Dodaj do ulubionych

Bzdura tygodnia

IP: *.warsnet.trzepak.pl 15.07.01, 15:49
"...Czasami wstrzymanie się od głosu też świadczy o nacjonaliżmie..."

Napisał to Ballest w odpowiedzi do Meg (wątek "nacjonalizm" 14.07.2001,
g.23:04:17).

hi hi hi
Obserwuj wątek
    • Gość: piotlik Re: Bzdura tygodnia IP: *.warsnet.trzepak.pl 15.07.01, 16:55
      I kolejny smaczek, tym razem pochodz od Mirka (wątek "nacjonalizm" 15.07.2001,
      g.15:54:22):

"...szowinista jest też patriotą...".

całkiem niezły oksymoron
      • Gość: Mirek Re: Bzdura tygodnia IP: *.*.*.* 15.07.01, 17:09
        Veto! W swoim mniemaniu - jest na pewno! Zreszta..juz raz to wyjasnilem...nie
        widze w tym nic bzdurnego. Co do Ballesta, to milczenie czasami tez jest
        odpowiedzia - nie koniecznie w tej konkretnej sytuacji - ale mysle ze Ty sie
        troche czepiasz ludzi bez powodu. Byloby ciekawiej i milej jakbys zaczal
        normalna polemike jezeli sie z czyms nie zgadzasz, jak to zrobila np; Meg, a
        nie szukal dziury w calym.
        Pozdrawiam
        • Gość: meg Re: Bzdura tygodnia IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 15.07.01, 17:19
          Gość portalu: Mirek napisał(a):

> W swoim mniemaniu - jest na pewno! Zreszta..juz raz to wyjasnilem...

Złodziej też jest w swoim mniemaniu redystrybutorem dóbr niesprawiedliwie
          rozdzielonych, o patriotyźmie nie świadczy deklaracja, tylko efekt - takie jest
          moje zdanie i ja się z nim zgadzam ( to ostatnie to żart - bardzo mi się ten
          zwrot kiedyś spodobał)
          • Gość: Hanys Re: Bzdura tygodnia IP: *.arcor-ip.net 15.07.01, 17:47
            Szanowna meg!
            Po przeczytaniu waszych postow naszla mnie pewnego rodzaju filozoficzna uwaga -
            a mianowicie, czy polscy patrioci, ktorzy tak bardzo starali i staraja sie
            nadal wmowic wszystkim (chyba sobie samym przede wszystkim), iz Slazacy, ktorzy
            osmielaja sie twierdzic, iz bynajmniej do "polskiej ojczyzny" maja dosc
            ambivalentny stosunek, nazywajac ich "zgermanizowanymi" albo "sprzedawczykami"
            i wywolujac w ten sposob zrozumiala niechec sa jeszcze patriotami czy tez juz
            nacjonalistami? Czy ludzie, ktorzy w ewidentny sposob probuja naciagac w te czy
            inna strone historie, to patrioci czy tez nacjonalisci? Czy historyk
            poslugujacy sie eufemizmem, "a jednak wielu Slazakow wybralo w Plebiscycie
            Polske", a ktory przeciez doskonale wie, iz Polska przegrala Plebiscyt dosc
            jednoznacznie, to patriota czy nacjonalista? Czy Slazacy, ktorzy dosc
            krytycznie wyrazaja sie o roli Korfantego w historii Slaska to patrioci czy tez
            nacjonalisci? Czy ludzie, ktorzy dawniej tepili jak mogli slaska gware, a
            ktorzy dzisiaj staraja sie o to by odzyla jako swoistego rodzaju folkloryt to
            patrioci czy tez nacjonalisci? Czy ludzie, ktorzy staraja sie zatrzec wszelkie
            slady, ktore moglyby przypominac o niemieckiej czesci historii Slaska to
            patrioci czy tez nacjonalisci?
            Czy piszac posty, ktore dla polskich patriotow sa niejako obrazoborczymi jestem
            tez juz nacjonalista? Ot - cienka czerwona linia... Pozdrawiam
            • Gość: meg Re: Bzdura tygodnia IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 15.07.01, 18:03
              Gość portalu: Hanys napisał(a):

> Szanowna meg!
              > Po przeczytaniu waszych postow naszla mnie pewnego rodzaju filozoficzna uwaga -
              >
              > a mianowicie, czy polscy patrioci, ktorzy tak bardzo starali i staraja sie
              > nadal wmowic wszystkim (chyba sobie samym przede wszystkim), iz Slazacy, ktorzy
              > osmielaja sie twierdzic, iz bynajmniej do "polskiej ojczyzny" maja dosc
              > ambivalentny stosunek, nazywajac ich "zgermanizowanymi" albo "sprzedawczykami"
              > i wywolujac w ten sposob zrozumiala niechec sa jeszcze patriotami czy tez juz
              > nacjonalistami? Czy ludzie, ktorzy w ewidentny sposob probuja naciagac w te czy
              > inna strone historie, to patrioci czy tez nacjonalisci?

