Dodaj do ulubionych

Slask, Slask, Slask, Slask...

IP: *.bmj.net.pl 30.10.01, 16:12
To ostatnio wszystko co moge zaobserwowac na forum. Slask - wypedzanie ludzi,
Slask - "ludnosc poniemiecka", Slask - "oddajcie nam nasze ziemie", SLask -
"Boze jak nam zle", Slask - "wszyscy mieszkany tegoz rejonu sa odpowiedzialni
za nasza krzywde", itp, itd. ILE MOZNA??? No pytam, ile??? Bo ja juz mam dosc.
Kiedys to forum wygladalo zupelnie inaczej, mozna bylo pogadac nawet o tej
dupie Maryny, czyli o totalnych bzdurach, ale bylo tez miejsce na to co dzieje
sie w tej chwili w naszym regionie a przede wszystkim W GLIWICACH. Bo jakby
panowie nie zauwazyli jeszcze, to jest Forum GLIWICKIE. Nie nazywa sie "Ksiazka
skarg i wnioskow dla poszkodowanych przez Polakow Slazakow" wiec dlaczego
uparcie usilujecie je w cos takiego zamienic??? Zioniecie nienawiscia do
wszystkich i wszystkiego, nie ma postu, w ktorym byscie tego nie
uzewnetrzniali. Kto mieczem wojuje ten od miecza ginie, niestety. Zastanowcie
sie czy sposob w jaki jestescie traktowani nie zalezy przypadkiem od tego jak
sie zachowujecie. Bo prawda jest taka, ze gdyby pryszedl do mnie jakis Slazak i
wypalil tekst "Wynocha z mojego Slaska" to jedyne co mialbym mu do powiedzenia
to "spierd...kretynie". Czy mam sie teraz chlastac dlatego, ze w czasie drugiej
wojny ktos was stad wywalil??? Czy to jest nasza wina??? Czy juz do konca zycia
bede wysluchiwac takiego gadania? Dajcie sobie troche na luz z tymi
historycznymi dywagacjami, ktore chyba jednak nikogo oprocz was nie interesuja.
Wiem ze lubicie nam psuc krew ale nikomu na dobre to nie wyjdzie. Wiec dla
dobra tego forum i naszych nerwow, plizzz skonczcie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Erich Re: Slask, Slask, Slask, Slask... IP: *.pppool.de 30.10.01, 16:26
      Bo prawda jest taka, ze gdyby pryszedl do mnie jakis Slazak i
      wypalil tekst "Wynocha z mojego Slaska" to jedyne co mialbym mu do powiedzenia
      to "spierd...kretynie". Czy mam sie teraz chlastac dlatego, ze w czasie drugiej
      wojny ktos was stad wywalil??? Czy to jest nasza wina???

masz racje. mysmy "sp..." nie mogli powiedziec. "ktos" tez fajnie powiedziane. Poza tym temat "ludnosci
      poniemieckiej" sama zaczalas. wyzwiska i przeklenstwa leca tez z innej strony. Jak znajde troche wiecej czasu
      to napisze jeszcze cos..
      • ballest Re: Slask, Slask, Slask, Slask... 30.10.01, 17:48
        Czy to jest nasza wina??? Czy juz do konca zycia
        bede wysluchiwac takiego gadania? Dajcie sobie troche na luz z tymi
        historycznymi dywagacjami, ktore chyba jednak nikogo oprocz was nie
        interesuja.

Ja nigdzie nie napisalem , ze to jest wasza wina i tego nie napisze, ale nie
        piszcie , ze to sa prastare polskie ziemie piastowskie, bo wtedy musze zabrac
        glos.

Magi, magi, jak piszemy o " dupie Marynie " to wyzywasz nas od chamow, sama
        ale z powodu braku argumentow zblizasz sie do mephisto.
        O czym mamy pisac o "dupie marynie" nie, polityczne tematy tez nie bo Polacy
        tego nie lubia, po co wlasciwie jest to forum, zeby Magi i Mephisto bez
        jakichkolwiek argumentow innych uczestnikow palantami i Chamami wyzywali.
        Ja nigdzie nie napisalem , ze to jest wasza wina i tego nie napisze, ale nie
        piszcie , ze to sa prastare polskie ziemie piastowskie, bo wtedy musze zabrac
        glos.
        • Gość: mesco Re: Slask, Slask, Slask, Slask... IP: 62.16.189.* 30.10.01, 18:42
          powtarzasz sie, ale to takie typowo slaskie...
        • hanys_hans Re: Slask, Slask, Slask, Slask... 30.10.01, 19:11
          "Duzo gotki mauo picio" O dupie Maryni zodyn niychce podyskutowac´ o Slonsku niy
          wolno piyknego wica tyrz jusz zodyn sam niy ciepnie. O Glywicach tysz niychyntnie
          godocie. To pogodejmy najlepi o Rusach!
          • ballest Re: Slask, Slask, Slask, Slask... 30.10.01, 22:02
            Rusy to byly karlusy , mialy gwalcic a nie gwalcom , co to sa za rusy?
            • hanys_hans Do Ballesta 30.10.01, 23:22
              ballest napisał(a):

> Rusy to byly karlusy

Ballest jo ci tam posuou Emayla na: ballest@poczta.gazeta.pl
              Dej znac´czy doszeu.
    • Gość: TYP Re: Slask, Slask, Slask, Slask... IP: *.we.mediaone.net 30.10.01, 23:17
      Gość portalu: Magiczna napisał(a):

> To ostatnio wszystko co moge zaobserwowac na forum. Slask - wypedzanie ludzi,
      > Slask - "ludnosc poniemiecka", Slask - "oddajcie nam nasze ziemie", SLask -
      > "Boze jak nam zle", Slask - "wszyscy mieszkany tegoz rejonu sa odpowiedzialni
      > za nasza krzywde", itp, itd. ILE MOZNA??? No pytam, ile??? Bo ja juz mam dosc.
      > Kiedys to forum wygladalo zupelnie inaczej, mozna bylo pogadac nawet o tej
      > dupie Maryny, czyli o totalnych bzdurach, ale bylo tez miejsce na to co dzieje
      > sie w tej chwili w naszym regionie a przede wszystkim W GLIWICACH. Bo jakby
      > panowie nie zauwazyli jeszcze, to jest Forum GLIWICKIE. Nie nazywa sie "Ksiazka
      >
      > skarg i wnioskow dla poszkodowanych przez Polakow Slazakow" wiec dlaczego
      > uparcie usilujecie je w cos takiego zamienic??? Zioniecie nienawiscia do
      > wszystkich i wszystkiego, nie ma postu, w ktorym byscie tego nie
      > uzewnetrzniali. Kto mieczem wojuje ten od miecza ginie, niestety. Zastanowcie
      > sie czy sposob w jaki jestescie traktowani nie zalezy przypadkiem od tego jak
      > sie zachowujecie. Bo prawda jest taka, ze gdyby pryszedl do mnie jakis Slazak i
      >
      > wypalil tekst "Wynocha z mojego Slaska" to jedyne co mialbym mu do powiedzenia
      > to "spierd...kretynie". Czy mam sie teraz chlastac dlatego, ze w czasie drugiej
      >
      > wojny ktos was stad wywalil??? Czy to jest nasza wina??? Czy juz do konca zycia
      >
      > bede wysluchiwac takiego gadania? Dajcie sobie troche na luz z tymi
      > historycznymi dywagacjami, ktore chyba jednak nikogo oprocz was nie interesuja.
      >
      > Wiem ze lubicie nam psuc krew ale nikomu na dobre to nie wyjdzie. Wiec dla
      > dobra tego forum i naszych nerwow, plizzz skonczcie.

Magiczna bardzo madrze napisalas. Zauwaz ze 99% tych wszystkich glupot jest
      pisanych przez tych samych ludzi, mozna ich wyliczyc wszystkich na palcach jednej
      reki, oni pisza glupoty zeby specjalnie zasmiecac te listy dyskusyjne swoim
      prowokatorstwem. Wiekszosc z nich pisze z niemiec, prawdopobodnie wogole nie ma
      polskiego obywatelstwa (dzieki bogu).

Szkoda ze Gazeta nie zablokuje ich wscieklych prowokacyjnych tekstow, no ale ja
      sie po Gazecie duzo w sumie nie spodziewalem. Wynik jest taki ze cierpia ci
      ktorzy chca normalnie podyskutowac o codziennych sprawach naszych miast.

Pozdrowko !
      • hanys_hans Re: Slask, Slask, Slask, Slask... 30.10.01, 23:32
        Gość portalu: TYP napisał(a):

>
        > Magiczna bardzo madrze napisalas. Zauwaz ze 99% tych wszystkich glupot jest
        > pisanych przez tych samych ludzi, mozna ich wyliczyc wszystkich na palcach jedn
        > ej
        > reki, oni pisza glupoty zeby specjalnie zasmiecac te listy dyskusyjne swoim
        > prowokatorstwem. Wiekszosc z nich pisze z niemiec, prawdopobodnie wogole nie ma
        >
        > polskiego obywatelstwa (dzieki bogu).
        >
        > Szkoda ze Gazeta nie zablokuje ich wscieklych prowokacyjnych tekstow, no ale ja
        >
        > sie po Gazecie duzo w sumie nie spodziewalem. Wynik jest taki ze cierpia ci
        > ktorzy chca normalnie podyskutowac o codziennych sprawach naszych miast.
        >
        > Pozdrowko !

Stym to zes´ dou dobry typ! Mosz 100%recht!
        Jo tysz tak mysla ze mesco, kidd, piotlik, waldemar123 i TYP to je jedna a ta
        sama osoba!

PYRSK!
        • hanys_hans Do Ballesta 30.10.01, 23:36
          Te piyrsze Rusy to byuy dziypiyro karlusy!

Ballest jo ci tam posuou Emayla na: ballest@poczta.gazeta.pl
          Dej znac´czy doszeu.

• Gość: Ballest Re: Do Ballesta IP: 10.145.112.* 31.10.01, 07:01
            Gratulujam, ta osoba musi byc z Zaglebia, bo tylko oni mysla tak o Slazakach.
            Jou tam wlasciwie malo pisou.
      • silinger Re: Slask, Slask, Slask, Slask... 07.02.02, 19:00
        Gość portalu: TYP napisał(a):

> Magiczna bardzo madrze napisalas. Zauwaz ze 99% tych wszystkich glupot jest
        > pisanych przez tych samych ludzi, mozna ich wyliczyc wszystkich na palcach jedn
        > ejreki, oni pisza glupoty zeby specjalnie zasmiecac te listy dyskusyjne swoim
        > prowokatorstwem. Wiekszosc z nich pisze z niemiec, prawdopobodnie wogole nie ma
        > polskiego obywatelstwa (dzieki bogu).

Nie dzieki bogu, a dzieki komunie, ktora pozbawiala go Slazakow, ku Pana(i)
        radosci a bez zalu i straty dla Slazakow.

> Szkoda ze Gazeta nie zablokuje ich wscieklych prowokacyjnych tekstow, no ale ja
        > sie po Gazecie duzo w sumie nie spodziewalem. Wynik jest taki ze cierpia ci
        > ktorzy chca normalnie podyskutowac o codziennych sprawach naszych miast.

Zadnych waszych. Slaskich.

• sebush Re: Slask, Slask, Slask, Slask... 07.02.02, 19:06
          Czy o Slasku zawsze trzeba rozmawiac w sposob rewanzystowski i agresywny i to
          po obu stronach Odry/Oder przeciez Slask a w tym Gorny Slask jest jeden Wasz i
          Nasz i vice versa...

Jak maja mowic ludzie urodzeni w Gliwicach o tym miescie jak ja, w ktorym
          mieszkam od lat 70. jak nie moje miasto? A wiec nasze miasto - ja nikogo nie
          wyrzucalem i nie przesiedlalem... nikogo nie zmuszalem ani nie zachecalem do
          wyjazdu ze Slaska, zarowno tego polskiego jak i przedwojennego niemieckiego!

Wazne aby nie upraszczac zybt wielu spraw i nie widziec tylko swojej krzywdy
          badz KRZYWDY...
          • Gość: Szwager Re: Slask, Slask, Slask, Slask... IP: *.dip.t-dialin.net 08.02.02, 00:33
            no dyc gynau o to sie rozuazi. czamu sie niy idzie ajnfach godac prowdy w oczy
            bez obrazanoi nawzajym. Konsek ino dobryj woli i konsek perspektywy a wszysko
            sie zrobi ganc ajnfachowe. Najgorsze je jak sie zaczyno ino na zadek kukac.
    • Gość: Ee Re: Slask, Slask, Slask, Slask... IP: 157.158.202.* 31.10.01, 07:23
      Naprawdę myślisz, że ten apel coś da? Tyle razy próbowaliśmy, ale nacjonalizm i
      szowinizm na tym polega, że się wie lepiej i nie używa szarych komórek tylko
      gotowych zwrotów. Pogadać to sobie możemy 3-go! (Już się cieszę)
      Pozdrówka
      • Gość: Magiczna Re: Slask, Slask, Slask, Slask... IP: *.bmj.net.pl 31.10.01, 18:11
        Ech, wiem ze do nich jak grochem o sciane...ale czlowiek naiwny jest...no i
        myslalam, ze moze tym razem jednak...nic to, przyjdzie przywyknac. A na 3-go
        tez sie ciesze!!! ;))
        • Gość: Ballest Re: Slask, do magi nie do Ee ona IP: 62.67.88.* 31.10.01, 18:46
          Nisz jakis apel wysle , to musze etykiete zachowac, co nam znaczy apel od
          mephisto, waldi123 albo magi ktorzy sa na tym forum spaleni?
          Nie powazam osob ktore innych wyzywaja , ja nigdy mephisto nie wezwalem, choc
          on mnienie tylko durniem nazwal, ale kazdy czlowiek ma ... nie nie ma sensu.
          Przeczytajcie tzw.wasze posty i te wyzwania i nasze a pozniej porozmawiamy o
          kulturze albo dupie maryni.
          • Gość: Magiczna Re: Slask, do magi nie do Ee ona IP: *.bmj.net.pl 31.10.01, 19:35
            Ja spalona? Przez Ciebie i reszte Tobie podobnych? Jakos nie bardzo mnie to
            wzrusza. Masz problem z moimi wypowiedziami? Nie czytaj moich postow, po co
            masz sie denerwowac...? Juz taka jestem, "co w sercu to na jezyku". I jestem
            pewna ze mowie wlasnie to, czego reszta, z sobie tylko znanych powodow, glosno
            wypowiedziec nie chce.
        • Gość: Hartmut Re: Schlesien, Slonsk, Slesko, Slask?... IP: *.pppool.de 31.10.01, 18:59
          czy pisanie o slasku jest nacjonalizmem lub szowinizmem? czy dotykanie tematow "tabu" wykracza poza granice
          zdefiniowanej przyzwoitosci? co oznacza pojecie "jak grochem os ciane"? pragnie znowu ktos kogos
          "wychowac"? dlaczego macie tak malo zrozumienia dla pogladow, nad ktorymi mozna sie zastanowic i o nich
          podyskutowac? bo byly one dla was dotychczas obce? a wiec nie warte zastanowienia? czy poglady innych
          odbiegajace od waszych, zawsze sa falszywe? Troche wiecej odwagi i krytycyzmu. Chyba, ze z ta
          zasciankowoscia wam lepiej. Lepiej niektorych tematow niedotykac - szczegolnie tych, ktore sa niewygodne.
          Co oznacza twoje "Kto mieczem wojuje ten od miecza ginie, niestety."?
          Twoje "Zastanowcie sie czy sposob w jaki jestescie traktowani nie zalezy przypadkiem od tego jak sie
          zachowujecie" oznacza, ze mamy sie tak zachowywac, jak wy tego od nas oczekujecie? I wtedy bedzie
          wszystko dobrze? Czy nie zauwazasz twojego bledu myslowego? Albo robisz to z premedytacja.
          czy my, zdefiniowani przez ciebie jako "ludnosc poniemiecka" nie mozemy miec swojego zdania? tzn zdania, ktore
          odbiega od waszego? chwilami pytam siebie, kto na tym forum jest nacjonalista i szowinista... zapomnij twoje
          wiadomosci z podstawowki lub liceum czy studiow. obecnie istnieje dostep do wielu zrodel. jesli nie chcesz
          czytac, zastanow sie krytycznie nad niektorymi wypowiedziami na tym forum i sprobuj poprzez korzystanie z
          obiektywnych zrodel lub stawianie pytan poszerzyc horyzonty w danym temacie. ja wiem, slazacy i niemcy sa
          zli. jakbyscie mieli dwa takie" rudi 102" to byscie te wojne sami wygrali...moze jestes tez na dodatek tak katolicka,
          ze codziennie sluchasz waszego Radia marija, ktore utwierza was w nieprawdzie. moze najwyzszy czas, by
          wyjrzec poza brzeg waszego talerza...?

mam na szczescie wielu znajomych polakow, z ktorymi na takie tematy krytycznie mozna porozmawiac.

• Gość: Magiczna Re: Schlesien, Slonsk, Slesko, Slask?... IP: *.bmj.net.pl 31.10.01, 19:31
            Ja i katolicyzm? Buahahahahaha!!!!
            • Gość: Hartmut Re: Schlesien, Slonsk, Slesko, Slask?... IP: *.pppool.de 31.10.01, 19:47
              a reszta? masz super okazje odniesienia sie do opisanych przeze mnie aspektow.wykrecenie sie polzartem jest
              troche tanie. chyba przyznasz sama...
              • Gość: Magiczna Re: Schlesien, Slonsk, Slesko, Slask?... IP: *.bmj.net.pl 01.11.01, 18:20
                Po co? I tak nie zrozumiesz.
    • Gość: flip myszkow i slask IP: *.p.lodz.pl 31.10.01, 18:50
      A czytaliscie ostatnio w Wyborczej? Wedlug nich Myszkow lezy na Slasku. Wy tak
      narzekacie na trudne czasy - a tymczasem Slask sie pieknie rozrosl ;-)
    • meg_s Re: Slask, Slask, Slask, Slask... 31.10.01, 19:18
      Gość portalu: Magiczna napisał(a):

> Kiedys to forum wygladalo zupelnie inaczej, mozna bylo pogadac nawet o tej
      > dupie Maryny, czyli o totalnych bzdurach, ale bylo tez miejsce na to co dzieje
      > sie w tej chwili w naszym regionie a przede wszystkim W GLIWICACH. Bo jakby
      > panowie nie zauwazyli jeszcze, to jest Forum GLIWICKIE

Panowie (i panie) zwróćcie uwagę na tę część wypowiedzi - bo w gruncie rzeczy z
      tego powodu apel powstał - a ja do tej części też się przyłączam pod
      tytułem "znaj proporcjum mocium panie" - wszystkie tematy są dobre w wyważonych
      ilościach
      • ballest Re: Slask, Slask, Slask, Slask... 31.10.01, 21:39
        Meg, my chyba wiemy , ze to gliwickie forum jest i dlatego tu sie artykulujemy
        bo jestesmy z Gliwic, okolic albo slaska.
        Na tym forum jak czytasz piszemy na tematy polityczne ale tez o d. marynii, o
        co wam w koncu chodzi wlasciwie z nas nikt was nie obraza.
        W po. lece znowu do Wroclawia tam bede na wszystkie tematy dyskutowal a nikt
        nie bedzie sie obrazal i uwazam, ze mnie tez nikt nie obrazi.
    • sebush Re: Slask, Slask, Slask, Slask... 25.01.02, 13:55
      Jest w tym wiele racji! Ale oczywiscie nikt nie
      wykluczy tematu slaskiego - bo jak chcial czy nie
      chcial - Gliwice leza na Slasku i to Gornym Slasku,
      bedac jednym z najpiekniejszych miast tego regionu. O
      co mozna apelowac, to o wiecej konstruktywizmu w
      dyskusji - on moze posluzyc Gliwiczanom i Gliwicom w
      odkrywaniu ich indywidualnego uroku zarowno przed jak i
      po roku 1945!

Pozdrawiam :-) Sebush
    • Gość: a psik Re: Slask, Slask, Slask, Slask... IP: 192.168.1.* 08.02.02, 17:58
      mysle ze nie znajdziesz zadnego Slazaka ktory przyjdzie do Twojego domu i ci
      powie : "Wynocha z mojego Slaska"
      ale fajnie ze juz masz przygotowana odpowiedz
      z wyrazamis szacunku

a z drugiej strony niby prosisz o zakonczenie "bezsensownych" dyskusji ale
      polskie prosze ci przez klawiture nie przechodzi - chwalisz sie znajomoscia
      angielskiego czy wstyd cie uczciwie poprosic ?
    • Gość: a psik Re: Slask, Slask, Slask, Slask... IP: 192.168.1.* 08.02.02, 18:02
      napisalas tez :
      >Masz problem z moimi wypowiedziami? Nie czytaj moich postow, po co
      masz sie denerwowac...? Juz taka jestem, "co w sercu to na jezyku". I jestem
      pewna ze mowie wlasnie to, czego reszta, z sobie tylko znanych powodow, glosno
      wypowiedziec nie chce <

wiec stosuj rowna miarke do wszystkich, a jezeli masz problem z czymis
      wypowiedziami to ich nie czytaj - po co masz sie denerwowac...wiecej
      konsekwencji zycze
      z wyrazami szacunku
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka