sss9 13.06.05, 10:24 może zrobimy taką listę potrzeb ? można wpisywać wszystkie , dotyczące każdej sfery życia w Gliwicach. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ballest Re: Czego nam brakuje w mieście ? IP: *.lbo.de.add / 62.154.133.* 13.06.05, 10:28 1.Slazakow ! -- pyrsk ballest Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: Czego nam brakuje w mieście ? 13.06.05, 10:30 na ciebie zawsze można liczyć. jak na poranną kupkę. Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: Czego nam brakuje w mieście ? 13.06.05, 10:31 na początek , przydałaby się nocna komunikacja miejska. od 23 z minutami nie ma już czym się tanio przemieszczać. Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: Czego nam brakuje w mieście ? 13.06.05, 10:31 przidauo by sie tak samo jak sam na forum trocha myniyj Goroli na som poczontek :) a tak pozatym to kultury przez sroge K Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ballest Re: Czego nam brakuje w mieście ? IP: *.lbo.de.add / 62.154.133.* 13.06.05, 10:33 Recht mosz Laband, KULTURY OSOBISTEJ, ETYKIETY i KINDERSZTUBY! -- pyrsk ballest Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: Czego nam brakuje w mieście ? 13.06.05, 10:34 nooo , wszyscy widzą , że macie tu hadziaje z Niemiec kłopot z Kulturą. ale my polscy ślązacy nie mamy na to wpływu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ramon Re: Czego nam brakuje w mieście ? IP: *.iwan.kdvz.net / *.dip.t-dialin.net 13.06.05, 10:36 "polscy Slazacy" ;-))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ballest Re: Czego nam brakuje w mieście ? IP: *.lbo.de.add / 62.154.133.* 13.06.05, 10:38 Tylkio uobejrzi, wela razy Admin Twoj wpis wyciepnou ! -- pyrsk ballest Odpowiedz Link Zgłoś
stasiek17 Re: Czego nam brakuje w mieście ? 13.06.05, 10:39 po twoich donosach :))) Odpowiedz Link Zgłoś
betoniarz-zbrodniarz [...] 13.06.05, 10:40 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ballest Re: [...] IP: *.lbo.de.add / 62.154.133.* 13.06.05, 10:42 Juz mosz dowod , czego WOM BRAK ! ;) -- pyrsk ballest Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 [...] 13.06.05, 10:43 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ballest Wiesz czego Wom brakuje! ?? IP: *.lbo.de.add / 62.154.133.* 13.06.05, 10:44 "• Re: [...] sss9 13.06.2005 10:40 + odpowiedz wiadomość została skasowana z powodu złamania prawa bądź regulaminu" abo dali tego nie wiesz ? -- pyrsk ballest Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: Wiesz czego tobie brakuje 13.06.05, 10:47 i twoim kolesiom z reichu ? wszyscy tu na FG to wiedzą. nie powiem ci kto ! ale powiem czego wam brakuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ballest Re: Wiesz czego tobie brakuje IP: *.lbo.de.add / 62.154.133.* 13.06.05, 10:49 Myslam, ze Wos poleku Admin kultury bedzie uczou, -- pyrsk ballest Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: Wiesz czego tobie brakuje 13.06.05, 10:50 myślenie ma przyszłość. ale ty jesteś "wczorajszy". jak już będzie moderator to was nauczy... : ))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ballest Re: Wiesz czego tobie brakuje IP: *.lbo.de.add / 62.154.133.* 13.06.05, 10:59 Moderatora tu nigdy nie bedzie, bo Admin wiy, kto moderatora potrzebuje, napewno nie my! -- pyrsk ballest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ballest Re: Wiesz czego tobie brakuje IP: *.lbo.de.add / 62.154.133.* 13.06.05, 11:06 Nie nie ode mnie, tylko widzi to po Waszych wpisach! -- pyrsk ballest Odpowiedz Link Zgłoś
betoniarz-zbrodniarz Re: 13.06.05, 11:06 myślam ze niekiere w tym rajchu za duzo czasu majom czytaj zbedni w pracy są. Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: 13.06.05, 11:08 no ja ! ale takich nam tukej we Gliwicach nie trza , pra ? Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: Czego nam brakuje w mieście ? 13.06.05, 11:18 tu ballest i banda piszcie na temat. Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: Czego nam brakuje w mieście ? 13.06.05, 13:21 A wyjazdów na autostrady Wam nie brakuje? :) Odpowiedz Link Zgłoś
betoniarz-zbrodniarz Re: Czego nam brakuje w mieście ? 13.06.05, 13:23 na razie brakuje małego, ale jakże istotnego odcinka autostrady... :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: Czego nam brakuje w mieście ? 13.06.05, 13:24 ma "ruszyć" w październiku , tak ? Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Czego nam brakuje w mieście ? 13.06.05, 16:47 na razie brakuje małego, ale jakże istotnego odcinka autostrady... :-)) Ja ta wom tysz jeszcze tysz wybudujemy, wyscie na to 60 lot potzrebowali i nic uescie nie zrobiyli! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slazacki Bandyta Re: Czego nam brakuje w mieście ? IP: *.iwan.kdvz.net / *.dip.t-dialin.net 13.06.05, 13:27 W Glywicach brakuje: Bürgermeister, Kämmerer, technischen Beigeordnerten zweiten Beigeordnerten diverse Amtsleiter, gute Sachbearbeiter, Fraktionsleiter Bürger, die sich seit Generationen um das Wohl der Stadt sorgen. Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: Czego nam brakuje w mieście ? 13.06.05, 13:30 To poważna sprawa. Biedne te Glywice, gdziekolwiek by nie były:)) Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: Czego nam brakuje w mieście ? 13.06.05, 13:31 ale u siebie to wszystko masz ? pomyliłeś chyba forum i wątek. Gliwice , czego nam brakuje w Gliwicach ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slazacki Bandyta Re: Czego nam brakuje w mieście ? IP: *.iwan.kdvz.net / *.dip.t-dialin.net 13.06.05, 13:33 sss9 napisał: > ale u siebie to wszystko masz ? pomyliłeś chyba forum i wątek. Gliwice , czego > nam brakuje w Gliwicach ? MOM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ivo Re: Czego nam brakuje w mieście ? IP: *.gliwice.hyperion.pl 13.06.05, 16:41 Roboty Take podciepy jak sss9 betoniarz-zbrojarz siedzom na ciepłych stoukach i nic nie robiom .Na FG couki czas .Jou je ciekaw fto im puaci a jeszcze barzi za co. Zbendni hadzieje;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ebenezer Re: Czego nam brakuje w mieście ? IP: *.imperiumnet.pl 13.06.05, 16:49 1. obwodnicy 2. trasy przelotowej, a w zasadzie wylotowej z centrum na Katowice 3. nocnej komunikacji publicznej 4. kebab-shopów (obecnie jes ich stanowczo za mało) ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: Czego nam brakuje w mieście ? 20.06.05, 09:31 Gość portalu: ebenezer napisał(a): > 2. trasy przelotowej, a w zasadzie wylotowej z centrum na Katowice ten temat tu jakiś drazliwy, bo nikt go za bardzo nie podejmuje:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ebenezer Re: Czego nam brakuje w mieście ? IP: *.imperiumnet.pl 20.06.05, 21:54 bartoszcze napisał(a): > Gość portalu: ebenezer napisał(a): > > > 2. trasy przelotowej, a w zasadzie wylotowej z centrum na Katowice > > ten temat tu jakiś drazliwy, bo nikt go za bardzo nie podejmuje:)) > No fakt, w tej akurat sprawie Gliwice wydają się być podzielone ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Czego nam brakuje w mieście ? 13.06.05, 16:49 NIEMCOW WOM BRAKUJE, Niemcow, zeby Wos roboty nauczyli ! Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Czego nam brakuje w mieście ? 13.06.05, 16:56 Wszystkiego Wom brakuje, to se biercie za robota ! U wos kazdy tylko do wlasnej kieszenii pracuje, z FRANKIEWICZEM na czele! Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: Czego nam brakuje w mieście ? 13.06.05, 16:58 zupa była za słona , ballest ? : ))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ebenezer Re: Czego nam brakuje w mieście ? IP: *.imperiumnet.pl 13.06.05, 16:59 Ballest przetsań śmiecić. Wiemy, że wszędzie musi być Cię pełno, lubimy Cię i ciągle o tobie myślimy. Naprawdę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ebenezer sss9 na temat! IP: *.imperiumnet.pl 13.06.05, 17:01 Proponuję rozwijać wątek, a nie bladzic za bellestami i wyrobami jemu podobnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: sss9 na temat! 13.06.05, 17:03 czytasz w moich myślach... może byś się zalogował ? ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ebenezer Re: sss9 na temat! IP: *.imperiumnet.pl 13.06.05, 17:07 Nie zawsze mam czas na forum, a jak wskakuję niezalogowany to jest w miarę szybko :-))) Ale psotaram sie zarejestrować i wchodzić na loginie. A Ty dumaj czego Ci brakuje ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ebenezer_1 Re: sss9 na temat! 13.06.05, 17:15 Ebenezer bez dodatków był zajęty. Myślę, że będę pisał zamiennie, raz zalogowany a raz bez, zresztą poznać mnie po IPie w razie czego ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Czego nam brakuje w mieście ? 13.06.05, 17:03 Jou Wom ta ZUPA przesolam, Wy mieszkocie w najfajniejszym miescie na Slonsku, ale problemow tego miasta rozwionzac nie potraficie. Za Niymca bo tu w Glywicach inaczy wyglondauo! Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: Czego nam brakuje w mieście ? 13.06.05, 17:06 pozondnych sztrasynbanow, zadbanego banhofu, zamiatarek sztrasow kere by systymatycznie pucowauy sztrasynrandy, pozondku i czystosci, normalnyj policji kero zamyko zuodziei, wyrymontowanych pozondnie domow, kogos kery by sie znou na urbanistyce miast, wiyncyj parkow do kerych sie niy mo stracha wlys, wiyncyj deptakow, i, i, i .... mom dalyj wyliczac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ebenezer Re: Czego nam brakuje w mieście ? IP: *.imperiumnet.pl 13.06.05, 17:12 pozondnych sztrasynbanow, - fakt zadbanego banhofu, - a kaj to mosz zadbane banhofy? zamiatarek sztrasow kere by > systymatycznie pucowauy sztrasynrandy, - są, są :-)) pozondku i czystosci, normalnyj policji > kero zamyko zuodziei, - to jest populizm a la Kaczynski, ale marzenia mozna miec wyrymontowanych pozondnie domow, - fakt, problem to kwestia wlasnosci i braku pieniedzy kogos kery by sie znou n > a > urbanistyce miast, - eeee, nie jest tak źle wiyncyj parkow do kerych sie niy mo stracha wlys, wiyncyj > deptakow, i, i, i .... - zielonego nigdy za wiele :-))) > mom dalyj wyliczac? - wylicza, po to jest chyba ten wątek, no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Czego nam brakuje w mieście ? 13.06.05, 17:16 Wom brakuje ludzi, co na ulicy nie przeklinaja, ludzi co nie pluja po chodnikach, ludzi, co nie kradnom aut, ludzi co sie czujom zwiazani z Glywicami i jego historiom, ludzi co wiedza czego chcom! Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: Czego nam brakuje w mieście ? 13.06.05, 17:19 obejz se jak tyn banhof wyglondou przeszuo 60lot tymu to bydzie Ci ganba tam wlys. a co te zamiatarki robiom - bo maras furgo po glywicach jak piosek po Saharze. Kaczynski to je Gorol i niymo ze Glywicami nic spolnego. wiela na wos momy jeszcze dowac tych piyniyndzy - za robota sie wzinoc, ale za normalno a niy za cyganiynie i fulanie! Oddejcie wuasnosc tym kerem escie jom ukradli to bydziecie widziec jak sie wszysko zmiyni. od 45go takego czegos jak urbanista z prawdziwego zdarzynia Glywice na zicher niy gosciouy obej se Park Grunwaldzki, dyc on systymatycznie z roku na rok stowo sie czyms na widok czego sie slimtac chce ... Odpowiedz Link Zgłoś
ebenezer_1 laband 13.06.05, 17:22 Coś ty chłopie taki agresywny? Napisz lepiej coś na temat, bez sensu tak wylewać złości (nieuzasadnione zresztą)w spokojnej dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: laband 13.06.05, 17:25 pogłaskałeś ebenezer , to masz... daj im poślimtać. : ))) Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: laband 13.06.05, 17:28 ebenezer_1 napisał: > Coś ty chłopie taki agresywny? > Napisz lepiej coś na temat, bez sensu tak wylewać złości (nieuzasadnione > zresztą)w spokojnej dyskusji. Agresywny ? Wkerym momyncie to by bouo ? Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: Czego nam brakuje w mieście ? 13.06.05, 17:22 brak mi tu miejsc , klubów z żywą muzyką , gdzie można posłuchać polskich i zagranicznych artystów. jest 4art , ale oni są sformatowani na tzw. smooth jazz. jest doroczny Jazz Sessions w T.M. , ale próżno tam usłyszeć nową muzykę. kulturalne życie miasta jest takie "akcyjne" - raz w roku Spotkania teatralne , raz Grająca Starówka , itp. brakuje tu ciągłego "dziania się". nie wiem , może "miasto" nie jest w stanie wchłonąć takiej ilości zdarzeń , a jednak podczas darmowych imprez na pl. Krakowskim zbierają się tłumy ciekawych. no , ale one są darmowe... Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: Czego nam brakuje w mieście ? 13.06.05, 17:31 wyscie chyba wszyske som slepe - wystarczy se porownac tako dzielnica Glywic jakom som dzisiej Labnd ze Laband ze czasow jak wos jeszcze sam niy bouo i wszysko je klar - Laband to dzisiej syf i ubostwo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ebenezer_1 Re: Czego nam brakuje w mieście ? 13.06.05, 17:35 sss9 napisał: >>>brak mi tu miejsc , klubów z żywą muzyką , gdzie można posłuchać polskich i zagranicznych artystów. jest 4art , ale oni są sformatowani na tzw. smooth jazz. jest doroczny Jazz Sessions w T.M. , ale próżno tam usłyszeć nową muzykę. kulturalne życie miasta jest takie "akcyjne" - raz w roku Spotkania teatralne , raz Grająca Starówka , itp. brakuje tu ciągłego "dziania się". nie wiem , może "miasto" nie jest w stanie wchłonąć takiej ilości zdarzeń , a jednak podczas darmowych imprez na pl. Krakowskim zbierają się tłumy ciekawych. no , ale one są darmowe...<<< Fakt, brakuje dobrych i spokojnych knajp (Davidoff wydaje się być szczytem mozliwości klubowych miasta). Brak planu wykorzystania Placu Krakowskiego, trochę mnie też martwi stan w jaki popada Park Chrobrego. Generalnie jednak najwięcej niedróbek jest w infrastrukturze drogowej - chodzi mi o siatkę dróg - brak obwodnicy, przelotówki itd. Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Czego nam brakuje w mieście ? 13.06.05, 17:42 Drogi wom wybudujemy najbardzi mi szkoda METRA pod DTS! To Gorole zaprzepasciyli, NIEMCOM BY SIE COS TAKIEGO NIE ZDARZYLO ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nu! Re: Czego nam brakuje w mieście ? IP: *.gce.gliwice.pl 13.06.05, 18:41 Jak ci Baba Jaga napisała, że Łabędy to "śmierdząca umieralnia", to protestowałeś. Więcej konsekwecji, proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
ebenezer_1 Re: Czego nam brakuje w mieście ? 13.06.05, 18:44 brakuje mi parkingów z prawdziwego zdarzenia (piętrowych, podziemnych, itp). Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: Czego nam brakuje w mieście ? 13.06.05, 18:50 mylisz sie, ona niy wiedziaua jak Laband wyglondauo kedys, i to co szkryfua bouo ino prostactwym - nigdy niy pedziou bych o Laband nic zuego, ale porownanie Laband kedys i dzisiej to cos na co brakuje suow - Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: Czego nam brakuje w mieście ? 14.06.05, 10:42 jest już kręgielnia (ciut droga) , "nowe" lodowisko , korty... niecierpliwie oczekuję multipleksu , by nareszcie bez wycieczek obejrzeć filmy w normalnych warunkach. Odpowiedz Link Zgłoś
betoniarz-zbrodniarz Re: Czego nam brakuje w mieście ? 14.06.05, 10:51 Jak powstanie multipleks w Gliwicach (jeśli powstanie) to marnie widzę żywot tego w Zabrzu. Już i tak teraz frekwencja jest marna. Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: Czego nam brakuje w mieście ? 14.06.05, 10:54 ma powstać wraz z kompleksem handlowym za torami ( rozwidlenie z Piwnej). Odpowiedz Link Zgłoś
braid Re: Czego nam brakuje w mieście ? 14.06.05, 11:39 a jest juz przykladowo parking ( strzezony;)) dla rowerow przy dworcu PKP ? Mysle ze jest pare dojezdzajacych osob ktore dojechalyby od dworca chcetnie swoim rowerem do pracy. W Holandi to standard. Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: Czego nam brakuje w mieście ? 14.06.05, 11:43 wiesz , paru "standardów" tu jeszcze brakuje. ; ) nigdzie w mieście nie ma takiego parkingu. kiedyś stały takie "klamry" przed Pocztą Główną , ale kiedy okazało się , że na złomie można zarobić , znikły... Odpowiedz Link Zgłoś
aqua Re: Czego nam brakuje w mieście ? 14.06.05, 11:46 A mnie się marzy, że w takie upalne dni jak dzisiaj, urzędnicy magistratu rozdają schłodzone, puszkowane piwo przechodniom.... Odpowiedz Link Zgłoś
aqua Re: Czego nam brakuje w mieście ? 14.06.05, 11:52 Dzisiaj w ka-cach rozdawano energizery czy jak to się nazywa, ale nie byli to bynajmniej urzędnicy. Nie skorzystałem:) Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: Czego nam brakuje w mieście ? 14.06.05, 12:15 betoniarz-zbrodniarz napisał: > Jak powstanie multipleks w Gliwicach (jeśli powstanie) to marnie widzę żywot > tego w Zabrzu. Już i tak teraz frekwencja jest marna. > mnie to specjalnie nie zmartwi , co innego Zabrzanie... ale może zaczną się targi o ceny biletów ? ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: Czego nam brakuje w mieście ? 14.06.05, 17:48 czystej Kłodnicy ! z gondolami spływającymi do Kanału , tam przesiadka na stateczek i dalej , gdzie oczy poniosą.... : ))) Odpowiedz Link Zgłoś
ebenezer_1 krawężniki 15.06.05, 17:01 To zresztą dotyczy nie tylko Gliwic ... Chodzi mi o to, że brakuje nam krawężników przyjaznych dla otoczenia ;-) Jak już gotowy jest remont drogi albo chodnika, to raczy się nas jakimiś klocami, sprłbujcie na coś takiego wjechać wózkiem dziecięcym albo wózkiem inwalidzkim. Inna sprawa to połamane kołpaki i porysowane spoilery w samochodach ;-))) Eeeeh! Odpowiedz Link Zgłoś
myha1 Re: krawężniki 20.06.05, 10:06 a rowerem ??chyba , że przy okazji jest sie kaskaderem :))) Ale to akurat problem w każdym mieście , a nie tylko w Gliwicach.. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua Re: krawężniki 20.06.05, 10:21 Zauważyłem, że te potwornie wysokie krawężniki, na miejscach parkingowych są już usuwane, może MZUMy zaczęły płacić kary? Odpowiedz Link Zgłoś
myha1 Re: krawężniki 20.06.05, 10:45 aqua napisał: > Zauważyłem, że te potwornie wysokie krawężniki, na miejscach parkingowych są > już usuwane, może MZUMy zaczęły płacić kary? Pokonać taki rowerem , raz mnie ten krawężnik pokonał...niestety Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Czego nam brakuje w mieście ? 16.06.05, 17:38 kulturalnach wpisow na Forum od SSS9 Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: Czego nam brakuje w mieście ? 16.06.05, 17:41 ballest nigdy na temat nie potrafi. ; ))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ebenezer Re: Czego nam brakuje w mieście ? IP: *.imperiumnet.pl 20.06.05, 21:42 Porządnego EMPiKu Ten gliwicki jest niestety nieco mały i w porównaniu np. do katowickiego wyjątkowo ubogo wyposażony Odpowiedz Link Zgłoś
myha1 Re: Czego nam brakuje w mieście ? 20.06.05, 21:50 Tras rowerowych i przyjaznych dla rowerzystów kierowców. Właśnie wróciłam z Gliwic, rowerem.. Przejechać w godzinach szczytu rowerem przez centrum , brrr...nic przyjemnego, a teraz wieczorem też niespecjalnie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ebenezer Re: Czego nam brakuje w mieście ? IP: *.imperiumnet.pl 20.06.05, 21:53 Fakt, większość gliwickich ścieżek to po prostu żwirowiska, względnie fragmenty chodników, dośc nieudolnie zamienione na ścieżki. Odpowiedz Link Zgłoś
myha1 Re: Czego nam brakuje w mieście ? 20.06.05, 21:56 jak przejeżdża obok mnie jakiś ciężarowy samochód , od razu dusza na ramieniu...on taki wielki a ja taka "mala" :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ebenezer Re: Czego nam brakuje w mieście ? IP: *.imperiumnet.pl 20.06.05, 22:02 Czasem jednak szlag mnie trafia, gdy widzę rowerzystów zasuwających ruchliwą ulicą, równolegle do wytyczonej ścieżki. Równie mocno wkurza mnie zwyczaj rowerzystów polegający na przejeżdżaniu przez pasy dla pieszych - jak gdyby w ogóle myśleli o tym, że mamy w Polsce instytucję "zielonej strzałki", przez co raczej trudno zatrzymać auto w miejscu, kiedy nagle na przejściu pjawia się cyklista w rozbiegu. Odpowiedz Link Zgłoś
myha1 Re: Czego nam brakuje w mieście ? 20.06.05, 22:07 to fakt, zgadzam sie , ale czasem nie mozna inaczej jak ruchliwą ulicą , bo po chodniku tez nie wolno,, I wtedy mam pietra , czy ten kierowca co mnie wlasnie mija jest wściekły na rowerzystów , czy dlań przyjazny i wyrozumiały , że oni też są użytkownikami drogi :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nu! Re: Czego nam brakuje w mieście ? IP: *.necik.pl / *.necik.pl 20.06.05, 22:08 Ja korzystam z chodników, kiedy się da. Wieczorem są praktycznie puste, a w dzień, poza centrum, też jest w zasadzie pusto. W miarę. Na wielu odcinkach jest zbyt niebezpiecznie. Rower się praktycznie nie mieści. Podobno samochód może wyprzedzac rower w odległości minimum 1 metr. W wielu miejscach to jest niemożliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ebenezer Re: Czego nam brakuje w mieście ? IP: *.imperiumnet.pl 20.06.05, 22:11 Generalnie, tam gdzie jest ścieżka powino się z niej korzystać - dla bezpieczeństwa przede wszystkim samych rowerzystów, bo samochodziarze co najwyżej lakier sobie porysują. Wyprzedzanie rowerzysty - faktycznie należy zachować odstęp przynajmniej 1 metra, co w wielu częściach naszego miasta jest po prostu niemożliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
myha1 Re: Czego nam brakuje w mieście ? 20.06.05, 22:17 Gość portalu: Nu! napisał(a): > Ja korzystam z chodników, kiedy się da. Wieczorem są praktycznie puste, > a w dzień, poza centrum, też jest w zasadzie pusto. W miarę. > > Tak, tylko jazda po chodniku kosztuje 200 zeta, niestety o tym pouczył mnie juz "strażnik texasu" :)) Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: Czego nam brakuje w mieście ? 20.06.05, 22:11 Gość portalu: ebenezer napisał(a): > Porządnego EMPiKu > Ten gliwicki jest niestety nieco mały i w porównaniu np. do katowickiego > wyjątkowo ubogo wyposażony W sumie w gliwickim nigdy nie byłem, więc nie mam zdania:) natomiast w Katowicach jest już drugi całkiem spory EMPIK w CH Trzy Stawy, więc określenie "w katowickim" jest mało precyzyjne:) Może jak Wam wybudują jedno czy drugie CH, to i duży EMPIK się zmieści.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ebenezer Re: Czego nam brakuje w mieście ? IP: *.imperiumnet.pl 20.06.05, 22:14 ej, ej, ej czepialski ;-) Miałem na myśli EMPiK w Waszym "centrumie" bo jako prowincjusz z Gliwic nie zapuszczam się na wszystkie Wasze stołeczne dystrykty :-))) Ale dzięki za namiar - wpadnę może jutro :-))) p.s. bartoszcze - czujesz się dowartościowany, że Twoje stołeczne Kyce mają dwa empiki, w tym jeden w CH, a nasze zapyziałe Gyce jeno jeden? Powiedz szczerze - lubisz nam prowincjuszom dopiekać, co? ;-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: Czego nam brakuje w mieście ? 22.06.05, 11:12 nasz gliwicki EMPiK ma nieśmiałą nadzieję na przeprowadzkę do większego lokalu jaki znajdzie się w mającym powstać hipermarkecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ebenezer Re: Czego nam brakuje w mieście ? IP: *.imperiumnet.pl 22.06.05, 13:00 Kurcze, no chyba nam się bartoszcze nie obraził, co? Co do EMPiku to jego wielkość jest połową problemu, drugą połowę stanowi asortyment. Mam nadzieję, że w tym większym i wybór będzie większy. Swoją drogą uważam, że EMPiK nie powinien wynosić się z tak strategicznego miejsca jakim jest rynek. Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: Czego nam brakuje w mieście ? 22.06.05, 13:05 Szczerze mówiąc nie odczuwam żadnej dumy z tego tytułu:))) To już prędzej z tego, że w Kycach jeszcze nie padło Pożegnanie z Afryką:)) ale to raczej zadowolenie, niż poczucie wyższości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ebenezer Re: Czego nam brakuje w mieście ? IP: *.imperiumnet.pl 22.06.05, 13:13 Hehehe, no i dobrze :-))) A przytyk, przyznam, całkiem na miejscu ;-))) A tak a propos tego czego nam brakuje w Gliwicach, to teraz mój mały przytyk do Katowic: brakuje mi w Kycach bezpłatnych miejsc parkingowych w centrum. W Gliwicach jest pod tym względem lepiej (choć i tak nie jest dobrze) - w centrum Kyc zaparkować gdzieś na pięć minut to marzenie ściętej głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: Czego nam brakuje w mieście ? 22.06.05, 13:18 W Kycach to brakuje i płatnych:)) Ale na 3 minuty to często idzie z parkingowym wynegocjować bezpłatny parking, jak już to miejsce znajdziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
ebenezer_1 Re: Czego nam brakuje w mieście ? 22.06.05, 13:44 Bolączka naszych miast: liczba samochodów rośnie nam nieproporcjonalnie szybko w stosunku do liczby kilometrów dróg i metrów kwadratowych miejsc parkingowych. Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: Czego nam brakuje w mieście ? 22.06.05, 13:49 miasta (ich centra zwłaszcza) nie są z gumy. wielopoziomowe parkingi to kosztowna inwestycja , a i kierowcy sarkają na ceny i nie parkują w nich. czasem , aż miło popatrzeć "jak te ch... w korkach stoją" (cyt. za "Dzień świra"). Odpowiedz Link Zgłoś
braid Re: Czego nam brakuje w mieście ? 22.06.05, 13:53 w samym (epi) centrum powinny byc parkingi z zegarem platne od 15 minut (jako minimum) Odpowiedz Link Zgłoś
braid Re: Czego nam brakuje w mieście ? 22.06.05, 13:51 ;))) W Katowicach na parkingu przed Uniwersytetem byl taki "ktos" kto doraznymi znakami pokazal mi gdzie jest miejsce i gdzie moge zaparkowac ...( kierowal ruchem jak policjant) po czym "skasowal" ... dopiero potem okazalo sie ze parking jest bezplatny a on sobie tylko tak "dorabia" ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
betoniarz-zbrodniarz Re: Czego nam brakuje w mieście ? 22.06.05, 13:52 dobrze, że nie zażądał od Ciebie "za popilnowanie"... Odpowiedz Link Zgłoś
braid Re: Czego nam brakuje w mieście ? 22.06.05, 13:56 On "pilnowal ".... ale zeby mu budki z piwem nie zamkneli ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
aqua Re: Czego nam brakuje w mieście ? 22.06.05, 14:00 Mnie na 2 piwa nacięli, ale wcale nie mówili popilnowaniu, ale o umyciu szyb, he:) Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: Czego nam brakuje w mieście ? 22.06.05, 13:54 mógł ci jeszcze zaproponować popilnowanie auta. za dodatkową opłatą. sporo takich było , ale już chyba kierowcy przestali płacić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ebenezer Re: Czego nam brakuje w mieście ? IP: *.imperiumnet.pl 22.06.05, 13:57 Za popilnowanie to bierze kilku takich cwaniaczków z Placu Piłsudskiego. Czasem nawet zaoferują Ci Twoje własne wycieraczki albo kołpaki, które kiedyś dziwnym trafem gdzieś zniknęły. A jak lubisz muzykę to pod PKO S.A. dostaniesz taniutkie płyty CD albo DVD z bajkami dla dzieci ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
betoniarz-zbrodniarz Re: Czego nam brakuje w mieście ? 22.06.05, 13:59 no popatrz, a tak wszyscy narzekają, że te płyty takie drogie, a tu masz! :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
aqua Re: Czego nam brakuje w mieście ? 22.06.05, 14:03 Mówisz, ze płyty są drogie, a wczoraj, przy kasie kupiłem płytę DVD+R, z upustem za całych 79 gr:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ebenezer Re: Czego nam brakuje w mieście ? IP: *.imperiumnet.pl 22.06.05, 14:03 No właśnie, wystarczy odpowiednio zaparkować samochód ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
braid Re: Czego nam brakuje w mieście ? 22.06.05, 14:06 bajki to ja kupuje niestety na ebayu .... Ostatnio "pomyslowy Dobromir " i "Reksio" dla mojej Chrzesniaczki zaleta tych bajek jest to ze nie sa mowione ... a postacie genialnie i obrazowo pokazuja o co chodzi ..wiec i chrzeniaczki kolezanki nie beda siedziec jak na Tureckim kazaniu. To byly jeszcze bajki bez wojny swiatow potworow i robotow ;))) Odpowiedz Link Zgłoś