jak już pisałam, uważam,że patriotyzm w stosunku do własnej ojczyzny - nie
              ogranicza uczuć patriotycznych innych nacji

>Czy historyk poslugujacy sie eufemizmem, "a jednak wielu Slazakow wybralo w
              >Plebiscycie Polske", a ktory przeciez doskonale wie, iz Polska przegrala
              >Plebiscyt dosc jednoznacznie, to patriota czy nacjonalista?

historyk używający tylko wygodnych dla siebie faktów - to nie historyk tylko
              polityk

>Czy Slazacy, ktorzy dosc krytycznie wyrazaja sie o roli Korfantego w historii
              >Slaska to patrioci czy tez nacjonalisci?

to już przeasdna drobiazgowość

>Czy ludzie, ktorzy dawniej tepili jak mogli slaska gware, a ktorzy dzisiaj
              >staraja sie o to by odzyla jako swoistego rodzaju folkloryt to patrioci czy tez
              >nacjonalisci?

to chorągiewki

>Czy ludzie, ktorzy staraja sie zatrzec wszelkie slady, ktore moglyby
              >przypominac o niemieckiej czesci historii Slaska to patrioci czy tez
              >nacjonalisci?

to oszuści

> Czy piszac posty, ktore dla polskich patriotow sa niejako obrazoborczymi jestem
              > tez juz nacjonalista? Ot - cienka czerwona linia...

czy broniąc się przed obwinianiem o zło całego świata mojego narodu jestem już
              szowinistką?

> Pozdrawiam

Ja też

• Gość: Mirek Re: Bzdura tygodnia IP: *.*.*.* 15.07.01, 18:19
            Meg - jeszcze raz; moim zdaniem jest to kwestia punktu odniesienia! Juz kiedys
            tu wspomnialem ze Napoleon u jednych jest bohaterem narodowym a u drugich
            gotuje sie w tym samym kotle co Stalin i Hitler. Wcale bym sie nie zdziwil,
            gdyby ktorys z naszych kolegow Slazakow okresil Slonsoka z wpisu #2 jako
            patriote.
            Widze ze jestem jedynym, ktory uwaza ze nie mozna POROWNYWAC patiotyzmy jako
            uczucia z nacjonalizmem jako ideologia. Nawet jezeli Piotlik sam tak pisze,
            widze ze sa problemy ze zrozumieniem roznicy;

> PATRIOTYZM - to miłość...
            > NACJONALIZM - to z kolei ideologia...
            > SZOWINIZM - to skrajny nacjonalizm...
            > Podział jasny...

...na pewno nie dla mnie...jest to jak porownanie milosci z monogamia i
            polgamia...
            A tak wogole to; "takie jest moje zdanie i ja się z nim zgadzam" tez mi sie
            bardzo podoba. Szkoda tylko ze inni dorzucaja;...a jak masz inne to jest to
            bzdura...nie jest to przez przypadek przyklad SZOWINIZMU...
            • Gość: piotlik Re: Bzdura tygodnia IP: *.warsnet.trzepak.pl 15.07.01, 19:17
              A ja nie napisałem Mirku, że jak masz inne zdanie to jest to bzdura!!! Ja tylko
              wskazałem na zdania, które sobie wzajemnie przeczą według mojej subiektywnej
              oceny. Gdzie ja komukolwiek odmawiam prawa do własnego zdania??? I gdzie ja to
              krytykuję??? Czytaj istniejący tekst, a nie między wierszami. Jak mi sie
              przytrafi jakaś "wpadka" też możesz to umieścić pod wątkiem "bzdura tygodnia" i
              będę się z tego tylko cieszył, a może nawet głośno się zaśmieję. Nie traktuj
              wszystkiego aż tak poważnie :-). Ale skoro przeszkadza Ci to, wobec tego dam
              wam spokój na najbliższe tygodnie.

Pozdrawiam i życzę więcej "lekkich" tematów do dyskusji.
              • Gość: Mirek Re: Bzdura tygodnia IP: *.*.*.* 15.07.01, 19:31
                Gość portalu: piotlik napisał(a):

Nie traktuj
                > wszystkiego aż tak poważnie :-). Ale skoro przeszkadza Ci to, wobec tego dam
                > wam spokój na najbliższe tygodnie.

Tu masz racje; czuje sie troche zmeczony, mam mase zaleglosci i to ja wezme
                przerwe. Poza tym nie uwierze, ze jestem tak wazny na tym forum, ze przezemnie
                zostawisz innych :))))
                Pozdrawiam wszystkich!
                • Gość: Ballest Re: Bzdura tygodnia do pionka IP: 62.67.11.* 15.07.01, 19:52
                  Mirek ! nie zaczynaj sie obrazac, bo jedyny ktory by sie musial obrazic to ja
                  jestem, ale jak mnie pionki albo pseudointelektualni obrazaja bo sa za mlodzi
                  zeby o tym wiedziec, ze takze milczenia zgode oznaczac moze ( nasza historia
                  jest tego dowodem) to na takie prowokacje nie reaguje.
                  • Gość: Mirek Re: Bzdura tygodnia do pionka IP: *.*.*.* 15.07.01, 20:09
                    Nikt sie nie obrazil, a jak juz napisalem, lubie czytac wpisy Piotlika, ktorego
                    wcale nie uwazam za pseudo, tylko na prawde za inteligentnego faceta - bawil
                    sie w koncu na tym samym podworku co ja, a wiec... :)))
                    Mam zaleglosci, moj urlop jest w grudniu, jest niedziela a ja w pracy, Ee nie
                    mowi do mnie per Mireczku - wszystko to dziala depresyjnie :)) Gdziez ja moge
                    Was zostawic na dluzej, juz bym chyba nie mogl!!
                    • Gość: Hans Nacjonalizm IP: *.dip.t-dialin.net 15.07.01, 21:07
                      Nacjonalizm (z łacińskiego natio - naród), ideologia i ruch polityczny, a także
                      postawa społeczno-polityczna, podporządkowujące interesy innych narodów
                      interesom własnego. Według tej ideologii wszelkie działania polityczne
                      podejmowane są w celu podniesienia siły własnego narodu, a także oceniane przez
                      pryzmat jego dobra i interesów.
                      Jako ideologia polityczna nacjonalizm ukształtował się w XIX w. Pojęcie
                      nowoczesnego narodu zdefiniowane zostało po raz pierwszy w czasie rewolucji
                      francuskiej, a przez M. Barrèsa w 1892. Naród rozumiany jest jako wspólnota
                      duchowa i moralna, a w mniejszym stopniu jako wytwór historii. Zgodnie z
                      ideologią nacjonalizmu przynależność jednostki do danego narodu jest
                      nieodzownym warunkiem jej rozwoju. Interesy narodów, jako sprzeczne, są nie do
                      pogodzenia ze sobą. W tym kontekście interes narodowy jest celem wszelkich
                      działań politycznych, a metodą realizacji tego interesu - egoizm narodowy. W
                      kategoriach politycznych oznacza to konieczność budowy przez każdy naród
                      własnego państwa.
                      Dążenie do rozwoju kosztem innych narodów prowadzi do ksenofobii (uprzedzenia
                      narodowe), wrogości i nietolerancji, tzw. etnocentryzmu. Często nieodłącznym
                      składnikiem nacjonalizmu jest elitaryzm kreujący na przywódców bardziej
                      świadomą narodowo elitę. Skrajną postacią nacjonalizmu jest szowinizm, który
                      uznaje prawo własnego narodu do podbojów i panowania nad innymi narodami. Tak
                      rozumiany, stał się składnikiem nazizmu i faszyzmu.

• hanys_hans Re: Nacjonalizm 24.09.01, 22:36
                        Gość portalu: mesco(Hans) napisał(a):

> Nacjonalizm (z łacińskiego natio - naród), ideologia i ruch polityczny, a także
                        >
                        > postawa społeczno-polityczna, podporządkowujące interesy innych narodów
                        > interesom własnego. Według tej ideologii wszelkie działania polityczne
                        > podejmowane są w celu podniesienia siły własnego narodu, a także oceniane przez
                        >
                        > pryzmat jego dobra i interesów.
                        > Jako ideologia polityczna nacjonalizm ukształtował się w XIX w. Pojęcie
                        > nowoczesnego narodu zdefiniowane zostało po raz pierwszy w czasie rewolucji
                        > francuskiej, a przez M. Barrèsa w 1892. Naród rozumiany jest jako wspóln
                        > ota
                        > duchowa i moralna, a w mniejszym stopniu jako wytwór historii. Zgodnie z
                        > ideologią nacjonalizmu przynależność jednostki do danego narodu jest
                        > nieodzownym warunkiem jej rozwoju. Interesy narodów, jako sprzeczne, są nie do
                        > pogodzenia ze sobą. W tym kontekście interes narodowy jest celem wszelkich
                        > działań politycznych, a metodą realizacji tego interesu - egoizm narodowy. W
                        > kategoriach politycznych oznacza to konieczność budowy przez każdy naród
                        > własnego państwa.
                        > Dążenie do rozwoju kosztem innych narodów prowadzi do ksenofobii (uprzedzenia
                        > narodowe), wrogości i nietolerancji, tzw. etnocentryzmu. Często nieodłącznym
                        > składnikiem nacjonalizmu jest elitaryzm kreujący na przywódców bardziej
                        > świadomą narodowo elitę. Skrajną postacią nacjonalizmu jest szowinizm, który
                        > uznaje prawo własnego narodu do podbojów i panowania nad innymi narodami. Tak
                        > rozumiany, stał się składnikiem nazizmu i faszyzmu.
                        >

mesko kabociozu jedyn, od kedy to mosz nowy nick ? Hans do ciebie niypasuje
                        zmiyn´ se to lepi na Hawaj partyzancie pieronowy!!
                        • meg_s Re: Nacjonalizm 24.09.01, 22:43
                          hanys_hans napisał(a):

> mesko kabociozu jedyn, od kedy to mosz nowy nick ? Hans do ciebie niypasuje
                          > zmiyn´ se to lepi na Hawaj partyzancie pieronowy!!

Hanysie-Hansie ! Cenię sobie większość Twoich wypowiedzi, ale powiedz mi, czy Ty
                          naprawdę tak tęsknisz za tym ....., że nawet jak go przez chwilę nie ma , to
                          prowokujesz?

• hanys_hans Re: Nacjonalizm do meg_s 25.09.01, 06:27
                            meg_s napisał(a):

> Hanysie-Hansie ! Cenię sobie większość Twoich wypowiedzi, ale powiedz mi, czy T
                            > y
                            > naprawdę tak tęsknisz za tym ....., że nawet jak go przez chwilę nie ma , to
                            > prowokujesz?
                            >
                            meg_s, jak kedy bydziesz musiau pszes tego pieronskigo mesca komputer na nowo
                            instalowac´ to wtedy zrozumisz kto kogo sam sprowokowou!!!

Pyrsk!
                    • Gość: Ee Re: Bzdura tygodnia do pionka IP: 157.158.202.* 17.07.01, 14:36
                      Mireczku! nie denerwuj się. Ja się do tego wątku nie włączam, bo samo czytanie
                      niektórych wypowiedzi podnosi mi niebezpiecznie adrenalinę. Czasami mam
                      wrażenie prowadzenia rozmów ze ślepym o kolorach... ale każdy może mieć swoje
                      zdanie, byleby nie narzucał go siłą innym.
                      • Gość: Hanys Re: Bzdura tygodnia do pionka IP: *.lit.hamburg.de 17.07.01, 15:52
                        "I may disagree with what you have
                        to say, but I shall defend, to the
                        death, your right to say it."

- Voltaire

I chyba na tym polega dyskusja wsrod kulturalnych ludzi - a moze sie myle?
                        Sadze, iz z wieloma twierdzeniami Szanownych Ee i meg nie moge sie zgodzic, one
                        z pewnoscia tez nie do konca z moimi zapatrywaniami - ale nie wierze, iz to
                        moze byc przeszkoda nie do pokonania, kiedy chcemy ze soba dyskutowac. Bo celem
                        dyskusji - przynajmniej moim skromnym zdaniem - nie jest narzucanie swojego
                        punktu widzenia komus z kim dyskutujemy, chyba tez nie zawsze musi sie dyskusja
                        konczyc zblizeniem stanowisk. Ale dyskusja, w ktorej nie staramy sie poznac
                        racji naszych wspoldyskutantow, obojetnie jakby nie byly dla nas bulwersujace,
                        uwazajac ze tylko my mamy monopol do wyglaszania prawd absolutnych, to czas
                        stracony. I stracona energia... Pozdrawiam
                  • Gość: piotlik Re: Bzdura tygodnia do pionka IP: *.warsnet.trzepak.pl 16.07.01, 00:22
                    Ballest! Te inwektywy były zupełnie niepotrzebne. Albo brak wychowania albo
                    brak argumentów!!!
                    • Gość: meg Re: Bzdura tygodnia do pionka IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 16.07.01, 00:30
                      prosić ballesta o argumenty - to wymaga uporu godnego lepszej sprawy, ja już
                      kończę
                      • Gość: Ballest Re: Bzdura tygodnia do pionka i Meg IP: 62.67.6.* 17.07.01, 16:56
                        .*
                        Gość portalu: Ballest 15-07-2001,
                        19:52:22 odpowiedz na list

ze takze milczenia zgode oznaczac moze ( nasza jest tego dowodem)

A wiec jesli to nie jest argument , to nie wiem jaki wam na talerz wlozyc.
                        Mam sie rozpisac o sprawach ktore sa oczywiste.
                        • Gość: piotlik Re: Bzdura tygodnia do pionka i Meg IP: *.warsnet.trzepak.pl 17.09.01, 16:41
                          Miło mi zakomunikowac, że powstał nowy wątek o tematyce związanej z WINEM.
                          Został on zatytułowany WHISKY :-). Autor: stini, Data: 16.09.2001, godz.18.35.
                          Pomysł w sam raz nadaje się do filmów Stanisława Barei, hihi.
                          • Gość: piotlik dureń hanys ? IP: *.warsnet.trzepak.pl 23.09.01, 12:57
                            No i po co 12 wpisów dotyczących tego samego?!?!
                            • Gość: piotlik specjaliści ! IP: *.warsnet.trzepak.pl 23.09.01, 13:03
                              W wątku KIEDY KOBIETA CZUJE SIĘ STARA najwięcej ma do powiedzenia płeć
                              brzydka !!! No, ale pewnie panowie Szwager, Hartmut i Ballest są kwiatem
                              socjologii polskiej :-). Och, przepraszam, raczej śląskiej.
                              • hanys_hans dureń piotlik !!!!? 23.09.01, 14:39
                                piotlik mosz szczyns´cie ze gupole som pod ochronom.
                                Widza ze niymosz najmyn´szego anongu o WIRUSACH.
                                Niybyda ci sam wiela klarowou bo takimu c´mokowi jak ty, to jednym ucholym
                                wlejzie a drugim ucholym wylejzie. Jak chcesz se o wirusach poczytac´ to sam
                                mosz adresa:
                                http://wirusy.onet.pl/wirusy_opis.html?typ=d

A jak chcesz se jednego wirusa wyprubowac´ na twojim komputerze to wlyz´ nata
                                adresa: http://www.hobby.waw.pl

to potym pogodomy, jak nadrzistosz ze strachu do fuzekli!
                                • Gość: Hartmut Re: dureń piotlik !!!!? IP: *.pppool.de 23.09.01, 15:51
                                  hans, mosz recht

a ti piotlik, zamiast ciongle narzekac i wypisywac bzdury, napisz cos konkretnygo, egal czi wicy, abo polityka, abo
                                  historia, problymy polsko niymiycky - egal. ale wez se konkretnie za jakis tymat i przeston w koncu fandzolic ...

mfg
                              • Gość: piotlik Re: specjaliści ! IP: *.warsnet.trzepak.pl 23.09.01, 15:55
                                przepraszam was specjaliści od mądrości
                                • Gość: Niymrawa Re: specjaliści ! IP: *.dip.t-dialin.net 23.09.01, 20:30
                                  A mie sie wydowo ze Piotlik to niy je rodzaj mynski .
                                  • Gość: Ballest Re: specjaliści ! IP: *.67.136.19.Dial1.Frankfurt1.Level3.net 23.09.01, 20:57
                                    I Nieymrawa mou uot czasu do czasu recht
                                  • hanys_hans do specjalisty piotlika ! 23.09.01, 21:06
                                    A mie to sie tak wydowo czy tego wirusa czasym piotlik nom niy posuou , bo
                                    czymu by on tak protestowou na te 12scie wpisowze z ostrzezyniym, inkszy by za
                                    take cojs´ podziynkowou!? abo?

• Gość: piotlik Re: do specjalisty piotlika ! IP: *.warsnet.trzepak.pl 23.09.01, 23:19
                                      Czy Wy wszędzie węszycie teorie spiskowe? I dlaczego taka wśród was zgodność
                                      pogladów? Każdy chyba potrafi bronić sie sam i nie potrzebuje adwokatów. Ja
                                      jestem sam , a dip-dialinowców cała masa. Właśnie MASA - oto słowo-klucz, które
                                      sie do was odnosi. Żaden z Was nie reprezentuje indywidualnych poglądów,
                                      mówicie stale o tym samym tak samo. A najgorzej, że razem i jednomyślnie.
                                      Czyżby mały totalitaryzm?
                                      • Gość: Szwager Re: do specjalisty piotlika ! IP: *.dip.t-dialin.net 23.09.01, 23:43
                                        Piotlik toc my nic niy poradzyma za to ze mosz mania przesladowczo i coby bolo
                                        smiyszniyj widzisz take cos u inkszych .
                                      • Gość: Ballest Re: do specjalisty piotlika ! IP: 62.67.88.* 23.09.01, 23:44
                                        Piotlik, to jest bardzo zle z Toba, jak Ty czujesz , ze pod prad plyniesz a
                                        myslisz , ze plyniesz z pradem!!!!!!
                                        Twoje Teorie Fatalizmu sa naprawde wspaniale.

• hanys_hans Re: do specjalisty mesca ! 24.09.01, 22:41
                                          Gość portalu: mesco(Hans) napisał(a):

> Nacjonalizm (z łacińskiego natio - naród), ideologia i ruch polityczny, a także
                                          >
                                          > postawa społeczno-polityczna, podporządkowujące interesy innych narodów
                                          > interesom własnego. Według tej ideologii wszelkie działania polityczne
                                          > podejmowane są w celu podniesienia siły własnego narodu, a także oceniane przez
                                          >
                                          > pryzmat jego dobra i interesów.
                                          > Jako ideologia polityczna nacjonalizm ukształtował się w XIX w. Pojęcie
                                          > nowoczesnego narodu zdefiniowane zostało po raz pierwszy w czasie rewolucji
                                          > francuskiej, a przez M. Barrèsa w 1892. Naród rozumiany jest jako wspóln
                                          > ota
                                          > duchowa i moralna, a w mniejszym stopniu jako wytwór historii. Zgodnie z
                                          > ideologią nacjonalizmu przynależność jednostki do danego narodu jest
                                          > nieodzownym warunkiem jej rozwoju. Interesy narodów, jako sprzeczne, są nie do
                                          > pogodzenia ze sobą. W tym kontekście interes narodowy jest celem wszelkich
                                          > działań politycznych, a metodą realizacji tego interesu - egoizm narodowy. W
                                          > kategoriach politycznych oznacza to konieczność budowy przez każdy naród
                                          > własnego państwa.
                                          > Dążenie do rozwoju kosztem innych narodów prowadzi do ksenofobii (uprzedzenia
                                          > narodowe), wrogości i nietolerancji, tzw. etnocentryzmu. Często nieodłącznym
                                          > składnikiem nacjonalizmu jest elitaryzm kreujący na przywódców bardziej
                                          > świadomą narodowo elitę. Skrajną postacią nacjonalizmu jest szowinizm, który
                                          > uznaje prawo własnego narodu do podbojów i panowania nad innymi narodami. Tak
                                          > rozumiany, stał się składnikiem nazizmu i faszyzmu.
                                          >

mesko kabociozu jedyn, od kedy to mosz nowy nick ? Hans do ciebie niypasuje
                                          zmiyn´ se to lepi na Hawaj partyzancie pieronowy!!
                                          • hanys_hans Re: do meg_s 25.09.01, 06:32
                                            --------------------------------------------------------------------------------
                                            meg_s napisał(a):

> Hanysie-Hansie ! Cenię sobie większość Twoich wypowiedzi, ale powiedz mi, czy
                                            T
                                            > y
                                            > naprawdę tak tęsknisz za tym ....., że nawet jak go przez chwilę nie ma , to
                                            > prowokujesz?
                                            >
                                            meg_s, jak kedy bydziesz musiau pszes tego pieronskigo mesca komputer na nowo
                                            instalowac´ to wtedy zrozumisz kto kogo sam sprowokowou!!!

Pyrsk!
                                            • Gość: meg Re: do meg_s IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 25.09.01, 07:16
                                              hanys_hans napisał(a):

> meg_s, jak kedy bydziesz musiau pszes tego pieronskigo mesca komputer na nowo
                                              > instalowac´ to wtedy zrozumisz kto kogo sam sprowokowou!!!

o kurcze! - co (i jak) Wam zrobił?
                                              • Gość: Ballest Re: do meg_s IP: 10.145.112.* / 212.94.237.* 25.09.01, 07:32
                                                On to nie zrobil, to robi G.W. na jego zadanie.
                                                • Gość: Magiczna Re: do meg_s IP: *.bmj.net.pl 25.09.01, 09:41
                                                  Gość portalu: Ballest napisał(a):

> On to nie zrobil, to robi G.W. na jego zadanie.

Hmmm...i kto tu ma manie przesladowcza? :))

• Gość: piotlik Re: do meg_s IP: *.warsnet.trzepak.pl 25.09.01, 16:50
                                                    A więc możliwość zaistnienia teorii spiskowej potwierdza się ? :-)
                                                  • Gość: Szwager Re: do meg_s IP: *.dip.t-dialin.net 25.09.01, 17:27
                                                    Kule na mole i mie w to wciongonie - zrobiol sie sam maly kriminal .
                                                  • Gość: hanys_hans Re: do meg_s IP: *.dip.t-dialin.net 25.09.01, 21:23
                                                    Gość portalu: meg napisał(a):

> o kurcze! - co (i jak) Wam zrobił?

Wloz mi na moj komputer do outlook iwysylou E-maile ze wirusym we mojim
                                                    imiyniu na rostomante adresy. Musiou ich dojs´c´ mocka posuac´ bo psziszuo
                                                    ponad 200 ricksendungow ze kerych byuo duzo takich kaj adresata niy znoduo
                                                    a reszta byuy wiadomosci ze znaleziono wirusa i co to bou za post
                                                    np: Bottom of Form 3Betreff:RANKING Von:"...................
                                                    i tym podobne betrefy kere wskazujom jednoznacznie kery to mog zrobic´.
                                                    Mie osobis´cie wiynkszych szkod niy narobiou bo warzniejszom dokumyntacje
                                                    czimia na inkszym komputerze i inszym systymie a mojich znajomych zdonzyuech
                                                    na czas zawiadomic´. Ino szkoda tych co sie niykapli i lapli tego wirusa i
                                                    teroski klnom w pierony.

pyrsk!
                                                  • hanys_hans Re: do Ballesta 25.09.01, 21:56

Ballest znosz tego G.W. co to je za jedyn i czym mu tyn zebrok mesco
                                                    zapuaci???
                                                    Napewno mu do w naturze!?
                                                  • hanys_hans Re: do piotlika 25.09.01, 22:14
                                                    Gość portalu: piotlik napisał(a):

> A więc możliwość zaistnienia teorii spiskowej potwierdza się ? :-)

piotlik, rosprawiosz sam nom choby jaki Nostradamus nowyj gyneracji.
                                                    A s czegos´ taki zadowolony ":-)" moczoues´tysz wtym palce????
                                                  • Gość: Ballest Re: do piotlika i MAGI IP: 62.67.68.* 25.09.01, 23:19
                                                    Mania przesladowcza!!!!!! tu jest wiecej uczestnikow Forum (wszyscy z RFN),
                                                    ktorzy nie tylko nicki zmienili, ale i prowiderow , bo zostali przez G.W. z
                                                    tego FOrum wylaczeni, jak nie wierzysz to zadzwon do G.W.
                                                    Ja jeszcze nigdy pierdolow nie pisalem i manii przesladowczej nie mam.
                                                    Byc moze po tej wypowiedzi tez bede musial prowidera zmienic!!!!!
                                                  • waldemar123 Re: na Koniec 26.09.01, 01:21
                                                  • waldemar123 Re: w końcu 26.09.01, 01:26
                                                    Nie ma się co dziwić. RN Gazety wyborczej jest Żydem a ci najlepiej wiedzą do
                                                    czego prowadzi niemiecki nacjonalizm.
                                                  • Gość: jo Re: w końcu IP: *.dip.t-dialin.net 26.09.01, 15:54
                                                    ja , ja a jo widza do czego ciebie doprowadziol polski szowinizm .
                                                  • waldemar123 Re: w końcu 26.09.01, 17:23
                                                    Na szczęście Polski szowinizm nie pociągnął za sobą 47 milionów ofiar. (Tylko w
                                                    czasie II wojny światowej bo rozpoczęcie pierwszej też Wam zawdzięczamy).
                                                    .....I szkoda, że tego nie widzisz
                                                  • Gość: jo Re: w końcu IP: *.dip.t-dialin.net 26.09.01, 19:48
                                                    jo ino sam widza , co z takymi pamponiami jak ty to daleko Polska niy poradzi
                                                    donsc - pra ?°!
                                                  • waldemar123 Re: w końcu 26.09.01, 22:00
                                                    Ty sie o Polskę nie martw. Lepiej popatrz na swój Heimat. Szowinizm i faszyzm
                                                    to Wasz problem. Znów wielką popularnością cieszy się tam faszyzm. Już niedługo
                                                    wrócą mundurki aby zasłonić wasze ulubione koszulki NSDAP. Gadki o szowiniźmie
                                                    zachowaj więc dla swych ziomków.
                                                    Robicie z siebie wielkich europejczyków i Nas chcecie do Europy wprowadzić.
                                                    Troche więcej pokory a mniej zadufania w swą europejskość bo gdybyście 50 lat
                                                    temu ze Stalinem w Europie burdelu nie zrobili wasza pomoc byłaby zbędna.
                                                  • Gość: Szwager Re: w końcu IP: *.dip.t-dialin.net 27.09.01, 16:47
                                                    Ganc ajnfach zignoruja prawie coko twoja beblanina bo po godce to mi wyglondosz
                                                    na jakegos oupy , ale jedna rzecz se zapamiyntej , ze naszo domowizna to je
                                                    Slonsk (a ty niy bardzo wiysz kaj przinolezysz)
                                                  • waldemar123 Re: w końcu 29.09.01, 00:05
                                                    Bardzo Ci dziękuje za twe cenne uwagi. Widze, że wiesz o mnie więcej niż ja
                                                    sam, ale tacy jak Ty wszyctko wiedzą najlepiej. No cóż... na szczęście nie jest
                                                    to immanentna cecha Ślązaków. Diagnozę twego stanu ja natomiast pozostawie
                                                    fachowcom.
                                                  • Gość: sceptyk Re: w końcu IP: 194.123.163.* 27.09.01, 17:06
                                                    waldemar123 napisał(a):

> Troche więcej pokory a mniej zadufania w swą
                                                    europejskość bo gdybyście 50 lat
                                                    > temu ze Stalinem w Europie burdelu nie zrobili wasza
                                                    pomoc byłaby zbędna.

znasz pojecie "polnische Wirtschaft"? znasz Potop
                                                    sienkiewicza, a szczegolnie jego wypowiedzi na temat
                                                    narodu polskiego?
                                                    hyba pomoc ta bedzie zawsze potrzebna
                                                  • Gość: hanys_hans Do Ballesta IP: *.dip.t-dialin.net 28.09.01, 20:52

Ballest, mojim zdaniym G.W. to niyzrobiou, bo zech jeszcze niy widziou coby
                                                    kery srou do swojego gniozda. Sam mosz jednom odpowiydz´ze <forum@gazeta.pl>
                                                    chyba tyn pieron im wirusa niy posuou, bo za co by dziynkowali??? :

Return-Path: <forum@gazeta.pl>
                                                    Received: from gwxn.gazeta.pl (gwx.gazeta.pl [193.42.230.4])
                                                    by *****.sytes.net (*.**.*/*.**.*/SuSE Linux *.**.*-*.*) with ESMTP id
                                                    ************for <****@*****.sytes.net> Wed, 26 Sep 2001 13:30:08 +0200
                                                    Received: from leo.gazeta.pl (root@leo.gazeta.pl [10.1.10.40])
                                                    by gwxn.gazeta.pl (8.11.1/8.11.1) with ESMTP id f8N8uKC14837
                                                    for <****@*****.sytes.net> Sun, 23 Sep 2001 10:56:20 +0200
                                                    Received: (from root@localhost)
                                                    by leo.gazeta.pl (8.9.3/8.9.3) id KAA17117;
                                                    Sun, 23 Sep 2001 10:56:42 +0200
                                                    Date: Sun, 23 Sep 2001 10:56:42 +0200
                                                    From: forum@agora.pl
                                                    Message-Id: �.KAA17117@leo.gazeta.pl>
                                                    To: ****@*****.sytes.net
                                                    References: �****.************@*****.sytes.net>
                                                    In-Reply-To: �****.************@*****.sytes.net>
                                                    Subject: 4 (0923105641)
                                                    X-UIDL: "^Y!!P'U"!]~G"!_i!"!

Dziêkujemy za list i potwierdzamy jego odbiór

Portal
                                                    Agora SA

A sam mosz ricksenduni ze ostatnich 2 dni:

27.09.2001
                                                    ------------------

The original message was received at Sun, 23 Sep 2001 09:03:24 +0200
                                                    from [192.168.1.3]

---
                                                  • Gość: Ballest Re: Do Hanysa IP: *.67.136.253.Dial1.Frankfurt1.Level3.net 28.09.01, 21:06
                                                    Jou miou co innego na mysli, ze jak sie rictig nie zachowiesz to Cie wykluczom
                                                    z Forum.!!!!!!!!!!!
                                                    Tylko uonego niy, a czymu?
                                                  • waldemar123 Re: w końcu 29.09.01, 00:12
                                                    Gość portalu: sceptyk napisał(a):

> znasz pojecie "polnische Wirtschaft"? znasz Potop
                                                    > sienkiewicza, a szczegolnie jego wypowiedzi na temat
                                                    > narodu polskiego?
                                                    > hyba pomoc ta bedzie zawsze potrzebna
                                                    A ty znasz Krzyżaków tegoż samego, a szczególnie jego wypowiedzi na temat
                                                    Niemców. A wiesz co to są stereotypy? A przede wszystkim zapoznaj się ze
                                                    słownikiem ortograficznym.

• hanys_hans Re: do wardemala123 29.09.01, 09:38
                                                    waldemar123 napisał(a):

> A przede wszystkim zapoznaj się ze
                                                    > słownikiem ortograficznym.

wardymal, tam zes´ tysz byu taki mondry!!!
                                                  • waldemar123 Re: do wardemala123 30.09.01, 19:04
                                                    Widzę, że jeśli fakty przeczą waszym czczym gadkom to tym gorzej dla faktów. Wy
                                                    macie swoją prawdę, która jest jedyna a przynajmniej nie boli.
                                                    Obczytani w nazistowskich broszurach o Śląsku dajecie wykłady o tolerancji.
                                                    hucpa
                                                  • Gość: Dieter Re: do wardemala123 IP: 194.123.163.* 30.09.01, 19:30
                                                    ja, ja - große kalppe, nichts dahinter

przyczytales juz dyktat wersalski?
                                                  • waldemar123 Re: do Dietra 02.10.01, 19:19
                                                    To wszystko co przeczytałeś? No cóż...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka