rita100 22.12.04, 21:11 powiedz mi o co chodzi , dlaczego mnie prześladujesz, czy zabranisz mi oficjalnie rozmawiać z ballestem na dodatek na innym forum ? dlaczego, podaj powody ? grasz nie fair Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rita100 Re: Braid 22.12.04, 21:25 nic nie ma na poczcie - czekam powiem Ci jeszcze Braid, że bardzo ładnie wytłumaczyłes pewne problemy na Olsztynie, miałeś cierpliwość i kulturę, cenię Cie Braid Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Braid 22.12.04, 21:25 i chyba sie przez przypadek w coś wmieszałam i nie wiem w co Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Braid 22.12.04, 21:29 To W.P. Rito, niech mi Pani poda ten link to tych "ladnych" czytaj kulturalnych wpisow hanyska? Ja ani jednego nie zauwazylem. Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Braid 22.12.04, 21:55 Rita, Braid klamie na Olsztynie, przeczytaj cala konwersacje z Bolkiem do konca: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=639&w=17341797&v=2&s=0 zreszta, Katowice mnie Bolka5 zawdzieczaja, o tym tez Braid nie pisze ! Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Braid 22.12.04, 22:08 ballest - to wszystko jest historia , jesteśmy juz innymi ludżmi, jesteśmy można by powiedziec doświadczeni i może już czas spojrzeć na świat innymi oczami, choć historie nalezy uszanować. Wy macie jeskieś personalne rozgrywki, swoja piaskownicę w której się pokłóciliście i nie możecie sobie wybaczyć. Ale kiedyś trzeba to zrobić . Zwalczacie się zamist ....... sami sobie powiedżcie. Musicie sobie wybaczyć , nie ma innej drogi. Ciekawe gdzie Laband, gdzie meg_s, gdzie hanys- hanys, wili, Ramon i wiele, wiele ważnych ników - tworzycie społeczeństwo na forum i nie bawcie się w łowcy jeleni, władców much. Jak sobie ułożycie forum tak się wyśpicie. Prześpijcie się z problemem i nie wałkujcie ciągle tego samego. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Braid 22.12.04, 22:15 Rita, wpierw pomysl, a pozniej napiszu! Kto chodzi za kim ja za Hanyskiem albo on za mna! Ta odpowiedz jestes mi dluzna. Wiesz dokladnie, ze to psychopata, zreszta nie tylko ja mu to napisalem, juz sie go inni pytali czy mu zone zgwalcilem, ze mnie tak nienawidzi. On ma rozdwojenie jazni, przypuszczam, ze pije! Do tego klamie, przytacza tylko czes watku a nigdy calego, gdzie mnie np. Bollek za tego falszysty przeprasza ! Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Braid 22.12.04, 22:38 ależ Ty słów tyle brzydkich wypowiedziałes - ballest - naucz się choć trochę przemilczeć, coś co Cię boli. Widzisz jednym wpisem niszczysz drugiego czlowieka - a watek tylko służy do wyjasnienia , a nie do walki wręcz. Ballest - zacznij od tego , że najpierw winę szukasz u siebie - i powiedz, dlaczego jesteś winny, bo nie ma ludzi bez winny - powiedz w jaki sposób i czym uraziłeś innych - musisz to u siebie znależć, bo jak nie znajdziesz to znaczy, ze nie patrzysz na świat realnie - każdy jest w jakiś sposób winny i niech to do Ciebie dotrze - przemyś i spokojnie napisz. Ballest - nie wszystko można pisać, czytają Cię ludzie, a przede wszystkim nie można pisać żle o drugim czlowieku , bo to świadczy żle o Tobie , nie o nim, więc sie zastanów ile takich wpisów miałes personalnie obrażających i staraj się z tego jakoś wydostać z honorem. hej , ballest , wiesz, że mowię co myślę zastanów się, jutro tu wpadnę nie pisz odrazu , bo jak pokazałes na Olsztynie , umiesz ładnie pisać :) aha, jeszcze jedno, piszĘ nie ze zlości i nie mam nic złego na myśli, ale taka sytuacja nie może trwać wiecznie - wojna , wojną ale kiedyś z białą flagą trzeba sie przejść. aha, jeszcze jedno, gdybyście mieli mnie już dość , wystarczy grzecznie poprosić i zejde z Forum Gliwice. Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Braid 22.12.04, 23:03 Nie mamy Cie dosc, Ty mozesz zostac, bo jestes dobra dusza tego zreszta nie tylko tego Forum. Dziwie sie tylko, ze ze mna zaczynasz walczyc tzn. nie walczyc, ale jak na Twoje wpisy to bardzo ostra krytyka. Ja wiem, dlaczego Braid "wrednie" i klamstwa o mnie pisze. Bo ja jego historie Polski zniszczylem, tego mi ten Gorol mieszkajacy w Niemczech przebaczyc nie moze. On mi nie zapomni, ze zwatpilem w zdobycie Monte Cassino, ze pisalem o Niemieckim Krakowie, o Psim Polu,ktorego nie bylo, o Tym, ze Grunwald to potyczka, i ze po obydwu stronach zarowno Polacy jak i Niemcy walczyli! itd, itd. To mi nie zapomni, tylko ze to prawda jest to inna sprawa! W miedzyczasie jestem juz tak dlugo na Forum, ze moje prawdy ludzie z kultura akceptuja, nawet te o Bydgoszczy, ale Hanyssek przegrac nie potrafi i to jego bledem jest! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Braid Re: IP: *.net-htp.de 22.12.04, 23:52 Oj ballest, ty naprawde nie masz horyzontu tylko punkt widzenia , raczej punkcik ...kropke. 1. Nie jestem Hanyskiem , to wynylazek twojej chorej wyobrazni. 2. Oprocz labanda i paru "synkow" z domeny .de nikt nigdy sie nie zalapal na twoje "prawdy" 3. Bolek5 nazwal cie falszysta . nastepnie przeprosil ze sie moze za ostro zareagowal . ZNACZY ... powiedzial bez owijania co mysli o tobie. Nie zmienil zdania . Powiedzial kiedys ze jestes wielka czarna dziura w ktorej znikaja bezpowrotnie wszelkie racjonalne argumenty. 4.Nie przyznal ci racji , stwierdzil ze nie jestes godzien jego czasu i przestal odpisywac na twoje bzdurne teorie ( jako historyk wie co mowi) Nie wpadles jeszcze na to ze nie odpisuje na twoej posty????? Ooooo sorry raz sie odezwal ...poprosil abys sobie jego imieniem geby nie wycieral. A ty robisz to wciaz. Ale on juz Cie olewa z gory na dol. 5.Nie zniszczyles mojej histori , ani mojej ani zadnego innego Polaka. nawypisywales kupe bzdur. nawklejales wycinkow czyichs pogladow (nieautoryzowanych) wiekrzosc z serwerow gdzie juz na wstepie admin pisze ze sie dystansuje od tych pogladow . Zrozum ze nawet jak sie historyk wypowiada ... to jest to tylko jego zdanie . Podajesz glupoty ktore nie stoja ani w ksiazkach do histori zarowno niemiec jak i polski. ZROZUM internet to medium pelne roznych teori . Pisanych czesto przez ludzi elokwentnych co jednak nie znaczy ze zawsze piszacych prawde. 6.Juz ci bolek pisal ze Krakow nie byl niemieckim miastem . Byl polskim miastem w ktorym mieszkali niemcy poddani krola Polskiego. Berlin jest miastem Niemieckim pomimo ze w dzielnicy "Kreuzberg" mieszka najliczniejsza gmina Turecka w Niemczech. 7. piszesz i walczysz sam o rzeczy ktore tu nikogo nie intzeresuja. sam zaczynasz o Grunwaldzie i sam stawiasz teorie w co my niby wierzymy. A mnie to guzik obchodzi .GUZIK !!! czy bylo tam 100tsy Polakow czy Litwinow Czy Jagiello byl wazniejszy czy ks. Witold ..Ballest mi to zwisa. Jestem Polakiem i mi polskie mity nie przeszkadzaja ..powaznie NIE! I jak kiedys bede przypadkowo w tamtej okolicy to podjade zrobie zdjecia i zloze kwiatki . i co???????????????? moge . Mam gdzies czy byla to potyczka czy bitwa... A ty palancie piane toczysz ze ja tam kwiatki zlozyc moge i nie dre sie w nieboglosy ze to tylko potyczka. Niemcy maja swoje mity , Polacy swoje. Bylem niedawno w muzeum techniki ... i uwierz przy kazdym eksponacie przy kazdym wynalazku pisalo "co prawda patent dostal ten , a ten" aaaale juz rok wczesniej pewnien niemiec w pewnej wiosce tez mial podobno taki pomysl. TO jest to samo !!!! kazdy ma swoej mity. Bo liczy sie ten kto pierwszy patent zlozyl ...ten przechodzi do histori ..i tak samo bylo z Cassino ! polacy pierwsi tam weszli i pierwsi powiesili flage . I co???palancie??? moga sobiebyc i 2 i 3 legendy Niemiecka , Polska , i Marokanska i niech kazdy sobie swoje opowiada .... i wierz mi bedzie dalej swoje opowiadal. Nie ma Twojej prawdy . "> W miedzyczasie jestem juz tak dlugo na Forum, ze moje prawdy ludzie z kultura > akceptuja, nawet te o Bydgoszczy," Laband? Ramon? Hanys? " ! " ( krzyknik) kto akceptuje twoje prawdy? obudz sie facet . Na kazdym forum gdzie wejdziesz wzbudzasz odraze !! Ludzie zaczynaja sie klucic i dzielic ....bo to jest prawdziwa twoja misja! Braid . Ps: nie klep sie po ramieniu ze wygrales jesli nie odpisze za chwile bo ide juz spac ;))) Wlasnie...wiesz ze ty nie pieszesz aby dyskutowac? Ty nie piszesz ty walczysz. jestes jak maly Jasio w piaskownicy ciagle padaja slowa z twoich ust "przegrales, wygralem, walcze , nie przegram , wygram , wam pokarze , zobaczycie ..itd. jestes malym krnabrbnym i zawistnym chlopczykiem. w mundurku Hitlerjugend. A jesli sie okarze ze jednak przegrywasz .. to zaczynasz dzialac na zasadzie granata wrzuconego do szamba. Tu odsylam do watkow ( ich ilosci i jakosci) o wybieraniu moderatora , albo ostatnio walka z Bartoszcze ;))) aha...wbij sobie to do tej malej ciasnej czaszki ...nie jestem Hanyskiem Hanysku ...pozdrawiam Cie jesli to czytasz!!! Braid Odpowiedz Link Zgłoś
ballest To sa Argumenty Polaka, - czy mego pieska? 23.12.04, 00:12 "I co???palancie??? moga sobiebyc i 2 i 3 legendy Niemiecka , Polska , i Marokanska i niech kazdy sobie swoje opowiada .... i wierz mi bedzie dalej swoje opowiadal." Ale Cie zabolalo, ze znowu obraziles, nie potrafisz bez obrazania, pokazujesz Twoja KULTURE! Jesli Cie nie interesuje co piszE, to po co za mna chodzisz, bolek5 pokazal kuklture, on napisal ze glosze znane w Polsce prawdy i mnie nie przesladuje, Ty sie z tymi znanymi w Polsce prawdami pogodzic nie potrafisz, jak prawie kazdy azylant solidarnosciowy, wracaj lepiej do Polski, wtedy mozesz na Twoja ojczyzne pracowac a nie niemiecki chleb jadac! Dla mnie jestes psychopata, ja nie biegam za innymi i nie wypisuje bzdur na temat innych! ZROZUM MALUTENKI, ZE TO NIE JA ZA TOBA DYBIE, tylko Ty za mna!, nie wejdzie to do Twej malej glowiczki ! Przeciez to Ty pieseczku kasales Pana na forum Olsztynskim, albo myslisz, ze odwrotnie bylo! Oczywiscie, moglem Cie kopnac, ale psow sie nie kopie ! Dla mnie jestes przestepca, a osoby co szantazuje sa podlej natury ! Tylko Ty chyba za to nie potrafisz ! Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: To sa Argumenty Polaka, - czy mego pieska? 23.12.04, 00:20 to tez jeden z Twoich kulturalnych wpisow: forum.gazeta.pl/forum/73,46481,1540823.html?f=94&w=18069787&a=18096932&rep=2 Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s do Rity 23.12.04, 05:49 dzięki za Twój wpis - miejmy nadzieję, że rzeczywiście kropla drąży skałę ;) Życzę Ci z całego serca Świąt w pogodnym nastroju :) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: witam znow 23.12.04, 19:38 zostawić Was samych a, juz się kłócicie Nie wiem jak Wy, ale ja się bardzo podle czuję. Dziś do 23.55 mozecie sobie jeszcze powyrzucać brudy, czym więcej tym lepiej, oczyścicie sobie organizm i to forum. Nie mieszam się w wasze spory, duzo sobie zrobiliście krzywd, są takie które sa niewybaczalne i w żadne sposób nie można je wytłumaczyć - jedynie wielką głupotą, tylko pokazuje do czego jesteście zdolni. Właściwie to już to forum nie istnieje , sami się sie spaliliście, pusciliscie się z dymem lub jakby tu powiedzieć, utoneliście w swojej nienawiści. Nawet cięzko o tratwę, by kogokolwiek uratować. Gliwice - piekne miasto, wielka historia, centrum Śląska, tradycje sląskie i co............. co z Was zostało - popiół czy glina, o diamencie nie ma mowy. Gliwice - miasto, do którego tęskni wiele , wiele ludzi po przeżyciach wojennych i powojennych, ogromne tragedie rodzinne, napewno i ogromna tęsknota. Tylko czy tęskniąc i kochając miasto mozna zarazem zburzyć go, zdeptać i widzieć historię tylko od swojej strony, nie widząc drugiej strony medalu ? Gliwice - forum Gliwice, sławne z wojny forumowiczów, dotychczas traktowane rozrywkowo, by popatrzyć się jak się chłopcy biją, jak rzucają sobie piasek w oczy, jacy są waleczni, czy te Gliwice żyją tylko przeszloscią ? Gliwice - co Wam po polityce, kiedy w Waszych sercach nie ma miejsca na tolerancję, nie ma na wybaczanie krzywd i nie ma dobrej wiary ani nadzieji na nią. Gliwice - Forum -to ludzie o róznych zainteresowaniach, forum wolne, gdzie od Was zalezy kto z kim i o czym rozmawia, gdzie miejsce na pogaduszki i takie i takie. Śląsk a Górale - od wieków widomo, że są to społeczeństwa najbardziej zabawowe, ludzie tętniący życiem, ludzie z wyjątkowym poczuciem humoru, ludzie gwarowi i w żaden sposób nie nalezy tego zwalczać. Mają swoją dumę i honor i nie nalezy tego traktować złośliwie. Lubię wchodzić na forum Zakopane do górali, mimo, że jest tam sama Ciupazka, bije od nich żródło energii, czuć duch góralski. Przyjmuje każdego z otwarymi rękoma. A Ślązacy, gdzie są moi Ślązacy, którzy gwaruja przy kufle piwa, śmieją się i z rozmachem dyskutują ? Właściwie, to nawet nie zdawałam sobie sprawy , że Wy tak na poważnie gwarujecie, bardziej to brałam za humor śląski, a teraz wiem jak się myliłam. Ale też, zastanówcie się - ile Was jest , czy warto toczyć bój kiedy na forum i tak świecą pustki. Muszą być zapaleńcy tego forum, wierni forumowicze, tęskniący Gliwiczanie , goscie i sympatycy, a ja już się przwyczaiłam do stałych ników i jest mi ich brak jak patrzę z lotu ptaka. Martwię się o Labanda. Pozwólmy wszystkim pisać o wszystkim, a w toku rozmów moze się wyklaruje sytuacja, może dotrą te słowa do waszych forumowiczów, że trzeba ustąpić w niektórych wypadkach, że to co nie zwalczycie musicie przyjąć. Nie wszyscy są inteligentni , mądrzy i maja tematy do rozmowy, trzeba im podsunąc inny ciekawszy, moze nawet humorystyczny watek. Kazdemu trzeba przdzielić jakieś zadnia, a wtenczas będą się czuli potrzebni. Wszystko jest w waszych rękach - mozecie być inni, bo kazdy jest inny , trzeba tylko chcieć - sama już nie wierzę w słowa które piszę - choć powiem , ze nie ma rzeczy niemożliwych. I jeszcze jedno - powiem sobie przed Wigilią, że przynajmnie się starałam . Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: witam znow 23.12.04, 19:40 Na zakończenie, przyznam Ballest , że jestes cięzkim forumowiczem i na przyszłość licz się ze słowami, nie pokazuj wciąż linki z dowodami, nie mów , ze Niemcy nas olewają, bo robisz samym Niemcom krzywdę, nas to nie obchodzi. Poznalismy już całą wiedzę historycznę z Twojej strony, tematy są już zamkniete, kazdy ma swoje żródła dociekania historii, otwórz przed sobą przyszłość, pokaż się z innej bardziej towarzyskiej strony. Bo forum potrzebuje luzu i rozmów na kazdy temat. Choć narobiłeś spustoszenie na forum , myslę , że i inni Ci wybaczą , a Ty innym. Staram się być bezstronna. Jeżeli w waszym gronie znajdzie się jeszcze ktoś , komu zależy na Forum Gliwice i rozwoju jego, nie ma innej drogi jak się pogodzić z zaistniałą sytuacją - przyjąc ten mój opłatek jaki do Was kieruję w dorej woli i pomalutku zacisnąć więzi. Nie jest moją intencją osądzać Was, sami musicie dojść do odpowiednich wniosków. Nie jest też moją intencją ballesta zmiazdzyć, bo doskonale wiem jak się teraz musi czuć, zrobiliście to sami. Zdaję sobie sprawę ze swojej niebezpiecznej pozycji stając w jego obronie, myślę że i ballest tez sobie z tego zdaje sprawę, ze drogę którą obrał jest drogą do nikąd, że czasy się zmieniły. Choć wiele jest prawd na świecie - jedna z nich jest taka, że prawdziewie tęskniący, którzy zachowali choć trochę ziemi gliwickiej w sercach wrócą na forum , wybaczą , przebaczą i wyciagną rękę do zgody. Braid - w takiej intencji jak sądzę Twoje posty były złośliwe, ale dziekuję za jedno, że nie podszywałes się pod żadne inne niki , ze zrobiłes to jawnie jako Ty Braid - za to Cię cenię. Choć wszystkich należy pochwalić , że robiliście co mogliście , naprawdę, by udowodnić swoją prawdę. Na koniec tak długiego wywodu - odpowiem na pytanie kim jestem na Forum Olsztyn ? - jestem jedną z forumowiczek, mieszkam w Krakowie, tęsknię za swoim miejscem urodzenia czyli Olsztynem. Dzięki silnym namowom forumowiczów po trzydziestu latach ujarzałam swoje miasto. Łączy nas jedno - dobra wiara i dobre chęci. W rozmowie myslimy o jednym, żeby nie urazić drugiego, bardzo nam na tym zależy i żeby mile spedzić czas jesli się spotykamy na forum o jednakowym czasie. Mówimy o wszystkich problemach jakie mamy i co myślimy, czasmi fantazjujemy, duzo spiewamy - jestesmy grupą, w której nikt nie przewodzi, ale znamy swoje miejsca na nim. Wszyscy się szanujemy. Poczta między nami to rzadkość, wszystkie problemy rozwiązujemy w klubie forumowicza, by nie przeszkadzać innym. Jak zauważyliście dużo forumowiczów z Olsztyna przyszlo do Was złożyć życzenia, zrobili to ze swej dobrej woli, bez żadnej namowy, tak sami od serca czym i mnie pozytywnie zaskoczyli. Przez ballesta zrobiliście się ośrodkiem i centrum zainteresowania przez co macie dużo sympatyków i obserwatorów. Zróbcie wszystko co w swej mocy by dojść do ugody. A teraz przstąpcie do pracy Proponuję narysować grubą krechę, zpomniec o wszystkim i zacząć prace od poczatku, niestety. Pozakładać wątki i zobaczyć co się dalej będzie działo. Taka jest moja propozycja. Jaka Wigilia taki cały rok, więc warto przyłożyć się i postarać się ku odnowy Forum Gliwice. pozdrawiam Wesołych Świat - przemyślcie wiele spraw i zapomnijcie wiele z nich Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: witam znow 23.12.04, 20:14 No Rita, fajnie napisalas ! Wiem, ze trudny jestem, ale prosze nie chwal mi Braida: "Braid - w takiej intencji jak sądzę Twoje posty były złośliwe, ale dziekuję za jedno, że nie podszywałes się pod żadne inne niki , ze zrobiłes to jawnie jako Ty Braid - za to Cię cenię. Choć wszystkich należy pochwalić , że robiliście co mogliście , naprawdę, by udowodnić swoją prawdę." Zauwaz, ze nic nie napisalem, jak klamal na Olsztynie- wielki uklon przed Meg, ze sprostowala" zapamietaj jeszcze raz, przyczyna tego co sie stalo, - jestem byc moze ja i nieswiadomosc moich polskich dyskutantow, zlosliwosc jednak to nie moja domena, to domena poslich nacjonalistow ! Rita, rozroznij to ! Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: do Rity 23.12.04, 20:49 "Re: meg_s 23.12.2004 05:55 + odpowiedz Gość portalu: Braid napisał(a): > Zapomniales dodac ze jesli na stronie www.gliwiczanie.pl/ wybiora > opcje "forum" to znajda te dziesiatki osob ktore przez twoje chamskie > zachowanie na gliwickim opuscily forum GW i zalozyli swoje prywatne > na ktorym ty nie masz wstepu. drobne sprostowanie - ballest na naszym forum pisał i nikt go z naszego forum nie wyrzucał - został tylko uprzedzony, że tym grozi pisanie w znanym stylu" Dzieki za wpis Gosiu, mysle, ze Rita tez zrozumie ! Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: 23.12.04, 21:09 absolutnie nie ma za co - widocznie nie dość precyzyjnie się wypowiedziałam Odpowiedz Link Zgłoś
ballest To jest precyzyjnie ! albo czemu Braid klamie? 23.12.04, 22:20 W duchu liczylem na Twoj, albo wpis Rity, bo ona tez ta historie znala.Ja nie chcialem sie odezwac, bo mi nudno jest kazdy jego wpis poprawiac ! Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: nic już nie jest ważne 23.12.04, 23:04 Ballest - zaraz będzie biała kreska o wszystkim tamtym zapominamy, pomyśl wreszcie o zmianie stylu - nie ma już sporów, nie masz z kim się spierać ? Została meg_s i ja i od jutra rozmowy są inne. Meg_s spróbujesz ze mną ? Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: nic już nie jest ważne 23.12.04, 23:42 Wesołych Świąt meg_s będe wieczorem, chyba pózno spokojnej Wigilii Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: nic już nie jest ważne 23.12.04, 23:59 Rita, Meg ja jestem gotowy, ale czy moje klony i pieski tez!!!? w to nie wierze ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łowca jeleni Schikowski! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.04, 12:20 za wysoko mierzysz. Z tobą nikt na poziomie nie gada, bo to po prostu obciach. Odpowiedz Link Zgłoś