: Birmingham 23.02.04, 20:34
                                  naturalnie Windsor!
                                  • laband Re: Birmingham 23.02.04, 22:20
                                    je to tyn co zes sie z nim tak na Katowicach wadziou?
                                    • ballest Re: Birmingham 24.02.04, 05:09
                                      Niy, to je richtig Anglik o nazwisku Dix!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka