Dodaj do ulubionych

Amstaf...mała "bestyjka"

04.09.05, 20:04
od niedawna mam taką w swoim domu...:)

czy ktoś ma doswiadczenie z tą rasą psów i może napisać swoje obserwacje na
temat wychowania i pielęgnacji?

Ostatnio mają złą sławę i muszę przyznać , że mam pewne obawy...na razie jest
to małe szczenię , ale szybko rośnie...
pozdrawiam posiadaczów tych "bestyjek":)))
Obserwuj wątek
    • sss9 Re: Amstaf...mała "bestyjka" 04.09.05, 20:33
      polecam audycje w TOK FM dr. Doroty Sumińskiej :
      serwisy.gazeta.pl/tokfm/1,53882,2112579.html
      sam często słucham. :)
      • myha1 Re: Amstaf...mała "bestyjka" 04.09.05, 20:47
        sss9 napisał:

> polecam audycje w TOK FM dr. Doroty Sumińskiej :
        > serwisy.gazeta.pl/tokfm/1,53882,2112579.html
        > sam często słucham. :)

dzieki...
        masz też takiego "przyjemniaczka "?
        • sss9 Re: Amstaf...mała "bestyjka" 04.09.05, 20:50
          nieee, jestem przeciwnikiem wszelkich mieszańców-zabójców... ;)
          już kiedyś pisałem, że mam kotkę - "dachowca".
          • myha1 Re: Amstaf...mała "bestyjka" 04.09.05, 20:55
            sss9 napisał:

> nieee, jestem przeciwnikiem wszelkich mieszańców-zabójców... ;)
            > już kiedyś pisałem, że mam kotkę - "dachowca".

taak , o kotce pamietam :)
            mnie uszczęśliwił syn tym "zabójcą" :(
            na razie to śliczna maskotka, ale tak naprawdę to się juz jej boje :(
            ...czasem tak na mnie popatrzy, że ...:)))
            • sss9 Re: Amstaf...mała "bestyjka" 04.09.05, 20:58
              chyba konieczna będzie fachowa tresura, inaczej różnie może być...
              • myha1 Re: Amstaf...mała "bestyjka" 04.09.05, 21:00
                sss9 napisał:

> chyba konieczna będzie fachowa tresura, inaczej różnie może być...

to oczywiste, ale dopiero gdy będzie miała 6 miesiecy..ma dopiero 3 :)
                • sss9 Re: Amstaf...mała "bestyjka" 04.09.05, 21:04
                  hmmm... powodzenia ! :)
                  • sloneczko1 Re: Amstaf...mała "bestyjka" 04.09.05, 21:16
                    dogs.pl/
                    naprawdę poddaj ją tresurze
                    • Gość: black Re: Amstaf...mała "bestyjka" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 00:02
                      No cóż, niektórzy mają bliżej do nieba:)
                      • myha1 Re: Amstaf...mała "bestyjka" 05.09.05, 17:37
                        Gość portalu: black napisał(a):

> No cóż, niektórzy mają bliżej do nieba:)

"..do nieba, do piekła...." :)
                        • myha1 Re: malutka JUMA.. 07.09.05, 20:04
                          nooo nareszcie mogę ja Wam pokazać
                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=631&w=28737443&a=28737443
                          prawda , że śliczna ?
                          • aka10 Re: malutka JUMA.. 07.09.05, 21:08
                            Hmmm...dobrze jej z oczu nie patrzy....
                            • myha1 Re: malutka JUMA.. 07.09.05, 21:16
                              eee,,,jest sympatyczna i pogodna, ale nie lubi się fotografować :)
                          • Gość: black Re: malutka JUMA.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 21:04
                            Taka milutka, zda się mówić, dokarmcie mnie jeszcze, troszeczkę. Potem już się
                            nie poradzi.
                            • myha1 Re: malutka JUMA.. 11.09.05, 20:43
                              Gość portalu: black napisał(a):

> Taka milutka, zda się mówić, dokarmcie mnie jeszcze, troszeczkę. Potem już
                              się
                              > nie poradzi.

Posługujesz sie stereotypami...to wcale niekłopotliwy piesek, jest grzeczna i
                              sympatyczna...a reszta zależy od właścicieli jak ją ukształtują i wychowają.

Wiem , że potrzebuje dużo uwagi i miłości ...mam nadzieję , że wychowamy ją na
                              dobrze ułożoną sunię i nie będzie sprawiać kłopotów :)

• Gość: black Re: malutka JUMA.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 23:44
                                Życzę tego Tobie, Twojej rodzinie i wszystkim bliskim:)

No i sąsiadom.
                                • sss9 Re: malutka JUMA.. 12.09.05, 10:49
                                  ta rasa ma jedną zaletę, podczas spacerów budzi respekt największych wuli,
                                  dzięki czemu właściciel może czuć się bezpiecznie. ;)
                                  • stasiek17 Re: malutka JUMA.. 12.09.05, 11:02
                                    suczki są jednak mniejsze i sympatyczniejsze, ładna ta sunia, ciekawe czy
                                    podobna do Pani :)
                                  • zwykly_kierowca Re: malutka JUMA.. 12.09.05, 11:03
                                    niestety teraz wlasnie takie typki zaopatrują się najchętniej w pieski typu -
                                    krzywe nóżki, szpiczaste uszy i wielka morda.
                                    • stasiek17 Re: malutka JUMA.. 12.09.05, 11:12
                                      mam nadzieję, że nie zaliczasz Myhy do "typków" :)))
                                      znam osobiście dwie amstafki i muszę powiedzieć, że są to bardzo sympatyczne sunie.
                                      • zwykly_kierowca Re: malutka JUMA.. 12.09.05, 11:25
                                        jak we wszystkim, i tu są pozytywne wyjątki. Osobiście jednak nie mieszkałbym
                                        pod jednym dachem z "uśpioną" bombą zegarową. Ale to moja prywatna opinia.
                                        • myha1 Re: malutka JUMA.. 12.09.05, 15:48
                                          wielkie dzięki za fachowe "rady" i słowa "otuchy" :(
                                          te typki to ja ? :))
                                          ha ha ha
                                          • braid Re: malutka JUMA.. 12.09.05, 16:00

czego czlowiek w tym necie nie znajdzie ( powaznie szukalem tylko zdjec Twojej
                                            suczki)

www.legendofthestarr.be/images/borasca01.jpg
                                            • sss9 Re: malutka JUMA.. 12.09.05, 16:30
                                              a ja myślałem, że to zwyczajnie "zła kobieta była"... :)))
                                              • braid Re: malutka JUMA.. 12.09.05, 16:34

ciekawe czy fotograf przezyl? ;))

Ale mordka jak u boxera pra?
                                                • myha1 Re: malutka JUMA.. 12.09.05, 18:44
                                                  braid napisał:

>
                                                  > ciekawe czy fotograf przezyl? ;))
                                                  >
                                                  > Ale mordka jak u boxera pra?

to już chyba dorosły okaz :)
                                                  a nasza JUMKA jest jescze malutka, i taka kochana :)
                                            • zwykly_kierowca Re: malutka JUMA.. 12.09.05, 19:20
                                              na braid, ty jestes niepoprawny... :-)))))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka