Dodaj do ulubionych

Nonsensopedia - Autonomia Slaska

23.03.06, 11:44
nonsensopedia.wikicities.com/wiki/Autonomia_%C5%9Bl%C4%85ska
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru;

Jezyk urzedowy: gwara slaska, gwara goralska
Stolica: Zabrze (niedawno przeniesiona z Katowic)przez Andrzeja Leppera.
Ustroj polityczny: dyktatura
Glowa autonomii: Andrzej Lepper
Szef rzadu: Renata Beger
Jednostka monetarna: Slezaki

"To hasełko wymaguńcia dopracowanka. Jeśli chciuńciasz pomocyjciować
Nonsensopedyjce - rozbudowuńciaj je"

Obserwuj wątek
    • meg_s Re: Nonsensopedia - Autonomia Slaska 23.03.06, 12:19
      nic nie poradzę, ale od jakiegoś czasu Lepper zupełnie mnie nie śmieszy :((
      • pit-zeolit Re: Nonsensopedia - Autonomia Slaska 23.03.06, 12:23
        meg_s napisała:

> nic nie poradzę, ale od jakiegoś czasu Lepper zupełnie mnie nie śmieszy :((

Andrew spoważniał, dojrzał, rośnie nam wielki mąż stanu. Rzeczywiście Meg, tu
        nimo nic do śmiacia.
      • somepoint210 Re: Nonsensopedia - Autonomia Slaska 23.03.06, 12:43
        meg_s napisała:

> nic nie poradzę, ale od jakiegoś czasu Lepper zupełnie mnie nie śmieszy :((

Bedac u znajomych mialem okazje obejrzec polska telewizje (nie mam kanalow
        polskich), w studio siedzieli Lepper, Gosiewski i chief LPR-u i wiesz co Meg,
        Lepper brzmial najrozsadniej z nich, naturalnie biorac poprawke na prosty
        jezyk, ktorego uzywa. Rozczarowal i przerazil mnie Gosiewski. Po raz pierwszy
        mialem okazje zobaczyc te persone na zywo, zamiast wypowiedzi czytanych w
        prasie i na portalach netu. Jest takie slowo w ang. "sneaky", to slowo przyszlo
        mi na mysl, gdy sluchalem i obserwowalem reakcje Gosiewskiego na prowokujace
        pytania redaktorow prowadzacych program.
        • pit-zeolit Re: Nonsensopedia - Autonomia Slaska 23.03.06, 14:10
          somepoint210 napisał:

Bedac u znajomych mialem okazje obejrzec polska telewizje (nie mam kanalow
          > polskich), w studio siedzieli Lepper, Gosiewski i chief LPR-u i wiesz co Meg,
          > Lepper brzmial najrozsadniej z nich, naturalnie biorac poprawke na prosty
          > jezyk, ktorego uzywa. Rozczarowal i przerazil mnie Gosiewski. Po raz pierwszy
          > mialem okazje zobaczyc te persone na zywo, zamiast wypowiedzi czytanych w
          > prasie i na portalach netu. Jest takie slowo w ang. "sneaky", to slowo
          przyszlo
          >
          > mi na mysl, gdy sluchalem i obserwowalem reakcje Gosiewskiego na prowokujace
          > pytania redaktorow prowadzacych program.

No i moje na wierzchu Some. Andrew to mąż stanu, gdzie tam jakiemuś
          Gosiewskiemu do niego.

• aqua Re: Nonsensopedia - Autonomia Slaska 23.03.06, 14:56
            Hej Pit!

Takich mężów stanu jak Endriu powinno się trzymać w odosobnieniu, najlepiej w
            jakimś domu wczasowym o obostrzonym rygorze.

pozdro.
            • sss9 Re: Nonsensopedia - Autonomia Slaska 23.03.06, 14:58
              takie łańcuchowe buldogi jak Gosiewski czy J.Kurski też.
              • aqua Re: Nonsensopedia - Autonomia Slaska 23.03.06, 15:02
                W dużych domach odosobnienia znalazłoby się miejsce dla wszystkich
                nawiedzonych. Ja bym im udostępnił nawet rządowy ośrodek nas Soliną. Oczywiście
                z całą paką antyterrorystów.
                • sss9 Re: Nonsensopedia - Autonomia Slaska 23.03.06, 15:17
                  :))) a ja raczej wysłałbym ich na eksport, niech inni też pocierpią. :)))
                  • aqua Re: Nonsensopedia - Autonomia Slaska 23.03.06, 15:22
                    Może być eksport, ale dodałbym paru obytych borowików:) Ty wiesz, na zachodzie
                    to jest takie rozpasanie, lewactwo.
                    • sss9 Re: Nonsensopedia - Autonomia Slaska 23.03.06, 15:23
                      :))) jest, ale pozbawione przemocy, zniewieściałe. nie to co nasi bojowi
                      "prawoskrętni".
                      • aqua Re: Nonsensopedia - Autonomia Slaska 23.03.06, 15:28
                        Rzekam Ci, Endriu zastałby przywódcą buntu studentów na Sorbonie. Dlatego paru
                        borowików z "przeszłością" by się przydało.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka