Dodaj do ulubionych

związek miast

IP: *.sikornik.net 21.12.13, 12:44
Prezydenci 7 miast (Gliwice,Zabrze,Knurów,Bytom,Ruda śl.,Jaworzno,Rybnik)chcą przejąc władzę w regionie i wystawić swoich kandydatów do sejmiku slaskiego.Prezydent Katowic nie przyłączył się do inicjatywy.Przezydent Frankiewicz kiedyś Po dziś zwolennik Gowina "POLSKA RAZEM" wraz z 6 Prezydentami w/w apeluje DO SAMORZĄDOWCÓW by przyłączyli się do tej inicjatywy.Województwo w ostatnich latach nie było dobrze zarządzane, widać błędy i zaniedbania.Czas skończyć z dominacją skłóconych partii i ich brak kompetencji a odpowiedzialność za nasze województwo winni przejąc samorządowcy.Gazeta Katowice.
Obserwuj wątek
    • Gość: morszczynski frankiewicz prześlizgał moszczynskiego i fora ze d IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.13, 17:40
      frankieiwcz juz raz dal ciala (to znaczy przesral sprawe), poswiecajac na oltarzu moszynskiego (ze nie wspomne o puczu pławniowickim), ale tusek nie w kij dmuchany, zapamietal sobie na wdycki nazwisko frankiewicza, i wcale nie jest pedzane ze dtska przetnie Gliwice - ej.
      • Gość: ferdek Re: frankiewicz prześlizgał moszczynskiego i fora IP: *.net.brewet.pl 22.12.13, 23:09
        Ej -widzę że dolej marzy ci się wstrzymanie budowy DTŚ-ki. To gdzie teraz piszemy - nie pomogli posłowie z PO , nie pomogła Bruksela , nie pomogli zieloni ,brak 300 mil też nie , nawet zardzewiała barka nie wstrzymała budowy. Jak tak dalej sprawy się potoczą to nie będzie o czym pisać . Ej -takie wstrzymanie inwestycji to by było coś pięknego , ile by można pisać na tym forum -że teren rozkopany , że zmarnowane pieniądze , wycięte niepotrzebnie drzewa , nieudolność władzy ,a mówiliśmy ,a pisaliśmy ,a ostrzegaliśmy.
        Z tego co się dzieje na tym forum to widać że w Gliwicach jest coraz mniej tematów do krytyki dla malkontentów i hejterów . No żeby tak tą DTŚ-kę wstrzymali bo jak tu na krzywych chodnikach dojechać do następnych wyborów?

• Gość: kibic Re: frankiewicz prześlizgał moszczynskiego i fora IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.12.13, 17:56
          ferdek napisał(a):

> Z tego co się dzieje na tym forum to widać że w Gliwicach jest coraz mniej tem
          > atów do krytyki

A to jest kiepski akurat gawno prowda:-)))
          Jest to żałosne cenzuralne zjawisko, które pokazuje jak dzisiejsi korytowi boją się racjonalnej krytyki, a rozpowszechniania prawdy, jak ognia. Zapytaj np. twojego prezia zanim dostaniesz przedświąteczne papu, dlaczego za harówę przy jego wymarzonym gniocie podiumowym nie zapłacił do wczoraj ponad 20 mln. zł. firmą, które też uwierzyły w ten iluzoryczny budżet, o którym krakały za dworskimi ich przylepne lokalówki medialne;-)
          • Gość: ferdek Re: frankiewicz prześlizgał moszczynskiego i fora IP: *.net.brewet.pl 23.12.13, 21:45
            To dlaczego nie krytykujesz racjonalnie ? Rozpowszechniaj prawdę jak dotychczas na tym forum no chyba że brak tematów albo jakieś żałosne cenzuralne zjawisko ci przeszkadza.
            O zapłatę to się nie martw środki na budowę hali są i nie musisz się martwić że prace zostaną wstrzymane. To mówisz że ten budżet w Gliwicach jest wymyślony przez prezia żeby się pochwalić? Łoj- to nabrał wszystkich. Może wiesz co z "Życiem Gliwic"? Chciałem poczytać a znalazłem ostatni numer z października.
            • Gość: kibic Re: frankiewicz prześlizgał moszczynskiego i fora IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.12.13, 23:26
              Dlatego kiepski, ze racjonalnie i celnie trafiam w ten wasz gliwicki kabaret, dlatego moje wpisy b.często całkowicie znikają, podobnie jak od wielu innych racjonalnych krytyków. Taką to właśnie mamy w Gliwicach demokrację, ale inaczej nieprawdaż bidulo? I trudno się dziwić niezależnym mediom, ze coraz częściej piszą o czerwonych GL;-)
              Widzę , ze już 'trzynastą pensję' na święta dostałeś od prezia to wszystko widzisz na różowo, dlatego nie czytasz np. miejscowych niepokornych ale jednak obywatelskich 'NG':
              www.nowiny.gliwice.pl/wydarzenia,3785,0
        • Gość: mINOLTA Re: frankiewicz prześlizgał moszczynskiego i fora IP: 168.63.150.* 19.01.14, 18:35
          Kiedy skoncza budowę DTS?
          • st-ach Re: frankiewicz prześlizgał moszczynskiego i fora 19.01.14, 19:00
            Gość portalu: mINOLTA napisał(a):

> Kiedy skoncza budowę DTS?

to jest tak jak z rozpędzonym pojazdem (motocykl, samochód) braknie benzyny i pędu, i pojazd stanie.
            No można to jeszcze wziąć na pych, i tak to mniej więcej wygląda z DTS w centrum Gliwic.

W każdym razie póki co wszędzie jest błocisko i korki, ale nasze słoneczko zapowiada "San Francisco".

Ale jak to powiadają "pożyjemy obaczymy"!
            • Gość: ferdek Re: frankiewicz prześlizgał moszczynskiego i fora IP: *.net.brewet.pl 19.01.14, 20:08
              Gdyby nie paru hamulcowych to pewnie DTŚ-ka była by na ukończeniu.
              No to st-ach napisz jakie opóźnienie mają roboty w centrum Gliwic i jeszcze poinformuj jak byś prowadził takie roboty bez -błociska i korków. Z tego co tu sugerujesz to w Polsce oczywiście tylko nie w Gliwicach nowe drogi oddawane są w terminie .
              • st-ach Re: frankiewicz prześlizgał moszczynskiego i fora 19.01.14, 21:03

> No to st-ach napisz jakie opóźnienie mają roboty w centrum Gliwic

własnej teorii się trzymaj a nie zadaj pytań (> Gdyby nie paru hamulcowych to pewnie DTŚ-ka była by na ukończeniu.)

i jeszcze poi
                > nformuj jak byś prowadził takie roboty bez -błociska i korków.

jakie roboty masz na względzie?
                w jakim celu i przez kogo kontynuowane?, bo te które są, w dużej mierze są przesypywaniem ziemi z kupy na kupę- dla samej kupy.

Z tego co tu sug
                > erujesz to w Polsce oczywiście tylko nie w Gliwicach nowe drogi oddawane są w t
                > erminie .

wiem że na cywilizowanym zachodzie (rzeczywiście nie do końca wiem - nie sprawdzałem - jak jest w pozostałej części RP), samochód z błotem na kołach nie ma prawa wyjechać z budowy na publiczną drogę.
                • Gość: ferdek Re: frankiewicz prześlizgał moszczynskiego i fora IP: *.net.brewet.pl 19.01.14, 22:42
                  Jeżeli te protesty jakie towarzyszą budowie DTŚ-ki od paru lat uważasz za teorię to co według ciebie jest praktyką?
                  To niby firma która buduje DTŚ-kę przesypuje sobie ziemię z kupy na kupę i nie chce dotrzymać terminu wykonania prac aby zapłacić karę .Czyżby ta kupa odebrała ci "zdrowy rozsądek"?
                • Gość: kibic Re: frankiewicz prześlizgał moszczynskiego i fora IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.01.14, 23:41
                  To przerzucanie kupek, to być może z powodu wirtualnej kasy na ten fragmencik tranzytowej autostrady. Ale czy kiepski, wie co jest: kasa wirtualna? :-)
    • pr51 Re: związek miast 02.02.14, 09:39
      W Polsce urzędnicy niczym wielka mafia sukcesywnie bez żenady opanowują kolejne dziedziny naszego życia. Działalnośc organizacji społecznych zastępują Centrami Organizacji Pozarządowych, w których sami rządzą, co pozwolą robić tym organizacjom. Najwiecej pozwalają robić organizacjom, które sami tworzą jako związki samorządów. Pomysł Frankiewicza dowodzi, ze chce stać się przywódcą tej mafii i w ogóle przestaje się z tym kryć. To groźne dla naszego życia publicznego. Nie dość, że mająpełnię władzy w gminach, to jeszcze wchodząc kuchennymi drzwiami będą mieć pełnię władzy w samorządach.
      Dziwię się poziomowi powyższej dyskusji o kupach na budowie, a nad meritum nikt nie dyskutuje. Przy takiej dyskusji nikt tej mafii nie zagrozi.
      • Gość: kibic Re: związek miast IP: *.dip0.t-ipconnect.de 02.02.14, 17:43
        A cóż byś chciał jeszcze zrobić, jak dzięki PeOwcom mamy taki, a nie inny klimat;-)
        wiadomosci.wp.pl/kat,,title,Jacek-Protasiewicz-PiS-wykorzystuje-dramat-w-Kijowie-do-promocji-Jaroslawa-Kaczynskiego,wid,16375771,wiadomosc.html
        • pr51 Re: związek miast 14.02.14, 08:55
          Dziwnym trafem piszesz o klimacie PiS-owców. Ta partia, zamiast robić coś dla społeczeństwa, to wciąż robi dobrze tylko swojemu prezesowi.
          • Gość: kibic Re: związek miast IP: *.dip0.t-ipconnect.de 17.02.14, 22:42
            Widzę, że znowu nie przeczytałeś ze zrozumieniem, bo ja nie napisałem nic o klimacie w PiS.
            Link, który dołączyłem jest typowym pełowym klimatem, który pokazuje gdzie oni mają dzisiejsze społeczeństwo i to nie tylko nasze. A co do Prezesa, czy ja tam sobie zdjęcie z nim zrobiłem? Myślę, że dużo ważniejsi;-)
            • pr51 Re: związek miast 18.02.14, 14:21
              > Widzę, że znowu nie przeczytałeś ze zrozumieniem, bo ja nie napisałem nic o kli
              > macie w PiS.

Twierdzisz, że cierpisz na jakieś zboczenie, według którego tylko PO robi klimat. To według Ciebie co robi PiS? Bawi się w Piłata, czy uprawia bezmyślne krytykanctwo, które tylko przypadkiem nie jest klimatem?
              • Gość: kibic Re: związek miast IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.02.14, 17:50
                >>To według Ciebie co robi PiS? Bawi się w Piłata, czy uprawia bezmyślne krytykanctwo, które tylko przypadkiem nie jest klimatem?

Utwierdzasz mnie nadal w przekonaniu, ze jesteś jednak pociotkiem zabawnego protasia, bo zachowujesz się podobnym, jak on klimatem (czyt:link);-) Przypominam, ze odkrywczynią klimatu jest pełowa 'barbie'. Tak, ze te pytania kieruj nie do mnie, a do protka, może wystąpi dla ciebie o jakąś nagrodę Nobla?:-)
                • pr51 Re: związek miast 23.02.14, 20:48
                  Uwielbiasz bełkotać bez sensu i robisz to na perłowo. Masz ode mnie Miszczu Nobla za protka i protasia :-)
                  • Gość: kibic Re: związek miast IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.03.14, 09:53
                    pr51 napisał:

> Uwielbiasz bełkotać bez sensu i robisz to na perłowo. [...]

Mógłbym podobnie pieprzyć, jak ty, tylko po co? Ale, jeżeli ty Miszczu jesteś obecnie na etapie przydzielania nagród Nobla, to już jest b.źle z tobą, dlatego potrzebujesz leczenia w obiekcie w którym kiedyś twój prezio próbował zapuszkować AJ;-)
                    Aha, tylko nie próbuj się tłumaczyć, ze wypiłeś tylko dwie buteleczki czerwonego wina :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka