henry.morgenthau_jr.jr 07.06.05, 22:38 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2752530.html No proszę, a jednak, nasi sąsiadzi z południa :) Cieszy mnie to ogromnie :) Bye ! Against fascism ! HENRY MORGENTHAU jr. jr. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: RODAK Re: Wiwat Vaclav Klaus !!!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 07.06.05, 22:44 tak, tak. tak sobie myslalem, ze lamanie praw czlowieka cieszy takiego nacjonaliste jak ty. Doczytaj tylko, ze benesz planowal wypedzenie Niemcow (tak jak i Polscy) na dlugo przed 2ws. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: black Re: Wiwat Vaclav Klaus !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 23:09 Była okazja, to wypędził miemców. O co ci chodzi, rodaku. Postąpił bardzo roztropnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysl348 Re: Wiwat Vaclav Klaus !!!! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 07.06.05, 23:14 Gość portalu: black napisał(a): > Była okazja, to wypędził miemców. O co ci chodzi, rodaku. Postąpił bardzo roztr > opnie. Biorac pod uwage rozmiar zbrodni popelnionych przez Niemcow jakos nie jest mi trudno zrozumiec przyczyny dzialania naszych braci z poludnia. Latwo jest osadzac te fakty teraz, szescdziesiat lat po wojnie. Wtedy byl zupelnie inny klimat- jezeli ktos tego nie rozumie i do wszystkiego przyklada dzisiejsze standardy to sam bedzie robil z siebie glupiego. Odpowiedz Link Zgłoś
grba Re: Wiwat Vaclav Klaus !!!! 07.06.05, 23:13 W "Deutsche Stimme" o tym przeczytałeś... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysl350 Re: Wiwat Vaclav Klaus !!!! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 07.06.05, 23:18 Raczej chyba w "Der Stuermer"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysl348 Re: Wiwat Vaclav Klaus !!!! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 07.06.05, 23:10 Ciekawe, ze Steinbach podchodzi dosyc wyrywkowo do historii i zajmuje sie problemem Niemcow sudeckich jakos bardziej niz na przyklad mieszkancow Zamojszczyzny czy innych terytoriow okupowanych... Ciekawe czy rozumie ona zwiazek przyczynowy pomiedzy zajeciem Czechoslowacji przez Trzecia Rzesze a pozniejszymi dekretami Benesza... Jak dla mnie Klaus nie powinien nawet reagowac na wystapienia dzialaczy marginalnych i malo reprezentatywnych organizacyjek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RODAK Re: Wiwat Vaclav Klaus !!!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 07.06.05, 23:13 o jakim zwiazku przyczynowym piszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysl349 Re: Wiwat Vaclav Klaus !!!! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 07.06.05, 23:16 Bez zajecia Czechoslowacji przez Niemcow nie byloby dekretow Benesza. Jak podejdziesz na ulicy do jakiegos czlowieka i go walniesz to nie zdziw sie potem, ze Ci odda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RODAK Re: Wiwat Vaclav Klaus !!!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 07.06.05, 23:19 jakie zajecie czechoslowacji (mowie o 1938)? przeciez 99% ludnosci na tych terenach (odloczonych podczas wersalu) bylo Niemcami. gdzie widzisz jakis problem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RODAK PS IP: *.dip0.t-ipconnect.de 07.06.05, 23:29 a ponad 60% na Slasku glosowalo w 1921 za Niemcami. Dlaczego doszlo wlasciwie do wybucu tzw. "3. powastania slaskiego"??? mozesz mi to wytlumaczyc? ale prosze racjonalnie, bez weszpolackich emocji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: black Re: PS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 23:33 rodaku, nie chodziło się do szkoły? wolało się wagary? to tak na spokojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RODAK Re: PS IP: *.dip0.t-ipconnect.de 07.06.05, 23:39 i to ma byc odpowiedz na pytanie? czyzby na wiecej nie bylo was stac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: black Re: PS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 23:44 szkoły są otwarte dla wszystkich, może cię do której przyjmą jeszcze, jakiejś trzyklasówki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RODAK Re: PS IP: *.dip0.t-ipconnect.de 07.06.05, 23:47 czy nie zauwazyles, ze sie powtarzasz? poza tym twoje powyzsze dwa posty nie zawieraja ani promila odpowiedzi na proste pytanie. powiedz, ale tak szczerze, dlaczego sie tutaj tak intensywnie produkujesz? checi dyskusji i argumentow u ciebie za grosz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: black Re: PS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 23:53 Rodaku, zrozum mnie, spamujesz, jak byś był moim rodakiem, to pogadalibyśmy jak Polak z Polakiem, ale przecież nie o twoich hanyskich problemach:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RODAK Re: PS IP: *.dip0.t-ipconnect.de 07.06.05, 23:58 moje problemy? spam? co oznacza jak polak z polakiem? mozesz sie jasniej wyrazac? PS poza tym zaczales dyskusje i nadal nie jestes w stanie odpowiedziec na proste pytania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: black Re: PS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 00:01 nie nie mogę, nie moja wina, że się w młodych latach leniłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RODAK Re: PS IP: *.dip0.t-ipconnect.de 08.06.05, 00:25 ales sie zagubil. jak stara katarynka, w kolko to samo. zero argumentow. ale pojde tobie na reke i zadam nastepijace pytanie: napisales: "nie nie mogę, nie moja wina, że się w młodych latach leniłeś. ". powiedz mi prosze, co masz na mysli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysl350 Re: PS IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 08.06.05, 00:20 Gość portalu: RODAK napisał(a): > co oznacza jak polak z polakiem? Z jezykowego punktu widzenia to sformulowanie oznacza tyle co "szczerze". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RODAK Re: PS IP: *.dip0.t-ipconnect.de 08.06.05, 00:24 a Niemiec z POlakiem nie moze byc "szczerze"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysl352 Re: PS IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 08.06.05, 00:30 Ja Tobie tylko wytlumaczylem czego to sformulowanie jest synonimem z _jezykowego_ punktu widzenia. Nie bylo tam zadnych zamierzonych niedomowien odnosnie innych nacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysl350 a teraz kubel zimnej wody IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 08.06.05, 00:28 Gość portalu: RODAK napisał(a): > jakie zajecie czechoslowacji (mowie o 1938)? przeciez 99% ludnosci na tych > terenach (odloczonych podczas wersalu) bylo Niemcami. gdzie widzisz jakis > problem? Czyli rozumiem, ze gdyby teraz Polska zajela sila Wilenszczyzne to tez byloby OK bo przeciez tam wiekszosc stanowia Polacy... Poza tym Niemcy zajeli cala Czechoslowacje, tereny przygraniczne Czech i Moraw przylaczajac bezposrednio do Trzeciej Rzeszy a z reszty tworzac tzw. "Protektorat". Slowacja stala sie marionetkowa republika calkowicie zalezna od i kontrolowana przez Trzecia Rzesze. Takie sa fakty. Jednak Ty zdajesz sie lubowac w mitach. Do takich nalezy np. to, ze ponoc Polacy i Czesi planowali wypedzenie mniejszosci niemieckich. Naczytales sie chyba "Protokolow medrcow Syjonu" bo to co mowisz ma mniej wiecej taki wydzwiek. Podwazanie ogolnie przyjetych interpretacji historycznych jest jak najbardziej do przyjecia ale jezeli sie to czyni to wypada miec za soba solidne dowody a nie mity ktorych korzenie siegaja przemowien Goebbelsa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RODAK Re: a teraz kubel zimnej wody IP: *.dip0.t-ipconnect.de 08.06.05, 00:38 czy Polacy kiedykolwiek stanowili wiekszosc na wilenszczyznie? (tak jak niemcy na slasku i w czechach)? ps. co to sa te protokoly? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RODAK ps IP: *.dip0.t-ipconnect.de 08.06.05, 00:40 tylko tym razem zanim odpowiesz, dobrze sie zastanow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysl351 Re: a teraz kubel zimnej wody IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 08.06.05, 00:42 LOL, stanowili tam zdecydowana wiekszosc przed wojna. Co wiecej, z wyjatkiem samego miasta Wilna stanowia ja tam do dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RODAK Re: a teraz kubel zimnej wody IP: *.dip0.t-ipconnect.de 08.06.05, 00:54 czy aby na pewno? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysl353 Re: a teraz kubel zimnej wody IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 08.06.05, 01:46 Czyli nie wiesz ale myslisz, ze zadajac powatpiewajace pytania podwazysz argumenty rozmowcy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gRegor Re: Wiwat Vaclav Klaus !!!! IP: *.gliwice.hyperion.pl 07.06.05, 23:16 Tak mocie racjo! Teroz III rzesza POLSKO czeko EUROPA!!!!!!!! Tylko jeszcze polskiego Hitlera jeszcze żescie nie wybrali! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: black Re: Wiwat Vaclav Klaus !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 23:18 Wyście już wybrali, kiedyś, miemcy zawsze przodują. Odpowiedz Link Zgłoś
betoniarz-zbrodniarz Re: Wiwat Vaclav Klaus !!!! 07.06.05, 23:20 gregor sąsiedzi już dzwonią po straż miejską... to jeszcze nie wochenende a ty juz masz fazę.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gRegor Re: Wiwat Vaclav Klaus !!!! IP: *.gliwice.hyperion.pl 07.06.05, 23:33 ze mnom straż miejska ni mo nikaj i nigdy kłopotu w przciwieństwie do wos Poloki Zawżdy robicie ostuda i haja gorolskie buroki! I uczcie sie od nos ordnungu bo wyście pokozali w hotelach robotniczych jako waszo kultura. . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ramon Re: Wiwat Vaclav Klaus !!!! IP: *.iwan.kdvz.net / *.dip.t-dialin.net 08.06.05, 07:36 Drogi Morgenthau, wnioskuje, ze niebedziesz mial nic przeciw twemu wysiedleniu ze Slaska - oczywiscie na humanitarnych zasadach. Twoje nastawienie w tej sprawie upraszcza ten problem niezmiernie. Odpowiedz Link Zgłoś
egzema1 Re: Wiwat Vaclav Klaus !!!! 08.06.05, 08:18 gRegor-dobrze pamiętam polskie hotele robotnicze-mój ojciec nazywał je polskimi burdelami robotniczymi.To stamtąd wywodzą się terażnijsze betoniarze-zbrojarze ,morgenthauy i inne polaczki ,które przyjeżdżając na Śląsk za pracą i zostawiając brudne zasyfiałe chaty zapomnieli że do Ślązaków nie mogą sobie nawet porównań robić .A szydząc z ciężkiej górniczej pracy robią tylko sobie świadectwo .Polskiej głupoty i polskiego faszyzmu.No ale cóż można powiedzieć o narodzi ,który przez całą swoj historię żyje tylko komplekasami wschodu i zachodu a teraaz jest (przepraszam za wyrażenie) dymany przez mieszańców zza wielkiej wody.Kompleksy polskie leczą tym czym zawsze leczyli.Patrz na Zaolzie.Wielki wróg Hitler wchodził do Czechosłowachji a Polska wbijała sztylet na Zaolziu. Potem wielka krzywda im się działa kiedy Rosja sowiecka robiła to samo co oni ale hipokryzja polska wciąż kole Europę.Szkoda że ten wrzód ciągle ropieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss9 Re: Wiwat Vaclav Klaus !!!! IP: *.pc.tek.pl 08.06.05, 08:51 hahahahhaaa..!!! mam dobrą wiadomość ! ten "wrzód" już niedługo przestanie ropieć. prawa natury są nieubłagane i biologicznie nie dotrwacie i nie spowodujecie żadnych wysiedleń Polaków ze Śląska. : ))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: Wiwat Vaclav Klaus !!!! 08.06.05, 08:56 ciekawe jak wszechpuloki widzom w tym kontekscie sprawa Lwowa :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pit Re: Wiwat Vaclav Klaus !!!! IP: 150.254.85.* 08.06.05, 09:15 laband napisał: > ciekawe jak wszechpuloki widzom w tym kontekscie sprawa Lwowa :))) Ta sprawa jest zamknieta Laband, trupa sie sie nie wskrzesza bo zawsze z tego wychodzi nieszczescie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss9 Re: Wiwat Vaclav Klaus !!!! IP: *.pc.tek.pl 08.06.05, 09:22 najpierw laband musiałby zrozumieć kontekst. : )))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laband Re: Wiwat Vaclav Klaus !!!! IP: *.dip.t-dialin.net 08.06.05, 09:27 mogecie to oba skerowac do wszechpulokow kere ryczom na wszyske strony o wiecznie polskyj Ukrainie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss9 Re: Wiwat Vaclav Klaus !!!! IP: *.pc.tek.pl 08.06.05, 09:29 a gdzieś ty to słyszał ??? : ))) Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: Wiwat Vaclav Klaus !!!! 08.06.05, 09:30 we zwionzku tych wypedzonych ze z za Buga :))) Odpowiedz Link Zgłoś
braid Re: Wiwat Vaclav Klaus !!!! 08.06.05, 09:34 jakies konkrety ??? czy tylko "jedyn ci padou?" ze odniygo synek??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss9 Re: Wiwat Vaclav Klaus !!!! IP: *.pc.tek.pl 08.06.05, 09:39 j.w. i dodatkowo o jakich wszystkich wszechpolakach fandzolisz. konkretnie , bo ja ostatnio o czymś takim czytałem na lekcjach historii , ale chodziło o zupełnie inne czasy. ahaaa... ale przecież ty jesteś wiecznie wczorajszy... Odpowiedz Link Zgłoś
aqua Re: Wiwat Vaclav Klaus !!!! 08.06.05, 09:46 Zauważyłem, że tylko wysiedleni na Odrę, krzyczą o wiecznie polskim Lwowie. To jest takie zboczenie umysłowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss9 Re: Wiwat Vaclav Klaus !!!! IP: *.pc.tek.pl 08.06.05, 09:49 posluze sie przykladem ze strony "shoah" ktora to jest portalem dotyczacym holokaustu zydow. Wyczytalem tam wspomnienia wiezniow obozu w Auschwitz . jak sie okazuje w samym obozie oprucz komor gazowych i miejsc morderczej pracy zalozono wiezniom "kolka zainteresowan" grywali sobie w kolkach muzycznych inni "musieli" grac w pilke w obozowym klibie sportowym ( musieli bo czasem z wycienczenia nie mogli) tak wiec mozna powiedziec ze nie taki diabel straszny ... w/g Mychy , ballesta , labanda ..mozna powiedziec ( a nawet nalezy akcentowac) ze w obozie kwitlo zycie kulturalne . . dbano o tezyzne fizyczna i duchowa. Tak na marginesie to czytalem ze nie zawsze bylo milo grac na skrzypcach gdy pod oknem prowadzono innych do gazu ... ale jak mycha juz pisala nie kazdy mial zle .. Odpowiedz Link Zgłoś
myha1 Re: Wiwat Vaclav Klaus !!!! 08.06.05, 12:03 Gość portalu: sss9 napisał(a): Odpowiedz Link Zgłoś
myha1 Re: Wiwat Vaclav Klaus !!!! 08.06.05, 12:05 ups... za wczesnie.. ale jak mycha juz pisala nie kazdy mial zle .. najpierw przeczytaj i postaraj sie zrozumiec, a potem przywołuj wypowiedź... I może nie powtarzaj się w kilku wątkach?? Jak to sie nazywa??? spam chyba.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss9 Re: ocalić od zapomnienia IP: *.pc.tek.pl 08.06.05, 12:52 albo przed wykasowaniem ,tak to miało się nazywać. ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
myha1 Re: ocalić od zapomnienia 08.06.05, 12:54 Gość portalu: sss9 napisał(a): > albo przed wykasowaniem ,tak to miało się nazywać. ; ) a jestes z niego taki dumny? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss9 Re: ocalić od zapomnienia IP: *.pc.tek.pl 08.06.05, 13:13 to nie moje wspomnienia. więc i duma nie moja. ale skoro admin wziął się do kasowania "jak leci" , to uznałem , że nie zaszkodzi je ochronić. i bez nerw , ciebie przecież w nich nie ma ? Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: Wiwat Vaclav Klaus !!!! 08.06.05, 09:50 " Środowiska kresowe w całym kraju z wielką satysfakcją przyjęły umieszczenie tablicy pamięci tej treści w Jasnogórskim Sanktuarium. Inny cel miała pielgrzymka na Jasną Górę X Zjazdu Kresowian, która przybyła tu w lipcu. Wpierw kresowianie obradowali w Bytomiu, gdzie dyskutowano o zachowaniu prawdy o wypędzeniu Polaków z Kresów Wschodnich, o rewindykacji majątków pozostawionych na Wschodzie i o potrzebie jedności organizacji kresowych (co TMLiKPW od dawna postuluje). Niedawno Związek Wypędzonych z Kresów stał się już członkiem SKK. Na Jasną Górę Kresowianie SKK przybyli, by ???doładować" siły duchowo i pomodlić się w intencji rodaków, którzy pozostali na Kresach. Mówił o nich prof. dr hab. Henryk Stroński prezes Tow. Kultury Polskiej Ziemi Tarnopolskiej w Tarnopolu." Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: ignor..uzasadniony 08.06.05, 10:00 nadal nie ma nic o czym wcześniej mówiłeś. : )))) Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: ignor..uzasadniony 08.06.05, 10:03 oczywiscie ze tego niy je zes w stanie zauwazyc, dyc richtujesz sie ino "polskom racjom stanu" - sam mosz cos pod twoje podniybiynie: www.panoramapolska.ca/index.cfm?NoTot=127&Article=Wywiad_5b.htm Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: ignor..uzasadniony 08.06.05, 10:07 no i gdzie tu analogia ? ty może i patrzysz - ale nie widzisz tego co jest napisane , tylko to co chcesz żeby było. : )))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: ignor..uzasadniony 08.06.05, 10:09 czi Ty naprowdy uwazosz ze slonsk je Polski i Ukraina tysz? a coby ci trocha wiyncyj sposobnosci do refleksji przispozyc, mosz sam jeszcze jedyn artikel: www.aneks.com.pl/tp/b.asp?id=50&r=2004&n=tp28&p=01 Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: ignor..uzasadniony 08.06.05, 10:12 komiku , totalnie się pogubiłeś. : ))))) Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: ignor..uzasadniony 08.06.05, 10:30 niy ignonrancie, to Ty se niy zdajesz sprawy ze zaslepiynia - te same ludzie kere tak sie obruszajom na "niymieckich ziomkow" godajom o polskich ziymiach na wchodzie(czytej za Bugym) - - tera widzisz kto sie sam pogubiou :))) mysla ize na dzisiej Ci styknie pyrsk! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss9 Re: ignor..uzasadniony IP: *.pc.tek.pl 08.06.05, 10:34 tobie komiku coś nie styka. : ))) jest przeogromna różnica między przesiedlonymi Niemcami i Polakami , ale ty jej nie skumasz i na to ja już niy poradza... : )))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: ignor..uzasadniony 08.06.05, 10:38 oczywiscie, he,he :) - Poloki to rasa wyzszo od cztyrdziestego piontego roku do dzisiej - komu jak komu ale nom slonzokom tego godac niy musisz :))) ps jeszcze dwadziyscia lot tymu wy i Rusy escie zaprzeczali istniyniu Narodu Ukrainskego, a dzisiej uazicie we pomaranczowych koszulkach :))) uot czieuawiek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss9 Re: ignor..uzasadniony IP: *.pc.tek.pl 08.06.05, 10:46 pleciesz już laband , lekarstw zabrakło ? : ))) my z uonymi ? 20 lat temu ? czy ty przez ostatnie 50 lat spałeś ? : )))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: ignor..uzasadniony 08.06.05, 10:53 ach, przeproszom, kaj tam wy escie same to byli, :))) Odpowiedz Link Zgłoś
braid Re: ignor..uzasadniony 08.06.05, 10:54 ;))) zwalaszcza ze to ballest sie tu slinil ze nie ma narodu ukrainskiego i ze to kolebka rusi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss9 Re: ignor..uzasadniony IP: *.pc.tek.pl 08.06.05, 10:56 mimowolnie zaczął dawać sobie ignory i jak widać słusznie. : ))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: ignor..uzasadniony 08.06.05, 11:00 jak narazie to ani jedne moje wszkryfnincie niy wyleciauo ze tego forum, a te kere wyleciauy to odbiyrom jako dowanie ignorow samymu siebie przuez tych kere te wyciepniynte teksty szkryfli :) Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze wątek ma jedną wadę.. 08.06.05, 11:13 ni cholery nie dotyczy Gliwic... Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: wątek ma jedną wadę.. 08.06.05, 11:15 a co mo Sosnowiec spolnego ze Katowicami?? Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: wątek ma jedną wadę.. 08.06.05, 11:18 no niy, tak czynsto to jo na forum kaj zondzi hausmajster ze Stalinogrodu niy kukom :))) Odpowiedz Link Zgłoś