Dodaj do ulubionych

Katedra Piotra i Pawła

IP: *.imz.gliwice.pl 21.02.02, 12:51
Za miesiac biore tam slub. Czy ktos mial juz taka przyjemnosc ? Ile trzeba dac
ksiedzu ? Bo z tego co wiem ceny sa rozne.
Obserwuj wątek
    • Gość: Magiczna Re: Katedra Piotra i Pawła IP: *.bmj.net.pl 21.02.02, 13:52
      Cooooo? Ty slub??? Ja myslalam, ze Tys juz mezata!
      • Gość: Jagaa Re: Katedra Piotra i Pawła IP: *.imz.gliwice.pl 21.02.02, 14:54
        Hehe, no widzisz, mezata dopiero bede :P
        A ciekawe skad Ci sie wzielo, ze ja juz PO ?:)))
        • Gość: Magiczna Re: Katedra Piotra i Pawła IP: *.bmj.net.pl 21.02.02, 14:58
          A nie wiem, wydawalo mi sie, ze na HP mowilas o "swoim mezu"...no ale moze
          tylko mi sie zdawalo ;)
          • Gość: Ala Re: Katedra Piotra i Pawła IP: *.dip.t-dialin.net 21.02.02, 22:35
            Tfu, tfu, tfu.
      • Gość: Ala Re: Katedra Piotra i Pawła IP: *.dip.t-dialin.net 21.02.02, 22:34
        Tfu, tfu, tfu.
    • Gość: karol25 Re: Katedra Piotra i Pawła IP: 195.136.60.* 21.02.02, 15:38
      Moje gratulacje. Też chciałem wziąć ślub w Katedrze ale ksiądz zaśpiewał "co
      łaska" minimum 600 PLN (plus coś dla sióstr za przystrojenie). Wybrałem więc
      mały kościółek w górach gdzie wszystko mam za darmo i w dodatku czyste
      powietrze. Życzę udanej ceremonii i dobrej zabawy.
      • Gość: Jagaa Re: Katedra Piotra i Pawła IP: *.imz.gliwice.pl 22.02.02, 10:15
        a co to byl za ksiadz ? Imie pamietasz moze ?
        • Gość: Ballest Re: Katedra Piotra i Pawła IP: 2.3.STABLE* / 10.145.112.* 22.02.02, 14:03
          Dlaczego sie pytasz, chcesz go poderwac ????
          • Gość: Patriota Re: Katedra Piotra i Pawła IP: *.dip.t-dialin.net 22.02.02, 19:01
            Gość portalu: Ballest napisał(a):

> Dlaczego sie pytasz, chcesz go poderwac ????

Patriota zasmarkany, tfu! :-/
    • Gość: Ee Re: Katedra Piotra i Pawła IP: *.necik.pl 22.02.02, 19:57
      Bądź spokojna - zedrą skórę. Mają miły zwyczaj odpowiadć na wszelkie pytania o
      zapłatę "...co łaska, ale nie mniej niż..." i tu horrendalna suma. No ale
      muszą skończyć budowę nowego kompleksu garażowego.... Poszłam do Św. Barbary i
      tam wmuszałam w księdza proboszcza pułkownika ( niestety już niezyjącego)
      skromną kwotę, bo twierdził, że studenci nic nie płacą, tylko mają za niego
      zmówić "Zdrowaśkę". Ale takich księży już nie ma.... Wygrali ci pazerni na
      szmal...
    • Gość: Kanibal Re: Znowu frajer i cwanara IP: *.zabrze.sdi.tpnet.pl 24.02.02, 20:21
    • Gość: Mrzawka Re: Parafia Crystusa Króla IP: *.zabrze.sdi.tpnet.pl 24.02.02, 20:23
      Nasz Faroż zawsze mówi co łaska i NIGDY NIE BYŁO ŻADNYCH OBOWIĄZKOWYCH OPŁAT
    • Gość: karol25 Re: Katedra Piotra i Pawła IP: *.gl-jp.digi.pl 25.02.02, 19:48
      Nowe fakty z życia Katedry. Jak wcześniej pisałem wybrałem kościół w górach bo
      w Katedrze za dużo zaśpiewali. Ale jest pewien problem. Nie ma skończonej
      edukacji religijnej a do slubu jest to konieczne. Ksiądz z Katedry stweirdził,
      iż nie będzie mnie uczył bo to jest nieuczciwe. On się narobi a ja pójdę gdzie
      indziej (i nie dam kasy - przyp. autora). Czujecie ten klimat? Myslałem że
      wyjdę z siebie. Szkoda że nie zapisałem jego nazwiska bo bym napisał skargę do
      Papieża. Ślub ponoć ma byc jednym z ważniejszych sakramentów w życiu a tu same
      kłody człowiekowi czarni rzucają...
      • Gość: Ee Re: Katedra Piotra i Pawła IP: 157.158.202.* 27.02.02, 14:04
        No to chyba się nie dziwisz na ogromną ilość antyklerykałów w Polsce i ucieczkę
        młodych od Kościoła? Mając takich przedstawicieli.... (włącznie z takimi co się
        nakradli a następnie wyjechali do Watykanu, by nie być ściganymi przez sądy).
        A jak słucham kazań to czasami rzygać miesię chce na obłudę i mam ochotę wyjść
        trzasnąwszy drzwiami.
        • Gość: karol25 Re: Katedra Piotra i Pawła IP: *.gl-jp.digi.pl 27.02.02, 18:34
          Z tą religią to chyba będę musiał czarnej bandzie zapłacić. W tym kraju
          wszystko się przecież odywa w ten sposób. Powiem Wam coś jeszcze. Wczoraj
          byłem na pierwszych naukach przedślubnych. To jest dopiero komedia. Takiej
          ilości bzdur i kłamstw na temat antykoncepcji, ciąży i tym podobnych tematów
          nie słyszałem jeszcze nigdy w życiu. Jestem osobą wykształconą i coś niecoś w
          tym temacie się orientuję. Najgorsze jest to że osoba prowadząca wydawała się
          głęboko w to wszystko wierzyć. Chrońmy nasze dzieci przed takimi ludźmi !!!!
          No cóż - podobno wszystko w życiu trzeba przeżyć...
        • zocker Re: Katedra Piotra i Pawła 27.02.02, 19:24
          Gość portalu: Ee napisał(a):

> No to chyba się nie dziwisz na ogromną ilość antyklerykałów w Polsce i ucieczkę
          >
          > młodych od Kościoła? Mając takich przedstawicieli.... (włącznie z takimi co się
          >
          > nakradli a następnie wyjechali do Watykanu, by nie być ściganymi przez sądy).
          > A jak słucham kazań to czasami rzygać miesię chce na obłudę i mam ochotę wyjść
          > trzasnąwszy drzwiami.

Chociaż w Niemczech nie słyszy się często o kradnących księżach, kazania są
          czasami całkiem fajne a kościół wydaje się być stosunkowo liberalny, na
          niedzielnych mszach czuję się trochę jak w opustoszałym domu starców (średnia
          wieku mało licznych uczestników dużo ponad 70 lat). Powód odchodzenia młodzieży
          (i nie tylko) od kościoła leży więc pewnie gdzie indziej niż to pisze Ee.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka