25.07.01, 20:39
do miejscowych - w Zabrzu, nie chwaląc się, jest dość dobry miesięcznik "Nasze
Zabrze Samorządowe", w którym w ładnej szacie i rozsądnych proporcjach jest o
historii miasta, o życiu kulturalnym (nie do końca szczątkowym) i o
aktualnościach - czy o Gliwicach jest jakiś periodyk powyżej "Nowin"?
Obserwuj wątek
    • Gość: Szwager Re: prasa IP: *.dip.t-dialin.net 26.07.01, 09:28
      Tysz mom jedne pytanie .
      Wylazom jeszcze Zeszyty Gliwicke ?
    • Gość: meg Re: prasa IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.01, 20:30
      nie doczekałam danych o innych gazetach, więc Wam zrobię prasówkę:

"To miasto wyjątkowe, które z powodzeniem można zaliczyć do kategorii zerowej.
      Z przepiękną secesyjną architekturą, zachwycającą wszystkich kochających piękno.
      Znam Europę, zjeździłem cały świat, wciąż przywołuję architekturę Włoch, ale
      wspominam Gliwice jako doskonały przykład miasta romantycznego.
      Już nigdy nie wróci do nas ta epoka, możemy pożegnać się z nią, ale nie
      powinniśmy oniej zapominać i wciąż w pamięci pielęgnować to wspomnienie.
      To co namalowałem, to w pewnym sensie wytwór wyobraźni, zobaczyłem więcej,
      mogę sobie na to pozwolić jak każdy artysta. Dbajcie o to miasto, bo jest tego
      warte."
      ...wypowiedź profesora Tadeusza Łapińskiego - (grafika, od 1972 wykładającego
      malarstwo i grafikę na Uniwersytecie w Maryland) - otwierająca wystawę jego
      akwarel w Galerii Sztuki Współczesnej - będzie do 27 września

• Gość: XJ600 Re: prasa IP: *.necik.pl 29.08.01, 12:06
        Ostatnio będąc na poczcie wziąłem bezpłatny egzemplarz "miejskiego serwisu
        informacyjnego". Jak głosi stopka redakcyjna jest to tygodnik a jego naklad
        wynosi 3000 egzemplarzy. Na poczatku mamy artykul o miastach partnerskich. W
        tym roku przybylo nam kolejne miasto partnerskie - Kezmarok. Niestety nie jest
        ono wyszczegolnine na drogowskazie kolo "Seidenhaus Weichman". Nie ma tez
        swojego skweru, zreszta Doncaster tez w krotce nie bedzie mialo swojego (patrz
        watek "parking za UM"). W G.W. byl ostatnio artykul natemat wspomnianego
        drogowskazu. Jego autor zauwazyl ze podane odleglosci nie maja wiele wspolnego
        z rzeczywistscia np. z Gliwic do Sztokcholmu (Nacka) jest nie wiele wieksza niz
        do Swinoujscia (swoja droga sam tez nie za dobrze umie liczyc bo uwaza ze
        odleglosc pokonana promem liczy sie podwojnie ;-). Wracajac do M.S.I. to dalej
        mamy spis okregow wyborczych a potem artykuly w stylu: "Pochlebna
        ocena", "Estetyczne mini-osiedle" albo "Basen - znowu czynny" czy "Rudi - na
        zywo". Na okladce z tylu jest plan centrum Gliwic (nie wiem po co bo takich
        gazetek nie czytają turysci tylko mieszkancy). na planie dainteresowal mnie
        obiekt z numerem 11. W legendzie czytamy :"Dworzec Komunikacji Miejskiej"
        znajduje sie pn ponoc na pl. Piastow ;-)
        • meg_s Re: prasa 02.11.01, 23:31
          i dalej nic poza tym ???
          • Gość: Ballest Re: prasa IP: 62.67.96.* 03.11.01, 06:57
            To jest lepiej jak nic.
          • Gość: Ee Re: prasa IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 03.11.01, 15:14
            NIC. NIestety.
            • hanys_hans Re: prasa 03.11.01, 16:22
              www.cia.gov/nic/graphics/niclogo.gif
              • Gość: Ee Re: prasa IP: 157.158.202.* 05.11.01, 08:35
                hanys_hans napisał(a):

> <a href="http://www.cia.gov/nic/graphics/niclogo.gif">www.cia.gov/nic/graphics/
                > niclogo.gif</a>

DOBRE!!!
    • sebush Re: prasa 01.03.02, 21:56
      Tez tak mysle, "Nowiny" schoda coraz bardziej na psy, a do tego jest tak, ze
      polowe gazety stanowia reklamy, choc ona sama obecnie tez nie jest tania,
      ostatnio placilem jak bylem w Gliwicach 1,80 PLN, i owszem nikt mnie nie zmusza
      kupowac tego, ale czlowiek chce wiedziec niekiedy, co piszyczy za rogiem...

Tez Dziennik Zachodni ma dodatek gliwicki, ale malo to informatywne!

Sebush
      • meg_s Re: prasa 01.03.02, 22:01
        weszłam dziś na stronę "Nowin" myśląc, że się czegokolwiek o tym "Gliwicjuszu"
        dowiem skoro to ich inicjatywa - ale ani słowa
        a papierowe wydanie tez jakieś żadne (Nowiny i Głos zabrzańskie nie są lepsze)
        • macpor Re: prasa 01.03.02, 22:06
          Baaardzo ci zależy na informacji o gliwicjuszu?
          • meg_s Re: prasa 01.03.02, 22:12
            aż tak to nie (nikt z rodziny i bliskich nie kandydował :-))
            ale żeby organizator na własnych łamach nie puścił farby? - to dziwne
            • sebush Re: prasa 03.03.02, 20:53
              A moze planuja juz po rozdaniu cos napisac,po co ma byz duzo swiadkow przed?

Sebush

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka