Gość: zukovsky Re: gdzie na kebaba? IP: *.pl 10.08.06, 14:17 najlepszy jest na Rynku. Ten z Wyszynskiego sie do niego nie umywa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko966 Re: gdzie na kebaba? 10.08.06, 14:22 A ja właśnie uważam zupełnie na odwrót. Ten na Wyszyńskiego jest dużo lepszy niż ten na Rynku (no i ten turecki klimacik - nawet tiry przestają przeszkadzać ;-). Za to na Rynku mają przynajmniej prawdziwego Turka. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnessa Re: gdzie na kebaba? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.06, 14:20 zapraszam do knurowa. pyszny kebab w cieście za ok. 7.50. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m4 Re: gdzie na kebaba? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.06, 14:59 zdecydowanie na rynku:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo Re: gdzie na kebaba? IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 10.08.06, 15:17 Lepsze pierogi albo kluski z rolada;) Te kebaby to sa jakies resztki miesa pomielone... Tak jakbys sobie mielonke turystyczna usmazyl na grillu.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cv Re: gdzie na kebaba? IP: *.chi1.dsl.speakeasy.net 10.08.06, 19:27 shit ale ja tesknie to tego kebaba na rynku, nast razem jak bee mial okazje byc w Polsce musze tam wstaaaapic mniaaaaaaaaam !! Odpowiedz Link Zgłoś
uruk-hai Re: gdzie na kebaba? 10.08.06, 23:28 Tylko na Rynku - oczywiście w cieście i ostrym sosie :D Mam taką osobistą obserwację: może mi się wydaje, ale ponieważ wyglądam jak skin-head i noszę na sobie często wojskowe ciuchy, gdy poproszę Turka o ostry sos facet zawsze ładuje mi tego sosu "od serca" i się diabelsko uśmiecha, sądząc (mniemam) że zrobi mi psikusa - tymczasem uwielbiam takie "wzmocnienie", gotuję sporo sam i lubię bardzo pikantne potrawy, to i tak nic w porównaniu z sosikami witnamskimi z knajpki z Paryża - tam po raz pierwszy płakałem :D pozdrówko! Odpowiedz Link Zgłoś
somepoint210 Re: gdzie na kebaba? 11.08.06, 02:21 uruk-hai napisał: > Mam taką osobistą obserwację: > > może mi się wydaje, ale ponieważ wyglądam jak skin-head i noszę na sobie często > > wojskowe ciuchy, gdy poproszę Turka o ostry sos facet zawsze ładuje mi tego > sosu "od serca" i się diabelsko uśmiecha, sądząc (mniemam) że zrobi mi > psikusa - tymczasem uwielbiam takie "wzmocnienie", :))) Nastepnym razem zrob sie na Ormianina albo jeszcze lepiej na Kurda a dawke sosu od "podwojnego serca" masz gwarantowana:) Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
uruk-hai Re: gdzie na kebaba? 11.08.06, 14:08 :) Nie wiem czy są Kurdami czy pochodzą z Mandżurii ale to sympatyczni ludzie i smakuje mi ich fastfood wzmocniony żrącym sosem :D Myślę ze z przebieraniem się za człowieka pochodzenia bliskowschodniego mija się z celem w obecnej sytuacji ogólnoświatwej sądzę ze zanim doszedłbym na Rynek na ulubinego kebaba dostałbym po prostu po ryju od "prawdziwych" Polaków :D . W obecnym maskowaniu zupełnie nie istnieją dla mnie takie problemy :) . Jak jesteś starannie ostrzyżony masz na sobie wojskowa kurtę i jakieś eleganckie glany - jesteś w naszym kraju bezpieczny :D a-prpos (kebaba): bylim z małżonką ostatnio łokrótnie głodne, szczęśliwym trafem wpadli (majętni) znajomi którzy z kolei zaproponowali uraczenie się kebabem właśnie w cieście - niestety ( jak się okazało) zamówilim z tej knajpki koło Bajki - cóż za porażka: sama pita (że tak powiem) - luzik, warzywo wszelakie w jej wnętrzu owszem - świeże i chrupiące, ale mięcho WAS IST DAS??? , ja pierdykam ale g... może gdyby je wysmażyli jak należy (w zasadzie to kwestia opiekania ) i zaprawili sosem jak należy było by zjadalne - niestety mięsiwo w wielu miejscach było wręcz surowe!! , brrr ---> nie polecam zupełnie tego miejsca..... Oczywiście (również) nie mam pojęcia co to za mięcho serwują na Rynku w tureckim kebabie, ale traktują sprawy poważnie i jest wszystko wysmażone (opieczone, smażą kawałki kurczaka - alternatywnie)jak należy a nawet bardziej (co lubię) - na wszelki wypadek gdyby się jeszcze jakaś salmonella trafiła to zginie niechybnie w piekielnym sosie! (to chyba dosyć powszechny sposób "na te sprawy" w cieplejszym klimacie) - w każdym razie ponawiam słowa ukontentowania i polecam turecki przybytek na Rynku (jak mawiaja znajomi: Kwadracie) :D P.S. kasy za publiczne wyrazy reklamy nie otzrymałem ... (szkoda) ;) Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: gdzie na kebaba? 11.08.06, 14:13 czy kebab nie powinien być przypadkiem z baraniny ? swoją drogą - gdzie dziś można kupić ładną baraninę ? Odpowiedz Link Zgłoś
aka-jo Re: gdzie na kebaba? 11.08.06, 14:39 Ludzie sie zachwycaja Kebabami:( Lepsze nasze pierogi z miesem lub inne przysmaki kuchni Polskiej;) Odpowiedz Link Zgłoś
myha1 Re: gdzie na kebaba? 11.08.06, 14:45 aka-jo napisał: > Ludzie sie zachwycaja Kebabami:( > Lepsze nasze pierogi z miesem lub inne przysmaki kuchni Polskiej;) z kuchni polskiej , najlepsze są pierogi ruskie ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: gdzie na kebaba? 11.08.06, 14:51 meg_s napisała: > czy kebab nie powinien być przypadkiem z baraniny ? > > swoją drogą - gdzie dziś można kupić ładną baraninę ? powinien, ale w Polsce baraniny nikt jeść nie chce i dlatego jest nim mięso kurze, ew. indycze. gdzie kupić? np. w Wiśle, baraninkę trzeba sobie jednak zamówić wcześniej, bo jak mówiła sprzedawczyni - przyjeżdżają tu takie jedne co 2-3 tygodnie i każą sobie baranka bić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo Re: gdzie na kebaba? IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 11.08.06, 14:55 A czy kebab nie powinien byc czasem z miesa halal(swieconego)?? Podobno muzlumanie nie jedza innego miesa... Tyle czy ten Turek jest muzlumaninem?? Odpowiedz Link Zgłoś
uruk-hai Re: gdzie na kebaba? 11.08.06, 15:52 ... możliwe że z niego taki muzułmanin jak z mnie katolik :) Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko966 Re: gdzie na kebaba? 11.08.06, 20:21 Przecież to nie on to je, tylko my. Ja i tak jestem zresztą zwolennikiem knajpy z Wyszyńskiego. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: gdzie na kebaba? 11.08.06, 17:17 dzięki za info - ale cały baranek naraz to za dużo :) Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: gdzie na kebaba? 11.08.06, 17:26 całego nie trzeba - tyle tylko ile zechcesz bądź ile akurat zostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Promil Re: gdzie na kebaba? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.06, 00:58 Kebab na rynku pyszny ale lepszy jak podaje kobieta niż ten turek!Dawajcie mniej cebuli! Odpowiedz Link Zgłoś
stary_z_lichenia Re: nie lubie kebabu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 13.08.06, 16:56 Jeszcze nam tu arabstwo korzenie zapusci , dosc tego . Te biedne lowieczki zarzynane i zdychajace z uplywu krwi dla ichniejszego boga . Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: 13.08.06, 22:13 stary_z_lichenia napisał: > Te biedne lowieczki zarzynane i zdychajace z uplywu krwi dla ichniejszego > boga . za to świnki oddają ducha radośnie, jak w pewnej piosence z poprzedniego ustroju "Przez zielony bór idzie sobie knur, idzie sobie knur. Tup tup tupu tupu idzie knur do punktu skupu przez zielony bór. Przez zielony bór już nie wraca kur, już nie wraca knur. Oddał życie, oddał głowę dla Ojczyzny dla Ludowej patriota knur. " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nu! Kebabologia IP: *.kat.3s.pl 16.08.06, 03:38 tu jest trochę: pl.wikipedia.org/wiki/Kebab Ale więcej po angielsku: en.wikipedia.org/wiki/Kebab Prawdę mówiąc wolałbym baraninę czy wręcz jagnięcinę zamiast ptaków... Odpowiedz Link Zgłoś
uruk-hai Re: Kebabologia 16.08.06, 12:54 No to jedziem do Ustronia! - jak rzecze SSS9 szykuje się tam 26.VIII większa wyżerka z baraniną w roli głównej :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nu! Re: Kebabologia IP: *.kat.3s.pl 17.08.06, 23:32 ale czy dają kebaby??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwan Re: Kebabologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.06, 20:19 najlepsze są przy wyszyńskiego przy matrasie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Kebab IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.06, 08:42 Ja tez uwazam że na Wyszyńskiego jest lepszy. Na rynki cieknie z niego juz oni sami daja wroki. Mieso zylaste blee. W wakacje byłam nad morzem tam dopiero sa kebaby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oszukany Re: Kebab-uwaga na FRIBO!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.06, 10:36 Ostrzegam przed lokalem FRIBO na os.Sikornik,sparzyłem się tam dwa razy ,raz biorąc na wynos zapiekanke zamrożoną w środku,kolejny raz kebab-owinięta naleśnikiem kapusta kiszona,czegoś takiego nie widziałem i Wy pewnie też.Ostrzegam omijajcie lokal z daleka,za te "przysmaki"zapłacicie niemałe pieniądze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bochum0 Re: gdzie na kebaba? 22.10.06, 21:13 do niemiec do munchen pod wieze olimpijska przed brama do bmw nie jadlem lepszego a jadlem juz duzo tych wynalazkow:) Odpowiedz Link Zgłoś
myha1 Re: gdzie na kebaba? 23.10.06, 11:10 Do Niepołomic k/Bochni....pycha ...albo do Dziwnówka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pietro Re: gdzie na kebaba? IP: *.dip.t-dialin.net 23.10.06, 14:37 Na kebaba to najlepiej do Istambulu bo tutaj to same mioeso jest ze zdechlych kurczakow i indykow taki smrod och nie jedzcie kebaba bo juz calkiem do islamu sie zapiszecie przez te kebaby ciao ! Odpowiedz Link Zgłoś