Gość: Ramon IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 25.07.05, 06:50 wto jedzie 31.07.05 na Annaberg do Haltern? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alineando Re: Annaberg 25.07.05, 17:40 Gość portalu: Ramon napisał(a): > wto jedzie 31.07.05 na Annaberg do Haltern? Jak mi na czas prawojazdy oddajoom to tam zakaruja! pyrsk_zabanowany_hanys_hans Schlesierwallfahrt am 31. Juli 2005 Oberschlesien ist mit dem Münsterland und Ruhrgebiet seit den letzten Jahrhunderten vielfältig verbunden. Arbeit und Brot in den Kohlegruben, in der Eisen- und Stahlindustrie, in der Landwirtschaft fanden viele Oberschlesier. Auch nach der Vertreibung 1945/46 fanden sie hier im Westen eine neue Heimat, Pfarrer Paulus Tillmann, gebürtiger Recklinghäuser, dann Pfarrer in Herrnstadt in Schlesien, ludt zum Annafest 1946 seine vertriebenen Pfarrkinder und Landsleute zur ersten Schlesierwallfahrt nach Haltern ein. Erzbischof Prof. Dr. Alfons Nossol, Bischof der oberschlesischen Diözese Oppeln, wird am 31. Juli um 10.00 Uhr den festlichen Dankgottesdienst zum 60. Wallfahrtstag feiern und predigen. Bergleute, Fahnen und Musikkapellen werden den Gottesdienst umrahmen. In einer Gedenkstunde vor der St. Anna-Stele werden die Vertreter der Landsmannschaft Oberschlesien der Heimat und der Toten gedenken. Mit einer St. Anna-Andacht um 15.00 Uhr wird der Wallfahrtstag enden. Pater Marian Arndt OFM, Seelsorger der deutschen Katholiken in Breslau wird die Grü´ße seiner Landsleute überbringen und predigen. Nähere Informationen und Anfragen: Heimatwerk schlesischer Katholiken, Breul 21b, 48135 Münster, Telefon und Fax 0251/247345. Odpowiedz Link Zgłoś
annak12 Re: Annaberg 25.07.05, 18:11 alineando napisał: > Jak mi na czas prawojazdy oddajoom to tam zakaruja! > > pyrsk_zabanowany_hanys_hans Ale z Ciebie gagatek;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ramon Re: Annaberg IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 25.07.05, 21:31 Hanys-Hans za co uoni Cia zabanowali? Pujsciou zejs muzyka uod Heino? Ramon "poradzymy wszysko jyny niy po polsku" Odpowiedz Link Zgłoś
alineando Re: Annaberg 25.07.05, 22:56 Gość portalu: Ramon napisał(a): > Hanys-Hans za co uoni Cia zabanowali? > Pujsciou zejs muzyka uod Heino? > Ramon Za Stalina Lynina i ta uod nich couko BANDA! Ale to niyma sam tymatym tego woontku W niydziela cza deptac na poonc´ do Haltern! W uoonskim roku tysz byu Nosol na Annabergu w Haltern, piykne kozanie uodprawiyu padou "wy sam mocie na zachodzie piykne zygorki a my za to na Sloonsku moomy czas" Porobiyuech tam pora bildoow: foto.nwgw.de/thumbnails.php?album=128 pyrsk_zabanowany_hanys_hans Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ramon Re: Annaberg IP: *.iwan.kdvz.net / *.dip.t-dialin.net 26.07.05, 07:54 Hanys-Hans, dali Ci znac jak dugo Cia na sybir wygoniyli? Tosz do niedziele. Ramon "poradzymy wszysko, jyny niy po polsku" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: )-: Re: Annaberg IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.07.05, 08:15 alineando napisał: > W niydziela cza deptac na poonc´ do Haltern! > > W uoonskim roku tysz byu Nosol na Annabergu w Haltern, piykne kozanie > uodprawiy u padou "wy sam mocie na zachodzie piykne zygorki a my za to na > Sloonsku moomy czas" > > Porobiyuech tam pora bildoow: Zodnych ludzi niy ma na tych bildach. Pora lot tymu to messa robiyli na dworze bo drinne niy bouo placu. Terozki to juz prawie jak we "normalnym " kosciele" w niydziela - ino pora omow i opow siedzi ... a sztandow ze sloonskim kouoczym tyz niy widza ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ramon Re: Annaberg IP: *.iwan.kdvz.net / *.dip.t-dialin.net 26.07.05, 08:24 Hallo Zgorszony, tosz pszijec to bandymy jusz we czech. A fany to moga psziwlyjsc, ale jou mom jyny uod 1.FC Köln. Kououcz to je psinco - jo i tak je za ruby:-) Ramon "poradzymy wszysko, jyny niy po polsku" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Annaberg IP: *.arcor-ip.net 26.07.05, 15:43 Gruß aus Stuttgart. Wir können alles außer hochdeutsch Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ramon Re: Annaberg IP: *.iwan.kdvz.net / *.dip.t-dialin.net 26.07.05, 16:30 wiym;-) do nous to to pasuje na uobie strony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pit [...] IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 26.07.05, 18:53 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ramon Re: Annaberg IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 26.07.05, 20:49 Serwus Pit i Black my gupie szlyjzery zazdroszczymy wom waszego jednego IQ ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ooo Re: Annaberg IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.07.05, 21:07 Gość portalu: Ramon napisał(a): > Serwus Pit i Black my gupie szlyjzery zazdroszczymy wom waszego jednego IQ ;-) www.mok.olsztyn.pl/images/OLA_2/folklor/ukraina_C_049.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pit Re: Annaberg IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 26.07.05, 21:35 Gość portalu: ooo napisał(a): > Gość portalu: Ramon napisał(a): > > > Serwus Pit i Black my gupie szlyjzery zazdroszczymy wom waszego jednego I > Q ;-) > > > www.mok.olsztyn.pl/images/OLA_2/folklor/ukraina_C_049.jpg Ty se nie pochlebiaj ooo, twoj opka byl z Kirgistanu a nie z Ukrainy. Ci akurat dzielnie walczyli za Reich i fuhrera w szeregach dywizji Waffen SS "Galizein", kiedy wyscie schlesiery probowli sie tradycyjnie dekowć udajac polokow lub "chorych". Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko1 Re: Pit 26.07.05, 22:06 przestań Pit tak pisać,to jest wątek o spotkaniu w Annabergu a nie wzajemne obrzucanie się wyzwiskami----miałam Cię za przyzwoitego faceta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pit Re: Sloneczko,. IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 26.07.05, 22:35 sloneczko1 napisała: > przestań Pit tak pisać,to jest wątek o spotkaniu w Annabergu a nie wzajemne > obrzucanie się wyzwiskami----miałam Cię za przyzwoitego faceta Sloneczko wybacz, nie bede wiecej juz pisal do schlesierow, choc na Silesianie mnie wp..rzyli. Krzyz im na droge. Dobrej nocy dziecko !!! Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko1 Re: Pit 26.07.05, 22:48 dobranoc Pit,chcę dalej mieć o Tobie dobre zdanie Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko1 Re: Pit 26.07.05, 22:54 i mam taką nadzieję,że się nie pomylę co do Ciebie ,bo zdążyłam Cię już polubić Odpowiedz Link Zgłoś
ipit Re: Pit 29.07.05, 18:45 sloneczko1 napisała: > i mam taką nadzieję,że się nie pomylę co do Ciebie ,bo zdążyłam Cię już polubić > Ja Cie kocham, ja Cie lubie, ja Ci z milosci oczka wydlubie! Wydlubie jedno, wydlubie drugie, bo ja Cie kocham, bo ja Cie lubie! Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko1 Re: ipit napisał: 29.07.05, 19:08 ipit napisał: > sloneczko1 napisała: > > > i mam taką nadzieję,że się nie pomylę co do Ciebie ,bo zdążyłam Cię już p > olubić > > > > Ja Cie kocham, ja Cie lubie, ja Ci z milosci oczka wydlubie! > Wydlubie jedno, wydlubie drugie, bo ja Cie kocham, bo ja Cie lubie! zazdrośnik-zazdrośnica -- Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko1 Re: i proszę tu pisać tylko na temat 29.07.05, 19:12 a nie jakieś tam głupoty---------na to można sobie założyć inny wątek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha.... Re: i proszę tu pisać tylko na temat IP: *.dip.t-dialin.net 29.07.05, 19:21 i prosze , taka cholota jezdzi na Annaberg sie modlic, Pana Boga za bozna robic!! iii... beeee... Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko1 Re: i proszę tu pisać tylko na temat 29.07.05, 19:26 Gość portalu: hahaha.... napisał(a): > i prosze , taka cholota jezdzi na Annaberg sie modlic, Pana Boga za bozna > robic!! iii... beeee... lepi za bozna nisz za nic----------he,he-------chcioubyś do tyj chołoty dołonczyć ,co? Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: i proszę tu pisać tylko na temat 30.07.05, 10:34 Gość portalu: hahaha.... napisał(a): > i prosze , taka cholota jezdzi na Annaberg sie modlic, Pana Boga za bozna > robic!! iii... beeee... Każdy sądzi po sobie,a zwłaszcza-gdy nie wie,że sam jest hołotą. Odpowiedz Link Zgłoś
zabanowany_hanys_hans Annaberg - Schlesierwallfahrt am 31 Juli 2005 31.07.05, 21:42 Gość portalu: Ramon napisał(a): > wto jedzie 31.07.05 na Annaberg do Haltern? Knipsnoouech pora bildoow dlo tych co niy dali rady pszijechac´na Annaberg do Haltern foto.nwgw.de/thumbnails.php?album=134 Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko1 Re: Dziynki Hanys 31.07.05, 21:49 niy mogłach tam być to aby pooglondom sie Odpowiedz Link Zgłoś