Dodaj do ulubionych

Jimi przedstaw sie

IP: 212.19.40.* 19.11.01, 10:14
Jimi

przedstawiyl bys sie kurde,
tu na forum mogom ino pidac sami powazni ludzie z odpowiedniym wyksztalcyniym co
mojom z Gliwicami cos wspolnego
np. jo koncyl zawodowka w Gliwicach, a ty to cos za jedyn?
Obserwuj wątek
    • Gość: Ballest Re: Jimi przedstaw sie IP: 62.67.88.* 19.11.01, 21:45
      Andy, nie wystrosz nom synko bo je w porzondku.
    • Gość: Jimi Re: Jimi przedstaw sie IP: *.gateway.silesianet.pl 19.11.01, 21:59
      Gość portalu: andy napisał(a):

...sami powazni ludzie z odpowiedniym wyksztalcyniym co mojom z Gliwicami cos
      wspolnego...

A niech to! niech będzie - żadna tajemnica

Nie będę Was zanudzać swoim zyciorysem. Powiem krótko - z Gliwicami mam bardzo
      wiele wspólnego i czuję się z nimi mocno związany bo mieszkam tu właściwie od
      urodzenia poza dwoma epizodami/okresami w moim życiu, a mianowicie:
      - samego urodzenia się - w Bytomiu
      - 4 lata mieszkania we Wrocławiu

Co do wykształcenia to właśnie we wrześniu udało mi się obronić pracę mgr na
      Wydziale Artystycznym Uniwersytetu w Zielonej Górze. Strasznie to poważnie brzmi,
      ale tak naprawdę oznacza zwykłego nauczyciela muzyki, który w dodatku pracuje w
      dużej firmie informatycznej i bardzo sobie to chwali.

...chiba wystarczy...

a Wy czym się zajmujecie?
      • Gość: Ballest Re: Jimi przedstaw sie IP: 62.67.88.* 19.11.01, 22:20
        Ja nie mam magistra ale pracuje jako "inzynier" w angielskiej fabryce ktora ma
        corke na Slasku (w Olesnicy).W Gliwicach skonczylem Technikum Lacznosci choc
        chcialem uczeszczac na lotnicze we Wroclawiu (Psie Pole)
        Co jeszcze, pracuje jako technolog do induktywnego hartowania (Bardzo malo
        ludzi to zna, ale ja tylko robie to co inni nie potrafia)dlatego nie tapetuje,
        gotuje, odkurzam itd , bo to potrafi kazdy.
        Ja juz czuje jak Ee, Magi i Meg sie teraz do mnie dobiora ale trudno , taka
        jest prawda.!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: Jimi Re: Jimi przedstaw sie IP: *.gateway.silesianet.pl 19.11.01, 22:43
          Gość portalu: Ballest napisał(a):

Ja nie mam magistra ale pracuje jako "inzynier" w angielskiej fabryce ktora ma
          corke na Slasku (w Olesnicy).

- Kurde - a cały czas byłem przekonany, że piszesz z Niemiec... a może tak jest
          tylko mi się cosik pochrzaniło;)))

nie tapetuje, gotuje, odkurzam itd , bo to potrafi kazdy.

- przyznam Ci szczerze, że z tapetowaniem miałbym pewien problem, a co do
          gotowania to nikt nie gotuje lepiej niż moja żona. Jest w tym coś ze sztuki..
          serio

... a tak zupełnie z innej beczki - co sądzisz o dopisaniu się do wątku "Jacy
          jesteśmy"?? Emma i Andy już to doskonale zrobili ;))))
        • hanys_hans Re: Jimi przedstaw sie 19.11.01, 23:02
          Gość portalu: Jimi napisał(a):

> Gość portalu: andy napisał(a):
          >
          > ...sami powazni ludzie z odpowiedniym wyksztalcyniym co mojom z Gliwicami cos
          > wspolnego...
          >
          > A niech to! niech będzie - żadna tajemnica
          >
          > Nie będę Was zanudzać swoim zyciorysem. Powiem krótko - z Gliwicami mam
          bardzo
          > wiele wspólnego i czuję się z nimi mocno związany bo mieszkam tu właściwie od
          > urodzenia poza dwoma epizodami/okresami w moim życiu, a mianowicie:
          > - samego urodzenia się - w Bytomiu
          > - 4 lata mieszkania we Wrocławiu
          >
          > Co do wykształcenia to właśnie we wrześniu udało mi się obronić pracę mgr na
          > Wydziale Artystycznym Uniwersytetu w Zielonej Górze. Strasznie to poważnie
          brzm
          > i,
          > ale tak naprawdę oznacza zwykłego nauczyciela muzyki, który w dodatku pracuje
          w
          >
          > dużej firmie informatycznej i bardzo sobie to chwali.
          >
          > ...chiba wystarczy...
          >
          > a Wy czym się zajmujecie?

Jimi, my sam jusz momy jednego magistra od muzyki, ino ze uon je bardzi uod
          dyrygowanio jak uod granio. mogesz go znejs´c´go sam naforum we woontku:
          "Slask i muzyka na Slasku" ktoorego je autorym.
          • Gość: Emma Re: przedstaw sie IP: *.dip.t-dialin.net 19.11.01, 23:50
            Jo robia ludzi za bozna, przewaznie chopow........ i co ?
            • Gość: andy Re: przedstaw sie Emma IP: 212.19.40.* 20.11.01, 08:42
              bo lodwolom tego lobiycanego dziubka......
        • Gość: meg Re: Ballest IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 20.11.01, 06:21

> Ja nie mam magistra ale pracuje jako "inzynier" w angielskiej fabryce ktora ma
          > corke na Slasku (w Olesnicy).W Gliwicach skonczylem Technikum Lacznosci choc
          > chcialem uczeszczac na lotnicze we Wroclawiu (Psie Pole)
          > Co jeszcze, pracuje jako technolog do induktywnego hartowania (Bardzo malo
          > ludzi to zna, ale ja tylko robie to co inni nie potrafia)dlatego nie tapetuje,
          > gotuje, odkurzam itd , bo to potrafi kazdy.
          > Ja juz czuje jak Ee, Magi i Meg sie teraz do mnie dobiora ale trudno , taka
          > jest prawda.!!!!!!!!!!!!!!

nie chciałabym Cię zawieść, ale o co chodzi? mam się czepiać hartowania czy
          odkurzania?

• Gość: andy Re: Ballest IP: 212.19.40.* 20.11.01, 08:47
          Ballest jo tys skonczyl Zespol Szkol Lacznosci na
          Dworcowy, ale ino niystety zawodowka :-((((
          pamiyntos ta dyrektorka staro, ta co walczyla z
          Niymcami w ruchu oporu?
          • Gość: Ballest Re: Ballest IP: *.67.152.76.Dial1.Frankfurt1.Level3.net 20.11.01, 18:29
            Na dworcowej bylo tylko technikum a dyrektorem byl Zdebski, chodzilem ale z
            dzisiejszym dyrektorem telekomu w Gliwicach do klasy.
            Najwiecej zem nauczyl w Podstawowce , bo tam mnie juz uczyli ze Ala ma kota.
            TAK BYCH TEGO NIGDY NIE WIEDZIOU. Nie tylko Ala emma np.tez.
            Meg, czepiaj sie odkurzania jak chcesz.
            • meg_s Re: Ballest 20.11.01, 19:06

> Najwiecej zem nauczyl w Podstawowce , bo tam mnie juz uczyli ze Ala ma kota.
              > TAK BYCH TEGO NIGDY NIE WIEDZIOU. Nie tylko Ala emma np.tez.

ja też mam kota (nie tylko w głowie)

> Meg, czepiaj sie odkurzania jak chcesz.

nie mam dziś pomysłu

• Gość: andy Re: Jimi przedstaw sie ok IP: 212.19.40.* 20.11.01, 08:41
        urodzony w Bytoniu?
        lubia Byton, prawie moje rodzinne miasto
        nauczyciel muzyki?
        idzie s tego wyzyc?
        w firmie info? co do tego mo muzyka?

jako staro jes ta twoja cera?
        • meg_s Re: Jimi przedstaw sie ok 20.11.01, 17:45
          ja też urodziłam się w Bytomiu :-))
        • Gość: Jimi Re: Jimi przedstaw sie ok IP: *.gateway.silesianet.pl 20.11.01, 22:23

> nauczyciel muzyki?
          > idzie s tego wyzyc?

Pewnie tak skoro nauczyciele muzyki jeszcze w ogóle żyją, ale trzeba przyznać, że
          kokosowo nie jest, szczególnie w przypadku muzyki i innych przedmiotów, gdzie
          nauczyciel raczej nie "dorobi" sobie na korepetycjach. Często bardzo dobrzy
          muzycy po prostu grywają hałtury (wesela, zabawy), żebu żyć na jakimś poziomie.

Zacząłęm i skończyłem te studia, żeby nie tracić kontaktu z muzyką w sensie
          nauki (kierunek "Wychowanie Muzyczne" był jednym z niewielu, które mi się
          podobały i na których miałbym jakieś szanse) Nie nastawiałem się jednak na pracę
          w szkole (utwierdziłem się w tym w czasie praktyk w gimnazjum), dlatgo jeszcze w
          międzyczasie skończyłem dwuletnie studium pomaturalne we Wrocławiu, gdzie uczono
          nas prac biurowych (obsługa sekretariatu, korespondencja handlowa, stenografia,
          stenotypia, podstawy prawa, ekonomii, marketingu itp.)Poskutkowało i jeszcze w
          trakcie studiów udało mi się znaleźć naprawdę ciekawą i dobrze płatną pracę w
          firmie informatycznej.
          Do tego jest jeszcze rodzinka - i tu mam satysfakcję, ze nie przynoszę do domu
          "kieszonkowego" jak moi niektórzy koledzy nauczyciele...

Co ma firma informatyczna do nauczyciela muzyki? - otóż tyle co przysłowiowy
          "piernik do wiatraka" W robocie zajmuję się raczej zadaniami administracyjnymi
          (umowy, rozliczenia, tłumaczenia, współpraca z firmami partnerskimi z całej
          Polski)
          Jak chodzi o muzykę, to razem z żoną gram od jakichś 10 lat w zespole tradycyjnej
          muzyki irlandzkiej.

> jako staro jes ta twoja cera?

To jeszcze maleństwo - niedługo skończy 20 miesięcy ;)
          Mam wrażenie, ze ktosik tu na mnie teczkę zakłada... hmmmm
          • Gość: andy Re: Jimi przedstaw sie ok ok IP: 212.19.40.* 21.11.01, 13:47
            lubia wiedziec s kym mom do czyniynio :-)))
            moja 1 milosc skonczyla muzyka na US i zle ciongnie, moj kumpel AM w Katowicach i chalturzy, a robi
            na hucie, przes to to pytanie lo wyzycie.
            teczki niy zaklodom, lod tego mom gowa i dos dobro pamiync
            Irlandzko muzyka??? jo b. lubia irlandzko muzyka, unikatowo wyroslo na kulturze Celtow, moja
            ulubiono plyta to "Irlandzki Tancerz" lod 2+1
            widzioles Michela

• Gość: Jimi Re: Jimi przedstaw sie ok ok IP: *.gateway.silesianet.pl 21.11.01, 21:27

> lubia wiedziec s kym mom do czyniynio :-)))
              > moja 1 milosc skonczyla muzyka na US i zle ciongnie, moj kumpel AM w Katowicach
              > i chalturzy, a robi
              > na hucie, przes to to pytanie lo wyzycie.

Tak to niestety w większości przypadków bywa. Moi koledzy ze studiów (ci co się
              jeszcze ostali) od dawna nie pracują w zawodzie, chałturzą, albo właśnie szukają
              innej pracy...

> Irlandzko muzyka??? jo b. lubia irlandzko muzyka, unikatowo wyroslo na kulturze
              > Celtow, moja
              > ulubiono plyta to "Irlandzki Tancerz" lod 2+1

Nie bardzo wiem o którą płytę chodzi, ale cieszę się, że nie tylko ja o tym gadam
              (a potrafię naprawdę o muzyce irlandzkiej i samej Irlandii gadać baz przerwy) Jak
              będziemy grać gdzieś w okolicy - na pewno dam Ci znać (i wszystkim innym, jeżeli
              kogoś to interesuje) Gramy bardzo tradycyjnie ( tak jak to najczęściej bywa w
              samej Irlandii) w pubie, przy stoliku. Unikamy dużych koncertów na scenie , z
              nagłośnieniem i przede wszystkim - nikt z nas z tego nie żyje i specjalnie za tym
              nie chodzi więc i koncerty zdarzają się raczej rzadko... może znacie jakąś fajną
              knajpkę w której warto było by cosik zorganizować? Ostatnio myśleliśmy o Gęsi 2
              (Pubnica) na rynku...

> widzioles Michela

znowu nie bardzo wiem o co chodzi, ale jeżeli chodzi o tancerza - Michalea
              Flatleya to powiem, że widziałem i że w "Riverdance" był rewelacyjny. "Lord of
              the dance" jest moim skromnym zdaniem nieco przekombinowany i zbyt
              Hollywoodzki... ale jak wiemu De gustibus itp...;))))

Pozdrawiam Barrdzo serdecznie;)

• Gość: Emma Re: Jimi przedstaw sie ok ok IP: *.pppool.de 21.11.01, 22:32
                Ty masz racje! Bardzo lubie przesiadywac w irlandzkich knajpach. Po drugim
                Gunesie juz nie czuje jaki gorzki ma smak i zawsze znajdzie sie jakis "grajek",
                ktory swoja muzyka tak wspaniale umie zrobic atmosfere, ze nogi same chca
                tanczyc. Swietnie! Z mila checia chcialaby zobaczyc Was w akcji.
                • Gość: Ballest Re: Jimi przedstaw sie ok ok IP: *.67.164.62.Dial1.Frankfurt1.Level3.net 21.11.01, 22:42
                  Wszyscy lubia ta muzyke, ciekawe ja ich tez lubie a najbardziej Cranberies.
                  • Gość: Jimi Re: Jimi przedstaw sie ok ok IP: *.gateway.silesianet.pl 21.11.01, 23:13
                    Hej hej!!! Nawet nie wiecie jak mi się z tego powodu morda haha. Dla Was też
                    specjalne zaproszenia - jak będę wiedział gdzie i kiedy dam znać ;))))

Ballest - Cranberries są rzeczywiście fajni, i to z pewnością irlandczycy, ale
                    z oryginalną irlandzką muzyką tradycyjną ma już więcej wspólnego The Corrs
                    (chociaż i tak obydwa grają aczej rocka ;)))

Jeszcze raz dzięki za zainteresowanie ;))
                • Gość: Jimi Re: Jimi przedstaw sie ok ok IP: *.gateway.silesianet.pl 21.11.01, 23:18
                  Gość portalu: Emma napisał(a):

> Ty masz racje! Bardzo lubie przesiadywac w irlandzkich knajpach. Po drugim
                  > Gunesie juz nie czuje jaki gorzki ma smak i zawsze znajdzie sie jakis "grajek",
                  >
                  > ktory swoja muzyka tak wspaniale umie zrobic atmosfere, ze nogi same chca
                  > tanczyc.

Ech!!! Emma nawet nie wiesz jak bardzo przypominasz mi wyjazd do Irlandii...
                  .. aż się łezka w oku kręci...
                  • Gość: Ballest Re: Jimi przedstaw sie ok ok IP: *.67.164.75.Dial1.Frankfurt1.Level3.net 21.11.01, 23:31
                    Jimmi, ale ten irlandzki klang u nich zaroz wyczujesz.
                  • Gość: Emma Re: Jimi przedstaw sie ok ok IP: *.pppool.de 22.11.01, 20:45
                    Gość portalu: Jimi napisał(a):

> Ech!!! Emma nawet nie wiesz jak bardzo przypominasz mi wyjazd do Irlandii...
                    > .. aż się łezka w oku kręci...

Jimi, to nie wszystko co mi sie z irlandzka knajpa kojarzy. Mam takiego kumpla,
                    ktorego poznalam "na ostatnich nogach", wiec wiem jak dlugo sie juz znamy. Kiedys
                    siedzielismy wlasnie w takiej irlandzkiej knajpie juz po paru Gunesach i w
                    trakcie wielkiej dyskusji o Bogu i swiecie nagle przysiadl sie jakis znajomy od
                    tego kumpla. Wszystko ladnie, pieknie ale on siedzi i siedzi, piwo sie leje i
                    leje, tance, hulanki swawola.... a tu nagle ten kumpel mi mowi, ze ten drugi jest
                    jego "dziewczyna"........
                    • Gość: Jimi Re: Jimi przedstaw sie ok ok IP: *.gateway.silesianet.pl 22.11.01, 21:50
                      Gość portalu: Emma napisał(a):

> Jimi, to nie wszystko co mi sie z irlandzka knajpa kojarzy. Mam takiego kumpla,
                      >
                      > ktorego poznalam "na ostatnich nogach", wiec wiem jak dlugo sie juz znamy. Kied
                      > ys
                      > siedzielismy wlasnie w takiej irlandzkiej knajpie juz po paru Gunesach i w
                      > trakcie wielkiej dyskusji o Bogu i swiecie nagle przysiadl sie jakis znajomy od
                      >
                      > tego kumpla. Wszystko ladnie, pieknie ale on siedzi i siedzi, piwo sie leje i
                      > leje, tance, hulanki swawola.... a tu nagle ten kumpel mi mowi, ze ten drugi je
                      > st
                      > jego "dziewczyna"........

Ooops!! Niespodziewanka...
                      Była tyż taka zagadka, akurat do tego :
                      Dlaczego w dzisiejszych czasach tak cięzko znaleźć chłopaka grzecznego, ładnego
                      miłego i wrażliwego na sztukę?...
                      ... bo najczęście taki chłopak ma już chłopaka ;))))))

... no coż - tolerancja przede wszystkim. Ja na przykład jestem typową lesbijką -
                      zdecydowanie wolę kobiety niż facetów... ale - po raz kolejny - de gustibus itd..

Pozdrowionka x10000
              • Gość: andy Re: Jimi Irlandczyk IP: 212.19.40.* 22.11.01, 13:24
                jasne ze mi szlo lo Flatleya ino mi post urwol. Super jest!!!!!

plyta 2+1 "Irlandzki Tancerz" jes dosc staro wyszla ok. 1980r
                "Jestem z wyspy zielonej przez Boga stworzonej, z Irlandiiiiiiii"

Jimi my jadymy na Swiynta (jak zawsze) do Hajmatu dej znac jak bydzies zas
                grol.!!!! Chyntnie przidymy.

mos dziubka nazod :-))))

• Gość: Jimi Re: Jimi Irlandczyk IP: *.gateway.silesianet.pl 22.11.01, 22:01
                  plyta 2+1 "Irlandzki Tancerz" jes dosc staro wyszla ok. 1980r
                  > "Jestem z wyspy zielonej przez Boga stworzonej, z Irlandiiiiiiii"

Tekst bardzo znany - będę musiał się do płytki dobrać...

> Jimi my jadymy na Swiynta (jak zawsze) do Hajmatu dej znac jak bydzies zas
                  > grol.!!!! Chyntnie przidymy.

Może to jeszcze za wcześnie ale w takim razie Wesołych i Spokojnych Świąt. Jak
                  tylko cosik się skręci - dam znać wszystkim (chociaż nie sądzę, zeby jeszcze coś
                  się udało zagrać w tym roku) Do usłyszenia...
                  • Gość: andy Re: Jimi Irlandczyk IP: 212.19.40.* 07.01.02, 15:15
                    Jimi-
                    • Gość: Jimi Re: Jimi Irlandczyk IP: *.czarnecki.silesianet.pl 09.01.02, 20:00

> owszym byla to prowokacja
                      > jak by sie mi tak ftos zapytol to by dostol w copa

Akurat tak tego nie odebrałem - fajnie się gadało

> ale ty jes spokojny chlop, to widac po twoi reakcji,
                      Staram się, staram - wg zasady: Z natury jestem spokojny... no chyba, że ktoś
                      mnie wk..wi ;))))

> Jimi logol sie bo niy lubia chopow z brodom
                      > chyba zes kapnol? mysla logicznie abo niy?

Jeżeli mówisz o koncercie to chyba jednak nie - Ha!! tak więc mamy 1:1 - brody
                      nie noszę

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka