Dodaj do ulubionych

FORUM zostanie zamknięte

IP: 213.172.178.* 10.07.07, 11:45
podaje do informacji ze forum za kilka dni - ZOSTANIE ZAMKNIĘTE !!!

to z powodów zle zaprojektowanej klimatyzacji - ktora jest wylaczna poniewaz
wibracje powoduja poruszanie sie konstrukcji nosnej obiektu !

sytuacja miala juz miejsce w cinema city - alarm byl - poniewaz jeden z
pracownikow zauwazyl pekajaca sciane....

rynkowy.com.pl/forum/viewtopic.php?t=184
Obserwuj wątek
    • Gość: forumowiczka Re: FORUM zostanie zamknięte IP: *.c9.msk.pl 10.07.07, 15:39
      A dlaczego dopiero za kilka dni, ha?
      • stasiek17 Re: FORUM zostanie zamknięte 10.07.07, 18:54
        Gość portalu: forumowiczka napisał(a):

> A dlaczego dopiero za kilka dni, ha?

no właśnie, czekają aż się zawali ???
        • Gość: \Gizela Wszystko co jest zbudowane na ludzkiej krzywdzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 19:22
          Wszystko co jest zbudowane na ludzkiej krzywdzie, nie przyniesie szczęścia nikomu.
          Tej zasady uczono mnie od dziecka, mi dobrze na tym wyszłam.
          • stasiek17 Re: Wszystko co jest zbudowane na ludzkiej krzywd 12.07.07, 13:46
            Z tego co mówią najemcy, to lista usterek i niedoróbek jest imponująca. Powinni
            to rzeczywiście zamknąć i dokończyć, inaczej trudno będzie np. wymieniać płytki
            podłogowe, a zaznaczonych krzyżykami płytek do wymiany jest tam mnóstwo.
            • sss9 Re: Wszystko co jest zbudowane na ludzkiej krzywd 12.07.07, 13:49
              stasiek17 napisał:

> Z tego co mówią najemcy, to lista usterek i niedoróbek jest imponująca. Powinni
              > to rzeczywiście zamknąć i dokończyć, inaczej trudno będzie np. wymieniać płytki
              > podłogowe, a zaznaczonych krzyżykami płytek do wymiany jest tam mnóstwo.

wilczur powinien zaproponować właścicielowi obiektu karanie finansowe najemców,
              którzy z powodu niedoróbek z winy tegoż właściciela, nie otworzą swoich sklepów. :)
              • Gość: cat Re: Wszystko co jest zbudowane na ludzkiej krzywd IP: *.crowley.pl 12.07.07, 14:05
                > wilczur powinien zaproponować właścicielowi obiektu karanie finansowe najemców,
                > którzy z powodu niedoróbek z winy tegoż właściciela, nie otworzą swoich sklepów
                > . :)

Takim postem dowodzisz, ze jestes trollem forumowym.
                • stasiek17 Re: Wszystko co jest zbudowane na ludzkiej krzywd 12.07.07, 14:48
                  Zwyczajowo wykonawcy składają gwarancje, więc właściciel obiektu sobie poradzi.
                  Najbardziej stratni będą jak zwykle najemcy, bo nie dość, że oddano im
                  powierzchnię z opóźnieniem, to teraz przestoje, a jak to dłużej tak potrwa, to
                  ludzie zwyczajnie będą się bali tam chodzić. Na jednym z seansów Schreka
                  ewakuowano ludzi i poczta pantoflowa robi swoje.
                  • Gość: sybilla Re: Wszystko co jest zbudowane na ludzkiej krzywd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 15:16
                    Ciezko bedzie cale to betonowe paskudztwo usunac z pejzazu Gliwic. Jak juz
                    buduja hipermarkety, to niech to beda blaszaki.
            • Gość: Ee Re: Wszystko co jest zbudowane na ludzkiej krzywd IP: 212.106.191.* 13.07.07, 13:28
              zwiedzałam sklepz AGD w naszym Forum- super sprzęt, wielkie plazmy, a pomiędzy
              nimi wiadra łapiące wodę kapiąca z sufitu. Bardzo żałowałam, że nie miałam przy
              sobie aparatu.....
              • mieszko966 Re: Wszystko co jest zbudowane na ludzkiej krzywd 13.07.07, 16:46
                > Bardzo żałowałam, że nie miałam przy sobie aparatu.....

Trzeba było kupić na poczekaniu. ;)

PS. Warunki w Forum nie są w tej chwili może idealne, ale za to załapaliśmy się
                jeszcze na letnie wyprzedaże. W Rybniku otwarcie Focus Parku przełożono na
                wrzesień. Do tego czasu wszystko będzie pewnie zapięte na ostatni guzik, ale na
                przecenach klienci nie skorzystają, bo od razu będą wchodziły do sklepów
                najnowsze kolekcje. Coś za coś.
                • odds Re: Wszystko co jest zbudowane na ludzkiej krzywd 13.07.07, 17:20
                  mieszko966 napisał:

> Warunki w Forum nie są w tej chwili może idealne, ale za to załapaliśmy się
                  >
                  > jeszcze na letnie wyprzedaże.

co ty pleciesz? Moze powinniśmy sie zrzucić na jakiś dowód wdzięczności
                  mieszkańców Gliwic dla właściciela forum , za dobrodziejstwo załapania sie na
                  wyprzedaże!!! KAZDE dziadostwo jest godne potępienia. Wlasnie takie myślenie jak
                  Twoje powoduje, ze w Gliwicach powstaje DZIADOSTWO.

• mieszko966 Re: Wszystko co jest zbudowane na ludzkiej krzywd 13.07.07, 17:41
                    > Wlasnie takie myślenie jak Twoje powoduje, ze w Gliwicach powstaje DZIADOSTWO.

Jakoś nie czuję się winny. Poza tym, nie nazwał bym Forum dziadostwem. Mnie
                    osobiście bardzo przyjemnie robi się tam zakupy. Nie zwracam uwagi na krzyżki
                    na kafelkach, tego rzekomego zaduchu, który panuje w Forum też jakoś do tej
                    pory nie odczułem. Z kina też nikt mnie póki co nie ewakuował, z parkingu
                    korzystam, ale jeszcze ani razu za niego nie płaciłem. Szczerze powiedziawszy,
                    wszystkie te wasze wydumane problemy wydają mi się czysto wirtualne. No może
                    poza tym, że rzeczywiście nie da się tam nic porządnego zjeść. No ale jeść to
                    ja akurat mogę w innych miejscach.
                    • Gość: ano Re: Wszystko co jest zbudowane na ludzkiej krzywd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 19:28
                      mieszko966 napisał:

> Jakoś nie czuję się winny. Poza tym, nie nazwał bym Forum dziadostwem

No i to swiadczy o twoim poziomie i poziomie twoich sponsorów, którzy
                      dopuszczają do budowania w centrum miasta dziadowskich obiektow(TBSy,
                      Forum,Arena, etc).
                      • faar mały komentarz 13.07.07, 22:25
                        Nie chcę się wypowiadać o Forum, póki go nie zwiedzę :)
                        Wypowiem się jednak w kwestii poniższej:

> No i to swiadczy o twoim poziomie i poziomie twoich sponsorów, którzy
                        > dopuszczają do budowania w centrum miasta dziadowskich obiektow(TBSy,
                        > Forum,Arena, etc).

1. Arena nie jest w centrum tylko na obrzeżu miasta.

2. TBSy plombują miasto i robią to dobrze. Wystarczy zobaczyć plombę na Lipowej
                        (zarówno nad Plusem jak i tuż koło Forum), oraz na Bernardyńskiej (nawet ten
                        familok wyładniał dzięki plombie).

3. FORUM - takie obiekty lokuje się w centrach miast (vide Kraków) a nie na
                        obrzeżach - proszę o przykłady, że galerie handlowe daje się na obrzeżach.
                        Podtrzymuję jedynie to co napisałem kiedyś, że pomysł z Carrefourem uważam za
                        chybiony - powinna to być galeria handlowa z markowymi sklepami, a nie
                        hipermarketem (nawet mniejszym, ale jednak).

Wiem, że niektórzy kochają Balcerka :) ale ja jakoś wolę Forum, a przynajmniej GCH
                        • Gość: ano Re: mały komentarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.07, 02:53
                          faar napisał:

> Nie chcę się wypowiadać o Forum, póki go nie zwiedzę :

Nie trzeba zwiedzać, widać zdaleka

> Wypowiem się jednak w kwestii poniższej:
                          >

>
                          > 1. Arena nie jest w centrum tylko na obrzeżu miasta

Niech będzie ,że nie w centrum, ale w poblizu i przyczynila sie do likwidacji
                          kilku porządnych sklepów, których właściciele już wyprowadzili się z Gliwic.
                          A odwiedzający cmentarz są narażeni na jej widok przez pręty nowego super
                          tandetnego (czyli dziadowskiego )ogrodzenia.
                          >
                          > 2. TBSy plombują miasto i robią to dobrze. Wystarczy zobaczyć plombę na Lipowej
                          > (zarówno nad Plusem jak i tuż koło Forum), oraz na Bernardyńskiej (nawet ten
                          > familok wyładniał dzięki plombie).

Mowa o była o TBSach w centrum,czyli min na Jana PawłaII i na Wieczorka, a nie
                          na Zatorzu.
                          >
                          > 3. FORUM - takie obiekty lokuje się w centrach miast (vide Kraków)

W Krakowie powstało na szczęście tylko jedno taki"cudo" koło dworca i już
                          historycy sztuki biją na alarm. ( Kraków bogaty i brzydki
                          miasta.gazeta.pl/krakow/1,42699,4210714.html )

>
                          > Wiem, że niektórzy kochają Balcerka :) ale ja jakoś wolę Forum, a przynajmniej
                          > GCH
                          Chociaż jeszcze we Forum nie byłeś
                          A ja uważam, że ani Balcerek ani GCH ani Forum nie powiny znajdować się w
                          centrum nowoczesnego, europejskiego miasta do którego pretendują Gliwice
                          • Gość: wilczur Re: mały komentarz IP: *.gwardii.osi.pl 14.07.07, 09:48
                            > Niech będzie ,że nie w centrum, ale w poblizu i przyczynila sie do likwidacji
                            > kilku porządnych sklepów, których właściciele już wyprowadzili się z Gliwic.
                            > A odwiedzający cmentarz są narażeni na jej widok przez pręty nowego super
                            > tandetnego (czyli dziadowskiego )ogrodzenia.
                            Jeden prywatny się wyprowadził i przyjechało 50 nowych :))) żadna strata. Wolny
                            rynek ma swoje prawa - nie wytrzymujesz konkurencji sorry kombinuj. Takie jest
                            prawo rynku. A z rynkiem się nie dyskutuje - chociaż możesz próbować.

Jeżeli zarabiasz 1500zł brutto to co wolisz zrobić większe zakupy czy w piękny
                            sklep?

> Mowa o była o TBSach w centrum,czyli min na Jana PawłaII i na Wieczorka, a nie
                            > na Zatorzu.
                            a co jest nie tak z TBS na Jana Pawła? Co Ci nie pasuje na Wieczorka? Pamiętasz
                            co tam było? Akurat na wieczorka ludzie się ucieszyli bo dostali zamiast
                            zdechłych baraków nowe powierzchnie sklepowe pod mieszkaniami.

> A ja uważam, że ani Balcerek ani GCH ani Forum nie powiny znajdować się w
                            > centrum nowoczesnego, europejskiego miasta do którego pretendują Gliwice
                            na razie napisałeś czego nie ma być to proszę teraz uchyl rąbka tajemnicy i
                            napisz co powinno być w centrum?
                            • Gość: ano Re: mały komentarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.07, 12:59
                              Gość portalu: wilczur napisał(a):

> na razie napisałeś czego nie ma być to proszę teraz uchyl rąbka tajemnicy i
                              > napisz co powinno być w centrum?

Odpowiedzia na to pytanie,niech bedzie artykul Anny Cymer- Miasto jest dla ludzi
                              www.gazetawyborcza.pl/1,75475,4239616.html
                              Przede wszystkim zas powinni o tym wiedziec, ci co nam tu urzadzaja po swojemu
                              miasto pod kątem swoich prywatnych interesow. Po nich juz nie bedzie ani sladu,
                              a Gliwice będą zniszczone raz na zwsze.
                              • Gość: ano Re: mały komentarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.07, 14:50
                                > na razie napisałeś czego nie ma być to proszę teraz uchyl rąbka tajemnicy i
                                > napisz co powinno być w centrum?

Odpowiedzia na to pytanie,niech bedzie artykul Anny Cymer- Miasto jest dla ludzi
                                www.gazetawyborcza.pl/1,75475,4239616.html
                                Przede wszystkim zas powinni o tym wiedziec, ci co nam tu urzadzaja po swojemu
                                miasto pod kątem swoich prywatnych interesow. Po nich juz nie bedzie ani sladu,
                                a Gliwice będą zniszczone raz na zwsze.
                          • Gość: ano Re: mały komentarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.07, 14:53
                            faar napisał:

> Nie chcę się wypowiadać o Forum, póki go nie zwiedzę :

Nie trzeba zwiedzać, widać zdaleka

> Wypowiem się jednak w kwestii poniższej:
                            >

>
                            > 1. Arena nie jest w centrum tylko na obrzeżu miasta

Niech będzie ,że nie w centrum, ale w poblizu i przyczynila sie do likwidacji
                            kilku porządnych sklepów, których właściciele już wyprowadzili się z Gliwic.
                            A odwiedzający cmentarz są narażeni na jej widok przez pręty nowego super
                            tandetnego (czyli dziadowskiego )ogrodzenia.
                            >
                            > 2. TBSy plombują miasto i robią to dobrze. Wystarczy zobaczyć plombę na Lipowej

Mowa o była o TBSach w centrum,czyli min na Jana PawłaII i na Wieczorka, a nie
                            na Zatorzu.
                            >
                            > 3. FORUM - takie obiekty lokuje się w centrach miast (vide Kraków)

W Krakowie powstało na szczęście tylko jedno taki"cudo" koło dworca i już
                            historycy sztuki biją na alarm. ( Kraków bogaty i brzydki
                            miasta.gazeta.pl/krakow/1,42699,4210714.html )

>
                            > Wiem, że niektórzy kochają Balcerka :) ale ja jakoś wolę Forum, a przynajmniej
                            > GCH
                            Chociaż jeszcze we Forum nie byłeś
                            A ja uważam, że ani Balcerek ani GCH ani Forum nie powiny znajdować się w
                            centrum nowoczesnego, europejskiego miasta do którego pretendują Gliwice

• Gość: wilczur Re: mały komentarz IP: *.gwardii.osi.pl 14.07.07, 09:39
                          na wieczorka te bardzo ładnie wygląda ten TBSik.

• mieszko966 Re: mały komentarz 14.07.07, 13:21
                            > na wieczorka te bardzo ładnie wygląda ten TBSik.

Architektonicznie nie jest zły. Tylko fasada jest brzydka. Powinna być
                            utrzymana w jakichś cieplejszych barwach, tak jak było pokazane na wizualizacji.

www.mezzanino.pl/wieczorka.jpg
                            • odds Re: mały komentarz 14.07.07, 13:54
                              mieszko966 napisał:

> Architektonicznie nie jest zły. Tylko fasada jest brzydka. Powinna być
                              > utrzymana w jakichś cieplejszych barwach, tak jak było pokazane na wizualizacji

tak ci sie wydaje, czy tez twierdzisz jako znawca ?
                              • mieszko966 Re: mały komentarz 14.07.07, 18:09
                                > tak ci sie wydaje, czy tez twierdzisz jako znawca ?

Twierdzę to jako użytkownik przestrzeni miejskiej, czyli najbardziej kompetentna
                                osoba w kwestiach urbanistyczno-architektonicznych. W końcu miasta buduje się
                                dla ludzi, a nie dla "znawców".
                            • Gość: JurekOgórek Re: mały komentarz IP: *.gwardii.osi.pl 15.07.07, 02:16
                              TBS na Wieczorka jest niezły?
                              Jest fatalny, taki fałszywy ton w całkiem niezłym towarzystwie czystych
                              architektonicznych dźwięków;/ Wystarczy popatrzeć na okna, którym bliżej do tych
                              z aresztu, wąskie jak w prawdziwej celi a nie w mieszkaniu;/
                              Akurat, ten konkretny TBS jest najmniej udaną inwestycją wśród podobnych w
                              mieści;/ Dobór kolorów jest już sprawą w moich oczach o mniejszym kalibrze winy;/
                              Cieszyło mnie, że to miejsce będzie zagospodarowane ale miałem nadzieje na dużo
                              lepszy efekt;/ Architekt wcześniej chyba tylko projektował budki dla ptaków;/
                              • Gość: Zainteresowany Re: mały komentarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 22:13
                                liwiczanie!Odchodzicie od tematu. Zamykają to Forum czy to plotka?
                                • Gość: wilczur Re: mały komentarz IP: *.gwardii.osi.pl 15.07.07, 22:27
                                  tutaj większość jest plotkami że ktoś coś gdzieś od kogoś słyszał :)
                                  na stronie właściciela nie ma żadnej informacji... dlatego plotka pozostaje
                                  nadal plotką
    • Gość: gliwiczanin Re: FORUM zostanie zamknięte IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.07, 09:05
      miasta.gazeta.pl/katowice/1,35019,4316318.html?
      • Gość: zatroskana Re: FORUM zostanie zamknięte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 00:55
        Gość portalu: gliwiczanin napisał(a):

> miasta.gazeta.pl/katowice/1,35019,4316318.html?
        Ciekawe jak tą górę betonu przyszły prezydent usunie z pejzażu Gliwic?
        A w ogóle to będzie miał mnóstwo sprzątania po tej 15-letniej radosnej twórczości
        • stasiek17 Re: FORUM zostanie zamknięte 23.07.07, 19:16
          podobno była tam komisja, znacie jej zalecenia ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka