Dodaj do ulubionych

Człowiek z wieży jest zdrowy i nie ma psychozy

IP: *.techmedia.com.pl 11.06.11, 09:51
Protest Pana Jarczewskiego, w którym domagał się przywrócenia do pracy na stanowisko do którego posiada wszelkie kompetencje został "stłumiony" przez antyterrorystów, tymczasem górnicy samą zapowiedzią protestu dostali nieuprawnione akcje, podwyżki, premię i 10 lat gwarancji zatrudnienia.
Obserwuj wątek
    • Gość: salsolo Człowiek z wieży jest zdrowy i nie ma psychozy IP: *.centrum.gliwice.pl 11.06.11, 09:53
      Dyrektor muzeum żądał, by skierowano Jarczewskiego na badania psychiatryczne. Gliwicki sąd (w którym w 1986 roku skazano Jarczewskiego na dwa lata więzienia za działalność wywrotową w opozycji demokratycznej) zagroził przymusowym doprowadzeniem do psychiatry, co oskarżony odczytał jako powrót do komunistycznych metod rozprawiania się z przeciwnikami politycznymi w psychuszkach.

Więcej... gliwice.gazeta.pl/gazetagliwice/1,95519,9765226,Czlowiek_z_wiezy_jest_zdrowy_i_nie_ma_psychozy.html#ixzz1Ox3wli4o

Metoda zrobic z oponenta wariata sie nie sprawdzila co teraz ? Defraudacja satanizm czy pedofilia ?
    • macpor Człowiek z wieży jest zdrowy i nie ma psychozy 11.06.11, 10:12
      Ostatnio zacząłem się powaznie zastanawiać co w Polsce jest normalnością:
      - człowiek protestujacy, na wieży radiowej przeciwko "kacykozie" - normalny;
      - człowiek jeżdżący po Polsce by zabić nielubianego polityka, mordujacy przypadkowo napotkanych ludzi w jego gabinecie - normalny;
      - kandydat na prezydenta RP, wyjawiający w wywiadzie, że nie odpowiadał za swoje czyny w czasie kmpanii wyborczej - normalny,
      - czytałem opis rodziny z Rybnika, w której syn zamordował ojca (chyba wszyscy wiecie o jaką sprawę chodzi), polecam zapoznać się z tym jak wyglądały porzadki w tamtym domu, - rodzina według sasiadów była normalna,
      - ludzie z Krakowskiego Przedmieścia w Warszawie - normalni;
      - pewien prawnik relacjonujący na poważnie możliwość użycia helu jako środka do przeprowadzenia zamachu - normalny;

Z drugiej strony jak się będzie regować na ludzi, którzy:
      - będąc zwykłym przechodniem zbierają papierki na ulicy by wrzucić je do kosza;
      - zbierają to co narobił ich piesek by nie zaniczyszczało miejsc, gdzie chodzą ludzie czy trawników,
      - reagują na bandytów bijacych kogoś lub niszczacych coś,
      - dokarmiają zwięrzęta, troszczą się o ich zdrowie, zwłąszcza te żyjące w mieście,
      - sami własnym sumptem dbają o wygląd trawników przed domem, robią rabatki, sadzą kwiatki, strzygą trawę, żywopłoty,
      - działają w różnych organizacjach: pomagających biednym, chorym, troszczącym się o wygląd miasta, jego zabytki.
      Wariaci nieprawdaż?

Tylko czy to wszystko jest naprawdę takie proste? Zarówno przy takiej ocenie ale i zastosowaniu oceny odwrotnej?

Czy przypadkiem "normalność" to jedynie nie jest: konformizm, szarość, nie wychylanie się z szeregu?
      • sss9 Re: Człowiek z wieży jest zdrowy i nie ma psychoz 11.06.11, 10:35
        macpor napisał:

> Ostatnio zacząłem się powaznie zastanawiać co w Polsce jest normalnością:

twoje zestawienie nieprzystawalnych do siebie przykładów pokazuje, iż rzeczywiście procesy myślowe są dla ciebie nowością. chyba tylko przez fałszywą delikatność nie napisałeś wprost, że członkostwo lub sympatyzowanie z PiS jest objawem choroby. jeśli tak, to mamy jakieś 50% nienormalnych Polaków.
        ale jednak wypada teraz ustalić kryteria określające, która połowa jest naprawdę normalna. dla ułatwienia tej skomplikowanej weryfikacji powinno się zastrzec, że jest nią ta, z którą identyfikuje się macpor. :)
      • Gość: Nu! Re: Człowiek z wieży jest zdrowy i nie ma psychoz IP: *.gce.gliwice.pl 11.06.11, 11:44
        Normalnością ( statystyczną) z pewnością jest "grupa Frankiewicza". To jest jest wręcz wzorcowa polska normalność. Ale co jest fajnego w takiej normalności?
    • bigdaniel Re: Człowiek z wieży jest zdrowy i nie ma psychoz 11.06.11, 10:42
      To dobrze , że normalny bo może teraz bez przeszkód odpowiadać finansowo za całą akcję. Macpor ma racje , kretynów i idiotów w naszym kraju uważa się za normalnych.
      Nigdy nie zrozumiem zwolenników Tego Jarczewskiego. Uzurpują sobie prawo do łamania prawa w imię racji. Człowiek nie umie sobie radzić w życiu to wyszedł na wieże i oczekuje litości . Ciekawe jaki pracodawca teraz da mu pracę??? Kto jest na tyle odważny aby zatrudnić człowieka który jest jak małe dziecko. Premii nie dostanie czy zwykły opiernicz od szefa to się obrazi a co gorsza jak dostanie zwolnienie to pewnie samolot porwie. Wtedy znowu garstka wielbicieli ze szkółki niedzielnej będzie mu wtórować ,że porwanie jest słuszne bo go zwolnili z pracy. Ludzie czasy ciepłej posady do emerytury dawno są za nami. Dajcie zarabiać młodym ,zdrowym,silnym psychicznie. Którzy jak stracą pracę to idą dalej do przodu a nie płaczą i obwiniają cały świat tylko nie siebie.
      • sss9 Re: Człowiek z wieży jest zdrowy i nie ma psychoz 11.06.11, 11:06
        faktycznie, w otoczeniu Frankiewicza są same orły. stare i młode, że wymienię choćby Piotra Wieczorka, Marka Jarzębowskiego, Łukasza Oryszczaka (wraz z urzędującą tamże żoną), Kasię Jajszczok... którzy są już do wymiany? :)
      • hqw Re: Człowiek z wieży jest zdrowy i nie ma psychoz 11.06.11, 11:13
        bigdaniel napisał:

..............
        > Nigdy nie zrozumiem zwolenników Tego Jarczewskiego. Uzurpują sobie prawo do łam
        > ania prawa w imię racji. ..........

Rozumiesz za to zwolenników Tamtego Jarczewskiego, który przez 8 lat był zastępcą kacyka.
        Czy to nie jest tak, że tacy lokalni władcy otaczają się ludźmi podobnymi do siebie? Oglądając ich wystąpienia na sesji czy w lokalnych mediach trudno dostrzec różnice. Mówią tym samym głosem, z taką samą arogancją i butą, przekonani o własnym geniuszu i nieomylności.
      • Gość: milka Re: Człowiek z wieży jest zdrowy i nie ma psychoz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.11, 11:37
        Oczywiscie, ze NORMALNY, a na dodatek z wyrazistą pozytywną osobowoscią, w zdecydowanym kontrascie z lichymi miernotami, z ktorymi podjal spektakularna konfrontację.
        Akcja zostala przeprowadzona profesjonalnie i jak najbardziej sensownie. Zmusiła media do nagłośnienia patologii gliwickiej, zainteresowala uśpioną społeczność katastrofalnym stylem sprawowania władzy.
        Jest jak najbardziej normalne, że jego osobista krzywda byla głównym motywem i impulsem do protestu, gdyż wsrod zwyklych ludzi nie ma Chrystusów gotowych poswiecac sie wylacznie dla dobra ogółu.
      • ad_libitum dziecko ty nie masz pojęcia o niczym dopiero życiu 11.06.11, 21:46
        To dobrze , że normalny bo może teraz bez przeszkód odpowiadać finansowo za cał
        > ą akcję. Macpor ma racje , kretynów i idiotów w naszym kraju uważa się za norma
        > lnych

reszte twoich plwocin i wypocin razem wzietych mozna spokojnie wyciac.
        no bo z jednej strony uwazasz ze dobrze ze uznano go za normalnego, bo mozna go obciazyc finansowo, ale z drugiej strony starasz sie mu dolozyc nazywajac go kretynem, ktorego mimo to uznano za normalnego.
        czyli ze, idac twoim tokiem myslenia, jest nienormalny, ale dobrze mu tak, bo bedzie odpowiadal tak jakby byl normalny.

z jednej strony zal mi cie sieroto z powodu braku umiejętnosci logicznego myslenia, ale jednczesnie Panu Bogu dziekuje za to, ze takich jak ty nie dopuszczono do podejmowania decyzji.

bywaj!
    • Gość: f Re: Człowiek z wieży jest zdrowy i nie ma psychoz IP: 69.31.101.* 11.06.11, 11:22
      GLIWICKA GRUPA TRZYMAJĄCA
      www.youtube.com/watch?v=SupK06uPxJM
      • hqw Re: Człowiek z wieży jest zdrowy i nie ma psychoz 11.06.11, 11:27
        Gość portalu: f napisał(a):

> GLIWICKA GRUPA TRZYMAJĄCA
        > www.youtube.com/watch?v=SupK06uPxJM

:)

Wrogowie ludu namierzenie, a co z tradycyjnymi opozycjonistami? dlaczego nie dostąpili zaszczytu wystąpienia w spocie? przeszli na stron władzy?
    • Gość: L. Re: Człowiek z wieży jest zdrowy i nie ma psychoz IP: *.waldex.3s.pl 11.06.11, 14:19
      Te filmiki ośmieszające AJ i jego zwolenników to obrzydliwość. To są właśnie typowe narzędzia przydupasów kacyka. Wyśmiać, oczernić, zniszczyć - cały program. Co z tego, że psychiatrzy nie ugięli się i mówią: zdrowy. Nieważne, my go pokażemy jak idiotę, w najgłupszych ujęciach, dorobimy gębę, ideolo i już po przeciwniku. Filmiki pojawiły się w sieci od razu w poniedziałek, gdy tylko AJ zaczął protest.
    • Gość: Gucio Re: Człowiek z wieży jest zdrowy i nie ma psychoz IP: *.adsl.inetia.pl 11.06.11, 14:48
      bogdaniel napisał:
      ... kretynów i idiotów w naszym kraju uważa się za normalnych. ... Człowiek nie umie sobie radzić w życiu to wyszedł na wieże i oczekuje litości ... itd. w tym stylu

Zatem Twoim zdaniem w życiiu dobrze radzą sobie cwaniacy i złodzieje na stołkach i ich przydupasy. A nie zauważyłeś, że oni okradaja (w różnym sensie i w różny sposób) Ciebie, Twoje dzieci i nas wszystkich niedorajdów życiowych. Jeżeli sam należysz do tych co sobie dobrze radzą w taki sosób, to powiedz to wyraźnie, żebyśmy wiedzieli z kim mamy do czynienia. Jeżeli nie, to twoja ocena pana AJ nie świadczy o Tobie dobrze. Takich ludzi, którzy mają odwagę wytykać zło, trzeba doceniać. A że sam kiedyś był wiceprezydenntem, to nic nie znaczy - to było w czasach, gdy wielu myslało, że budują nowy ład społeczny. Jjak zauważył wypaczenia, to miał odwagę o nich mówić, np. jeszcze jako radny. To go drogo kosztowało.

Niestety w Polsce za "zaradnych" i godnych podziwu wciąż jeszcze postrzega się cwaniaków, któryz żyją na koszt społeczeństwa (pierwszy z brzegu przykład: ktoś "załatwił" sobie rentę bez podstaw medycznych, to spryciarz, zaradny - każdy by tak chciał - ale ten każdy nie pomyśli że jest w ten sposób okradany, że funduje spryciażowi tą rentę).
    • macpor Re: Człowiek z wieży jest zdrowy i nie ma psychoz 11.06.11, 16:23
      Widzę, że każdy widział w moim tekście tylko to co chciał zobaczyć. :)
      • sss9 Re: Człowiek z wieży jest zdrowy i nie ma psychoz 11.06.11, 17:25
        macpor napisał:

> Widzę, że każdy widział w moim tekście tylko to co chciał zobaczyć. :)

dzielisz pożałowania godny los największych filozofów w dziejach, których współcześni im ciemniacy ni w ząb nie rozumieli. zapewne dopiero przyszłe pokolenia cię "odkryją". w górę serca! alleluja i do przodu! i takie tam... musisz ćwiczyć przed 17.06 :D
    • Gość: nikodem Re: Człowiek z wieży jest zdrowy i nie ma psychoz IP: *.clubnet.pl 11.06.11, 20:37
      No i dobrze, ze go zdjęłi z tej wieży, bo już dosyć tego cyrku jaki urządził za publiczne pieniądze. Jak sie chce robić swoje promocje to prosze na to wykłądac swoją kasę. Współczuję mu, bo stracić pracę to jest coś okropnego, zwłaszcza w wieku tuż przed emeryturą, ale przeciez ten pan przez lata pracował jako wiceprezydent i jakoś wtedy nic mu nie przeszkadzało, a teraz nagle wszystko jest be... Mnie sie teżnie podoba parę rzeczy w mojej firmie,a le nie wychodze i nie pluję na swojego szefa bo wiem, że potem poniosę tego konsewkencje...A cieszy mnie, ze człowieka uznali za zdrowego bo to oznacza, ze wiedział co robi i wie jakie konsekwencje może ponieść...Na koniec powiem tak, ze tak po ludzku jest mi go żal, bo to smutne zakonczenie kariery,.....
      I zgadzam się z tym co napisał macpor w tym kraju to co powinno byc uznawane za nienormalne jest czymś normalnym i odwrotnie....w tym kraju np. ustępownaie miejsca w autobusie osobie starszej jest postrzegane jako zachownaie nienormalne i to wszystko jest neistety chore i to jest chore a nie cżłowiek z wieży...
      • ad_libitum twoja firma jest gliwicki magistrat a szefem ZF 11.06.11, 21:55
        piszesz tak ze jakby nie obrucic twoj tekst, czytajac wspak i od tylu, wiechecwstaje ci z butow jak twemu szefowi kacykowi ktory pzbawil Jarczewskiego srodkow do utrzymania.
        ale On jest literatem, i opisze was wszystkich razem wzietych dupowlazow i dupowlewcow, a wstyd spadnie na was i na dzieci wasze i waszych pokolen.
        • Gość: nikodem Re: twoja firma jest gliwicki magistrat a szefem IP: *.clubnet.pl 11.06.11, 22:34
          Piszesz tak dziwnie, ze własciwie trudno to zrozumieć. Nie wylewaj na mnie swoich żali i niezadowolenia. Moja firma nie jest gliwicki magistrat a moim szefem nie jest Prezydent Frankiewicz....roczarowany? Czy mając inne zdanie, wypowiadając się w sposób ktory Tobie nie odpowiada od razu trzeba być "rodem z magistratu"? Opanuj sie człowieku bo Pan Jarczewski jest zdrowy,a le Ty masz chyba jakąs psychozę maniakalno prześladowczą;)) Mimo wszystko dużo zdrowia i wiecej optymizmu:)) A ja mam już tyle lat, że widzialem już sporo i ppwiem jedno kiedyś to był komunizm a teraz to ma nazwe demokracja:) ale metody czesto sa bardzo podobne...
          • Gość: j/w Re: twoja firma jest gliwicki magistrat a szefem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.11, 23:38

Gość portalu: nikodem napisał(a):
            >
            A ja mam już tyle lat, że widzialem już sporo i ppwiem jedno kiedyś to
            > był komunizm a teraz to ma nazwe demokracja:) ale metody czesto sa bardzo podo
            > bne...

no i gdybyś się ograniczył jedynie do tego stwierdzenia, to byłbyś poza podejrzeniem.
            niestety stawianie dużych liter przed imieniem i nazwiskiem ZF mimo że netykieta tego nie nakazuje, sprawia że mimo wszystko zaliczasz się muszę do dupowłazów:))
            • Gość: nikodem Re: twoja firma jest gliwicki magistrat a szefem IP: *.clubnet.pl 12.06.11, 09:44
              owszem netykieta tego nie nakazuje by stawiać duże litery, ale ponieważ jestem człowiekiem tzw "starej daty" uczono mnie że stosuje się duże litery bez względu na to czy piszę o kimś pozytywnie czy negatywnie....są też inne zasady które się stosuje niż netykieta....i jeśli Ty na takiej podstawie oceniasz ludzi i przyporządkowujesz ich do danej grupy to gratuluję....
              A tak na marginesie, skoro problemy Pan Jarczewski miał już dużo wcześniej dlaczego nikt z obecnie popierających, broniących nie pomół mu wcześniej? To samo dotyczy posłów, radnych, ktorzy wystosowali swoje listy ? Gdzie byliście wcześniej? Bo człowiekowi trzeba było pomóc wcześniej bvy nie doprowadzić właśnie do takiej sytaucji jaka miała miejsce..al to tylko taka moja refleksja...
              • st-ach Re: twoja firma jest gliwicki magistrat a szefem 12.06.11, 14:26
                > A tak na marginesie, skoro problemy Pan Jarczewski miał już dużo wcześniej dlac
                > zego nikt z obecnie popierających, broniących nie pomół mu wcześniej? To samo d
                > otyczy posłów, radnych, ktorzy wystosowali swoje listy ? Gdzie byliście wcześni
                > ej? Bo człowiekowi trzeba było pomóc wcześniej bvy nie doprowadzić właśnie do t
                > akiej sytaucji jaka miała miejsce..al to tylko taka moja refleksja...

coś mnie trafia kiedy czytam i widzę tego typu zarzuty.
                kiedy wcześniej według ciebie mieli ludzie pomagać Jarczewskiemu, kiedy był wiceprezydentem?, czy kiedy wyrzucono go z pracy?, czy też wtedy- kiedy zdaniem wielu ludzi w Gliwicach zmanipulowano wynik wyborczy?
                dobrze wiesz- a jeśli nie to cie niniejszym informuję, że dzisiaj na wszystko trzeba mieć twarde dowody.
                i jeszcze jedno.
                na świecie najwięcej jest przestępstw i przestępców, których nie zidentyfikowano w ogóle, ale też takich, przeciwko którym nie było zdaniem sądów wystarczająco twardych dowodów. pomijam przy tym powody braku tychże (losowe czy zmanipulowane poprzez korupcję w wymiarze sprawiedliwości).
                to że ty coś widzisz kub cie spotkało na 100 %- ale bez świadków, ale jednocześnie nie masz na to wystarczająco twardego (określenie bardzo płynne i pojemne) dowodu lub chociażby świadka, to oznacza to mniej więcej tyle co nic.
                no i teraz wracam do twojego pytania, dlaczego nie wcześniej? bo od tego w demokratycznym Państwie są odpowiednie instytucje, które co raz częściej a wręcz nagminnie zawodzą w po-PRLowskiej Polsce, zaprzeczając jednocześnie tym samym, że jesteśmy krajem demokratycznym.
                i na zakończenie dopowiem jeszcze, że takie przypadki jak ten o którym dywagujemy, burzą zaufanie do instytucji Państwa, ale nie tylko w Gliwicach lecz w całej Polsce
                • Gość: nikodem Re: twoja firma jest gliwicki magistrat a szefem IP: *.clubnet.pl 12.06.11, 16:18
                  a mnie coś trafia jak czytam takie odpowiedzi jak Twoja:) Trzeba było popierać dzialania A. Jarczewskiego w momencie kiedy zaczął sie przeciwstawiać po raz pierwszy decyzjom dyrektora muzeum, czyli chyba z rok temu - sprawa z przeniesieniem muzeum odlewnictwa...
                  jak był wiceprezydentem to radził sobie dobrze, bo przeciez wpsólpracował z obecnym prezydentem wieć chyba wszystko mu odpowiadało. Potem był już tylko radnym i klucznikiem, więc mam na mysli czas końca kadencji a wynikami wyborów, dlaczego wtedy wszyscy obrońcy milczeli? Moja opinia w tej kwestii nie zmienia faktu, ze usuwanie kogoś z pracy tuż przed emeryturą jest paskudne, ale tu niestety zadziałała demokracja na zasadzie wolnośc słowa i opinii ale z konsekwencjami.....tak samo dzieje sie na górze...i dlatego władza zarówno ta nasza lokalna jak i ta na górze czyli posłowie itp itd powinna być ograniczona - dwie kadencje maksimum i koniec, bo potem mamy to co mamy niestety...
                  • st-ach w głównej kwestii zgoda, jest jeszcze pewne ale 12.06.11, 19:22
                    Trzeba było popierać
                    > dzialania A. Jarczewskiego w momencie kiedy zaczął sie przeciwstawiać po raz pi
                    > erwszy decyzjom dyrektora muzeum, czyli chyba z rok temu - sprawa z przeniesien
                    > iem muzeum odlewnictwa...
                    przeciwstawiać? czy mieć odmienne zdanie?, bo to jednak subtelna różnica.
                    powiadali nasi praojcowie że "kiedy otoczysz się ludzmi którzy ci będą jedynie przytakiwać, wiedz że otoczyłeś się samymi głupcami". wiem bo nie jestem dzisiejszy, że czym innym jest odmienne zdanie a czym innym permanentna wojna szefa z podwładnym i vice versa, ale bazując na rzetelności przekazu w kwestii sprowadzenia na ziemię, jakoby nie stawiał oporu, a w rzeczywistości zakuto go w kajdanki, doprowadzając go wcześniej do skrajnej rozpaczy (przerywanie nocnego odpoczynku, odcięcie prądu, blokada telefonu komórkowego) i skrajnego wyczerpania, pozwala sadzić że to on Jarczewski mówi prawdę.

> jak był wiceprezydentem to radził sobie dobrze, bo przeciez wpsólpracował z obe
                    > cnym prezydentem wieć chyba wszystko mu odpowiadało.

"wszystko odpowiada" też w małżeństwie, dopóki nie wpłynie pozew do sądu, że tego związku nie da się uratować. dobrze wiesz że małżeństwo to też nieustanne kompromisy, i choć na pozór wszystko jest w porządku, bywa że sąsiedzi po czasie tragedii powiadają, że nic wcześniej nie wskazywało na to że może do tego (dramatu lub czegoś podobnego) dojść.

Potem był już tylko radnym
                    > i klucznikiem, więc mam na mysli czas końca kadencji a wynikami wyborów, dlacz
                    > ego wtedy wszyscy obrońcy milczeli?

spodziewam się że obrońcy to spontaniczni i przypadkowi obserwatorzy, włączyli się do akcji kiedy sprawa stała się na tyle głośna i publicznie widoczna, że tylko znieczulica mogłaby ich wyciszyć. to trochę tak jakby mieć pretensję do policjanta, który złapał recydywistę złodzieja, że nie zrobił tego wcześniej

Moja opinia w tej kwestii nie zmienia faktu
                    > , ze usuwanie kogoś z pracy tuż przed emeryturą jest paskudne, ale tu niestety
                    > zadziałała demokracja na zasadzie wolnośc słowa i opinii ale z konsekwencjami..
                    > ...tak samo dzieje sie na górze...i dlatego władza zarówno ta nasza lokalna jak
                    > i ta na górze czyli posłowie itp itd powinna być ograniczona - dwie kadencje m
                    > aksimum i koniec, bo potem mamy to co mamy niestety...
                    tu nie mam czego komentować, bo się po prostu z takim postawieniem sprawy zgadzam.
    • Gość: Gość Re: Człowiek z wieży jest zdrowy i nie ma psychoz IP: *.gliwice.vectranet.pl 11.06.11, 21:55
      Żal mi p. AJ, chociaż nie do końca popieram formę jego protestu. Mieszkam w Gliwicach i widzę jak są rządzone przez p. Frankiewicza. W mieście, które ma duży potencjał tj. specjalną strefę ekonomiczną, wyższe uczelnie, gdzie krzyżują się dwie atostrady tak naprawdę nic specjalnego się nie dzieje. Jeśli ktoś powie, że budują markety, ośrodki sportowe, to odpowiem: gdzie są nowe domy, nowe drogi. Mamy ogródki działkowe w centrum miasta. Zamykane są żłobki i przedszkola. W szkołach podczas kryzysu zlikwidowano klasy, aby zaoszczędzić - niestety kosztem naszych dzieci. Za remont Rynku ktoś powinien odpowiedzieć przed sądem. Przed referendum urzędnicy w Urzędzie Miejskim mieli przykaz, że jeśli pójdą głosować to stracą pracę. Tak wygląda władza P. Frankiewicza w Gliwicach.
      Dlaczego o tym nikt nie mówi i czy to jest normalne???!!!!

• macpor Re: Człowiek z wieży jest zdrowy i nie ma psychoz 13.06.11, 09:44
        > Żal mi p. AJ, chociaż nie do końca popieram formę jego protestu.
        Odczuwam dokładnie to samo.

> Mieszkam w Gliwicach i widzę jak są rządzone przez p. Frankiewicza. W mieście, które ma
        > duży potencjał tj. specjalną strefę ekonomiczną, wyższe uczelnie, gdzie krzyżują się
        > dwie atostrady tak naprawdę nic specjalnego się nie dzieje.
        Nie wiem na ile jest to prawdą, ale ekipa Frankiewicza chwaliła się, że ten potencjał jest ich dziełem. Mogą blagować. Jednak ich opozycja raczej kontestowała budowę autostrad, strefy ekonomicznej czy tworzenia pozostałych uczelni niż Polibuda niż je wspierała. Także jeśli nie zasługa Frankiewicza to napewno wbrew woli jego opozycji to mamy.

Poza tym co takiego "ciekawego" powinno się dziać? Czego oczekujesz więcej? Budowa Podium może jest idiotyzmem - wolałbym by wypowiadali się na ten temat specjaliści ale jest "czymś ciekawym". Czego byś chciał/ła jeszcze lub zamiast? Co takiego mają inne polskie miasta czego nie mają Gliwice?

> Jeśli ktoś powie, że budują markety, ośrodki sportowe, to odpowiem: gdzie są nowe domy,
        > nowe drogi.
        Przeciez powstają. Może nie tyle ile powinno ich być ale są. I domy, i drogi. Ostanio się zastanawiałem jakim cudem przy zmniejszeniu ilości mieszkańców Gliwic o około 10% można budowac nowe budynki, a w starych nie ma pustostanów?

Nie, nie uważam, by było cudownie. Wygląd Rynku mnie wkurzył. Jak widzę wyrywane i niknące "gdzieś tam" stare krawężniki czy kostkę brukową, a za to wybrukowaną Wieczorka nówkami to mnie szlag trafia. Więc MAM co do zarzucenia Frankiewiczowi. Chciałbym tylko by krytyka była uczciwa.

Ogródki działkowe w środku miasta? No z nimi to akurat Frankiewicz by chciał zrobić porządek. Ja bym wolał by w mieście było jak najwięcej terenów zielonych.
        Sprawa ogródków działkowych to jednak problem ogólnopolski nie lokalny. Tereny na które one leżą zostały oddane za friko Polskiemu Związku Działkowców. Oni zaś nie mają zamiaru ziemi oddać (w sumie w imię czego?).

• Gość: nogi Re: Człowiek z wieży jest zdrowy i nie ma psychoz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.11, 01:11
      AJ to profesjonalista, erudyta, niezapomniana osobowość. Człowiek z pasją, całym swoim życiem pokazuje, ze jest lokalnym patriotą, zaangażowanie, jakie wkładał w pracę na rzecz radiostacji bardziej przyczyniło się do pozytywnego wizerunku Gliwic niż miliony wydawane przez wszelkie działy, biura i biureczka ds. promocji miasta.
      Przede wszystkim jednak zwolnienie człowieka na miesiąc przed okresem ochronnym jest zwyczajnym świństwem
      • Gość: AndrzejD Re: Człowiek z wieży jest zdrowy i nie ma psychoz IP: 91.193.209.* 12.06.11, 09:07
        Jarczewski był niewygodny dla ekipy frankiewicza to się go pozbyli.
        Swoją drogą nieźle muszą się go bać skoro użyli antyterrorystów do ściągnięcia go z wieży, i chcieli zrobić z niego wariata.
        Widać że dobrze opanowali stalinowskie metody walki z przeciwnikami politycznymi.
        Jednakże głównym nieszczęściem tego miasta jest to że mieszkańcy mają w d.u.p.i.e wybory na które nie chodzą, czego efektem są i zapewne będą dożywotnie rządy frankiewicza.
        Inna sprawa to brak w Gliwicach jakiejś sensownej opozycji na którą można by głosować.
    • tojaaaa Re: Człowiek z wieży jest zdrowy i nie ma psychoz 12.06.11, 10:28
      Dziękuję autorowi gazety, że napisał to o czym mówi sie w Gliwicach od wielu lat. Uważam , że liczba kadencji prezydentów miast powinna byc ograniczona do dwóch -tak jak jest w przypadku prezydenta RP. Przykro, że w moim mieście dzieją się takie rzeczy. Może po następnych wyborach coś się zmieni. teraz jest jak jest.
    • pr51 Re: Człowiek z wieży jest zdrowy i nie ma psychoz 12.06.11, 11:14
      Jarczewski twierdzi, że Gliwice chorują na kacykozę, a wasale kacyka zrobią wszystko, aby kacykjoza trwała nadal. Jeden z wasali zasugerował, że to tylko wymysł Jarczewskiego, co powinien potwierdzić biegły psychiatra. Biegły psychiatra tego nie potwierdził, a więc mamy dowód na to, że kacykoza istnieje i ma się coraz lepiej, a kacyk z wasalami nie mają honoru, aby wobec faktów do tego się przyznać.

PO udaje, że protestuje, a wojewoda z namaszczenia PO nawet nie przyśle kontroli, by zbadała zasięg kacykozy. I pewnie tego nei zrobi, bo tu i ówdzie kacykami są pewnie członkowie PO, a pod sobą przecież dołków nie będą kopać. :-)
    • Gość: obserwator Re: Człowiek z wieży jest zdrowy i nie ma psychoz IP: *.95.93.206.gl.digi.pl 12.06.11, 13:54
      wszyscy narzekają na Frankiewicza a kto go wybrał jak gliwiczanie.? zresztą cokolwiek jest źle to zaraz jego wina. zero obiektywizmu.Gdyby na wieże wszedł ktoś kto popiera Frankiewicza to jego przeciwnicy zaraz by gromili o kosztach i itp ale jak wszedł przeciwnik Prezydenta to już otrzymał miano bohatera.Zwolennicy Jarczewskiego niech zapłacą za akcję, postawią mu pomnik,całują po rękach i dupie i dadzą pracę. W końcu to nie byle kto bo bożyszcze tłumów i idol który niczym papa smurf walczy ze złym Gargamelem.......
      • pr51 Re: Człowiek z wieży jest zdrowy i nie ma psychoz 12.06.11, 19:25
        > Zwolennicy Jarczewskiego niech zapłacą za akcję

Normalnie jest tak, że płaci ten, kto zamawiał, a zwolennicy Jarczewskiego tej głupkowatej akcji nie zamawiali, no nie? Jak wasale chcieli się podlizać kacykowi, to niech teraz sami bulą. Powinni na przyszłość wiedzieć, że podlizywanie się kosztuje więcej, niż zarabiają na tym podlizywaniu.
    • sss9 Re: Człowiek z wieży jest zdrowy i nie ma psychoz 12.06.11, 14:37
      tego nie zobaczysz w miejskich dezinformatorach:
      www.ajarczewski.republika.pl/
      • Gość: AndrzejD Re: Człowiek z wieży jest zdrowy i nie ma psychoz IP: *.eimperium.pl 12.06.11, 17:55
        ...widać komuna upadła 22 lata temu, ale władze Gliwic doskonale pamiętają metody walki z przeciwnikami politycznymi z czasów komunistycznych.
        Brawo Frankiewicz ! Maładiec !
    • Gość: szacun Re: Człowiek z wieży jest zdrowy i nie ma psychoz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.11, 18:44
      Podziwiami i szanuję p. Jarczewskiego. Nie znam Gliwic ale u mnie, też na Śląsku jest podobnie. Czasem wyć sie chce z bezsilności (też do psychiatryka?). Ta sama ekipa zmienia nazwy, portafią zastraszać jak ktoś nie chce w sklepie ich ulotek. Powie ktoś że demokratycznie można ich nie wybrać? NIE, bo nie ma wyboru. Dziadostwo na drogach, ruiny, chuligaństwo. Kytyczne wpisy na forum natychmiast znikają. ..i te zatroskane miny... Polska to popieprzony kraj postawiony na głowie. p. Jarczewskiemu szacun że widzi sens tej walki. Polecam www.niedlapsakiełbasa.pl - ja się wpisałem. Od 20 lat poprzednie wybory były pierwszymi na które nie poszedłem z rodziną.
      • hqw Re: "radio" Puls 12.06.11, 20:26
        W audycji ""Poranna Kawa Radia Plus", czyli cotygodniowej magistrackiej agitce prowadzonej przez pożal się boże redaktora K.Kosińskiego, Frankiewicz wypowiedział się na temat wydarzeń na wieży. Wyjaśnił przy okazji, że to jakiś śmieć, a nie Jarczewski uporządkował tereny Radiostacji. Poza tym Jarczewski przegrał konkursy na dyrektora muzeum w Gliwicach, Zabrzu, Katowicach i paru innych miastach ....
        "Redaktor" prowadzący wtrącił, że z niesmakiem przyjął apel gliwickich radnych, w którym wspomnieli oni o Białorusi.

www.koalicjadlagliwic.com.pl/images/zf/media/oAndrzejuJarczewskim.mp3
        • sss9 Re: "radio" Puls 12.06.11, 21:08
          konkurs na dyrektora Muzeum przegrali wszyscy startujący. wtedy Frankiewicz stanowisko dyrektora obsadził życiowym partnerem swojej podwładnej z wydz. propagandy w UM, który w konkursie nie brał udziału. pewnie nie miał czasu.
          ciekawe, dlaczego rzekomo pomawiany Frankiewicz nie broni swoich dóbr w sądzie, tylko wysyła Jarczewskiego do prokuratora?
          audycja super - obmawianie na antenie osoby, której w studiu nie ma i nie może się bronić. ale może za tydzień przy kawie z red. Kosińskim zasiądzie Jarczewski? rzetelność dziennikarska tego wymaga, ale czy w tym tandetnym radyju wiedzą co to jest?
          • hqw Re: "radio" Puls 12.06.11, 21:33
            Z rzetelności dziennikarskiej się nie utrzymują więc nie jest im ona do niczego potrzebna. Tak to już jest, że lokalne gadzinówki chodzą na pasku lokalnych kacyków.
            • sss9 Re: "Unknown Artist" 13.06.11, 18:57
              na fejsie Frankiewicz obgadując Jarczewskiego występuje jako "Unknown Artist", czyli "Nieznany Artysta" i niech mi ktoś powie, że ta ksywa do niego nie pasuje! :)))
          • Gość: kibic Re: "radio" Puls IP: *.dip.t-dialin.net 12.06.11, 23:20
            sss9 napisał:

> audycja super - obmawianie na antenie osoby, której w studiu nie ma i nie może
            > się bronić. ale może za tydzień przy kawie z red. Kosińskim zasiądzie Jarczewsk
            > i? rzetelność dziennikarska tego wymaga, ale czy w tym tandetnym radyju wiedzą
            > co to jest?

Tak, tak, red. Kosiński to b.obiektywny i wiarygodny dziennikarzyna;-) dlatego myślę, ze następną kawę wypije na pewno z dzielnym Andrzejem.
            Nie wiem czy już zauważyłeś, ale ulubioną mantrą aktualnych politykierów prezia też, jest powoływanie sie na niezawisłość polskich sądów. Opinia społeczna, co do tej niezawisłości jest b.negatywna. Wystarczy wejść na pierwszą lepszą stronkę internetową w tej branży, żeby sie przekonać:
            www.aferyprawa.eu/
    • Gość: www.niedlapsakielb Re: Człowiek z wieży jest zdrowy i nie ma psychoz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.11, 20:45
      Paradoksalnie obywatel ma większy wpływ na wybór prezydenta i Sejmu niż lokalnych kacyków.
      • macpor Re: Człowiek z wieży jest zdrowy i nie ma psychoz 13.06.11, 09:23
        Możesz uzasadnić?

Dla mnie raczej lokalne ze względu na to, ze niektórych kandydatów możemy znać nawet osobiście. Chętnie się zapoznam z twoją opinią.
    • Gość: ciekawa wypuscili zdrowego, czas leczyc chorego IP: 94.228.220.* 12.06.11, 22:31
      Jak w tytule. Zadamy przebadanie Frankiewicza. Chcemy wiedzic, czy czlowiek, ktory rzadzi naszym miastem jest zdrowy.
    • Gość: stefan Re: Człowiek z wieży jest zdrowy i nie ma psychoz IP: *.energopomiar.com.pl 13.06.11, 09:52
      Tu widać jakim podłym i nikczemnym człowiekiem jest Frankiewicz.Zmusić człowieka do takiego aktu desperacji,trzeba być skończonym .....
    • Gość: bigdaniel Re: Człowiek z wieży jest zdrowy i nie ma psychoz IP: *.95.93.206.gl.digi.pl 13.06.11, 18:23
      a feee ten Zygmunt przez niego same problemy ... ludzie wpadają w alkoholizm, tracą pracę, kradną, napadają a innym odpiernicza i lubią się wspinać.. Zróbmy może taki rachunek za co jest winny nasz Prezydent miasta. Na pewno też winny jest katastrofie w Smoleńsku. Może trzeba go wodą święconą kropić bo pewnie diabłem jest też. Jedziecie po tym Frankiewiczu na forach i wśród swoich a jak tylko macie okazję z nim rozmawiać to bez mydła wchodzicie jak czopek. Dajcie na luz z tym krytykowaniem go za wszystko. Zamiast wytykać pokazywać możecie co wy zrobiliście dla naszego miasta ?!
    • Gość: GLIWICKI KRYTYK Re: Człowiek z wieży jest zdrowy i nie ma psychoz IP: *.play-internet.pl 13.06.11, 23:40
      gliwickikrytyk.pl - zapraszam wszystkich znudzonych gliwickimi nowościami - jedynymi i poprawnymi
    • Gość: Gość Re: Człowiek z wieży jest zdrowy i nie ma psychoz IP: *.play-internet.pl 15.06.11, 16:22
      rzetelność dziennikarska porażająca... wstyd.. do studia panie redaktorze zaprasza się obie strony sporu a nie te silniejszą wstyd i jeszcze raz wstyd...........
      • Gość: mefisto Re: Człowiek z wieży jest zdrowy i nie ma psychoz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.11, 11:13
        Gość portalu: Gość napisał(a):

> rzetelność dziennikarska porażająca... wstyd.. do studia panie redaktorze zapra
        > sza się obie strony sporu a nie te silniejszą wstyd i jeszcze raz wstyd........
        > ...

chcesz go posłać na zasiłek dla bezrobotnych?
        mało ci dowodów na to, na samym przykładzie Jarczewskiego?
        dopóki przykładał do tego swój palec był OK.
        kiedy okazał się być kozak, to już nie jest OK!

poczytaj sobie życiorys świętej Rity, to się dowiesz, jak w mafii wykańcza się swoich choćby tylko ciut pdejrzanych.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka