laband 11.10.04, 12:39 Kabath Hermann "Flora der Umgegend von Gleiwitz, mit Berücksichtigung der geognostischen Boden- und Höhen-Verhältnisse" 1846 Kloss, Ernst "Die Bau- und Kunstdenkmäler des Kreises Tost-Gleiwitz" 1943 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ballest Re: szukom 11.10.04, 13:11 laband napisał: > Kabath Hermann > "Flora der Umgegend von Gleiwitz, mit Berücksichtigung der geognostischen > Boden- und Höhen-Verhältnisse" > 1846 > > Kloss, Ernst > "Die Bau- und Kunstdenkmäler des Kreises Tost-Gleiwitz" > 1943 Szwager, ciynszko bydzie znalezc, przijedz do biblioteki we Frankfurcie tam musi byc, ale dostaniesz tylko poczytac. Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: szukom 11.10.04, 13:15 we Berlinie jedyn Labander tysz mi to juz wysznupou Odpowiedz Link Zgłoś
staflik Re: szukom 11.10.04, 13:24 Tu jest fajna biblioteka: www.martin-opitz-bibliothek.de/home.htm A masz juz "Rok ostatni - rok pierwszy. Gliwice 1945" - Bogusława Tracza ? Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: szukom 11.10.04, 13:25 Niy, ale dzwonia jutro do Laband i "zamawiom". czytous juz to? ps Margotka Ci sie niy naprzikrzaua? Odpowiedz Link Zgłoś
laband ps 11.10.04, 13:28 ostatnio udauo mi sie dostac suownik od Olescha (tyn o godce na Anabergu) i go tera sztudiuja. Tak na dobro sprawa to juzas tak zle zech ze tom mojom pisowniom juzas niyma. Odniego model konsek mi za "niynaturalny" - ale on bou od tego fachmon to sie znou lepi Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: ps/ps 11.10.04, 13:33 no i ta nowo ksionzka od sporonia skonczouech - znondziesz tam i pora moich tekstow dryny (tak skromnie ino) Odpowiedz Link Zgłoś
staflik Re: szukom 11.10.04, 13:33 laband napisał: > Niy, ale dzwonia jutro do Laband i "zamawiom". Niy musisz. Jutro ci to posla. > > ps > > Margotka Ci sie niy naprzikrzaua? Nic a nic. Potraktowała mie bardzo łagodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: szukom 11.10.04, 13:34 prosza Cie jeszcze roz - poslij mi adresa!!! inaczyj sie wykludza abo zaczna sam fulac Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: szukom 11.10.04, 13:55 staflik napisał: > Tu jest fajna biblioteka: > > www.martin-opitz-bibliothek.de/home.htm > A masz juz "Rok ostatni - rok pierwszy. Gliwice 1945" - Bogusława Tracza ? Przeglondoues keros z tych pozyci juz? Mysla ize Margotka sie sam odezwie, bo mom nadzieja ize o tym drugim titlu to ona cosik mozno mo(?) Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: szukom 11.10.04, 14:01 a jasne że się odezwę - bo jak dostałam czkawki, od razu zaczęłam szukać kto mnie obgaduje ;P książki Tracza nie mam i długo nie będę miała, bo mam szlaban na wszelkie wydatki Staflik - czy jest możliwe, że pomyliłeś płyty ? bo gdziekolwiek ją uruchamiam pisze, że pusta ? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: szukom 11.10.04, 14:03 Jo Cie niy obgaduja ino pod wos biera - jak zwykle zresztom . Mosz juz te CD we wszyskich czech wersjach fertik? - siostra mo kasa jak by co!!! Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: szukom 11.10.04, 14:21 niestety - jeszcze angielskiej nie mam - to jak ? czekasz ? czy na razie 2 ?;) Odpowiedz Link Zgłoś
laband ps 11.10.04, 14:23 i tak jak szkryfuech - czi egzymolarze ( a o "tym" ekstra do mojego synka niy zapomnij!!!) Odpowiedz Link Zgłoś
staflik Re: szukom 11.10.04, 15:10 meg_s napisała: > Staflik - czy jest możliwe, że pomyliłeś płyty ? bo gdziekolwiek ją > uruchamiam pisze, że pusta ? ;) Możliwe jest wszystko, ale przypuszczam, że jest to raczej problem techniczny. Spróbuj może na innych odtwarzaczach. Z nagrywanymi CD sa czasem klopoty. Jesli nie bedzie chodzic, to wysle nowa CD. Odpowiedz Link Zgłoś
staflik Re: szukom 11.10.04, 16:41 laband napisał: > > > Przeglondoues keros z tych pozyci juz? "Die Bau- und Kunstdenkmäler des Kreises Tost-Gleiwitz" miałem wypożyczone z biblioteki, ale nie zdążyłem skopiować, bo miałem jeszcze kilka innych książek. Jest tam bardzo dużo zdjęć i planów budowlanych. Książka jest do kupienia w antykwariatach (www.eurobuch.com), ale kosztuje ok. 200 eur. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laband Re: szukom IP: *.dip.t-dialin.net 11.10.04, 18:44 za Olescha jeszcze te 75 Euro musza do konca roku we kuchni odrobiac - bezto poczekom ze tom pozycjom, he,he! ta pozycja to na zicher i Margotka mo na oku. Odpowiedz Link Zgłoś