a_d_a_m_1 30.05.07, 20:46 Jadąc ul.Lipową zauważyłem, że na wjeździe do podziemnego parkingu zainstalowano automaty wydające bilety (przypominające wyglądem). Czy to by oznaczało wprowadzenie płatnego postoju? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marcinj Re: Parking Forum -płatny? IP: *.wandy.silesianet.pl 30.05.07, 20:54 pierwsze 2h sa darmowe z tego co slyszalem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Parking Forum -płatny? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.07, 12:25 Ja myślę, że jest to jak najbardziej zasdne. Przeciez nie moze tak, by ktos za darmo parkował i poszedł na zakupy np. na Zwycięstwa zamiast do Forum... To normalne, biznesowe podejście. Odpowiedz Link Zgłoś
kl-2 Re: Parking Forum -płatny? 31.05.07, 12:47 Gość portalu: Anka napisał(a): > Ja myślę, że jest to jak najbardziej zasdne. Przeciez nie moze tak, by ktos za > darmo parkował i poszedł na zakupy np. na Zwycięstwa zamiast do Forum... To > normalne, biznesowe podejście. Hmm, a jak to biznesowe podejście ma się ma do tego, co głosi Jarzębowski - że miasto nie zamierza budować parkingów, bo będą parkingi przy centrach handlowych, a 15 min. spaceru, aby dojść z parkingu pod Forum do centrum miasta, to "europejski standard"? Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko966 Re: Parking Forum -płatny? 31.05.07, 13:04 > Hmm, a jak to biznesowe podejście ma się ma do tego, co głosi Jarzębowski - > że miasto nie zamierza budować parkingów, bo będą parkingi przy centrach > handlowych, a 15 min. spaceru, aby dojść z parkingu pod Forum do centrum > miasta, to "europejski standard"? Normalnie się ma. Przecież Jarzębowski nigdy nie stwierdził, że to będą bezpłatne parkingi. Zresztą, 2 godziny za free to i tak jest bardzo dużo. A jednocześnie wymusza to pewną rotację aut, a nie tak, że ktoś sobie zaparkuje o 9, a potem odjedzie o 21. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Parking Forum -płatny? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.07, 13:08 Forum nie jest budowane z pieniedzy miasta... i nie stanowi jego wlasnosci. Tak jest z kazdym centrum handlowym. Wiec mowienie o tym w takich kategoriach jest raczej zbyt pochopne. Nie uwazasz? Jak niby mialoby w praktyce wygladac korzystanie z parkingów przy centrach, np tak: pracuję 8 godzin np. na Tarnogorskiej. Wiec zostawiam sobie spokojnie autko na bezpiecznym parkingu po Forum... ? No, chyba nie jest to cel inwestorów... jak uważasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janosik bis "pije Kuba do ja- Kuba", i o co Wam (Ci) biega? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 21:03 A czy kible tam będą fąnkcirowali we śfięnta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ee Re: "pije Kuba do ja- Kuba", i o co Wam (Ci) bie IP: 212.106.191.* 31.05.07, 11:08 No coś ty, we święta wszystko będzie na głucho pozamykane - biskup każe :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: "pije Kuba do ja- Kuba", i o co Wam (Ci) bie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.07, 13:13 Na szczęście takich decyzji biskup podjąć nie może... Odpowiedz Link Zgłoś