Dodaj do ulubionych

prawo jazdy - gdzie w gliwicach?

• Gość: bejbi Blisko Gliwic IP: *.waldex.3s.pl 25.08.11, 14:02
      Moze nie w Gliwicach, ale w Knurowie jest szkoła jazdy Kędzior - mają na serio wysoką zdawalność. A dlaczego? Sama jestem kursantką i zadziwiło mnie np jeżdżenie na 60% jazd do Rybnika (tzn wszystkie po mieście, pozostałe 40% to placyk), oraz ciągła zmiana instruktorów, tzn nikt nie ma "swojego" instruktora, w ten sposób każdy zwróci na coś innego uwagę, każdy powie coś w inny sposób i w końcu to trafia. O powodzeniu może świadczyć to, że moja grupa podczas teorii miała 60 osob (nie, to nie jest jedyna szkoła w Knurowie) w tym wysoki procent z Gliwic i podobno było tak za każdym razem.
      Naprawdę polecam!
    • Gość: Kursant Re: prawo jazdy - gdzie w gliwicach? IP: *.gl.digi.pl 27.10.11, 08:49
      ODRADZAM PZMOT - Gliwice Skonczylem Tam kurs jakies 5 miesiace temu fatalnei przygotowany jestem bez wykupienia jazd uinnego instruktora z szkoly perfect ktorego bardzo polecamnaucyzl mnie wiecej w 5 godzin niz spedzilem 30 w pzmocie i szczegolnie odradzam instruktora Sławka K. Fatalny intruktor w Lce siedzi jak by za kare szz szkoda slow i strasznie traci czas na pie... typu siedzenei jego w sklpei po 10 min :/ pare jazd i godziny nie ma .
      • Gość: Natalia Re: prawo jazdy - gdzie w gliwicach? IP: 95.160.251.* 09.04.15, 17:14
        Ja również polecam OSK GOLOMB. Po kursie w tym ośrodku egzamin zdałam za pierwszym razem. Wcześniej kurs ukończyła moja siostra, która także zdała za pierwszym razem. Za jej namową zdecydowałam się jeszcze raz zawalczyć o prawo jazdy. Pięć lat wcześniej jeździłam z Panem Walerowiczem z OSK przy ulicy Wróblewskiego i choć minęło już tyle lat nie wspominam tego dobrze. Po tamtym kursie miałam już nigdy w życiu nie usiąść za kierownicą. Na szczęście jednak trafiłam do OSK GOLOMB. Mniej więcej w połowie jazd z Panem Jackiem uwierzyłam, że może coś z tego będzie i - jak już napisałam - zdałam egzamin przy pierwszym podejściu. Od tamtej pory jeżdżę... Dziękuję i polecam:)
    • Gość: Rafal Re: prawo jazdy - gdzie w gliwicach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.12, 16:56
      Odradzam i jeszcze raz odradzam Prestiz dla nich liczy sie tylko kasa !! teoria zrobiona na odwal,jazdy odbywaja sie na niesmiertelnym 206 na gaz minie mnustwo czasu zanim nauczycie sie tym padlem ruszac no i oczywiscie grade puntoa jak wszyscy wiedza egzamin odbywa sie na toyocie,50% jazd po rybniku to tylko chwyt marketingowy tak powiedzial sam Pan Grodecki
      • Gość: Mariola Polecam Prestiż ! IP: *.adsl.inetia.pl 16.02.12, 15:43
        Mnóstwo pisze się przez Ó zamknięte, zresztą wpis odrazu wygląda na niedouczoną konkurencję która pisze bzdury a jedyne fakty jakie podaje to nazwisko właściciela. Ja zapisując się na kurs najbardziej obawiałam sie teorii , jednak poziom wykładów prowadzonych w Prestiżu zaskoczył mnie bardzo mile, podobnie z jazd jestem również bardzo zadowolona , na Grande Punto miałam zaledwie kilka godzin, resztę jazd odbyłam na sześciobiegowej czerwonej toyocie po Rybniku z p.Damianem (pozdrawiam) i na takim też aucie zdawałam egzamin, co najważniejsze tylko jeden jedyny raz ( Zdałam ) !! Ośrodek poleciła mi koleżanka z klasy i nie żałuję jak również pozostałe osoby z mojej klasy które zdały za pierwszym razem i jakoś żadna nie jeździła 206 ??
      • Gość: Przemek Re: prawo jazdy - gdzie w gliwicach? IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 19.10.12, 07:47
        Do Rafal : Jak Twoja jazda wygląda tak jak ortografia to naprawdę Ci współczuje ale to nie wina szkoły jazdy uwierz mi na słowo bo robiła tam cała nasza piątka z samochodówki i wszyscy zdaliśmy za pierwszym razem, polecamy swoich kumpli i również zdają za pierwszym, proponuje : nie żałuj kasy, poćwicz jeszcze ortografie i jazdę samochodem też bo będziesz żywym padłem jak piszesz, a szkoda by było .
    • Gość: PP Re: prawo jazdy - gdzie w gliwicach? IP: *.poch.com.pl 25.01.12, 21:44
      Szczerze polecam Lexusa na Kościelnej. Pełen professional. Wykłady ciekawe i z jajem, nie nudzą... Jazdy przyjemne, w super atmosferze, prowadzone porządnie i rzetelnie. Z czystym sumieniem mogę powiedzieć że nie zawiodłam się, chociaż miałam duże opory przed jeżdżeniem. Egzamin zdany za 1 podejściem. Pani Agnieszka - the best :)
      • gotti7 Re: prawo jazdy - gdzie w gliwicach? 06.02.12, 14:53
        w zabrzu też mają taki problem ,ale jest sporo opinnii
        link
        forum.gazeta.pl/forum/w,120,94638382,,prawo_jazdy_gdzie_w_zabrzu_.html?s=1&v=2
        • Gość: Kusia Re: prawo jazdy - gdzie w gliwicach? IP: *.dynamic.chello.pl 26.02.12, 10:20
          Tylko LEW Okrzei ;)
          • Gość: Piotr Wybierajcie takie ośrodki gdzie są toyoty sześciob IP: *.adsl.inetia.pl 12.03.12, 09:38
            Przestrzegam przed ośrodkami które piszą na swoich stronach : " Toyoty egzaminacyjne" a tak naprawdę mają pieciobiegowe stare cheble, różnica jest kolosalna jeździłem takim cheblem na kursie prawa jazdy, a na egzaminie dostałem toyote sześciobiegową efekt był taki że oblałem już na łuku bo zamiast wstecznego dałem czwórkę( w pieciobiegowej wsteczny jest nie z przodu tylko z tyłu) samochód zgasł raz , zaraz drugi i już było po egzaminie. Jest bardzo duża róznica w skrzyni biegów w sześciobiegowej biegi chodzą bardzo ciasno powiedziałbym nawet nie precyzyjnie, ktoś kto nie jeździł sześciobiegową toyotą na egzaminie nie ma szans !! To również opinia egzaminatora który mnie egzaminował !! Jak poznać po toyocie że ma sześć biegów ?? Odp : po wytłoczkach ( łezkach ) na zderzakach i oczywiście dzwigni zmiany biegów.
            • Gość: gula Re: Wybierajcie takie ośrodki gdzie są toyoty sze IP: *.gl.digi.pl 12.03.12, 19:00
              hahaha nie zapomnij jak już zdasz "pożalesięboż"e kierowco kupić sobie też koniecznie 6cio biegowej yariski bo innym autem przecież nie pojedziesz,bo wsteczny będzie w innym miejscu...
            • Gość: Kamil Re: Wybierajcie takie ośrodki gdzie są toyoty sze IP: 62.244.151.* 12.03.12, 20:54
              do Piotra // hmmm , piszesz ciekawe rzeczy,naprawde, sam robilem kurs na toyocie jak napisales "starym cheblu" z roku 2011 - musisz wiedziec ze auta ktore word ma to sa z 2011 roku ale inna wersja silnikowa i dlatego skrzynia biegów jest 7 biegowa ,pozatym maja liczniki z wskazówkami a nie elektroniczne, ja szkoliłem sie na normalnym aucie z 6-cio biegowa skrzynią ze wstecznym "w prawo i do tyłu". Piszesz bardzo niby madre rzeczy, jak poznac taka a taka, po jakiś łezkach itp a powinieneś wiedzieć ze każde auto ma skrzynie biegów a ich liczba (biegów) jest liczona ze wszystkimi przelozeniami wiec i z biegiem wstecznym wiec na egzaminie sa 7-mio biegwe jak cos :) . Mi na kursie instruktor powiedzial jaka jest różnica polozenia wstecznego i jak go wlaczyc , pozatym nie jestem debilem, jak bym raz wlaczyl cos innego i by mi auto zgasło to bym wszystko raczej sprawdzil co jest nie tak a nie odpalal w ciagu sekundy i robil to samo bez myslenia. Ty miałeś sie nauczyć myślenia za kierownica, to przecież nie gierka na konsole tylko życie.....Ehh, teraz pretensje do auta, do instruktora , do wszystkich , tylko nie do siebie ... A tak swoja drogą , zapytam : Jakby Ci ktos drzwi do domu zamontował tak zeby sie otwieraly w druga strone to bys z domu nie wyszedł , nie pomyślałbys tylko roztrzaskał byś je toporkiem , tak ?:D:D Pozdrawiam wszystkich,którym poleciały "łezki - wytłoczki" jak czytali Twoj wpis :)
              • Gość: Piotr Re: Wybierajcie takie ośrodki gdzie są toyoty sze IP: *.adsl.inetia.pl 14.03.12, 11:25
                Widze że wsadziłem kij w mrowisko i odezwali się napewno nie kursanci tylko właściciele szkół którzy piszą : u nas toyoty egzaminacyjne a okazuje się że w rezultacie są : rocznik 2005 i skrzynia biegów : 5
                Pisze pod moim kątem, człowieka który woli mieć takie auto do nauki jak na egzaminie !! Tyle w temacie ! Jeździłem róznymi samochodami w tym sześciobiegowym mondeo i każde auto prowadzi sie inaczej, pytanie tylko po co przeżywać dodatkowy stres na egzaminie mając dokładnie inną toyotę na kursie niż na egzaminie, jak cena kursu na prawo jazdy jest taka sama w szkołach gdzie mają toyoty sześciobiegowe jak i pięciobiegowe ,a różnica w jeździe jest kolosalna , potwierdził to również egzaminator który mnie egzaminował dziwiąć się że wybrałem szkołę gdzie nie zapewniono mi ani jednej godziny na toyocie sześciobiegowej, instruktor też nie wspomniał że na egzaminie wsteczny będzie sie różnił. Teraz na jazdy dodatkowe wybiore dokładnie takie auto jak na egzaminie czyli toyote yaris sześciobiegową i polecam to wszystkim kursantom którzy chcą zaoszczędzić 112 zł i nie czekać na kolejny egzamin trzy miesiące !! W mojej klasie koledzy zrobili dobre rozeznanie i szkół gdzie bynajmnie jest jedna toyota yaris sześciobiegowa w gliwicach naprawdę nie brakuje !
                • Gość: Piotr Re: Wybierajcie takie ośrodki gdzie są toyoty sze IP: *.adsl.inetia.pl 29.03.12, 15:58
                  Dzięki za ten link :katowice.gazeta.pl/katowice/1,126035,11420273,Ranking_szkol_jazdy_za_2011__WORD_Rybnik_.html
                  Wiem że nie tylko toyota sześciobiegowa jest ważna ale i zdawalność szkoły !! Te OSK z Gliwic z dolnej listy będe unikać jak ognia !!
                  Za dwa miesiące poprawka, brrrrr
    • Gość: egz Re: prawo jazdy - gdzie w gliwicach? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.12, 19:48
      katowice.gazeta.pl/katowice/1,126035,11420273,Ranking_szkol_jazdy_za_2011__WORD_Rybnik_.html
      • Gość: Ciekawy Re: prawo jazdy - gdzie w gliwicach? IP: *.adsl.inetia.pl 27.03.12, 21:01
        Witam Was wszystkich . Mam do Was pytanie, zamierzam w przyszłym roku otworzyć szkołe nauki jazdy ale inna niz wszystkie. Ściągne do niej najlepszych instruktorów bo to oni pracują na marke szkoły. Ale prosze Was o pomoc. Napiszcie proszę co dla Was jest najważniejsze w szkole jazdy , na co zwrocić szczególna uwage - oczywiscie nauka itp wiadomo- ale na co jeszcze, na lokalizacje biura ? Wyposazenie ? Czego sie wystrzegać itd. Prosze, napiszcie swoje sugestie.... Z góry serdecznie dziękuje
        • Gość: ż Re: prawo jazdy - gdzie w gliwicach? IP: *.gl.digi.pl 29.03.12, 20:22
          a ja bym chciała,żeby najlepiej ośrodek był duży,w centrum,miał zaraz obok placyk,dużo samochodów i fajnych instruktorów.żeby można było sobie wybierać z kim chce się jeździć i żeby jazdy były tylko na samochodach takich dokładnie jak na egzaminie.i żeby teoria była na wesoło.i można by się napić kawki w jej trakcie.i żeby jazdy były do woli,kiedy się chce i pasuje.i żeby można było sobie też po placyku do woli pojeździć swoim autkiem. no i żeby było tanio oczywiście i żeby mi nikt godzin jazd nie obcinał, bo koleżanka robi już prawo jazdy /ja mogę dopiero za 3 miesiące zacząć/ i narzeka bardzo,że idzie na godzinę jazdy a jeździ tak naprawdę 50 min.no i wogóle,żebym poszła po kursie i zdała za pierwszym podejściem :)
          • Gość: dixi najsłabsze ośrodki w gliwicach IP: *.adsl.inetia.pl 30.03.12, 13:54
            najsłabsza zdawalność w ośrodkach szkolenia w gliwicach to : Perfekt,Mirox,Dziwisz, Lexus, Lanett, PZM i LOGO tak wynika z rankingu :katowice.gazeta.pl/katowice/1,126035,11420273,Ranking_szkol_jazdy_za_2011__WORD_Rybnik_.html
            • Gość: :) Re: najsłabsze ośrodki w gliwicach IP: *.adsl.inetia.pl 30.03.12, 21:01
              aaa, no tak , warto zaznaczyc ze WSZYSTKIE gliwickie osrodki według tej listy to zdawalnisc poniżej 30% za pierwszysm razem, a różnice SĄ BARDZO NIEWIELKIE .....szkoda ze nie ma listy z podzialem na 2 raz , 3 raz.... A swoja droga to w wydziale komunikacji w gliwicach maja inne dane, maja dane z WORDu z podana zdawalnoscia .... wiem bo sam sprawdzalem :)
              • Gość: dixi Re: najsłabsze ośrodki w gliwicach IP: *.adsl.inetia.pl 02.04.12, 11:25
                Wszystkie OSK ponizej 30 % procent ?? Umiesz czytać ?? To zwróć uwagę na procenty po prawej stronie ! Liczby mówią same za siebie !!
                • Gość: :) Re: najsłabsze ośrodki w gliwicach IP: *.adsl.inetia.pl 07.04.12, 20:59
                  Nie było mnie w miescie wiec nie mogłem odrazu odpisac. Zwracam honor, DIXI najwyżej jest szkoła co ma 37,5 % i sadząc po ilości wykrzykników w Twoim poście i Twojego udziału to jest to pewno Twoja szkoła :)
                  Ale co do zdawalności dostępnej w wydziale komunikacji to wiem co pisze , byłem i sprawdzałem w sierpniu i bardzo znacznie się różniły te dane odnośnie paru szkół niż podane w tym artykule , wątpię żeby przez te parę ostatnich miesięcy Az tak się to zmieniło. Pozatym mamy w gliwicach 39 szkół jazdy a tu na tej liscie jest "troszkę" mniej.... www.um.gliwice.pl/bip/index.php?id=24782/1
                  Trzeba brać też pod uwagę ilość kursantów, nie trudno mieć zdawalność z 50% , no mając 2 kursantów jeden zda drugi nie i jest 50% ,wiecie o czym pisze . Fajnie by było gdyby podali tez zdawalność za 2 , 3 razem to myślę by cos dało. Wiem ze duża liczba kursantów robi kurs w jednym ośrodku a przed kolejnymi egzaminami jeździ w innym ale wynik egzaminu idzie na konto tam gdzie kurs robił, że na kolejny egzamin jada do opola bo szybciej itp.
                  Poza tym teraz jak się wczytałem w ta listę to jest kilka szkół wpisanych po dwa razy, innych nie ma wcale, tu na tej stronie jest mowa o Vectorze, elkarze, speedzie (widuje je na mieście) , ich nie ma na liście , dlaczego ? Nie maja nawet 14 % zdawalności za pierwszym razem ? Hmmm, no nic , ciekawy ranking budzący jak widzę emocje :) Myślę ze jak cos jest dobre to samo się obroni a jak złe to żadna lista mu nie pomoże :) Pozdrawiam i Wszystkim życze wspaniałych świąt i mokrego dyndusa :))))
                  • Gość: dixi Re: najsłabsze ośrodki w gliwicach IP: *.adsl.inetia.pl 20.04.12, 15:13
                    Na 1374 egzaminy 45.30 % to zły wynik ?? I nie jest to moja szkoła ale napewno wybiorę sobie z tej listy szkołe w której będe robił kurs i nie interesuje mnie cena, a zdawalność i podejście do kursanta !Co mi po super cenie jak na kolejne egzaminy wydam krocie !! Ośrodki które wymieniłeś nie kojarze w żaden sposób, a ni ja a ni żadna osoba z mojej klasy a temat prawa jazdy jest u nas na topie nie mal że na każdej przerwie !!!
                    • Gość: do dixi Re: najsłabsze ośrodki w gliwicach IP: *.gl.digi.pl 20.04.12, 21:57
                      Jak będziesz debilem bezmózgim i niemyślącym kompletnie to CI szkoła ze zdawalnością 90% nie pomoże,zdajesz sobie z tego sprawę najmądrzejszy z mądrych?
                    • Gość: :) Re: najsłabsze ośrodki w gliwicach IP: *.adsl.inetia.pl 21.04.12, 14:57
                      Dixi, oczywiscie ze fajna ma zdawalnosc ta szkoła w/g tej listy ale to nie jest nauka jazdy w gliwic, sprawdzilem ona jest z rybnika :) A te forum jest o szkołach gliwickich , nie zauważyles tego ? Wiec ja z tymi 37 % odnosilem sie do gliwickich szkół bo o tym tu mowa. Co do osrodków ktore wymienilem to podalem tylko te z tej strony tego forum, widac nieraz je na miescie. A co do tego ze temat prawa jazdy jest na topie niemal na kazdej przerwie to ciekaw jestem jakie beda Wasze opinie po zakonczonych kursach, mam nadzieje ze sie podzielicie dla dobra innych :) . Kiedys na moim kursie instruktor mi powtarzal ze dla niego to najwazniejsza rzecza jest nauczyc mnie jezdzic i odpowiednio reagowac,podejmować własciwe decyzje a egzamin to jest co innego. Dla mnie wtedy byl najwazniejszy egzamin, zeby zdac za pierwszym razem. Z perspektywy czasu stwierdzam ze mówił madre rzeczy,ze dobrze mnie nauczyl i ze dla dobrego nauczyciela jest milo jak uczen zalicza za pierwszym podejsciem ale chyba wieksza satysfakcje daje jak uda mu sie nauczyć kogos bezpiecznej i odpowiedzialnej jazdy co niestety nie zawsze przekłada sie na zaliczenie egzaminu za pierwszym razem. Pozdrawiam
                    • Gość: :) Re: najsłabsze ośrodki w gliwicach IP: *.adsl.inetia.pl 21.04.12, 15:14
                      Dixi , zapomniałem jeszcze o jednym, same liczby : 1374 kursantów z tej szkoły rocznie to daje miesięcznie 114 kursantów na kat B na kursie , tylez na egzaminie , co daje dziennie prawie 5 osób z tej szkoły zdaje egzamin w rybniku.
                      114 kursantów miesiecznie , kazdy po 30 godzin jazd = 3000 godzin , instruktor moze pracowac 8 godzin na dobe. tj 240 godzin miesięcznie.

Nie wspomnę o tym ze ktos musi prowadzic teorie i ze robią tez kursy na kat A wiec dodatkowi instruktorzy itd.
                      Pozostaje pytanie, ilu instruktorów musi pracowac i pracuje w tym osrodku, ile maja samochodów... Wiecie o co mi chodzi, jak to jest mozliwe, to tak na marginesie odnosnie tego rankingu :) Na moim kursie bylo ponad 20 ludzi i słyszałem ze to duzo a tu SREDNIO 114 kursantów na miesiac na sama kat B .... No nic :) Dixi pogadaj z kims kto szkolil sie w takiej szkole do ktorej sie wybierasz , rozpytaj go o wszystko a potem zweryfikujesz jak sam pojdziesz :) Pozdrawiam
            • Gość: kursantka Re: najsłabsze ośrodki w gliwicach IP: *.play-internet.pl 01.04.12, 21:48
              Rankingi rankingami, jakkolwiek. Ja robiłam kurs w Lexusie w Gliwicach i zdałam za pierwszym razem.. i nie byłam jedyną osobą z mojego kursu która na pierwszym terminie miała pozytyw. Każdy sobie myśli że wystarczy jakas tam szkoła z góry listy i to załatwia sprawę.. Jak się myśli prowadząc samochód to się zdaje egzamin, czy kurs się robi w szkole z 1 czy 15 czy jakiego tam miejsca na liście. Jakbym miała jeszcze raz wybierać szkołę to wybrałabym tak samo.. Tyle w tym temacie :)
              • Gość: harietta Re: najsłabsze ośrodki w gliwicach IP: *.adsl.inetia.pl 01.04.12, 23:07
                ja podobnie jak kursantka, tyle, że zaczęłam w Lanette (kurs się ciągnął prawie rok), pozamiatałam się od nich do Lexusa i tam mnie w końcu nauczyli... po 10h z Panią Agnieszką egzamin za 1 strzałem :) serdecznie polecam nadal i moi znajomi lądują tam na dodatkowych lekcjach... jeśli Gliwice, to moim zdaniem tylko Lexus
              • Gość: ja Re: najsłabsze ośrodki w gliwicach IP: *.centertel.pl 01.04.12, 23:18
                Rqnkingi rankingami ale liczy sie myslenie na drodze. Ja tez dziecko lexusowe zadowolone ze 4 lata temu to bylo. egzamin poszedl sprawnie 1 punkt udalo mi sie przez te lata zarobic. to chyba dobrzeo nich swiadczy. ja polecam dobra szkola
                • Gość: Dixi Re: najsłabsze ośrodki w gliwicach IP: *.adsl.inetia.pl 02.04.12, 11:19
                  Dane z U.M są takie same jak Z WORDu w Rybniku : katowice.gazeta.pl/katowice/1,126035,11420273,Ranking_szkol_jazdy_za_2011__WORD_Rybnik_.html
                  • Gość: jebacTurbos Re: najsłabsze ośrodki w gliwicach IP: *.protonet.pl 08.10.12, 17:14
                    TURBOS
                    No to tak zarowno Kat b jak i c to tragedia, jak robilem C i widzialem te bidulki z kursu to bylo mi ich szkoda bo wiedzialem ze sie nic nie naucza. Teoria trwała 5 h.
                    Kat C to jest dopiero cyrk i patologia, intruktor pan Tadek. S. to najwiekszy cwaniak jakiego mozna spotkac, okrada ludzi na godzinach, każda, powtarzam kazda godzina ucinana jest o min. 10 min srednio o 15min a rekord to nawet 40min, paranoja. Dodatkowo jeździ się starym trupem ktory nie powinien zostac dopuszczony do ruchu. Oczywiscie tłumaczenia ze jak na takim aucie sie nauczysz to egzamin na bank zdasz i bedziesz umial jezdzic ja pierdu jakie zakłamanie. Instrukto pan Tadek. S. co tu duzo gadac, jazdy robi tylko czysto zarobko nie umie nauczyc praktycznie nic, ciagle mu cos nie pasuje, ciagle ma pretensje, jest bardzo niemiły i ciagle mysli ze ma racje i wszytsko wie... TRAGEDIA! Chcesz stracik kase i pieniadze idź do LOKu zabrze albo do osk turbos w Gliwiach
    • Gość: Aga Re: prawo jazdy - gdzie w gliwicach? IP: *.adsl.inetia.pl 20.06.12, 18:19
      Polecam OSK DZIWISZ na ul.Kozielskiej (LO4). Bardzo mili i spokojni instruktorzy, jazdy spod domu - do domu, punktualni. Jazdy to sama przyjemnosc :) Zdałam za pierwszym razem !!
    • Gość: sebastoss Re: prawo jazdy - gdzie w gliwicach? IP: *.henet.pl 05.07.12, 13:57
      Tylko - - - G O L O M B - - -
      Robiłem prawka w różnych miejscach ... ale u Jacka kurs to czysta przyjemność, facet opanowany , cierpliwy, sumienny, dobrze przekazuje wiedzę. Obecnie robi papieru na państwowego egzaminatora.... więc to też o czymś świadczy.
      POLECAM - robiłem A i w zeszłym roku miał 100% zdanych kursantów !!!!
      • Gość: Turbocantyfan Re: prawo jazdy - gdzie w gliwicach? IP: *.protonet.pl 08.10.12, 17:15
        TURBOs
        No to tak zarowno Kat b jak i c to tragedia, jak robilem C i widzialem te bidulki z kursu to bylo mi ich szkoda bo wiedzialem ze sie nic nie naucza. Teoria trwała 5 h.
        Kat C to jest dopiero cyrk i patologia, intruktor pan Tadek. S. to najwiekszy cwaniak jakiego mozna spotkac, okrada ludzi na godzinach, każda, powtarzam kazda godzina ucinana jest o min. 10 min srednio o 15min a rekord to nawet 40min, paranoja. Dodatkowo jeździ się starym trupem ktory nie powinien zostac dopuszczony do ruchu. Oczywiscie tłumaczenia ze jak na takim aucie sie nauczysz to egzamin na bank zdasz i bedziesz umial jezdzic ja pierdu jakie zakłamanie. Instrukto pan Tadek. S. co tu duzo gadac, jazdy robi tylko czysto zarobko nie umie nauczyc praktycznie nic, ciagle mu cos nie pasuje, ciagle ma pretensje, jest bardzo niemiły i ciagle mysli ze ma racje i wszytsko wie... TRAGEDIA! Chcesz stracik kase i pieniadze idź do LOKu zabrze albo do osk turbos w Gliwiach
      • Gość: Gosia Re: prawo jazdy - gdzie w gliwicach? IP: *.adsl.inetia.pl 18.10.12, 17:27
        Polecam Prestiż bardzo fajne i ciekawe wykłady, bardzo duża ilość jazd po Rybniku zaowocowała zdanym egzaminem za pierwszym razem ponadto bardzo mili i sympatyczni instruktorzy których pragnę serdecznie pozdrowić i podziękować za wszystko !
        ps. ( przepraszam za ten krawężnik koło wordu)-)-)-)-)
    • Gość: avelaa Re: prawo jazdy - gdzie w gliwicach? IP: *.static.tayama.3s.pl 22.01.13, 10:21
      Nie polecam firmy Lanette. To jakaś kpina.Kupiłam mężowi szkolenie doskonalenia jazdy na grouponie. Kurs miał trwać pół godz (za kierownicą) a trwał tyle ale łącznie na 15 osób! Mój mąż był za kółkiem 2 min a 3 godz marzł na deszczu. Złożyłam reklamację ale do dnia dzisiejszego nie otrzymałam od nich odpowiedzi. Za te 2 min zapłaciłam 200 zł. Dość drogo.
      • Gość: SJLanette Re: prawo jazdy - gdzie w gliwicach? IP: *.centertel.pl 07.02.13, 20:01
        Pomyliła Pani Firmy- my nie mieliśmy na Grouponie oferty doskonalenia jazdy a kursy nauki jazdy
        • szyb-ki Re: prawo jazdy - gdzie w gliwicach? 18.03.13, 21:39
          może lepiej wybrać szkołę w Zabrzu , do bytomia blisko ......
          tu macie opinie o szkołach w zabrzu
          forum.gazeta.pl/forum/w,120,94638382,,prawo_jazdy_gdzie_w_zabrzu_.html?s=1&v=2
          • Gość: michal Re: prawo jazdy - gdzie w gliwicach? IP: *.mikemi.net 04.04.13, 10:04
            polecam OSK Vector w Gliwicach teoria i jazdy zdane za pierwszym razem w/g nowych zasad ciekawe wykłady polecam pana Mirka i dziękuje za cierpliwość

• Gość: Gość Re: prawo jazdy - gdzie w gliwicach? IP: *.adsl.inetia.pl 04.04.13, 13:35
              Widze że forum pełne jest darmowych reklamowych wpisów ośrodków nikomu nie znanych, próbujących zaistnieć w internecie.
            • Gość: Adam polecam vector IP: 176.102.81.* 09.04.13, 06:14
              Polecam ciekawe zajęcia mili i cierpliwi instruktorzy, polecam pana Mirka dużo potrafi wytłumaczyć prawo jazdy zaliczone za pierwszym podejściem
    • Gość: ewa vector gliwice IP: *.grakom.pl 14.04.13, 11:25
      ciekawe wykłady i cierpliwi instruktorzy polecam te szkółkr
      • szyb-ki prawko kat A , A1 ,A2 AM 21.05.13, 21:41
        KTO ZDAWAŁ JUŻ NA MOTOR NA NOWYCH ZASADACH EGZAMINACYJNYCH ?

w ZABRZU PODOBNO ROBIĄ TYLKO CZY SPEŁNIAJĄ KRYTERIA ?????

Nowy egzamin praktyczny na kategorie motocyklowe zdaje co trzeci kandydat. Egzaminy odbywają się też na nowym sprzęcie. Jakie niespodzianki czekają kursantów na placu manewrowym?
        - Pierwszego dnia na czterech kandydatów zdało trzech. Drugiego spośród 14-osobowej grupy pozytywny wynik egzaminu praktycznego uzyskało trzech zdających. Zatem procent zdawalności po dwóch dniach wynosi 30. W jednym z ośrodków mazowieckich pierwszego dnia nie zdał nikt - informuje Mirosław Szadkowski, dyrektor Wojewódzkiego Ośrodka Ruchu Drogowego . Przed wprowadzeniem zmian zdawalność wynosiła 60 proc. Dyrektor zaznacza jednak, że nie można porównywać zdawalności z dwóch dni do szacunków z całego roku. - Niemniej nowy egzamin jest trudniejszy - ocenia.

Bez "ósemki", ale ze slalomem

Problemy z nowym egzaminem wiążą się zapewne ze zmianą zadań na placu manewrowym. Do tej pory była to tzw. ósemka, wzniesienie i hamowanie awaryjne. "Ósemkę" zastąpił slalom wolny, czyli jazda w obrębie prostokąta o wymiarach 7 m x 14 m. - To wolny przejazd pomiędzy pięcioma bramkami. Słyszałem, że jest to jedno z trudniejszych zadań. Jest też slalom szybki, czyli przejazd pomiędzy pięcioma pachołkami przy prędkości co najmniej 30 km na godz. - wyjaśnia Szadkowski. Ruszanie na wzniesieniu pozostaje bez zmian. Kolejnym zadaniem jest dwukrotne (z prawej i lewej strony) ominięcie przeszkody przy prędkości 50 km/godz. (prędkość mierzy egzaminator specjalnym urządzeniem podobnym do policyjnego radaru; urządzenie rejestruje prędkość i jednocześnie nagrywa przejazd).

Wymagania prędkości spowodowały, że stanowisko do egzaminowania musi mieć o wiele większe wymiary niż dotychczas. Egzamin na kategorie motocyklowe wyklucza równoległe prowadzenie egzaminów na inne kategorie samochodowe. Stanowisko winno mieć długość min. 90 m, w naszym wypadku ma blisko 120 m. I ok. 80 m szerokości - podaje Szadkowski.

Nowe wymagania wprowadzono również odnośnie do ubrania kandydatów. Warunkiem dopuszczenia do egzaminu praktycznego jest odpowiedni strój: wiązane obuwie na płaskiej podeszwie, spodnie z długimi nogawkami, kurtka z długimi rękawami zapinana na suwak, guziki lub zatrzaski oraz rękawice zakrywające całe dłonie. WORD zapewnia kask, ochraniacze na kolana i łokcie. Jeśli kandydat przyjdzie w nieodpowiednim ubraniu i obuwiu (np. w mokasynach lub klapkach), egzaminator może nie dopuścić do egzaminu. A byłoby czego żałować, bo cena za egzamin praktyczny, niezależnie od kategorii, wynosi 180 zł. 30 zł zapłacimy za teorię.

Nowe motocykle

Egzaminy i szkolenie dla kat. A można prowadzić przy wykorzystaniu motocykla o pojemności minimum 600 cm sześc. i mocy co najmniej 54 koni mechanicznych. To szybkie maszyny, które mogą osiągnąć prędkość co najmniej 100 km na godz. Motocyklista może ubiegać się o ten dokument po ukończeniu 20. roku życia. Jednak tylko pod warunkiem, że od dwóch lat jest posiadaczem kategorii A2. Jeśli takowej nie posiada, musi poczekać do ukończenia 24. roku życia.

Nowelizacja Ustawy o kierujących pojazdami wprowadziła też kategorie A1 (na motocykle o pojemności do 125 cm sześc.), A2 (o pojemności co najmniej 400 cm sześc.) oraz AM, która zastępuje kartę motorowerową.

Prawo jazdy A, AM, A1, A2 będą ważne przez 15 lat. Orzeczenie lekarskie może skrócić ten okres. Po upływie 15 lat ważność traci dokument, a nie zdobyte uprawnienia.

• Gość: Madzia Re: prawo jazdy - gdzie w gliwicach? IP: *.wieszowanet.pl 17.07.13, 15:13
      Ja kurs prawka robiłam w osk GOLOMB, a teraz tę szkole polecam wszystkim! świetni instruktorzy nastawieni na szkolenie kursantów. na zajęciach z teorii małe grupy, świetna atmosfera, a wykłady prowadzone w fajny sposób. Z kolei praktyka jeszcze lepsza. Wszyscy
      instruktorzy sympatyczni, a przede wszystkim cierpliwi, wytłumaczą co i jak i można śmiało ruszać w miasto. po zajęciach szkoda wysiadać z auta:) Prawko zdane bez większych problemów, teraz z przyjemnością śmigam po mieście. nie mogłam trafić lepiej niż do GOLOMBka, moim zdaniem szkoła najlepsza w gliwicach
    • Gość: olek kategoria C C/E, kwalifikacja najtaniej w LOK IP: *.play-internet.pl 30.07.13, 21:57
      obecnie dobre ceny ma LOK Gliwice na ciężkie kategorie: C, C/E i kwalifikację wstępną przyśpieszoną. Kategoria C - 1600 zł, C/E - 1650 zł, kwalifikacja wstępna przyśpieszona za 1800 zł. To są ceny bardzo dobre i taniej na pewno nie znajdziecie szkolenia. Dziwię się, że ktoś przeprowadza to w tej cenie ale skoro robią to ok.
      • szyb-ki Re: kategoria C C/E, kwalifikacja najtaniej w LO 16.09.13, 19:58
        olek ale w Zabrzu nie chwalą LOK-u ? Może cena to jakość ?

możesz poczytać
        forum.gazeta.pl/forum/w,120,94638382,,prawo_jazdy_gdzie_w_zabrzu_.html?s=2&v=2
    • Gość: miszcz Re: prawo jazdy - gdzie w gliwicach? IP: *.play-internet.pl 08.10.13, 21:30
      hej,
      mam pytanie. Znajomy mówił, że jak robił kurs w rino to musiał podpisywać dwie karty jazd. Że niby na jednej którą już podpisał na kursie miał już wszystkie godziny rozpisane a podczas jazd podpisywał się na drugiej karcie. Po co niby są te dwie karty ? i dlaczego jedna z tych musiała już być z góry podpisana przez znajomego jeszcze przed jazdami ?
      • Gość: bu Re: prawo jazdy - gdzie w gliwicach? IP: *.metro-networks.pl 12.10.13, 08:51
        jedna karta oficjalnie dla urzędu,żeby się wszystko na kontroli zgadzało w papierkach.a ta druga na bieżąco w razie kontroli na drodze,że jest pisane,że kursant jeździ. proste...
    • Gość: 1234 Re: prawo jazdy - gdzie w gliwicach? IP: *.gl.digi.pl 17.10.13, 00:15
      Podajcie aktualne dane z tego roku. Wiele OSK już nie istnieje. Wpisy na forum sięgają 2010 r.
      • Gość: ewa Re: prawo jazdy - gdzie w gliwicach? IP: *.grakom.pl 17.10.13, 06:12
        wszystkie OSK w Gliwicach bip.gliwice.eu/strona=50,283,10
        • Gość: Lena Re: prawo jazdy - gdzie w gliwicach? IP: *.play-internet.pl 29.01.14, 22:53
          Czytając wszystkie te opinie, stwierdzam że większość z nich to autoreklama, przy wyborze szkoły oparłam się na opiniach znajomych, większość robiła kurs na Okrzei w osk LEW, jestem po części teoretycznej i narazie jestem zachwycona, wszystko przygotowali za mnie żeby odebrać PKK w urzędzie, teoria idealna, szybko i jasno...zobaczymy czy utrzymają poziom na jazdach :)) w Sobotę mam pierwszą godzinę ! ( radze pozostać w domach :p)
          • Gość: Piotr Re: prawo jazdy - gdzie w gliwicach? IP: *.adsl.inetia.pl 30.01.14, 20:33
            No tak , większość to autoreklama, dokładnie tak jak i Ty to piszesz :) Ale fakt faktem , wybierając szkole warto opierać się na zdaniu znajomych i ew oficjalnych danych na temat zdawalności danego ośrodka, dane są do uzyskania w wydziale komunikacji a nawet ostatnio dziennik zachodni podał dane za 2013 rok i jeżeli im wierzyć to z egzaminów praktycznych wspomniany przez Ciebie LEW ma niecałe 24 % zdawalności a to dość daleko od czołówki gliwickich szkółek ...... Pozdrawiam wszystkich forumowiczów
    • Gość: Ewa PRO-AUTO Jerzy Najwer w Gliwicach IP: *.gwardii.osi.pl 27.01.14, 21:20
      Polecam OSK PRO-AUTO u Pana Jerzego Najwera w Gliwicach. Ja zdałam za pierwszym razem :) Bardzo dobry instruktor, rzetelny, profesjonalny. Jeździsz takim samochodem jak na egzaminie, trasy w Rybniku, czyli tam gdzie zdajesz praktykę. Pan Najwer wszystko dokładnie tłumaczy, zwraca uwagę na popełniane błędy, jazdy (godziny) dostosowane są do kursanta a przy tym bardzo miła atmosfera. Polecam wszystkim, którzy chcą zdać prawko a nie tylko wydać kasę.
      • Gość: Gienia Re: PRO-AUTO Jerzy Najwer w Gliwicach IP: 193.34.223.* 27.01.14, 22:12
        Ludzie przecież te WSZYSTKIE WPISY PISZĄ osoby którym zależy na pozyskaniu klienta. Proponuję sprawdzić ośrodek szkolenia kierowców w Urzędzie Miasta .Dobry Ośrodek nie musi się reklamować .Brak słów.
    • thecreeper Re: prawo jazdy - gdzie w gliwicach? 13.03.15, 09:22
      Ktoś się orientuje czy LUZ na łużyckiej jeszcze istnieje?? bo ich strona nie działa
    • Gość: Yarrrroo Re: prawo jazdy - gdzie w gliwicach? IP: *.net.brewet.pl 23.05.15, 19:40
      Moim zdaniem najlepiej uczą w abj Lanette. Bylem tam na kursie i jestem MEGA zadowolony. Super techniki, instruktor doświadczony rajdowiec, fantastyczny klimat - niesamowita przgoda, żal było konczyć. Polecam będziesz zadowolony.
    • Gość: sośnica odradzam Turbosa IP: *.146.132.20.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 31.08.15, 18:00
      Robiłam kurs w Turbos Gliwice w Sośnicy i szczerze odradzam. Pan Tadeusz uważa, że jest najlepszy i wszechwiedzacy, a taki nie jest. Przed egzaminem prawdopodobnie celowo nie skupia się, by z kursantem powtarzać manewry,chociaż ma sygnalizowane, że są z tym problemy- i są to już jazdy dodatkowe. Mniemanie o swojej osobie ma ponad miarę. Nastawiony tylko na kasę. Obraża instruktorów innych szkół, choć sam nie najlepszy jest. Przyklad: na jazdy kierunek Rybnik wybiera najdłuższe trasy i niestety jedyne czego uczy,to stanie w korkach, kiedy inni instruktorzy wybierają trasy mniej oblegane. Poza tym jazda zamiast 60 minut, trwa 50 czasem 45 minut,bo na kilka minut przed końcem stwierdza,że nie ma sensu dłużej, bo wmawia nam zmęczenie. A minut straconych nigdy mimo obietnic nie oddaje i tak w przeciągu całego kursu,tracimy ponad godzinę lub półtorej.
      Za pierwszym razem, mimo dodatkowych wykupionych jazd,oblałam praktyczny. Przed kolejnym wykupiłam 5 godzin jazd w innej szkole i zdałam bez problemu.
      Sam ton rozmowy z kursantem podczas jazdy jest wyniosły, obrazajacy, lekceważący, dolujący, ludzi traktuje jak smarkaczy niezależnie od wieku kursanta. Szczerze nie polecam, bo w ciągu pięciu godzin w innej szkole,zdobyłam więcej umiejętności praktycznych niż w Turbosie.
      • silesiangirl Re: odradzam Turbosa 12.11.15, 22:48
        Ja jakieś pięć lat temu robiłam w LOKU, było w porządku. Z tego co wiem, GOLOMB też jest często polecany.
    • nowinskiandrzej1 Re: prawo jazdy - gdzie w gliwicach? 19.02.19, 22:36
      Szkoła jazdy iDrive - idrive-szkolajazdy.pl/ - ja zdałem za pierwszym! :) u Pana Michała
    • mononokebakeneko Re: prawo jazdy - gdzie w gliwicach? 28.03.19, 15:32
      Ja również polecam wyższą szkołę jazdy, naprawdę mają dobre podejście do kursantów i potrafią się dostosować do Two'ich potrzeb
    • mirleneaa Re: prawo jazdy - gdzie w gliwicach? 31.01.22, 11:17
      Kurs robiłam w szkole Elmot. Spokojnie ją polecam. Miął i profesjonalna obsługa. Instruktorka - super babka która świetnie uczy. Na placu cierpliwie i przystępnie uczy manewrów. Na mieście spokojnie objaśnia co i jak. Przejechałyśmy miasto wzdłuż i wszerz. Każde większe skrzyżowanie solidnie omówione i przejechane. No i na egzaminie poszło gładko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka