Dodaj do ulubionych

Zygmunt Frankiewicz znow prezydentem Gliwic!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.10, 22:10
Wyniki oprogonozwane podaje za OBOPem
Frankiewicz 52%
Wygoda 17%
Widuch 14%
Lisowska 6%
Chlopek 5%

I co na to wszystkie szczekajace pieski?
Obserwuj wątek
    • Gość: uczen Re: Zygmunt Frankiewicz znow prezydentem Gliwic! IP: *.dynamic.qsc.de 21.11.10, 22:22
      Jazmig_bravoFrank zamal cisze wyborcza
      • Gość: jazmig_bravoFrank Re: Zygmunt Frankiewicz znow prezydentem Gliwic! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.10, 09:00
        > Jazmig_bravoFrank zamal cisze wyborcza
        co ty pier.. do 22 byla
    • gliwicjus Re: Zygmunt Frankiewicz znow prezydentem Gliwic! 21.11.10, 22:28
      masz jakiś link do tych danych?
      • Gość: mik Re: Zygmunt Frankiewicz znow prezydentem Gliwic! IP: *.adsl.inetia.pl 21.11.10, 22:36
        M taki link: zaparzyć kawę, wypić i popatrzeć w fusy :-)
    • Gość: kural ciekawe skąd 52% wzięło się z 15.2 % IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.10, 22:41
      Gość portalu: jazmig_bravoFrank napisał(a):

> Wyniki oprogonozwane podaje za OBOPem
      > Frankiewicz 52%
      > Wygoda 17%
      > Widuch 14%
      > Lisowska 6%
      > Chlopek 5%
      >
      > I co na to wszystkie szczekajace pieski?

ciekawe jakim prawem z 15.2 %, wzięło się raptem 52% ?
      Może z fusów wróżbę układałeś

• Gość: terefere Re: ciekawe skąd 52% wzięło się z 15.2 % IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.10, 22:45
        Jazmig puścił bąka i tyle...
        • fesia Re: ciekawe skąd 52% wzięło się z 15.2 % 21.11.10, 23:21
          Gość portalu: terefere napisał(a):

> Jazmig puścił bąka i tyle.

Chyba jednak nie....
          • Gość: jazmig_bravoFrank Re: ciekawe skąd 52% wzięło się z 15.2 % IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.10, 09:01
            > > Jazmig puścił bąka i tyle.
            >
            > Chyba jednak nie....

oczywiscie ze nie ;-) balwany gliwickie znow wybraly Frankiewicza, a nie mowilem ze moja ciepla posad jest niezagrozona? Wygoda, mohery poplynely jak zwykle, bo sa NIKIM.
            • pr51 Re: ciekawe skąd 52% wzięło się z 15.2 % 23.11.10, 18:33
              > > > Jazmig puścił bąka i tyle.
              > >
              > > Chyba jednak nie....

Co za skromność! Od razu były dwa?

> balwany gliwickie znow wybraly Frankiewicza

I z czego tu się cieszyć? Że będzie jeszcze gorzej?

> Wygoda, mohery poplynely jak zwykle, bo sa NIKIM.

No tak. zeby być KIMŚ trzeba być nieuczciwym, a oni jeszcze nie zdążyli.
              • Gość: jazmig_bravoFrank Re: ciekawe skąd 52% wzięło się z 15.2 % IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.10, 20:22
                > > balwany gliwickie znow wybraly Frankiewicza
                >
                > I z czego tu się cieszyć? Że będzie jeszcze gorzej?
                zalezy komu ;-) ja narzekac nie bede
    • Gość: marcin Re: Zygmunt Frankiewicz znow prezydentem Gliwic! IP: *.123.198.98.gl.digi.pl 22.11.10, 00:00
      wybory.gazeta.pl/wyborysamorzadowe2010/1,110302,8696633,Wedlug_szczatkowych_danych_Uszok_wygrywa_w_Katowicach.html
      • uruk-hai Re: Zygmunt Frankiewicz znow prezydentem Gliwic! 22.11.10, 01:08
        raczej druga tura:

katowice.gazeta.pl/katowice/1,35019,8696923,Gliwice__Druga_tura__Frankiewicz_powalczy_z_Wygoda.html
    • gumpel Mane tekel fares 22.11.10, 08:15
      dane z prawie 90 procent komisji

Zygmunt Frankiewicz (47,34) procent wyborców.
      Zbigniew Wygoda z PO (16,98)
      Aleksander Chłopek z PiS (15,62 proc.)
      Marek Widuch z SLD (13,46 proc.)
      Katarzyna Lisowska (Gliwiczanie) (6,59)

Więcej... katowice.gazeta.pl/katowice/1,35019,8696923,Gliwice__Druga_tura__Frankiewicz_powalczy_z_Wygoda.html#ixzz15zbHS5dC

Warto o tych wynikach pamiętać, jak ktoś będzie utrzymywał, że reprezentuje Gliwiczan ...

• Gość: jazmig_bravoFrank Re: Mane tekel fares IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.10, 09:39
        > Warto o tych wynikach pamiętać, jak ktoś będzie utrzymywał, że reprezentuje Gli
        > wiczan ...

Oczywiscie, ze warto pamietac. Frankiewicz, nie jest najlepszym prezydentem z mozliwych, wrecz przeciwnie, jest prezydentem dosc kiepskim. Ale nie to sie liczylo w tych wyborach. Wazne nie jak, i dlaczego, ale kto wygral.

1/ Kontrkandydaci byli jeszcze BARDZIEJ MIZERNI.. Poza moze Widuchem, ktory przedstawil spojny progarm wyboraczy (ale w G-cach SLD nie ma szans ogolnie), to reszta kontrkandydatow mowila o jakis Sci-Fi, vide Wygoda o tramwaju z Zernik na Trynek.

2/ rozdrobnienie opozycji i wewnetrzne utarczki. Przecietny obwatel nie byl w stanie zrozumiec, dlaczego np. Wygoda poprzednio z PIS, jest teraz w PO, a Chlopek (PZPR) jest teraz w PIS. Dlaczego referendysci gryza sie z Wygoda, dlaczego KWW Gliwiczanie gryzie sie ze wszystkimi, a do tego Bereza jeszcze tez wszystkich poucza i gra niewiadomo na jaka bramke. Ktos to pojal?
        Tym czasem u Frankiewicza, nie bylo wylomow. Stara gwardia wiernie sluzy

3/ wobec miernoty kandydatow, wiekszosc ludzi po prostu nie miala z kogo wybierac, i nie poszlo do wyborow.

Nie mozna powiedziec, ze Frankiewicz reprezentuje gliwiczan, on reprezentuje takich ktorzy poszli do wyborow. Reszta morda w kubel, podziekujcie kontrkandydatom Frankiewicza, za to ze zaprzepascili kolejna szanse..

buhahaha

• faar Re: Mane tekel fares 22.11.10, 11:23
          Gość portalu: jazmig_bravoFrank napisał(a):

> 1/ Kontrkandydaci byli jeszcze BARDZIEJ MIZERNI.. Poza moze Widuchem, ktory prz
          > edstawil spojny progarm wyboraczy (ale w G-cach SLD nie ma szans ogolnie),

Ja się odniosę do tego jednego fragmentu i zapytam wprost: Możesz mi podać JAKIKOLWIEK konkret z programu wyborczego Widucha? Może masz dostęp do czegoś tajnego względnie niejawnego, bo to co mówił Widuch na spotkaniach, debatach, to po prostu lanie wody. O wszystko można posądzać Widucha, ale nie o konkrety :) Lisowska była najbardziej lewicowa, Chłopek najbardziej mentorski, Wygoda najbardziej odstawał od reszty kontrkandydatów i bardzo dobrze, że on się dostanie do drugiej tury, bo to szansa na to, aby naprawdę zmierzyły się 2 różne koncepcje rządzenia Gliwicami (bo to, że ewentualny prezydent Wygoda będzie kontynuował wszystko to co zaczął Frankiewicz to nie mam żadnych wątpliwości - inaczej jednak będzie się komunikował ze społeczeństwem - bardziej po ludzku - co do tego też nie mam wątpliwości).

Na koniec bardzo proszę o tzw. konkrety Widucha - tylko proszę bez 'Gliwice muszą pozyskiwać więcej środków z UE' bo to równie głupie jak stwierdzenie, że przydałoby się więcej słońca w Gliwicach - kompletnie nic z tego nie wynika poza tym, że hasło ładnie wygląda. Poza tym z takimi hasłami ciężko się polemizuje, bo _pan_na_szczęście_niedoszły_prezydent_Gliwic_ Widuch nie powiedział, że ON pozyska więcej środków, tylko że Gliwice powinny. To można też tak interpretować, że jak zdobędzie o 1 grosz więcej na mieszkańca to powie później, że wypełnił obietnicę wyborczą ;) ZERO KONKRETÓW - to powinno być nieformalne hasło Widucha :)

W miarę konkretnie i też inaczej niż Frankiewicz - mówił w kampani Chłopek - zwłaszcza na finiszu w spotkaniu z Obserwatorem Wyborczym. Za miesiąc to, za dwa miesiące tamto, za pół roku jeszcze coś zrobię a jak nie - wywózka na taczkach :) - takie coś podoba mi się już bardziej - to nie jest coś subiektywnego, tylko konkretny program, coś w rodzaju paktu z obywatelami. Dla mnie jest niemalże pewne, że Chłopek tak oświadczył, bo wiedział zapewne, że nie ma już szans na wygraną, niemniej ja akurat uważam, że gdyby takie deklaracje jak ta:
          www.aleksanderchlopek.pl/index.php/komunikacja
          miała miejsce wcześniej i gdyby Chłopek to powtarzał od samego początku kampani - również na debacie w NG to wynik wyborów i kontrkandydat do drugiej tury dla Frankiewicza byłby inny.

Nie lubię PISu, nigdy w żadnych wyborach nie głosowałem na Chłopka, co jednak nie przeszkadza mi doceniać dobre i nieszablonowe pomysły każdego kandydata. Mi od dłuższego czasu marzy się, aby kandydaci w końcu zaczęli składać konkretne deklaracje z terminami wykonania. Tak działa wszystko wokół tylko nie polityka. Ja muszę klientom określić kiedy zostanie wykonana sieć komputerowa, kiedy skończą się wdrożenia systemów, kiedy będzie uruchomiony ten czy tamten moduł - ja nie mogę zadeklarować, że się postaram... postarać to ja się mogę coś zrobić wcześniej, ale ogólnie na każdą, nawet złożoną i skomplikowaną rzecz mam dead-line i koniec. Nie wywiążę się z terminem - zdarza się niestety czasami - poddaję to pod osąd klienta - jeśli uzna, że były powody obiektywne - kontynuuję pracę - jeśli nie uzna tych powodów - wylot.
          Dlaczego politycy, czy w naszym przypadku po prostu władza, działa w/g innych zasad?
          • Gość: jazmig_bravoFrank Re: Mane tekel fares IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.10, 13:36
            > > 1/ Kontrkandydaci byli jeszcze BARDZIEJ MIZERNI.. Poza moze Widuchem, kto
            > ry prz
            > > edstawil spojny progarm wyboraczy (ale w G-cach SLD nie ma szans ogolnie)
            > ,
            >
            > Ja się odniosę do tego jednego fragmentu i zapytam wprost: Możesz mi podać JAKI
            > KOLWIEK konkret z programu wyborczego Widucha?

nie, nie mam. Po prostu gosc nie dawal zadnych konretow ani obietnic bez pokrycia i niewykonalnych, w odroznieniu od reszty kontrkandydatow Frankiewicza. Za to mowil zrozumiale, jego reklamy / spoty byly proste i zrozumiale.
            I tez wynik ktory uzyskal, skadinad bardzo dobry jak na pozycje SLD w Gliwicach, jest wynikiem wlasnie tego ze jednak pare osob przekonal do siebie. Wg mnie wzorcowo prowadzona kampania.
        • Gość: ola Re: Mane tekel fares_do jazmig_bravoFrank IP: 93.176.241.* 22.11.10, 11:50
          twoje ujadanie tyle samo warte, co podane przez ciebie na początku prognozowane wyniki
          • Gość: jazmig_bravoFrank Re: Mane tekel fares_do jazmig_bravoFrank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.10, 13:31
            bylem blisko, powiem wiecej, ten wyniki znalem juz od paru miesiecy, jak ujadajace pieski kontrkandytatow sie pogryzly z Bereza i vice versa, wtedy wiedzialem juz ze Frankiewicz wygra.

Teraz Chlopek powie ze nie popiera Wygody, a Widuch ze popiera Wygode (co tylko Wygodzie zaszkodzi). Lisowska nic nie powie i Frankiewicz zostaje nastepnych prezydentem Gliwic, jestem o to spokojny
            • Gość: ja Re: Mane tekel fares_do jazmig_bravoFrank IP: *.net.brewet.pl 22.11.10, 14:36
              Pewno tak będzie jak napisałeś.Jakoś nie mogę sobie wyobrazić jak Chłopek mówi do Jara że należy oddać Gliwice w ręce PO bo tak uzgodnił z Gałażewskim.Ciekawe z jakiej partji by startował za rok?
              • Gość: jazmig_bravoFrank Re: Mane tekel fares_do jazmig_bravoFrank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.10, 14:50
                > Ciekaw e z jakiej partji by startował za rok?
                PSL? ;-) czy to wazne z jakiej partii, ci kolesie nie umieje nic robic w zyciu i musza byc politykami, nie wazne jakiej opcji, wazne ze ryja sie do koryta
              • Gość: !? Re: Mane tekel fares_do jazmig_bravoFrank IP: *.gl.digi.pl 22.11.10, 21:50
                Nie bój się o Chłopka, oni wszyscy cały czas układali się przeciw Frankiewiczowi. Żaden z nich, pojedynczo, nie miał szans, więc w konspiracji, pod skrzydłami .... próbowali się łaczyć. Został jeden, ale czy będzie mu się chciało debatować, poprawić program, zmienić ulotki na nieco ambitniejsze...

• Gość: jazmig_bravoFrank Re: Mane tekel fares_do jazmig_bravoFrank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.10, 10:52
                  > .... próbowali się łaczyć.
                  bu ha ha.. niech probuja dalej. W tym tempie to si epolacza w 2050 roku..

> Został jeden, ale czy będzie mu się chciało debatow
                  > ać, poprawić program, zmienić ulotki na nieco ambitniejsze...
                  czy mozna jeszcze wymyslec cos bardziej ambitnego niz tramwaj z Zernik na Trynek? Moze tramwaj na Czechowice?
                  • Gość: TKM Re: Mane tekel fares_do jazmig_bravoFrank IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.10, 12:50
                    Jestem ciekaw jak ustosunkuje sie sad w sprawie nadawania w telewizji miejskiej materialu ,ktory zlamal wyraznie cisze wyborcza .Medeia Gliwickie mowia o kilku przypadkach lamania ciszy ale dlaczego nie powiedza dokladnie w jaki sposob sie to odbylo .Nie wiedza ?
                    • Gość: jazmig_bravoFrank Re: Mane tekel fares_do jazmig_bravoFrank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.10, 14:25
                      > Media Gliwickie mowia o kilk
                      > u przypadkach lamania ciszy ale dlaczego nie powiedza dokladnie w jaki sposob s
                      > ie to odbylo .Nie wiedza ?
                      wiedza doskonale, ale nie chca sie narazac nowo-wybranemu prezydentowi Frankiewiczowi. Pieski juz drza ze strachu, ze cos chlapna i maja przekopane
                      • Gość: ja Re: Mane tekel fares_do jazmig_bravoFrank IP: *.net.brewet.pl 23.11.10, 17:34
                        Sądy takie sprawy rozpatrują w ciągu 24 godzin zgłaszajcie a nie piszcie pierdoły
                        • Gość: jazmig_bravoFrank Re: Mane tekel fares_do jazmig_bravoFrank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.10, 17:41
                          tchorzliwe pieski wola szczekac, wiesz latwiej kogos oczernic na forum niz to potem obronic przed sadem
        • Gość: reflektor klocta sie dalej IP: 193.9.21.* 23.11.10, 22:57
          Niech sie dalej kloca z bereza, to beda dalej przegrywac po kolei. Jak tylko sie poklocili z bereza, to przegrali referendum. Teraz przegrali wybory. Niech tak robia dalej. Jeszcze przed nimi druga tura. Zobaczymy, czy dadza sobie rade A franek az rece zaciera z radosci. Moze to on prookowal do tych klotni?! Jest jeszcze 10 dni.
          • Gość: jazmig_bravoFrank Re: klocta sie dalej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.10, 09:56
            i gwaranuje ze te 10 dni to bedzie takie bicie piany, jakiego Gliwice jeszcze nie widzialy
            • Gość: kasandra Re: klocta sie dalej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.10, 21:07
              Nie bedzie zadnego bicia piany, bo wszyscy maja w nosie II ture.
              Jeden wart drugiego.
              Szkoda butow na wybory.
              Koniec Gliwic jako miasta.
              • Gość: jazmig_bravoFrank Re: klocta sie dalej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.10, 21:35
                > Szkoda butow na wybory.
                tak trzymaj! do tego ma byc zamiec, lepiej nie wychodzic z domu
          • Gość: TiRowiec Re: klocta sie dalej IP: *.gl.digi.pl 24.11.10, 21:19
            Na razie to bereza przegrał!
            • Gość: !? Re: klocta sie dalej IP: *.gl.digi.pl 24.11.10, 22:15
              Kłócił się z wszystkimi i został sam. To ostrzeżenie dla innych.
              • Gość: kibic Re: klocta sie dalej IP: *.dip.t-dialin.net 24.11.10, 23:15
                To samo Adamie można powiedzieć o twoim szefie, zaigrał z prawie z wszystkimi mieszkańcami, i po pierwszej turze ma ich już za sobą niewielu:-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka