szwager_ze_laband 11.08.05, 22:42 www.wjt2005.de/index.php?id=5&si=0 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rico-chorzow Re: Ramon richtuj plac! 12.08.05, 00:17 szwager_ze_laband napisał: > www.wjt2005.de/index.php?id=5&si=0 Ramon richtuje plac,i to richtich,i bes szpasu;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ramon Re: Herzlich Willkommen/ Witamy IP: *.iwan.kdvz.net / *.dip.t-dialin.net 12.08.05, 08:10 Hallo chopcy, u nous jusz je prawie wszysko fertig. Sale sportowe, szkoly no i ludzie kere prywatnie przyjmujom pielgrzymow. Dzisej rano pszijechala pirszou grupa s Irlandi, a majom jeszcze se Francji i Kanady pszijechac. Na jutro oczekujymy winkszou grupa (500 ludzi) s poznanskego. Musza psziznac, ze robi mi to wielkou uciecha jak widza skond te wszyske modziki tukej sie spotykajom i ze ludzie we naszym miasteczku sie tak angazujom. Jedni jako taksourze, jako kucharki, pielyngniarki, tumacze i firmy uod elektryki i hajcongow zrobioly dyzury chawaryjne i to wszysko bez piniyndzy! Bely by jyno pogoda bola. a ja, z nojdalsza pszijyzdzajom ze Brazili:-) Odpowiedz Link Zgłoś
myha1 Re: Herzlich Willkommen/ Witamy 12.08.05, 08:24 Gość portalu: Ramon napisał(a): . > Na jutro oczekujymy winkszou grupa (500 ludzi) s poznanskego. > Musza psziznac, ze robi mi to wielkou uciecha jak widza skond te wszyske > modziki tukej sie spotykajom i ze ludzie we naszym miasteczku sie tak angazujom > a ja, z nojdalsza pszijyzdzajom ze Brazili:-) Witaj Ramon! ...a mówią , że młodzi ludzie są źli...to nieprawda , brak im tylko autorytetów i dobrych wzorców do naśladowania . Myślę , że ten problem dotyka młodzież nie tylko w naszym kraju.. A kościół był zawsze taką instytucją , która przyciąga młodzież...chociaż najwięcej w tym kierunku uczynił Papież Jan Paweł II...młodzież Go kochała , ale i On kochał młodzież. Ponieważ obecny Papież jest kontynuatorem działań JPII myślę , że młodzi będą tak samo garnąć się do Niego i kościoła.. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
szwager_ze_laband Re: Herzlich Willkommen/ Witamy 12.08.05, 08:48 myha mosz recht na sto procyn te modzikami, ale co powiysz o starych kreplach, takich jak jo? :)) Ramon, no tosz tera na forum cie juz wcale niy bydzie chyba(?) Odpowiedz Link Zgłoś
myha1 Re: Herzlich Willkommen/ Witamy 12.08.05, 09:02 szwager_ze_laband napisał: > myha mosz recht na sto procyn te modzikami, ale co powiysz o starych kreplach, > takich jak jo? :)) > i ja ! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
szwager_ze_laband Re: Herzlich Willkommen/ Witamy 12.08.05, 09:03 no niywia, szkryflosz jak jakos modo szczebiotka :)) ha,ha,ha!!! Odpowiedz Link Zgłoś
myha1 Re: Herzlich Willkommen/ Witamy 12.08.05, 09:09 szwager_ze_laband napisał: > no niywia, szkryflosz jak jakos modo szczebiotka :)) > > ha,ha,ha!!! ,,,bo mamy tyle lat , na ile się czujemy ..:))) ale jak tak uważasz , to niech tak będzie "modo szczebiotka" :))) Odpowiedz Link Zgłoś
szwager_ze_laband Re: Herzlich Willkommen/ Witamy 12.08.05, 09:12 za to ta drugo sie obrazioua na forum, czyli na nos, bo przeca inaczyj tego pedziec niy idzie - abo to je ino ze jyj strony take wytumaczynie-alibi (?) Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: Herzlich Willkommen/ Witamy 12.08.05, 09:23 albo udajesz, albo poczty nie odbierasz Odpowiedz Link Zgłoś
szwager_ze_laband Re: Herzlich Willkommen/ Witamy 12.08.05, 09:38 poczta odbirom jak jom mom, a udowac to wprowdzie niykedy udowom, ale ino tak do smiychu :)) Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Herzlich Willkommen/ Witamy 12.08.05, 10:58 no to wiem juzas na kogo ? Odpowiedz Link Zgłoś
myha1 Re: Herzlich Willkommen/ Witamy 12.08.05, 09:55 meg_s napisała: > nie na "Was" Witaj Meg, wracaj natentychmiast na swój wątek:))) przecież na nas się nie obraziłaś , kto ma rozpoczynać nową setkę :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
szwager_ze_laband Re: Ramon richtuj plac! 12.08.05, 09:13 Ramon a mocie jakes zajty kaj se podzie obejzec cos to wszysko tam namodziou? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Ramon richtuj plac! 12.08.05, 09:24 Tyle, ile mialo przyjechac, tyle ich nie przyjedzie, wiec Ramon mynii roboty bydzie miou! Do tego z Poznania som fajne ludzie, nawet nasza gwara rozumiom;) Odpowiedz Link Zgłoś
szwager_ze_laband Re: Ramon richtuj plac! 12.08.05, 09:40 jedna z oumow od mojyj boua Pyra, tak ze wia jak oni godajom - chociosz prawie u nich to sie godauo wiyncyj po francusku :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ramon Re: Ramon richtuj plac! IP: *.iwan.kdvz.net / *.dip.t-dialin.net 12.08.05, 10:09 Laband,nojnowsze zahle som take: Miasto zalatwiou 1700 miejsc do spaniou a u prywatnych byndzie jakejs 550 miyszkauo. A jak wszyske pszijadom to moja robota je skonczonou, bo do tego punktu musi byc ze strony techniczny wszysko OK - i tak byndzie! Potym uoddowomy pomieszczynia organizatorom spotkania i fojerwerze. Hallo Meg, fajnie zejs juzas jest. Jou tysz sie jyny dwa din poradza uobrazac;-) Odpowiedz Link Zgłoś
szwager_ze_laband Re: Ramon richtuj plac! 12.08.05, 10:14 widza ize niy dosz sie podensc od zadku jak wtedy na Anabergu, ale przinajmiyj Margotka sie daua :))) I dziynki za maue info! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pit Re: Ramon richtuj plac! IP: 150.254.85.* 12.08.05, 10:18 szwager_ze_laband napisał: > jedna z oumow od mojyj boua Pyra, tak ze wia jak oni godajom - chociosz prawie > u > nich to sie godauo wiyncyj po francusku :)) ?????? Chyba w lozku Szwagier....... Odpowiedz Link Zgłoś
szwager_ze_laband Re: Ramon richtuj plac! 12.08.05, 10:22 :)) niy oni wyjechali jeszcze jak te ziymie bouy we Prusach do Francyji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pit Re: Ramon richtuj plac! IP: 150.254.85.* 12.08.05, 10:27 szwager_ze_laband napisał: > :)) > > niy oni wyjechali jeszcze jak te ziymie bouy we Prusach do Francyji. To sie zgadzam, zwracam honor Szwagier. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bonbon Re: Ramon richtuj plac! IP: *.dip.t-dialin.net 12.08.05, 11:25 u Ramona to by z tym Gästezimmer ani biskup nie pogardziol :-) U mie bydzie cos ze cztyrech, ale niywiym jeszcze skond. Odpowiedz Link Zgłoś
szwager_ze_laband Re: Ramon richtuj plac! 12.08.05, 11:49 widza ize swiat je richtik mauy - znaczy som 'escie familia abo jako? jak bouech nad Morskim Okym to tysz my trefili familia ze Frankfurtu i to jak my jechali razym na furze - smiychu bouo w pierony! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bonbon Re: Ramon richtuj plac! IP: *.dip.t-dialin.net 12.08.05, 12:04 a to znosz? "Bo wszyscy Slazacy to jedna rodzina..." A tak po prowdzie to dziesonto woda po kisielu, jak u kozdego. Doczkej, bo na koncu tyz jescze bydymy verwandt. Odpowiedz Link Zgłoś
szwager_ze_laband Re: Ramon richtuj plac! 12.08.05, 12:12 no, moja mama miaua srogo familia we Zakanauym Odpowiedz Link Zgłoś
szwager_ze_laband Re: Ramon richtuj plac! 12.08.05, 12:13 a jedna siostra od niyj miyszko zaro kole wos :))) Odpowiedz Link Zgłoś
szwager_ze_laband Re: Ramon richtuj plac! 12.08.05, 12:19 a sam idzie podkuknonc: www.wjt2005.de/index.php?id=1230&si=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ramon Re: Ramon richtuj plac! IP: *.iwan.kdvz.net / *.dip.t-dialin.net 16.08.05, 07:35 Hallo, dojechali! z wszystkich kontow Europy i poza: z Austri, Irlandi, Francj, Belgi, Wloch, Hiszpani, Albani, Polski, Ukrainy, Litwy, Kanady, Boliwi i Portugali. zeby jyno pogoda bola jakojs takojs:-) We wieczor pszijechaly do naszy wsi czi autobusy s Irland. Wyglondali okropnie zajechani - no ja 12 godzzin jazdy. Uo 20:00 w kosciele uodebrou kazdy "swojich" Irlandow. Odpowiedz Link Zgłoś
myha1 Re: Ramon richtuj plac! 16.08.05, 07:40 w niedzielę w Ustroniu zatrzymał się na mszę autobus z Białegostoku jadący do Was....zmordowani podróżą , ale radośni młodzi ludzie. Górale ich nakarmili, napoili...i ruszyli dalej. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: Ramon richtuj plac! 16.08.05, 08:09 Gość portalu: Ramon napisał(a): > Wyglondali okropnie zajechani - no ja 12 godzzin jazdy. hehe - jechałam do Rzymu zwykłym "kursowym" autobusem - w sumie 24 godziny Odpowiedz Link Zgłoś
dede99 do Ramona! 16.08.05, 08:13 Ramon, o pgoda sie niy martw,jest zalatwiono. mfg dede Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ramon Re: do Ramona! IP: *.iwan.kdvz.net / *.dip.t-dialin.net 16.08.05, 08:27 Hallo dede99, widza, mousz pieronowe chody;-) Odpowiedz Link Zgłoś
dede99 Re: do Ramona! 16.08.05, 08:39 30 stopni od srody do niydzieli,bez dyszczu.Tak mi Petrus obiecol. mfg dede Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ramon Re: do Dede99! IP: *.iwan.kdvz.net / *.dip.t-dialin.net 16.08.05, 08:50 Dede99, widza ze kazdy s nous swoje zrobiou, co by ta fajerka sie powiodla. Za pogoda bandymy Ci wszyjscy dziynkowac, po tak dugym dyszczu;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ramon Re: IP: 8.3.* / *.proxy.aol.com 18.08.05, 22:03 Moja Naj,Naj,Naj.... i ja bylismy wczoraj wieczorem w Bonn. Srodmiescie pelne mlodych ludzi z calego swiata. Latali mylymi grupkami noszac flage albo stroje panstwa/regiony z ktorego pochodza. Moja Naj.. i ja siedzielismy w kawiarni i bawilismy sie w zgadywanie panstw z ktorych pojeddyncze grupki pochodzily. Przy Bawarejczykach, Polakach albo Wlochach bylo to jeszcze stosunkowo proste, ale kto z was wie jakie panstwo ma flage o barwach:niebieski/bialy/niebieski? Ten tlum mlodych ludzi objol wladze w calym miescie - i bylo fantastycznie, ogladac ich lezacych na bruku, siedzacych ny schodach jakiegos sklepu i modlacych sie przed kosciolem. Bez jakich kolwiek konwencji - poprostu tak sobie. Przypomnialy mi sie moje "dzikie" lata z plecakiem w Hiszpani czy we Wloszech. Dwa tygodnie na plazy w Tarragonie i to bez jakichkolwiek kaplikacji. Musimy byc tym mlodym ludziom z calego swiata wdzieczni, za to ze do nas przyjechali i nam pokazali jakie proste moze byc zycie - zapomnielismy o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
szwager_ze_laband Re: 19.08.05, 11:51 Ramon a widzious we mdr pokozywali ize ze Dresna szli mode ludzie z tym krzizym szlakym sw. Jakuba! Jak ktos dobrze kukou to wykukou i gornoslonsko fany kole katedry wioc! Odpowiedz Link Zgłoś
szwager_ze_laband pora obrozkow 21.08.05, 13:12 serwisy.gazeta.pl/fotografie/5,35077,2877151.html?x=8 Odpowiedz Link Zgłoś
blank_zabanowany_hanys_hans pora obrozkow - nocne czuwanie 21.08.05, 14:41 szwager_ze_laband napisał: > serwisy.gazeta.pl/fotografie/5,35077,2877151.html?x=8 Piyne bildy ale tyn titel "Nocne czuwanie na Marienfeld" niy do wszyskich pasuje Sam moom pora bildoow kere mooj bajtel wczora w nocy knipsnyu. Licza co Ramon tysz noom sam pora ciekawych obroskow dociepnie?!?!? Richtich blak nocne czuwanie na Marienfeld foto.nwgw.de/thumbnails.php?album=136 Odpowiedz Link Zgłoś
szwager_ze_laband Re: pora obrozkow - nocne czuwanie 21.08.05, 14:43 fajne dziynki - widza ize dyszcz ich jednak ominou abo? Odpowiedz Link Zgłoś
szwager_ze_laband Re: pora obrozkow - nocne czuwanie 21.08.05, 14:47 tak przi okazji przipominom tyn obrozek, bo richtik mi sie podobo :) serwisy.gazeta.pl/fotografie/5,35077,2874389.html?x=21 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ramon Re: pora obrozkow - nocne czuwanie IP: *.iwan.kdvz.net / *.dip.t-dialin.net 21.08.05, 15:42 Hallo, teraz po tym wszyskem, uswiadomiou zech sie ze to bola jednorazowou mozliwosc takie spotkanie na swoje oczy uobejzdzec, a jo dupa ani jednego bildu zech niy zrobiou. No ja, pozostajom aufnamy w glowie i wrazynia z tego ubieglego tydnia. Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: pora obrozkow - nocne czuwanie 21.08.05, 16:56 Ramon, ues aufnahmow nie zrobiou, bo ues czasu nie miou, prouwda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ratzinger RATZINGER IP: *.dip.t-dialin.net 21.08.05, 17:19 a co robił Ratzinger w czasie wojny. Chyba był W HITLERJUGENT czy w innej organizacji? jakoś o tym media milczą. W wydanym ostatnio albumie o Benedykcie także , ani słowa. Ilu niearyjczyków udało mu się załatwić, żeby zeszli z tego świata? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ramon Re: RATZINGER IP: *.iwan.kdvz.net / *.dip.t-dialin.net 22.08.05, 07:34 Hallo, wszysko fajnie klaplo. Kupa ludzi robiolo co jyno moglo, zeby te dni w pamiynci modych ludzi z calego swiata jaknajpozytywniyj pozostaly. Jedyni kere niy stanyli na wysokojsci zadania boly "Deutsche Bahn" i KVB (Kölner Verkehrsbetriebe)- niy poradziyli zorganizowac odjazdu pielgrzymow w "normalnym" czasie. Niykere musieli na uodjazd ponad 13 godzin czekac - dyc to je ganba. Ca bolo sie w Rzimie popytac jak take cojs sie uorganizuje, a niy wedug motto "es kütt wie es kütt" (przidzie jak przidzie) postympowac. Colkol renoma, co ludzie tu bez te poura dni u gojsci se wyrobiyli, te niyzdolne przemondzalki z DB przesrali. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: 22.08.05, 07:39 to faktycznie szkoda, ale może wcale nie było aż tak źle a młodym ludziom pełnym wrażeń i w dobrym towarzystwie czas się nie dłuży ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ramon Re: IP: *.iwan.kdvz.net / *.dip.t-dialin.net 22.08.05, 07:48 Nie Meg, tak sie z goscmi nie obchodzi. Mialem ostatnio dosc durzo do czynienia z tymi "Firmami" od DB. Organizowana katastrofa! Jakis okropnie drogi iduota wpadl na pomysl DB podzielic na ca. 20 firm, i teraz mamy jedna firme krora zajmuje sie tylko lewym torem, druga tylko automatami na bilety aczecia tylko lokomotywa - jednym slowem nikt niewie kto co robi. I potem mamy te konsekwencje. Wiem ze moze mlodzi tego tak nie odczuwali, ale po tym tygodniu byli naprawde tak zajechani, ze chcieli tylko do mamy, a DB nie byla w stanie tegoz zapewnic. Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko1 Ramon 22.08.05, 08:59 to nic,najważniejsze są wspomnienia ze spotkania z Papieżem Odpowiedz Link Zgłoś