Dodaj do ulubionych

Giełda samochodowa w Gliwicach

22.01.07, 10:04
Byłem wczoraj na giełdzie w Gliwicach i to co przeżyłem i widziałem sprawiło
,że postanowiłem podzielić się kilkoma spostrzeżeniami i wnioskami na temat
tego obiektu.Od razu przy wejściu od parkinku przy Polu Zachód KWK Sośnica
poraża niesamowity brud otaczający ten teren.Iśc na Giełdę trzeba poboczem
,bez utwardzenia i chodnika z obu stron.Od razu włazi się w niesamowite błoto
i trzeba przeciskać się przez gąszcz połamanych gałęzi , kałuże i rowy to
miejsca z którymi człowiek poznaje się od razu.W przeciwnym kierunku czyli w
stronę Sośnicy oraz ciepłowni jest dokładnie to samo.Sama giełda wysypana jest
szutrem czy żużlem ,sam nie wiem jak to nazwać na którym skręcenie nogi lub
jej złamanie jest sprawą wcale nie trudną,wielkie bajora ,błoto.Tylko obok
postawionych tam przed laty kilku małych pawilonikach jest utwardzony teren.
Reszta to stan nie do przyjęcia.Umiejscowienie stanowisk z częściami
samochodowymi to jedna wielka prowizorka i znalezienie czegokolwiek bez
zwiedzenia całej giełdy to sztuka nie lada.Wokłół tychże stanowisk niesamowity
bałagan i chaos.Druga strona czyli giełda nr II z tekstyliami , owocami,
tel.komórkowymi to również obraz rozpaczy.Walące się stagany( metalowe tyczki
z deskami) błoto ,woda i żużel porozrzucany.Obsługa podpita niezorientowana z
czapeczkami klubu Piasta Gliwice na głowach zdająca się mówić-gościu odejdż bo
mi ta praca kulą u nogi.DZierżawcą terenu i samej giełdy jest klub s portowy(
sportowy????hahaha)Piast Gliwice.Tylko zdaje się ,że klub Piast Gliwice
zapomniał co to jest gospodarz obiektu. Co robi ten przedmiot pseudosportowy z
pieniędzmi -niemałymi z Giełdy.Gdzie można zajrzeć by zobaczyć co dzieje się z
pieniędzmi z giełdy????? Piast znany jest z afery korupcyjnej czy można więc
podejrzewać że środki poszły w wiadomym celu? Bo na inwestycje w samą giełdę
na pewno nie.Czy nie należałoby zabrać temu klubowi tego obiektu by wrócił do
zarządu miasta Gliwice a dochody zostały przeznaczone na bardziej potrzebne
cele niż płacenie kilkunastu piłkarzykom za ich marną grę i utrzymywanie
działaczy przesiadujących latem w ogródku piwnym na ul. Zwycięstwa.Ten klub
się skompromitowal moralnie i sportowo a w Gliwicach mozna jeszcze tyle rzeczy
zrobic.A pzrzeciez jest to wizytwka naszego miasta.Tylko czy prezesa Piast
obchodza obywatele Gliwic czy tylko skompromitowany klubik nie potraficy
gospodarzyc.
I ciekawostka,cena karkowki na tekturce z lyzka musztardy 30 pln.konsumpcja na
brudnej laweczce ,brudnym stole.(szansa na bakterie Koli moim ydaniem jak 1do5).
Panie prezydencie Gliwic,prosze sie obudzic.Na Piascie nie zrobi Pan
politycznej kariery. Tam juz tylko chodzi kilkadziesiat osob.
Obserwuj wątek
    • Gość: Zbyszek Re: Giełda samochodowa w Gliwicach IP: *.gliwice.msk.pl 22.01.07, 11:21
      To prawda, wystarczy porównać giełdy w Mysłowicach i naszą. Wstyd mi.I jeśli na
      prawdę Piast Gliwice ciągnie z tego korzyści to uważam za skandal.W naszym
      mieście są niedofinansowane szkolnictwo,(w tym bardzo dużo potrzebuje szkoła
      muzyczna)oświata,mamy wielkie potrzeby socjalne,promocji miasta nie służy taka
      wizytówka jak giełda prowadzona w sposób roszczeniowy a nie rozwojowy. Poza tym
      na całym świecie kluby sportowe nie finansuje się w taki sposób.Pieniądze z
      jakich mogłyby korzystać Gliwice są marnotrawione .
      • pitrix Re: Giełda samochodowa w Gliwicach 22.01.07, 15:42
        To wszystko prawda. Dodałbym jeszcze sprawę owych budek gastronomicznych.
        Przecież muszą mieć papiery z sanepidu i pozwolenie na handel jedzeniem??!!
        Gołym okiem widać brud , kto podpisuje te zezwolenia?! Jak to sie załatwia
        pewnie sie wszyscy domyślamy...
        • braid Re: Giełda samochodowa w Gliwicach 22.01.07, 18:22

Bedac kiedys w okolicy zagladnalem z ciekawosci ....

Szaro , buro , brudno ...nieprzyjemnie...
          Osobiscie unikam takich miejsc. Zawsze mnie zastnawia jak mozna w takich warunkach miec przyjemnosc z robienia zakupow?
          Przebieralnie za jakas szmata,
          Kto kupi komorki na gieldzie w takim syfie?
          O warunkach sanitarnych czy "kulinarnych" juz nie spomne;)))

Ja bym poprostu tam nie kupowal ... moze jak klienci znikna ktos to przemysli?

Szczerze mowiac myslalem ze czasy "Balcerka" juz powoli minely ...

• gliwiczanin1937 Re: Giełda samochodowa w Gliwicach 22.01.07, 19:16
            klienci z giełdy tak szybko nie znikną bo zjeżdżają się z połowy Polski i nie
            wiedzą co ich czeka. Rzecz w tym by zabrać jej dzierżawę Piastowi Gliwice i dać
            komuś kto zagospodaruje ten teren w cywilizowany sposób gdzie lwia częśc
            dochodów powinna iśc na cele niezbędne dla naszego miasta.Można łatwo obliczyć
            ile miesięcznie czesze ten klub z giełdy i co z tymi pieniędzmi się dzieje.Jako
            Gliwiczanin mam prawo nie życzyć sobie by klub pseudosportowy w moim mieście
            funkcjonowł na takich zasadach i był w ten sposób finansowany.Poza tym mamy jako
            miasto akademickie siatkarzy ,koszykarzy nieskażonych korupcją i szemranymi
            interesami.To im należy się większe dofinansowanie.Piast nie spełnia roli
            właściwego gospodarza tego terenu i egzaminu nie zdał ani jako klub sportowy ani
            jako podmiot gospodarczy.Może do sprawy giełdy powinna wrócić gmina ,miasto i
            korzyści finansowe przeznaczyć na ogólnie pojęte dobro miasta.Tyle mamy do
            zrobienia a środków brak.I jeszcze raz apel do sanepidu. Zróbcie porządek bo
            choroba przechadza się tam między ludzmi a ceny za żywnośc z zarazkami są wprost
            proporcjonalne do ilości bakterii w owym "pożywieniu"
            • mieszko966 Re: Giełda samochodowa w Gliwicach 22.01.07, 20:23
              1. Piast zarabia na Giełdzie ok. 1,3 mln rocznie (czystego zysku). Z tym, że
              nie jest to forma dofinansowania, ale zwykły biznes.
              2. Miasto w ogóle nie dofinansowuje Piasta. Jedynie inwestuje w stadion, który
              jest własnością gminy.
              3. Siatkarze i koszykarze to drużyny akademickie i ich finansowaniem zajmuje
              się Politechnika. Fajnie by było, gdyby miasto coś do tego dołożyło, ale wtedy
              odezwą się inni i zapytają: dlaczeko siatkarze, a nie piłkarze??
              • mieszko966 Re: Giełda samochodowa w Gliwicach 22.01.07, 20:27
                4. Co do samej Giełdy, to wymyśliłem niedawno, że możnaby rzeczywiście mocno ją
                ucywilizować, a następnie przenieść tam miejskie targowisko (żeby teren był
                wykorzystywany częściej, niż raz na dwa tygodnie). Natomiast tereny przy
                Okrzei, które zwolni targowisko, rzeczywiście mogłyby wtedy przynieść miastu
                niebagatelny dochód. Koncepcja ta zakładałaby rzeczywiście wymówienie dzierżawy
                Piastowi, co jest o tyle kłopotliwe, że miasto jakoś niechętnie ostatnio bierze
                się za działalność gospodarczą, co niewątpliwie jest błędem. Szczególnie w tak
                dochodowych dziedzinach, jak giełda, parkingi czy krematorium.
                • kolceros Re: Giełda samochodowa w Gliwicach 22.01.07, 22:21
                  Obawiam sie Mieszko, ze wyniesienie targowiska miejskiego na glebokie
                  niecywilizowane komunikacyjnie tereny skonczyloby sie jego szybkim zgonem.
                  Wedlug mnie dostarczenie i wyprowadzenie tak duzej ilosci chetnych kupcow-
                  niezmotoryzowanych babc, dziadkow, gospodyn domowych byloby nierozwiazywalnym
                  problemem logistycznym. Nie mowiac o tych ktorzy z powodow ekonomicznych chodza
                  na obecny targ ( bedacy jakby nie bylo w poblizu centrum miasta ) a nie jezdza
                  autobusami.
                  Przypomnij sobie reakcje na plany przeniesienia Balcerka na Slowackiego.
                  Nikt w krajach o kulturze handlu nie wyprowadza targowisk z centrow, tylko je
                  (tradycyjnie ) pozostawia tam oczywiscie w formie cywilizowanej.
                  • mieszko966 Re: Giełda samochodowa w Gliwicach 22.01.07, 23:42
                    Dlaczego "niecywilizowane komunikacyjnie"?? Myślę, że jeśli chodzi o autobusy,
                    to 32, 932 i 702 (przy giełdzie) stanowią o lepszej komunikacji, niż 59, 60 i
                    676 (przy targowisku). Jeśli chodzi o samochodziarzy, to dla nich też to nie
                    stanowi problemu, a nawet lepsza jest giełda, bo są tam przynajmniej jakieś
                    parkingi (pod targowiskiem z parkowaniem są straszne problemy). Dla pieszych
                    sprawa rzeczywiście byłaby nieciekawa, ale może dałoby się to jakoś inaczej
                    rozwiązać. W końcu bilet na autobus to nie taki wielki majątek. Natomiast
                    samych kupców możnaby skusić, na przykład, obniżeniem opłat targowych i
                    godziwymi (po odpowiednim remoncie) warunkami pracy. Może dałoby się na placu
                    giełdy postawić nawet jakąś niedużą halę targową??
                    • kolceros Re: Giełda samochodowa w Gliwicach 23.01.07, 06:12
                      Wlasnie myslalem o hali targowej, ale nadal nie na Kujawskiej tylko w centrum.
                      Takie miejsca ( rynki ) zawsze byly w centrach, a moze raczej odwrotnie-
                      stawaly sie centrami, wiec w ramach rewitalizacji czegos poprzemyslowego
                      moznaby taka hale targowa zmontowac. Zreszta kiedys targ na Lipowej odbywal sie
                      w hali
                      • gliwiczanin1937 Re: Giełda samochodowa w Gliwicach 23.01.07, 09:58
                        Mnie chodzi o to ,żeby terenem giełdy gospodarował ktoś kto potrafi to robić.
                        Piast niestety tylko bierze nie inwestując nic. Pieniądze przeznacza się na
                        funkcjonowanie klubu o podejrzanych fundamentach moralnych(znam to
                        środowisko)Poza tym Prezes Piasta Pan Krzyżanowski jest człowiekiem bardzo
                        majętnym i dziwi mnie( a raczej nie powinno dziwić) jego cwaniactwo.Niech
                        finansuje klub ze swoich środków a nie zabiera gliwiczanom realnych bardzo
                        wysokich dochodów jakie przytacza Mieszko.Kluby piłkarskie nie powinny być
                        dotowane przez gminy.To powinny być same z siebie dochodowe przedsiębiorstwa.Pół
                        biedy jeśli giełda byłaby wizytwką Gliwic a jest niestety wizytówką niechlubną
                        tak samo jak ten pożalowania godny klubik.1,2 mln złotychjak piszesz Mieszko to
                        dla mnie kwota za którą można by tyle dobrego dla Gliwic zrobić.Niech wlodarze
                        miasta zastanowią się poważnie nad tym żródełkiem pieniędzy.Czekamy na etekty.
                        • mieszko966 Re: Giełda samochodowa w Gliwicach 23.01.07, 23:22
                          1,2 mln złotych to jest ok. 100 metrów remontowanej DK-88 albo niskopodłogowy,
                          przegubowy autobus dla PKMu. To równowartość 1/700 budżetu miasta. Pieniądze
                          spore dla klubu piłkarskiego albo zwykłego śmiertelnika, ale dla miasta to
                          byłby jeden z wielu drobniejszych przychodów. Szczególnie jeśli trzebaby z tych
                          pieniędzy przeprowadzić wcześniej gruntowny remont samej giełdy wart pewnie z
                          kilkadziesiąt milionów.
                      • mieszko966 Re: Giełda samochodowa w Gliwicach 23.01.07, 23:18
                        Jedną halę już mamy na Starym Mieście - niezbyt pojemną, ale nieźle
                        wkomponowaną w otoczenie. Nową halę, co też jakiś czas temu wymyśliłem, możnaby
                        wybudować (lub zrewitalizować) na nieużywanych gruntach fabryki drutu lub po
                        drugiej stronie torów (to mój najnowszy pomysł) - na rogu Toszeckiej i
                        Bohaterów Getta Warszawskiego (dziś jest tam taka rozpadająca się rudera i skup
                        złomu, makulatury itp.)
                        • gliwiczanin1937 Re: Giełda samochodowa w Gliwicach 24.01.07, 07:49
                          Czyli Twoim zdaniem te 1,2 mln pln ma iśc na złodziei, skorumpowanych
                          działaczyków i tych którzy kompromitują nasze miasto w Polsce . Ten teren ma
                          dalej być syfem , brudem siedliskiem brudu i drożyzny?Przykrywką na
                          pseudosportową działalność klubu ,który kpi z kibiców i robi swoje machloje cały
                          czas? CZy ktoś w Gliwicach jest tak naiwny że uwierzy w ambicje Piasta Gliwice?
                          Jeszcze dziś piszę pismo do wojewody z prośbą o kontrolę sposobu propwadzenie
                          giełdy.wysłania tam sanepidu.I jestem ciekaw ile Prezes Piasta przeznacza na ten
                          klub z własnych dochodów?
                          I napiszę ci Mieszko drogi ,że wolę jeden autobus za 1,2 mln pln niż
                          pseudoklubik z działaczami podchmielonymi w kawiarence w centrum miasta z łatką
                          kupczyków gdzie menager z zarzutami w prokuraturze zostaje przywrócony do pracy
                          w klubie totalnie go kompromitując.Zobacz ,że nawet ostatnio najwierniejsi
                          szalikowcy nawet odsuwają się od tego klubiku bojkotując w wyrażny sposób.
                          CZy dalej mamy się wstydzić z terenu gdzie przyjeżdżają ludzie z połowy Polski?
                          • Gość: bux Re: Giełda samochodowa w Gliwicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 08:24
                            i tak dlugo tam gielda nie pogosci, bo w tamtym miejscu bedzie przebiegac autostrada A1 i DTS, ktora bedzie sie krzyzowac z Kujawska. A i chyba do zakonczenia drugiego przetargu na odc. A1 z Sosnicy do Maciejowa, nikt dokladnie nie wie jaki bedzie przebieg trasy. Tak samo jest z DTS, na pobliskich dzialkach sa wytyczone 3 warianty, jak ktos ma czas to moze sie tam wybrac i poogladac na wlasne oczy, gdyz sa zaznaczone.
                            A sowja droga to mozna by znalezc inwestora ktory by postawil kompleks handlowy w tym miejscu, np. hale, parkingi, jakis market (zeby ruch byl tam caly tydzien), mozna by tam organizowac targi (a nie jak teraz po wynajmowanych namiotach), no i gielda moglaby zostac. I moze wtedy bylaby to juz powazna konkurencja dla Załęża, Myslowic i innych gield samochodowych w kraju.
                          • stasiek17 Re: Giełda samochodowa w Gliwicach 24.01.07, 09:36
                            gliwiczanin1937 napisał:

CZy ktoś w Gliwicach jest tak naiwny że uwierzy w ambicje Piasta Gliwice?
                            > Jeszcze dziś piszę pismo do wojewody z prośbą o kontrolę sposobu propwadzenie
                            > giełdy.wysłania tam sanepidu.I jestem ciekaw ile Prezes Piasta przeznacza na te
                            > n klub z własnych dochodów?

Ja wierzę i z tego co wiem, to Piast jest na najlepszej drodze by znaleźć się w
                            I lidze. Jest jedynym klubem, który został ukarany w aferze korupcyjnej, jak
                            zaczną degradować kuby z I ligi, to Piast tam wejdzie z automatu :)
                            I nie pytaj ile prezes przeznacza na klub z własnych dochodów, powiedz co ty
                            zrobiłeś dla Piasta oprócz pisania donosów do wojewody.
                            • pitrix Piast - krętacze 24.01.07, 10:23
                              Z tego jak sledze walke PZPNu z ministerstwem sportu wiem, że Piast Gliwice w
                              tych rozmowach jest wymieniany jako jeden z klubów skorumpowanych, przeciwko
                              któremu toczyło się postępowanie dyscyplinarne. Podejrzewam że jeśli nowy
                              wydział dyscypliny wróci do tej sprawy Piast zleci ze dwie klasy nizej.
                              • stasiek17 Re: Piast - krętacze 24.01.07, 10:31
                                Nie podejrzewaj tylko poczytaj sobie w archiwach. Piast jako jedyny poniósł karę
                                i jest wymieniany przez tych krętaczy z PZPN wtedy gdy im dziennikarze
                                zarzucają, że nie wyciągali sankcji nałożonych na kluby. Wówczas mówią: a jak
                                to, a Piast Gliwice.
                                • kolceros Re: Piast - krętacze 24.01.07, 10:39
                                  Zgadza sie, Piast byl jednym z wielu podejrzanych i 'osadzonych' o korupcje,
                                  ale jedynym ukaranym
                                • pitrix Re: Piast - krętacze 24.01.07, 10:41
                                  Jesli będzie nowy wydział dyscypliny w pzpnie to na pewno wróci do sprawy
                                  Piasta , może okazać się że poprzedni działacze byli zbyt delikatni wobec
                                  Piasta.
                            • gliwiczanin1937 Re: Giełda samochodowa w Gliwicach 24.01.07, 10:32
                              Jako Gliwiczanin od starzika prastarzika nie kibicuję Piastowi bo nie te
                              tradycje są w mojej rodzinie pielęgnowane. Po prostu mój wuj grał w innym
                              klubie przed wojną w Gliwicach. A to tekst który znalazłem na jednym z portali
                              ----------------------------------------------------------------
                              cyt:
                              "W Piaście Gliwice wciąż jest zatrudnionych trzech ludzi związanych z aferą
                              korupcyjną. Jeden ma ciągle sprawę w prokuraturze . Takie gadanie ,że Piast
                              chce zerwać z wizerunkiem klubu o określonej opinii jest hipokryzją.Śmieją się z
                              uczciwych klubów i ludzi. To fabryka brudnych pieniędzy i wstyd dla miasta.Plują
                              wam w twarz a wy mówicie ,że deszcz pada. Hipokryci i kombinatorzy.Jak widać na
                              korupcji ,oszustwach i kombinowaniu można się dorobić. Pólmafijny
                              klubik z powiązaniami ze światem kombinatorów spod znaku"fryzjera" może
                              szczycić się oświetleniem. Zresztą i tak kiepsko im wyszło skoro na Ruchu czy
                              Górniku oświetlenie ma większą moc. No ale pewnie zostały pieniążki na jakiś
                              mecz w nowym sezonie. Piast Gliwice wywołuje u mnie odruch wymiotny i obraz
                              asexualnie sprzedajnej szkapy ,która na siłe chce coś udowodnić a tak na
                              prawdę to prokurator i urząd skarbowy powinien położyć łapę na tym klubie. I
                              jeszcze jedno pytanie. Kiedy dowiemy się o kulisach kupionych przez Piasta
                              meczy z Pobeskidziem i Mławą? Inna sprawa to antyśląska postawa kibiców z
                              piasta. Plują na wszystko co z Górnym Śląskiem związane. Gorole do 100 potęgi.
                              Chamy ,które potrafią powiedzieć kibicowi Śląskego klubu ,że "Ślązak to pół
                              świni i o pół szwaba" Takie zdania padły swego czasu z budynku klubowego
                              piasta pod adresem kibica innego klubu.A swoją drogą to ciekaw jestem jak
                              załatwia się licencje stadionu ,który nie nadaje się do gry ,(oświetlenie to
                              nie cały stadion) kamienie , gruz, płot z czasów lat 50 a np. w Zabrzu czy
                              Chorzowie nie mówiąc już o Katowicach przyczepia się do centymetr żle wylanego
                              asfaltu. tego można się tylko domyślać.mam nadzieję ,że kresowiacy będą już za
                              rok tam gdzie ich miejsce- w IV lidze. Tam też przydadzą im się
                              światła.....będą szukać w trawie pieniędzy ,które poszły na kupione mecze.
                              Tak się buduję pseudo potęgę w Gliwicach.w okazałości.Czas na kontrolę Nik-u w
                              tym klubie i werdykty prokuratury . Mecz
                              Piast -Świt(ukarano) Teraz czekamy na werdykt w sprawach meczy
                              Piast Polar
                              Podbeskidzie -Piast(0-3)czyżby prasa już zapomniała ,że sama oskarżała
                              Piasta po tym meczu?
                              Mława -Piast (0-1)
                              Czekamy na sprawiedliwość a nie fundowanie oszustom świateł na koszt podatnika.
                              Ja sobie nie życzę żebym jako podatnik płacił tym oszustom
                              ,skorumpowanym działaczom i fundował im światła. (moja cenzura)

budowano jakiś klub wzajemnej kombinacji.Są ważniejsze rzeczy w Gliwicach niż
                              budowanie klubu o antyregionalnej wymowie.(moja cenzura)

Piast to symbol i siedlisko polskiej korupcji w piłce nożnej. Prezes Ż. sędzia
                              D. mocno powiązani z "fryzjerem" Wyjazd obecnego prezesa do Warszawy gdzie w
                              ciągu kilku godzin strasząc Tomaszewskiego załatwił degradację do IV ligi na -10
                              punktów. Potem te punkty im oddali w trakcie rozgrywek manipulując wynikami. A
                              plebs z Okrzei się cieszy i napina.dostali oświetlenie jak małpa banana . Tylko
                              ,że prawda jest taka ,że co drugi klub w Polsce ,który nie odpapla działy pzpn
                              nie może grać na poziomoie. Przykład Górnika , czy Gieksy albo Ruchu
                              Chorzów.Szczególnie dwa ostatnie kluby są uwalane kosztem Piasta .Zapytajmy ile
                              wzięli kasy prawnicy na odwołania które były bezskuteczne bo od razu było
                              wiadomo jak wygląda "gra".Sprawa jest śliska i nie nam się w to bawić. Cała
                              nadzieja w Ministrze Ziobro ,który za sprawą prokuratury z Wrocławia powinien
                              zająć się także i sprawą Piasta Gliwice .Nie tylko Piastem ale też tym klubem na
                              równi z Zagłębiem Lubin ,Arką Gdynia ,Koroną Kielce i Śląskiem Wrocław. Moim
                              Zdaniem te wszystkie kluby powinno się potraktować jak te z włoskiej afery czyli
                              jazda do IV ligi. Tam sobie posiedzicie i nauczycie się uczciwości.Bardzo dobrze
                              ,że wreszcie ktoś przy okazji tych lampek napisał o przekrętach .Tylko czemu
                              prokuratura tak powoli działa bo już zaczyna się sezon a wzmiany w trakcie są o
                              glebę rozwalić. No ale mają jeszcze tydzień.to mafia.a z kibicow robi sie miesko
                              do prania kaski.Panie Ziobro, czas na
                              dzialania.A swoja droga to dziwi brak wpisow kibicow piasta...Oswietlenie jest
                              zainstalowane sprzecznie z prawem. Czy prasa i opinia publiczna o tym wie...

widać już zaczęła się kampania wyborcza. na plecach chuliganów z Okrzei
                              prezydent i prezesik klubu,którego interesy pasują do przykrywki sportowej
                              zaczęli toczyć walkę partyjną i walkę interesów.Jestem ciekaw czy? i ile?
                              kupionych w przyszłości meczów zasponsorują sobie politycy? jestem ciekaw ile z
                              tych kupionych przez Piasta było inwestycją? Chyba każdy. Apeluję do
                              Ministerstwa Sprawiedliwości o surowe ukaranie Piasta w sprawach meczy . Z tego
                              co wiadomo prokuraturze to było ich 5 . Czemu przyjęto z powrotem do pracy
                              człowieka przeciwko któremu toczy się postępowanie w prokuraturze i zamieszany
                              jest w kupienie przez Piasta meczu z Podbeskidziem Bielsko Biała?????Robią z
                              ludzi idiotów . A wszyscy wiemy ,że Piast od zarania zamieszany był w jakies
                              lewe mecze. Finał PP z Zagłębiem Sosnowiec.Do dziś się śmieją sami piłkarze z
                              tego meczu.Przegrany awans z Bałtykiem Gdynia, Odra Wodzisław i utrzymanie w
                              ostatnim sezonie w II lidze w starym systemie..... Oj dużo by opowiadać.pytam po
                              co komu te światła? pewnie po to aby określone osoby mogły dobrze na
                              tym zarobić, fundowanie przez miasto jupiterów dla klubu którego mecze w prawie
                              200-tysięcznym mieście ogląda przeciętnie od 1 do 4 tysięcy ludzi to kpina,
                              zróbcie lepiej boiska dla młodzieży, wesprzyjcie zespoły juniorskie i amatorów
                              z a i b klasy a nie finansujcie profesjonalnego klubu, panu frankiewiczowi i
                              jego kolesiom mówimy NIE
                              NIE MA OLEJU BEZ PANCERNEGO KLEJU, NIE MA NOWYCH MOSTÓW BEZ ŁAPÓWEK DLA
                              STAROSTÓW, RADNY KRADNIE A CAŁE MIASTO NA DNIE"
                              --------------------------------------
                              Opinia publikowana jak widać jakiś czas temu ale jakże aktualna w konekście tym
                              razem giełdy W Gliwicach.
                              Dużo z tej opini o Piaście wyciąłem bo nie nadaje się to do publikacji.Tekst
                              zamieszczono w publikacji KIbice.pl wydawanej także w formie papierowej.
                              A tak na marginesie i powrotu do tematu giełdy to może byś satsiek17 jako kibic
                              Piasta przejechał się na giełde i ściągną barwy swojego klubu komuś kto je
                              reprezentuje(ostatnio mijałem jakieś dwie nachlane osoby z obsługi giełdy w
                              czapeczkach Piasta) w stanie upodlenia alkoholowego przed goścmi z całej niemal
                              Polski?

• stasiek17 Re: Giełda samochodowa w Gliwicach 24.01.07, 10:40
                                gliwiczanin1937 napisał:

> Jako Gliwiczanin od starzika prastarzika nie kibicuję Piastowi bo nie te
                                > tradycje są w mojej rodzinie pielęgnowane. Po prostu mój wuj grał w innym
                                > klubie przed wojną w Gliwicach. A to tekst który znalazłem na jednym z portali
                                > --------

Teraz rozumiem, sama nazwa PIAST jest dla ciebie i twojej rodziny nie do
                                strawienia. Musze cię zmartwić - taka nazwa klubu już w tym mieście pozostanie :)
                                • gliwiczanin1937 Re: Giełda samochodowa w Gliwicach 24.01.07, 11:04
                                  a niech sobie zostanie.Wcale mnie nie martwisz,wręcz przeciwnie,to jest
                                  wizytówka pewnych ludzi i ich praktyk.Zdaje się tam ostatnio na mecze chodzi
                                  całe sto osób lub coś koło tego,prawda?
                                  Niech nam żyje Piast Gliwice .Tylko zróbcie sobie porządek na waszej giełdzie z
                                  karkówką za 30 pln.-brudnymi stołami, błotem ,syfem ,brudem .Bo ludzie patrzą na
                                  logo Piasta i kojarzą sobie to z waszym klubem.
                                  • stasiek17 Re: Giełda samochodowa w Gliwicach 24.01.07, 11:27
                                    Na giełdzie nie ma obowiązkowej konsumpcji, jak cie nie stać na karkówkę za 30
                                    zł, to się najedz w domu przed wyjściem na giełde.
                                    • fesia Re: Giełda samochodowa w Gliwicach 24.01.07, 11:53
                                      Stasiu17 od kiedy to Ty jesteś kibicem Piasta ??? ;)
                                    • gliwiczanin1937 Re: Giełda samochodowa w Gliwicach 24.01.07, 13:14
                                      stać mnie i dlatego obrzydzenie mnie bierze ,że podawana jest na konto Piasta i
                                      jeszcze w takich warunkach. Giełda powinna być w rękach uczciwych ludzi a nie
                                      mafii futbolowej .Jako Gliwiczanin mam prawo nie być zadowolonym ,że moje miasto
                                      jest reprezentowanre przez klub kolesi i szemrane towarzystwo zamieszane od
                                      swojego powstania w afery.Niech was Krzyżanowski finansuje.I chodzcie na mecze
                                      swojej drużyny ,kupujcie bilety to może coś z was kiedyś będzie w co wątpię.
                                      • stasiek17 Re: Giełda samochodowa w Gliwicach 24.01.07, 13:24
                                        Masz jakąś wiedzę o tych aferach, to napisz do prokuratury - przecież lubisz
                                        pisać donosy, to genetyczne pra ?
                                        • gliwiczanin1937 Re: Giełda samochodowa w Gliwicach 24.01.07, 13:28
                                          jesteś ciulem i tyle
                                          • gliwiczanin1937 Re: Giełda samochodowa w Gliwicach 24.01.07, 13:29
                                            takim ciulem kutym na cztey łapy, wystarczy poczytać to co tu piszesz debilu.I
                                            do roboty .
                                            • stasiek17 Re: Giełda samochodowa w Gliwicach 24.01.07, 13:31
                                              :)))))))

ni ma to jak dobra niemiecka kindersztuba :))
                                              • gliwiczanin1937 Re: Giełda samochodowa w Gliwicach 24.01.07, 13:37
                                                ja jestem Polakiem a ty jesteś ciulem z do setnej potęgi( to na podstawie
                                                lektury twojej twórczości na tym forum). Na was nie trzeba pisać donosów , sami
                                                pokazujecie jakimi jesteści skorumpowanymi dziadami z Piasta. Przynosicie tej
                                                ziemi wstyd .A ty kreaturo jesteś rodzynkiem na tym forum .debilem i nierobolem
                                                • stasiek17 Re: Giełda samochodowa w Gliwicach 24.01.07, 13:42
                                                  :)))

Robota to głupota - picie to życie.
                                                  Nie emocjonuj się tak bardzo, napisałeś już dzisiaj jakiś donosik ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka