Dodaj do ulubionych

Parking Forum -płatny?

30.05.07, 20:46
Jadąc ul.Lipową zauważyłem, że na wjeździe do podziemnego parkingu
zainstalowano automaty wydające bilety (przypominające wyglądem). Czy to by
oznaczało wprowadzenie płatnego postoju?
Obserwuj wątek
    • Gość: marcinj Re: Parking Forum -płatny? IP: *.wandy.silesianet.pl 30.05.07, 20:54
      pierwsze 2h sa darmowe z tego co slyszalem.
      • Gość: Anka Re: Parking Forum -płatny? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.07, 12:25
        Ja myślę, że jest to jak najbardziej zasdne. Przeciez nie moze tak, by ktos za
        darmo parkował i poszedł na zakupy np. na Zwycięstwa zamiast do Forum... To
        normalne, biznesowe podejście.
        • kl-2 Re: Parking Forum -płatny? 31.05.07, 12:47
          Gość portalu: Anka napisał(a):

> Ja myślę, że jest to jak najbardziej zasdne. Przeciez nie moze tak, by ktos
          za
          > darmo parkował i poszedł na zakupy np. na Zwycięstwa zamiast do Forum... To
          > normalne, biznesowe podejście.

Hmm, a jak to biznesowe podejście ma się ma do tego, co głosi Jarzębowski - że
          miasto nie zamierza budować parkingów, bo będą parkingi przy centrach
          handlowych, a 15 min. spaceru, aby dojść z parkingu pod Forum do centrum
          miasta, to "europejski standard"?
          • mieszko966 Re: Parking Forum -płatny? 31.05.07, 13:04
            > Hmm, a jak to biznesowe podejście ma się ma do tego, co głosi Jarzębowski -
            > że miasto nie zamierza budować parkingów, bo będą parkingi przy centrach
            > handlowych, a 15 min. spaceru, aby dojść z parkingu pod Forum do centrum
            > miasta, to "europejski standard"?

Normalnie się ma. Przecież Jarzębowski nigdy nie stwierdził, że to będą
            bezpłatne parkingi. Zresztą, 2 godziny za free to i tak jest bardzo dużo. A
            jednocześnie wymusza to pewną rotację aut, a nie tak, że ktoś sobie zaparkuje
            o 9, a potem odjedzie o 21. ;)
          • Gość: Anka Re: Parking Forum -płatny? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.07, 13:08
            Forum nie jest budowane z pieniedzy miasta... i nie stanowi jego wlasnosci. Tak
            jest z kazdym centrum handlowym. Wiec mowienie o tym w takich kategoriach jest
            raczej zbyt pochopne. Nie uwazasz? Jak niby mialoby w praktyce wygladac
            korzystanie z parkingów przy centrach, np tak: pracuję 8 godzin np. na
            Tarnogorskiej. Wiec zostawiam sobie spokojnie autko na bezpiecznym parkingu po
            Forum... ? No, chyba nie jest to cel inwestorów... jak uważasz?
    • Gość: Janosik bis "pije Kuba do ja- Kuba", i o co Wam (Ci) biega? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 21:03
      A czy kible tam będą fąnkcirowali we śfięnta?
      • Gość: Ee Re: "pije Kuba do ja- Kuba", i o co Wam (Ci) bie IP: 212.106.191.* 31.05.07, 11:08
        No coś ty, we święta wszystko będzie na głucho pozamykane - biskup każe :)
        • Gość: Anka Re: "pije Kuba do ja- Kuba", i o co Wam (Ci) bie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.07, 13:13
          Na szczęście takich decyzji biskup podjąć nie może...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka